جنگ یمن و ناکامی عربستان در سطوح نظامی و دیپلماتیک

عربستان این روزها در چند جبهه نظامی و دیپلماتیک شاهد شکست بوده که جنگ یمن را می‎توان مهمترین آن دانست.

به گزارش مشرق، سعودی‎ها، روزهای سختی را می‌گذرانند، شکست از جبهه مقاومت در یمن با وجود تجهیزات و تسلیحات پیشرفته آمریکایی و اروپایی در مقابل سلاح‌های مردم انقلابی یمن، حقارت تاریخی بزرگی را برای آن‌ها رقم زده است.

البته شجاعت و دلاوری مردم یمن، ارتش و انصارالله در این شکست‌ها سهم زیادی دارد.

عربستان برای بازیافت جایگاهی که سابق بر این داشتند، تلاش می‌کنند، اما تلاش‌های آن‌ها نتیجه عکس می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

موشک‌های پدافندی عربستان در حال ته کشیدن است (!)

عربستان از نظر وضعیت حقوق بشری در شرایط نامناسبی است و علاوه بر آن جنایاتی که در یمن و در طول بیش از ۶ سال مرتکب شده و همچنان ادامه دارد، جایگاه رژیم سعودی را در میان افکار عمومی جهان تنزل داده و مردم نسبت به عربستان سعودی حس خوبی ندارند.

مردم کشورهای اسلامی حتی به خاطر زمینه سازی برای سازش رژیم‌های عربی با رژیم صهیونیستی از ریاض نفرت پیدا کرده‎اند چرا که می‌دانند بدون اجازه رژیم سعودی، امارات و بحرین تن به سازش نمی‌دادند.

اکنون چنین رژیمی سعی دارد تا در مذاکرات وین خود را دخیل و سهیم کند.

رایزنی و لابی سعودی‌ها با طرف‌ها غربی می‌تواند تأثیر منفی بر جریان مذاکرات بگذارد.

مهمترین و اصلی‌ترین نشانه مثبت از سوی عربستان باید پایان دادن حملات به یمن و کشتار مردم مظلوم آن باشد، اما می‌بینیم که رژیم سعودی به حملات خود افزوده است.

فرانسه پیش از این از زبان امانوئل مکرون، خواهان نقش آفرینی سعودی‌ها در جریان مذاکرات وین شده بود که با مخالفت ایران همراه شد.

قطعاً سعودی‌ها نقطه نظرات خود را درباره برجام دارند و سعی خواهند کرد آن‌ها را به سه کشور اروپایی و آمریکا ارائه دهند.

قدر مسلم عربستان اکنون زیر فشار موضوعات مختلف از جمله شکست در جنگ یمن می‎بیند و در صدد دست و پا زدن برای خروج از بحران‎هاست.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
    0 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس