ملاقات دوجانبه نمایندگان ایران و آمریکا کذب محض است

عضو لابی آمریکایی موسوم به نایاک، وقفه در مذاکرات و عدم توافق در وین را مقدمه وقوع جنگ وانمود کرد.

به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در ستون اخبار ویژه خود نوشت: معمولا هر وقت مقامات آمریکایی با مقاومت طرف ایرانی مواجه می‌شوند و گزینه فشار موثری هم در اختیار ندارند، لابیست‌ها و تحلیلگران رسانه‌ای را به صف می‌کنند تا طرف ایرانی را از گزینه روی میز و احتمال وقوع جنگ بترسانند. اکنون هم که طرف آمریکایی حاضر به لغو موثر تحریم‌ها و واگذاری تضمین معتبر به ایران نیست، برخی محافل و رسانه‌ها در آمریکا می‌کوشند با جنگ هراسی، طرف ایرانی را به جای آمریکا وادار به عقب‌نشینی در مذاکرات وین کنند. در همین زمینه، تریتا پارسی (از موسسان شورای ملی ایرانیان آمریکایی /«نایاک» و رئیس‌اندیشکده کوئینسی)، نرسیدن به توافق را بهانه‌ای برای رویارویی نظامی میان آمریکا و ایران عنوان کرد. در حالی که آمریکا حاضر به خروج ایران از فهرست سازمان‌های تروریستی نیست، تریتا پارسی گفت: با افزایش تهدیدات میان دو کشور، توافق برای پیشگیری از یک رویارویی نظامی ضروری است. 

تریتا پارسی با تاکید بر خطر افزایش رویارویی نظامی در صورت نرسیدن به توافق گفت: من به طور قطع پیش‌بینی می‌کنم یک توافق امکانپذیر است. چراکه تقریبا همه مسائل حل شده است. تنها نکته کلیدی باقی مانده درخواست ایران مبنی بر حذف سپاه از فهرست تروریستی آمریکا است که توسط دولت ترامپ در تلاشی عمدی برای دشوارتر کردن بازگشت رئیس‌جمهوری آینده آمریکا انجام گرفت.

وی در ادامه افزود: بگذارید صریح باشم. این درخواست ایرانی‌ها بیش از آنکه منطقی باشد، بی‌معنی است. چراکه اگر سپاه از فهرست تروریستی آمریکا خارج شود در سایر فهرست‌ها باقی می‌ماند و آمریکا و کسب و کارهای بین‌المللی مانند گذشته با آن برخورد می‌کنند. بنابراین تهران از خروج سپاه از فهرست تروریستی آمریکا چیزی به‌دست نمی‌آورد. اما چنین اقدامی برای واشنگتن هزینه‌های سیاسی بسیاری دارد.

پارسی همچنین در مورد خطر تشدید تنش‌ها و احتمال بروز درگیری میان تهران و واشنگتن گفت: چنانچه توافقی انجام نگیرد، ایرانی‌ها به غنی‌سازی در سطح ۶۰ درصد و یا حتی بیشتر ادامه می‌دهند؛ وضعیتی که بی‌تردید فشار را بر آمریکا برای اقدام علیه چنین شرایطی بیشتر می‌کند. یکی از اقدامات احتمالی آمریکا علیه ایران می‌تواند هدف گرفتن نفتکش‌های ایرانی در دریاهای آزاد باشد. ایران نزدیک به ۲۵ میلیون بشکه نفت ذخیره شده بر روی نفتکش‌ها دارد. اگر این اتفاق در مقیاس بزرگی شروع شود، خطر اقدامات تلافی جویانه تهران زیاد است و ایران در مقابل می‌تواند نیروهای آمریکایی حاضر در عراق را نشانه بگیرد. اتفاقی که اگر رخ دهد به منزله اعلان جنگ خواهد بود. تلاش برای القای وقوع جنگ در صورت عدم توافق در حالی است که دولت سابق به مدت شش سال از عدم پایبندی دولت‌های آمریکا به برجام و نقض آن گلایه کرد؛ اما هیچ کدام از دولت‌های آمریکایی به این گلایه‌ها اعتنایی نکردند. در مقابل، با روی کار آمدن دولت جدید در ایران، ورق برگشته و ایران ضمن احیای فعالیت‌های هسته‌ای، صادرات نفتی و غیر نفتی خود را هم گسترش داده است.

ضمنا توانمندی‌های بالای نظامی ایران و مصیبت‌هایی که آمریکا در عراق و افغانستان متحمل شد، هیچ دورنمایی از موفقیت در جنگی به مراتب بزرگ‌تر را برای سران کاخ سفید باقی نگذاشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • DE ۰۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 4
    امریکا به ایران: ایران شنیدم تو پشت سر ما یانکی ها غیبت میکنی و بد ما رو میخواهی راس میگن '؟ ایران: کی گفته کی این خبر رو بهت داده؟ امریکا : نتانیابو بهمون گفت. ایران: چرت گفته خواسته دو بهم زنی کنه بین ما را بهم بزننه. ایران عصبانی بشه دمار از روزگارت در بیاره امریکا. گوش به این حرف ها نده تحریم ها را لغو کن
  • IR ۰۵:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    10 5
    بلوف میزنه یانکی بی همه چیز. با وضعیت روسیه و اوکراین هر گونه تنش در خاور میانه یعنی خودکشی اقتصادی آمریکایی ها.
    • سید IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
      1 2
      به قول مائو تسه تونگ آمریکا ببرکاغذی است!
  • IR ۰۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    2 2
    اگر در مقابل دین ما بایستی در مقابل دنیای تو خواهیم ایستاد یانکی مرغابی را از آب میترسانی
  • وحید IR ۰۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 0
    حالاکه شرایط بسمت فشار اقتصادی بر دشمنان پیش میرود با اظهارات مشمئزکننده وزارت نفت، التهاب بازار نفت کاهش و به سود دشمنان بشریت تمام میشود!!! وزارت خارجه باید جوری اعلام موضع کند که ”کمترین نفع“ هم نصیب دشمن بشریت یعنی محور شیطانی عبری عربی غربی نشود!
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    2 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟!
  • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 0
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس