کاخ سفید درباره مذاکرات وین: دشوارترین گفت‌وگوها در آخرین مرحله رخ می‌دهد

سخنگوی کاخ سفید همزمان با مذاکرات میان ایران و ۱+۴ در وین اتریش با بیان اینکه شاهد پیشرفت قابل توجهی در این مذاکرات بوده ایم، اظهار داشت معمولا دشوارترین گفت‌وگوها در آخرین مرحله مذاکرات رخ می‌دهد.

به گزارش مشرق، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن افزود، ما شاهد پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات بوده و به توافق احتمالی نزدیک هستیم اما چندین مساله بسیار دشوار وجود دارند که هنوز حل نشده اند.

این مقام آمریکایی در راستای سیاست هراس واشنگتن از پیشرفت برنامه هسته ای ایران برای فشار بر تهران در میز مذاکره مدعی شد با توجه به سرعت پیشرفت های هسته ای ایران، زمان بسیار کمی برای رسیدن به توافق وجود دارد.

وی ادامه داد معمولا دشوارترین مذاکرات و گفت‌و گوها در آخرین مرحله رخ می دهد.

سخنگوی کاخ سفید بدون اشاره ای به تعهدات کشورش به دلیل نقض برجام مدعی شد  معتقدیم اگر ایران جدیت نشان دهد می توانیم ظرف چند روز به درک مشترکی برای بازگشت متقابل به پایبندی به برجام برسیم اما هنوز کار بیشتری باید انجام شود.

جن ساکی در عین حال اظهار داشت این پیشرفت مهم ما را تشویق کرده است اما باید بگویم دشوارترین مذاکرات معمولا در مرحله آخر اتفاق می افتد.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که پیشرفت قابل توجهی صورت گرفته است و ما نزدیک به یک توافق احتمالی هستیم اما تعداد زیادی از مسائل مهم همچنان حل نشده باقی مانده اند.

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن در تداوم سیاست هراس از پیشرفت های برنامه هسته ای ایران و بکارگیری تاکتیک ضرب الاجل های ساختگی برای فشار بر ایران در میز مذاکره ادعا کرد  با توجه به سرعت پیشرفت های هسته ای ایران، زمان بسیار کمی برای رسیدن به توافق و حل این مسایل  باقی مانده است.

این مقام وزارت خارجه آمریکا ادامه داد اگرچه ما درحال کاهش مسائل (مورد اختلاف) در مذاکرات هستیم اما تا زمانی که در مورد همه مسائل توافق نشود، توافقی بوجود نمی آید.

وی بدون اشاره به تعهدات واشنگتن در پی نقض برجام و نیز اینکه اکنون زمان تصمیم گیری سیاسی دولت بایدن است، مدعی شد  اگر ایران در وین از خود جدیت نشان دهد، ما معتقدیم که می توانیم در مدت کوتاه و احتمالا ظرف چند روز آینده به یک درک مشترک برای بازگشت متقابل به پایبندی مشترک به برجام دست یابیم.

رئیس هیات چین در مذاکرات وین نیز در حالی که مذاکرات رفع تحریم‌ها به مراحل حساس و سرنوشت‌سازی رسیده است گفت: زمان توافق بر اساس تصمیم‌ها و قضاوت‌های سیاسی فرا رسیده است.

وی همچنین به سفر کوتاه علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران به تهران اشاره کرد و گفت:  معتقدم این یک نشانه خوبی از پیشرفت است و امیدوارم زمانی که ایشان برگردد پیشرفت‌های بیشتری صورت گیرد.

 علی باقری در چارچوب ترددهای معمول در جریان گفت‌وگوها برای سفری کوتاه راهی تهران شده است. این درحالیست که اعضای هیات کارشناسی ایرانی در وین حضور داشته و به رایزنی‌ها ادامه می‌دهند.

حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در نشستی خبری با "بدر بن حمد البوسعیدی" وزیر خارجه عمان با بیان اینکه از طرف آمریکایی تاکنون عمدتاً حرف و پیام‌های مثبت شنیده‌ایم ولی تا این لحظه هیچ اقدام عملی برای اثبات حسن نیت خود به عمل نیاورده است، گفت: مذاکرات وین به مرحله حساس و مهمی رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه همچنان موضوعات اندک ولی بسیار مهم در مذاکرات ما در وین باقی مانده است گفت: از طرف آمریکایی تاکنون عمدتاً حرف پیام های مثبت شنیده ایم ولی تا این لحظه هیچ اقدام عملی برای اثبات حسن نیت خود به عمل نیاورده است.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ما در مجموعه مذاکرات وین خوشبین هستیم و امیدواریم اندک موضوعات حساس مهم و باقیمانده در مذاکرات با واقع‌بینی طرف غربی طی روزهای آینده به نتیجه برسد و از تلاش هایی که در بیش از ۹ ماهه گذشته در وین حاصل شده است به این نتیجه برسیم که همه طرف‌های مقابل ما در بازگشت به تعهدات کامل خودشان ذیل توافق سال ۲۰۱۵ میلادی در وین پایبند خواهند ماند.

مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه آغاز شده به مرحله‌ای رسیده است که نتیجه آن صرفا به تصمیمات سیاسی طرف‌های غربی بستگی دارد. اگر طرف‌های غربی تصمیم های لازمی را که به آن آگاه هستند، اتخاذ نمایند، می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرده و ظرف چند روز به توافق نهایی دست یافت.

باقری هفته پیش با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: بعد از هفته‌ها مذاکرات فشرده، بیش از هر زمان به توافق نزدیک شده‌ایم اما تا وقتی درباره همه‌چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

وی با بیان اینکه «واقع‌بینی، خودداری از زیاده‌خواهی و توجه به تجربه ۴ سال گذشته لازمه تحقق این هدف است» افزود: زمان تصمیم‌گیری طرف‌های مذاکراتی ما فرا رسیده است.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    2 0
    آمریکا حتی اگر انواع تضمین‌ها را هم بدهد، هرگز تمام تحریم‌ها را لغو نمی‌کند، مگر بعضی تحریم‌ها را که لغو آن به نفع خودش و به ضرر ما باشد؛ لذا هرگونه توافقی فقط برای محدودسازی صنعت هسته‌ای ما و فریب‌کاری مجدد است. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا یک ضرب‌الاجل معین برای لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن تعلیق کنیم؛ چنانچه این سیاست قطعی تا آن زمان اجرا شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌صورت از برجام خارج شویم و بیش از این اقتصاد کشور را شرطی نکنیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس