۳ ایراد بزرگ مصوبه ستاد ملی کرونا درباره سفرهای نوروزی

مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اعمال جریمه برای افراد واکسن‌نزده از جهات مختلفی ایراد دارد و علت اجرای این مصوبه، در هاله‌ای از ابهام است.

به گزارش مشرق، ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه روز گذشته خود، محدودیت جدیدی را تصویب کرد. طبق اعلام سخنگوی این ستاد، انجام سفرهای نوروزی صرفاً در صورت تکمیل واکسیناسیون کرونا – یعنی تزریق سه دوز واکسن – در افرادی که بیش از سه ماه از نوبت دوم آنها گذشته، بلامانع است.

بیشتر بخوانید:

صادرات ۴۰ درصد محصولات صنایع تاسیساتی کشور به اروپا

بر این اساس، کدملی صاحبان پلاک خودروها در سامانه‌های مربوطه بررسی می‌شود و در صورت عدم تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، جریمه می‌شوند.

در مدیریت هوشمند کرونا در نوروز، پلاک خودرویی که مربوط به کد ملی صاحب خودرو است بررسی می‌شود، اگر دوربین‌ها احصاء کنند که آن پلاک واکسیناسیون انجام نداده، قرار است به ازای هر ۲۴ ساعت، یک میلیون تومان جریمه برای آن اعمال شود!

این مصوبه از جهات مختلفی دارای ایرادات فراوان است.

اول آن که اگر هدف از این تصمیم، افزایش پوشش واکسیناسیون کرونا در کشور و سوق دادن مردم به سوی تزریق دوز سوم است؛ مصوبه مذکور کمک شایانی به این امر نخواهد کرد چرا که در این مصوبه توجهی به وضعیت واکسیناسیون سایر سرنشینان خودرو نشده است و فقط صاحبان پلاک خودرو از نظر وضعیت واکسن کرونا بررسی می‌شوند.

دوم آن که اگر هدف از مصوبه‌ "اجباری شدن واکسیناسیون در سفرهای نوروزی"، جلوگیری از کاهش موارد ابتلا در نوروز است؛ باید توجه داشت که به اذعان تمام متخصصین، حتی تزریق سه دوز واکسن کرونا نیز باعث پیشگیری از ابتلا به اومیکرون نمی‌شود و بنابراین ممکن است حتی تمام سرنشینان خودرو سه دوز واکسن تزریق کرده باشند اما به کرونا مبتلا باشند و این بیماری را از شهری به شهر دیگر منتقل کنند.

سوم آن که روز گذشته حسین قاسمی، دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا با اشاره به شکل‌گیری سامانه سکوی مدیریت تبادل اطلاعات در حوزه مدیریت هوشمند بیماری اظهار کرد: "اکثر دستگاه‌های خدمات‌دهنده یا خدمات‌گیرنده در این سامانه تبادل اطلاعات انجام می‌دهند و مبنای این تبادل اطلاعات نیز کد ملی است. همچنین مستند به این کد ملی، بحث واکسیناسیون استعلام و از منظر آزمایشگاهی نیز وضعیت مثبت یا منفی بودن کووید افراد بررسی می‌شود، در نهایت افراد متناسب با انجام واکسیناسیون و عدم بیماری، خدمات دریافت می‌کنند."

با این وجود، بسیاری از افراد مبتلا تست کرونا نمی‌دهند و با تشخیص پزشک درمان علامتی برای آنها آغاز می‌شود یا به دلیل شباهت علائم کرونا به سرماخوردگی و حساسیت فصلی، بسیاری از افراد علائم خود را سرماخوردگی تلقی می‌کنند. آمارهای وزارت بهداشت نیز نشان می‌دهد که روزانه در کشور ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تست کرونا انجام می‌شود که این تعداد تست با توجه به جمعیت زیاد مسافران نوروزی، بسیار پایین خواهد بود.

با توجه به موارد فوق، هنوز مشخص نیست که تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر منوط شدن انجام سفرهای نوروزی به تکمیل واکسیناسیون، با چه هدفی به تصویب رسیده است!

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۹
    4 0
    هدف جبران کسری بودجه هست مشاور وزیر بهداشت قبلی تصریح کرد قرار بود جریمه تردد شبانه به وزارت بهداشت برسد اما نرسید پس به کی رسید؟
    • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۰
      1 1
      فقط آنهایی که واکسن نزدن جریمه کنید و آنهایی که دودوز زدن آزاد کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس