به گزارش مشرق، سید رسول موسوی دستیار وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: غیرحرفه ای ترین سخنی که درباره تیم مذاکراتی کشورمان شنیده ام درباره زبان مذاکراتی است.

گمان میبرند مذاکرات به انگلیسی سریعتر و بهتر به نتیجه میرسد در حالیکه توجه ندارند زبان ابزار مذاکره است ودر مذاکره آنچه اصل است مفاهیمِ تضمین کننده منافع است نه چانه زنی های زبانی و انشاء متن

یک مذاکره کننده حرفه ای می داند هدف اساسی او در مذاکره به حداکثر رساندن ستاده و به حداقل رساندن داده است و اصلا مهم نیست این داد و ستد به چه زبانی باشد. مذاکره حتی می تواند با ایماء و اشاره باشد.

دستاورد یک مذاکره خوب را با آورد آن می سنجند نه انشاء متن یا زبان دانی مذاکره کننده.

از اساتید و پژوهشگران تاریخ دیپلماسی ایران بپرسید در ۲۰۰ سال تاریخ روابط معاصر کشور که هزاران مذاکره در تمام زمینه های مربوط به روابط خارجی کشور صورت گرفته و اسناد آنها در آرشیوهای مختلف کشور موجود است، چند درصد مذاکرات به زبان ملی و چند درصد مذاکرات به زبان بیگانه بوده است؟

دو مثال مهم برای اثبات ادعای خود

همه قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر و نقش راهبردی آن را در تاریخ معاصر کشور میدانند.

مرحوم عزالدین کاظمی مدیرکل حقوقی وقت مذاکره کننده اصلی بود. او و همتای عراقیش هردو تحصیل کرده فرانسه و مسلط به زبان فرانسه بودند ولی او تمام مذاکرات را به فارسی انجام داد.

با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ مذاکرات سختی درباره چگونگی اجرای قطعنامه بین ایران و عراق تحت نظر سازمان ملل شروع شد.

تمام مذاکرات مربوط به قطعنامه ۵۹۸ که هزاران صفحه اسناد آن موجود است توسط هیات ایرانی به زبان فارسی صورت گرفته در حالیکه اکثریت اعضا هیاتهای دو طرف به زبان انگلیسی مسلط بودند.

مذاکره به زبان ملی این فرصت را به مذاکره کننده می دهد که بجای فکر کردن به یافتن واژگان مناسب برای مذاکره به مفهوم واژه ها توجه کند و در فاصله زمانی که مترجم عبارات طرف مقابل را ترجمه می کند به شنیده و پاسخی که می دهد چندبار بیاندیشد. بخصوص وقتی زبان می داند و حرف حریف را فهمیده!

مذاکرات باقری کنی به فارسی عاقلانه، حساب شده و قانونی است.

اصل ۱۵ ق ا؛ زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است.اسناد و

مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد

کلام آخر شاید نسخه اولیه برجام به فارسی بود مشکلات کمتری داشتیم.

زبان مذاکرات، غیرحرفه‌ای ترین سخن درباره تیم مذاکراتی ایران است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    14 8
    هههه. اونی که برجام رو امضا کرد زبان انگلیسی بلد بود و از دبیرستان تا 60 سالگی تو آمریکا بود ولی تازه تو مجلس فهمید که در متن برجام هیچ صحبتی از "لغو" تحریم ها نیست بلکه صحبت از "تعلیق" تحریم هاست!! ببو گلابی های پرروی اصلاحاتچی چنان گندی به مملکت زدن که تا 20 سال قابل جبران نیست. اینا باید محاکمه بشن و حساب پس بدن نه اینکه طلبکار بشن و هی ... بزنن. به مرده که رو بدی به کفنش...
    • IR ۱۶:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
      9 4
      مرحبا !!!!!!!!!!
    • IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
      5 0
      هیچ فرقی ندارد همگی خیانت است چون در دانش و صنعت کشور بتن ریخته می شود حال چه با زبان و گوش محلی های ایران با زبان های روز دنیا!
    • IR ۲۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
      2 1
      هروقت به هم بتون ریختن بیا بگو فرقی نداره، خیلی هم فرق داشته و داره!!!
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    11 9
    این اندیشه غربگدایان بدبخت است که هر کس هر چه قدر به غرب نزدیک تر و وابسته تر باشد (تحصیل کرده غرب باشد، در غرب زندگی کرده باشد، لباس غربی بپوشد، زبان غربی بداند، ادا و اطوار غربی ها در آورد) حتما با سوادتر و توانمند تر است. در حالی که تمام بلاهای قرن های اخیر را همین شخصیت ها بر سر ملت های ستمدیده آورده اند.
  • سلیمانسلطانی IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    7 8
    یک تیم حرفه ای مذاکره کننده باید هم زبان طرف مذاکره کننده را بفهمد وهم علم وتوان داشته باشد زبان حداقل دردناک علم مذاکره 50 دراست این رو تجربه نشان داده زبان بلد نباشی انگار ی چشم دازی
    • IR ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
      11 1
      نکته را دقت بفرمایید عزیزم. تیم ایرانی زبان بلد هست ولی انگلیسی صحبت نمیکند. بنده خودم تجربه مذاکره تجاری را دارم. وقتی به زبان مادری طرف مقابل صحبت میکنید، او به مذاکره مسلط میشود. چون تو با زبان دومت و او با زبان مادریش صحبت میکند. تجربه تیم قبلی مبین اینست که زبان بلد بودن مزیت نیست.
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    3 8
    راست میگوید به عمل کار بر آید نه به حرف
  • IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    4 8
    طبیعتا" گفتگو و مذاکرات با زبان ملی زبان مادری باعث تسلط بیشتر طرف ایرانی بر گفتگوها خواهد شد .. 100% موافقم !
  • IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    3 6
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • FR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    4 8
    این چیز ها را طرفداران ظریف میدانند یعنی اگر ندانند که وای بحالشان است منتها برای فریب افکار عمومی و البته نوع عوام ان اینطور مطرح میکنند تازه چه کسی ست که وارد مذاکره در این حد شود و انگلیسی نداند ؟!
  • IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    3 3
    افراد واداده و غربزده و مقلدبراشون خیلی مهمه که انگلیسی حرف بزنندحتی اگه به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشند!!!چون زبان شیکیه!!!!!! مطمئنآ هیچکس به هیچ زبانی به اندازه زبان مادری مسلط نیست،پس بهتره که مذاکره کنندگان به زبان پارسی مذاکرات رو ادامه بدن ونه به زبان بیگانه،زبان بیگانه بماند برای بیگانه پرستان!!!!! ما بیگانه پرست نیستیم.
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    2 3
    در قضیّه‌ی هسته‌ای، آمریکایی‌ها انصافاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند؛ واقعاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند: جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، حالا جوری حرف می زنند انگاری که ایران از برجام خارج شده، و جوری طلبکاری می کنند که انگار ما تعهّدات را به هم زده‌ایم! مدّت ها در مقابل این حرکت آمریکایی‌ها هیچ حرکتی از طرف ایران انجام نگرفت؛ بعد از گذشت مدّتی، با اعلام، با توجّه، برخی از تعهّدات کنار گذاشته شد؛ برخی، نه همه. آن ها به تعهّدشان عمل نکردند. کشورهای اروپاییِ همراه با آمریکا هم همین جور؛ آن ها هم از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ آن ها هم مثل آمریکایند لکن در مقام زبان بازی و حرف زدن طلب کارند؛ همیشه طلب کارند. گویا این ما بودیم که مدّتها مذاکره را به مسخره گرفتیم و تعهّداتمان را زیر پا گذاشتیم و عمل نکردیم؛ این کاری است که آن ها کردند. و دولت کنونی آمریکا هم هیچ فرقی با دولت قبلی ندارد؛ یعنی همین چیزی که الان این ها در زمینه‌ی مسائل هسته‌ای از ایران مطالبه می کنند، همان چیزی است که ترامپ مطالبه می کرد، که آن روز مسئولین بالای دولتی می گفتند که امکان ندارد، عاقلانه نیست و مانند اینها. امروز این ها همان را می خواهند؛ هیچ تفاوتی نکرده. او با یک زبان می گفت، اینها با یک زبان دیگری می گویند. باید به این ها توجّه کرد. انصافاً آمریکا در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، یک گرگ درنده است؛ ظاهر، دیپلماسی است و لبخند و حرف زدن و حرف های گاهی اوقات حق به جانب ادا کردن، امّا باطن قضیّه‌ یک گرگ، یک گرگ وحشیِ درنده که در خیلی از جاهای دنیا انسان مشاهده می کند؛ البتّه گاهی گرگ، گاهی روباهِ حیله‌گر؛ به شکل های مختلف درمی‌آید.
  • Ali GB ۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    2 3
    خاک بر سرهای بی سواد چه توجیهی هم می کنند وقتی سهمیه ای بری دانشگاه دانشگاه امام صادق درس بخونی سهمیه ای مدرک بگیری معلومه که قد یه بز انگلیسی نمی فهمی
  • IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    2 1
    ولی زشته طرف با بیست و اندی سال سابقه حضور در وزارت خارجه در حد یک دانش آموز زبان بلد نباشه..
  • IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
    0 0
    به هیچ وجه نباید بار دیگر پروتکل الحاقی را بذیریم حتی اگر تحریمها برداشته نشود.اگر اندکی صبر شود و تحریمها هم خنثی شود غربیها برای اجرای برجام التماس خواهند کرد و در آنموقع ما باید خود را نبازیم و هرگز زیر بار روتکل الحاقی نرویم. برای غربیهای زیاده خواه همان پادمان کافیست و بیشتر از آن به پرستیژ ابر قدرتی آینده مان و سلامت دانشمندانمان لطمه می زند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس