بانک مرکزی

نرخ رشد پایه پولی در ۱۲ماه منتهی به آذر به ۳۷٫۶ درصد رسید در حالی که در تیرماه یعنی آخرین ماه عملکرد دولت قبل رشد آن ۴۲٫۶ درصد بود.

سرویس اقتصاد مشرق - سیاست‌های دولت سیزدهم در عدم استقراض از بانک مرکزی و کنترل چاپ پول، به تدریج در حال نشان دادن آثار خود در شاخص‌های پولی است.

دولت قبل در ۴ ماه نخست امسال ۵۹ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد و از آن جهت جبران کسری بودجه خود استفاده کرد که سبب افزایش شدید پایه پولی و متعاقبا تورم در کشور شد.

رشد پایه پولی نسبت به پایان دولت روحانی ۵ واحد درصد کم شد/ چاپخانه بانک مرکزی از رونق افتاد +جدول

با شروع به کار دولت سیزدهم، روند چاپ پول برای جبران کسری بودجه دولت متوقف شده است. از همین رو، تغییرات پایه پولی در آخرین ماه پاییز ۱۴۰۰ نشان از رشد ۳۷.۶ درصدی پایه پولی نسبت به آذرماه سال گذشته و رسیدن به رقم ۵۶۰۸.۶ هزار میلیارد ریال دارد. این در حالی است که رشد این متغیر در تیرماه امسال و در آخرین ماه‌ کاری دولت دوازدهم به بالاترین رقم خود یعنی ۴۲.۶ درصد نیز رسیده بود که با شروع به کار دولت سیزدهم و با اتخاذ سیاست عدم استقراض از بانک مرکزی روند کاهشی را در پیش گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
    2 2
    خدا خیرتون بده
  • IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
    0 1
    ما دوتا گزینه داریم یکی پیشرفت هسته ای نامحدود-یکی کشاندن نفت به قبمت واقعیش
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۴
    0 0
    شما خوبین؟ پس چرا بورس سقوط کرده؟
  • IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۴
    0 0
    ببینید مشکل شما تولید نیست مشکل شما رکود تورمی هست و روکود تورمی از عدم رقابتی بودن بخش تولید و عدم واردات و احصار عدم اطمینان مصرف کننده (ریشه در عدم وجود سندیکاهای حمایت از حقوق مصرف کننده) درنتیجه ایجاد بازارهای سیاه دلالی و بازارهای مافیایی و بشدت خطرناک که این روش میتواند کشور را تا خرخره درفساد ببرد و رویکرد زیر زمینی و مافیایی در اقتصاد می تواند کشور را در فساد غرق و بعد نابود کند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس