کد خبر 1325004
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۸
هنر متوازن‌سازی نقش طرف‌های مذاکره در وین

مذاکره برای تامین منافع ملی و استیفای حقوق ملت، هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران تابو نبوده و همان‌گونه که رهبر انقلاب روز گذشته بر آن تاکید کردند:حتی «تعامل با دشمن در مقطعی به معنی تسلیم شدن نیست.»

به گزارش مشرق، مذاکرات در وین میان ایران و ۱+۴ به طور جدی در جریان است و طرف‌های گفتگو همچنان بدون وقفه برای کاهش اختلافات و دستیابی به توافق تلاش می‌کنند.

در این میان استفاده از ابزارهای خارج از میز مذاکره به ویژه جنگ رسانه‌ای و روانی برای منفعل کردن هیئت مذاکره‌کننده ایرانی و اثرگذاری بر افکار عمومی داخل کشور همچنان از سوی طرف غربی به شدت دنبال می‌شود.

یکی از موضوعات مهمی که از ابتدای شکل‌گیری دور جدید مذاکرات و به خصوص طی هفته گذشته سوژه رسانه‌های معاند و برخی جریان‌های داخلی شده است نقش روسیه در انتقال پیام میان طرفین مذاکره به ویژه ایران و آمریکا است.

تاکید بر این گزاره غیر واقعی که روسیه وکالت ایران را در مذاکرات بر عهده دارد و نماینده این کشور در مذاکرات رابط اصلی میان تیم ایران و هیئت آمریکایی مستقر در وین است، ترجیع‌بند بیشتر اخبار و گزارش‌های منتشر شده در این خصوص بوده است.

هدف اصلی از این فضاسازی سنگین و البته غیر حرفه‌ای که با بزرگ‌نمایی یک فریم عکس از ملاقات دوجانبه «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه و «رابرت مالی» نماینده آمریکا و ندیدن تعمدی دیگر تصاویر مربوط به ملاقات‌های دوجانبه دیپلمات‌های حاضر در وین صورت گرفت، القاء این پیام بود که ایران اراده مستقلی در مذاکرات نداشته و همه چیز را به روس‌ها سپرده است.

این جوسازی دروغین که متاسفانه با پمپاژ برخی جریان‌های مخالف دولت سیزدهم در داخل نیز اوج گرفت، اهداف متعددی از جمله تحت‌الشعاع قرار دادن سفر قریب‌الوقوع آیت‌الله رئیسی به مسکو را در پس خود دارد و تلاش می‌کند با ایستادن پشت شعار «نه‌شرقی، نه‌غربی» منویات غرب‌گرایانه خود را پنهان کرده و این‌گونه وانمود کند که گوئی ایران از استقلال خود در رابطه با قدرت‌های شرقی دست کشیده است.

در این رابطه چند نکته مهم وجود دارد که باید برای رفع شبهات ایجاد شده مورد توجه قرار بگیرد:

نخست؛ عدم موافقت ایران با حضور آمریکا در جلسات کمیسیون مشترک به دلیل خروج غیر قانونی این کشور از برجام بوده و تا زمانی که آمریکا به تعهدات خود در برجام باز نگردد نمی‌تواند در جلسات شرکت کند.

دوم؛ گفتگوی دو یا چندجانبه کشورهای حاضر در مذاکرات با یکدیگر موضوعی کاملا طبیعی و مسبوق به سابقه است و در دوره‌های قبلی مذاکرات هم این روال وجود داشته است.

سوم؛ «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دلیل نقشی که در هماهنگ‌سازی طرف‌های حاضر در مذاکرات دارد به صورت طبیعی محور اصلی تبادل پیام‌های قابل تبادل نیز هست و طرفین نیز این مسئولیت را برای او به رسمیت شناخته‌اند.

