به گزارش مشرق، کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد نتایج انتخابات پس از بررسی شکایتها برای تایید نهایی به دادگاه فدرال ارسال خواهد شد.
«عماد جمیل»، عضو تیم رسانهای کمیساریای عالی انتخابات در سخنانی گفت: پس از شمارش صندوقهای جدید هیچ توصیه و یا شکایت جدیدی دریافت نخواهیم کرد زیرا پرونده شکایتها و رسیدگی بدان از سوی هیات قضایی به پایان رسیده است.
وی با بیان اینکه ما اکنون منتظر رسیدگی هیات قضایی به ۱۵ شکایت باقی مانده و اعلام نظر در این باره هستیم، اظهار داشت: ما یکشنبه نتایج بررسی شکایتها را به هیات قضایی ارسال خواهیم کرد و این هیات ۱۰ روز برای اعلام تصمیم نهایی مهلت دارد.
جمیل ادامه داد: هیات قضایی به محض اینکه رسیدگی به شکایتها را به اتمام برساند، فعالیتش هم به پایان خواهد رسید و پس از آن، کمیساریای عالی انتخابات نتایج نهایی را اعلام و آن را برای تایید به دادگاه فدرال ارسال خواهد کرد.
وی اظهار داشت: برخی گروههای معترض شکایتی درباره نتایج انتخابات ارائه کردهاند که دادگاه فدرال در حال بررسی آن است.
جمیل در پایان تاکید کرد تصمیم از آن دادگاه فدرال است و این دادگاه نتیجه شکایت را به کمیساریا ارسال خواهد کرد و وظیفه استفسار و اتخاذ تصمیم در این باره برعهده دادگاه مذکور است.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در ۱۰ اکتبر گذشته برگزار شد.
رایزنی انتخاباتی بارزانی با «پلاسخارت»
«مسعود بارزانی»، رئیس حزب دموکرات کردستان نسبت به احتمال وجود تلاشها برای دستاندازی در نتایج انتخابات پارلمانی عراق هشدار داد.
بر اساس بیانیه دفتر رئیس حزب دموکرات کردستان، بارزانی در دیدار با «جنین هنیس پلاسخارت»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق درباره آخرین تحولات سیاسی عراق و انتخابات پارلمانی رایزنی کرد.
بارزانی در این دیدار از تلاشهای سازمان ملل، اتحادیه اروپا و جامعه جهانی در حمایت از انتخابات تشکر کرد و اظهار داشت: انتخابات موفقیتآمیز بود و نتایج اولیه که کمیساریای عالی انتخابات اعلام کرد، بیانگر واقعیت سیاسی عراق و اراده شهروندان است.
رئیس حزب دموکرات با اشاره به احتمال تغییر در نتایج اعلام شده کمیساریای عالی انتخابات، نسبت به هرگونه دستاندازی هشدار داد و افزود: این امر منجر به بروز مشکلات دیگر و تعمیق بحران کنونی می شود.
بر اساس نتایج اولیه، حزب دموکرات اقلیم کردستان در انتخابات اخیر موفق به کسب ۳۳ کرسی در پارلمان آتی شد.
آیا مالکی با هیئت صدری دیدار کرده است؟
ائتلاف دولت قانون سفر «نوری المالکی» به ایران و دیدار هیئتی از این ائتلاف با جریان صدر را تکذیب کرد.
در بیانیه دفتر رسانهای ائتلاف دولت قانون آمده است، برخی رسانهها، سایتها و شبکههای اجتماعی اخباری منتشر کردهاند مبنی بر سفر رئیس ائتلاف دولت قانون به ایران و دیدار هیئتی از این ائتلاف به ریاست «حسن السنید»، با «سید مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر که نادرست است.
در ادامه بیانیه ائتلاف دولت قانون آمده است، ما تاکید میکنیم که این اخبار صحت ندارد و این دروغها، تلاشی نخنما برای تخریب سیاسی است.
در پایان این بیانیه آمده است، از رسانهها میخواهیم از افتادن در دام اخبار ساختگی برحذر باشند؛ اخباری که توسط برخی کانالهای مشکوک ترویج می شود و اینکه اطلاعات و اخبار را از منابع رسمی اخذ کنند.
خشم عراقیها از ادامه دخالتهای «پلاسخارت»
«محمد الصیهود» از رهبران ائتلاف دولت قانون عراق گفت: ماموریت «پلاسخارت» ارائه مشورت درباره انتخابات است و نه چیز دیگر به ویژه که انتخابات به پایان رسیده است و دخالتهای او هنوز ادامه دارد.
وی افزود: پلاسخارت در حال پاشیدن بذر فتنه است. او از اختیاراتش فراتر رفته و در امور داخلی ما دخالت میکند و دولت هم این اجازه را به او داده است. این دخالت به شکل کنونی در راستای توطئه آمریکا علیه عراق است.
«محمد الخالدی» رئیس فراکسیون «بیارق الخیر» هم گفت: گزارش پلاسخارت حقایق گروههای پیروز و بازنده را بیان نکرده است. جامعه بین المللی در زمینه انتخابات عراق کاره ای نیست و این گروههای سیاسی عراقی هستند که درباره انتخابات تصمیم میگیرند.
«محمد جاسم» از نمایندگان سابق پارلمان عراق هم گفت: دخالتها در روند انتخابات از سوی سازمان ملل کاملا آشکار و به نفع خواستههای آمریکا و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است.
وی افزود: خواسته تظاهرات کنندگان و برخی گروههای سیاسی تغییر آن است. پلاسخارت از مسئولیت خود به عنوان نماینده سازمان ملل فراتر رفته است.
اقدامات چارچوب هماهنگی گروههای شیعی در شورای امنیت
«فلاح الخفاجی» از رهبران ائتلاف النصر عراق گفت: چارچوب هماهنگی گروههای شیعی دست به اقداماتی خواهند زد و با کشورهای عضو شورای امنیت، موضوع تقلب در انتخابات را در میان خواهند گذاشت و مدارک و شواهد متقن درباره دستکاری و تقلب در انتخابات ارائه خواهند داد.
وی افزود: چارچوب هماهنگی گروههای شیعی، هیئتی را برای دیدار با نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت مانند روسیه، انگلیس، فرانسه و دیگران همراه با شواهد ثابت کننده تقلب ارسال خواهد کرد.
الخفاجی گفت: چارچوب هماهنگی گروههای شیعی روابط خوبی با نمایندگان دائمی و غیر دائم شورای امنیت دارد.
وی افزود: متوسل شدن به شورای امنیت به منظور اتخاذ تصمیم مناسب از سوی آن است. شورای امنیت به طور حتم توان اتخاذ تصمیم مناسب به نفع معترضان را دارد به ویژه که اگر شواهد و دلایل قانع کننده دریافت کند. هر تصمیم صادره از سوی شورای امنیت بر کل روند انتخابات تاثیر گذار است.
همزمان ائتلاف النصر یکی از تشکلات چارچوب هماهنگی گروههای شیعی با صدور یک بیانه به اخبار مربوط به تحرکات العبادی درباره دیدار با مرجعیت و نیز خبر مربوط به ریاست او بر هیئتی که عازم سازمان ملل خواهد شد، واکنش نشان داد.
در این بیانیه آمده است: برای آگاهی افکار عمومی باید بگوییم که اخبار مربوط به تحرکات حیدر العیادی خواه مربوط به درخواست دیدار با مرجعیت عالی یا خبر ریاست او بر هیئت اعزامی به سازمان ملل، اخباری نادرست است.
ائتلاف النصر بیان کرد: همه اقدامات و تحرکات و مواضع العبادی از طریق رسانه های رسمی اعلام خواهد شد. تلاش العبادی همواره در راستای تحکیم وحدت ملی و مقابله با بحرانها تهدید کننده ثبات کشور بوده است.
حزب دموکرات کردستان عراق منتظر سرانجام گفتگوهای شیعی-شیعی
«ماجد شنگالی» عضو حزب دموکرات کردستان عراق اعلام کرد: چارچوب هماهنگی گروههای شیعی اعلام کرده است که بیش از نود کرسی دارد و این اولویت تشکیل دولت به شکلی که خواهان آن است را خواهد داد.
وی افزود: راهکار در دست بیت شیعی و تسریع تشکیل دولت در دست آنهاست زیرا آنها هستند که نخست وزیر را انتخاب میکنند.