موضوع قابل ذکر در این بخش این است که در جریان‌سازی‌های رسانه‌ای هیچ اشاره‌ای به نقش اصلی و ذاتی «انریکه مورا» در خصوص تبادل پیام میان هیئت‌ها نمی‌شود و نسبت به انعکاس جلسات متعدد و طولانی او با مذاکره‌کننده ارشد ایران و «رابرت مالی» فرستاده آمریکا در وین عمدا تغافل می‌شود.

چهارم؛ مذاکره برای تامین منافع ملی و استیفای حقوق ملت هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران تابو نبوده و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته بر آن تاکید نمودند حتی «مذاکره، صحبت و تعامل با دشمن در مقطعی به معنی تسلیم شدن نیست.»

پنجم؛ رویکرد ایران در مذاکرات وین تابع اصولی است که مهمترین آن تامین منافع ملی، حفظ عزت، دفاع از حقوق از دست رفته ملت و دستیابی به توافق خوب است.

در مسیر تحقق اهداف ذکر شده، تیم مذاکره‌کننده ایران بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های موجود به صورت هوشمندانه و در زمان مناسب را دستور کار خود دارد و در این چارچوب بدون هیچ‌گونه محدودیتی از ابزارهای مذاکره، رایزنی و تبادل پیام با همه طرف‌های حاضر در مذاکرات برای رسیدن به اهداف تعیین شده بهره خواهد برد.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
    0 0
    اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند؛ آنجایی که ضربه نمی‌زنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربه‌ی بسیار مهمّی است. مطلقاً نبایستی برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد،‌ چون قطعاً شکست می خورَد، قطعاً ضربه می خورَد. هر جایی که کارهایمان را منوط کردیم به همراهی غرب، ناموّفق ماندیم؛ هر جایی که بدون اعتماد به غرب، خودمان قد عَلَم کردیم و حرکت کردیم موفّق شدیم. در قضیّه‌ی هسته‌ای، آمریکایی‌ها انصافاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند؛ واقعاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند: جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، حالا جوری حرف می زنند انگاری که ایران از برجام خارج شده، و جوری طلبکاری می کنند که انگار ما تعهّدات را به هم زده‌ایم! مدّت ها در مقابل این حرکت آمریکایی‌ها هیچ حرکتی از طرف ایران انجام نگرفت؛ بعد از گذشت مدّتی، با اعلام، با توجّه، برخی از تعهّدات کنار گذاشته شد؛ برخی، نه همه. آن ها به تعهّدشان عمل نکردند. کشورهای اروپاییِ همراه با آمریکا هم همین جور؛ آن ها هم از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ آن ها هم مثل آمریکایند لکن در مقام زبان بازی و حرف زدن طلب کارند؛ همیشه طلب کارند. گویا این ما بودیم که مدّتها مذاکره را به مسخره گرفتیم و تعهّداتمان را زیر پا گذاشتیم و عمل نکردیم؛ این کاری است که آن ها کردند. و دولت کنونی آمریکا هم هیچ فرقی با دولت قبلی ندارد؛ یعنی همین چیزی که الان این ها در زمینه‌ی مسائل هسته‌ای از ایران مطالبه می کنند، همان چیزی است که ترامپ مطالبه می کرد، که آن روز مسئولین بالای دولتی می گفتند که امکان ندارد، عاقلانه نیست و مانند اینها. امروز این ها همان را می خواهند؛ هیچ تفاوتی نکرده. او با یک زبان می گفت، اینها با یک زبان دیگری می گویند. باید به این ها توجّه کرد. انصافاً آمریکا در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، یک گرگ درنده است؛ ظاهر، دیپلماسی است و لبخند و حرف زدن و حرف های گاهی اوقات حق به جانب ادا کردن، امّا باطن قضیّه‌ یک گرگ، یک گرگ وحشیِ درنده که در خیلی از جاهای دنیا انسان مشاهده می کند؛ البتّه گاهی گرگ، گاهی روباهِ حیله‌گر؛ به شکل های مختلف درمی‌آید.
  • IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
    0 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس