به گزارش مشرق، «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر به سخنرانی «جنین هنیس پلاسخارت» در سازمان ملل واکنش نشان داد و خواستار دوری از بحثهای سیاسی شد.
وی در توئیتی گفت ملت به تشکیل دولت اکثریت ملی امید دارد و خواستار اقدام جدی و بیطرفانه دادگاه فدرال شد.
در توئیت صدر آمده است: اظهارات جدید در سازمان ملل درخصوص انتخابات عراق، امید برانگیز و توصیه های خوبی است و توصیه میکنیم از آن پیروی و از بحث های سیاسی و خشونت و ناامنی دوری شود.
بیشتربخوانید:
هشدار «مقتدی صدر» درباره تلاش برای تغییر نتایج انتخابات
صدر ادامه افزود: این فرصت خوبی برای مخالفان نتایج انتخابات برای روی آوردن به خود و اذعان و اقرار به نتایج انتخابات است نه فقط برای منافع سیاسی بلکه برای ملت که به تشکیل دولت اکثریت ملی امید دارند؛ دولتی که امنیت، حاکمیت، ثبات و بازسازی و خدماتی که ملت بزرگ و صبور عراق به آن اشتیاق دارد، بازگرداند.
صدر تصریح کرد: از مهم ترین مباحث مطرح شده از سوی نماینده سازمان ملل این است که هیچ مدرکی دال بر تقلب در انتخابات وجود ندارد علاوه بر تاکیدی که بر عدم تاخیر در اعلام نتایج انتخابات داشته است.
رهبر جریان صدر در پایان از دادگاه فدرال عراق خواست با جدیت و بیطرفی اقدام کرده و با شکایتها به صورت حرفهای برخورد کند و تحت فشارهای سیاسی قرار نگیرد، همانگونه که ما به آن امید داریم؛ ملت بی صبرانه به این مساله امید دارند تا به امنیت و زندگی در رفاه برسند.
اظهارات جدید «پلاسخارت» درباره نتایج انتخابات عراق
این در حالی است که «جنین هنیس پلاسخارت»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق ضمن درخواست به رسمیت شناختن نتایج انتخابات پارلمانی عراق از مقامات و احزاب عراق، نسبت به نتایج وخیم اتهام زنی باطل و تهدید به خشونت هشدار داد.
وی در گزارش خود در سازمان ملل گفت که انتخابات اکتبر عراق به طور کلی سالم ارزیابی شد و از مقامات و احزاب عراق خواست نتایج انتخابات پارلمانی عراق را به رسمیت بشناسند.
پلاسخارت افزود: اتهامات باطل و تهدید به خشونت منجر به نتایج وخیمی خواهد شد. عراق به سران و حکمرانی خوب و پایبندی به روند سیاسی نیاز دارد.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق با اشاره به اینکه نتایج انتخابات پارلمانی عراق تنها پس از تایید دادگاه فدرال عراق اعلام خواهد شد، بیان کرد: انتخابات پارلمانی گام مهمی به سوی بازگرداندن اعتماد مردم به دولت است.گفتگو تنها راه حل بحران نتایج انتخابات پارلمانی عراق است.
وی افزود: هیچ مدرکی دال بر دستکاری یا تقلب سیستماتیک در انتخابات وجود ندارد. مقامات عراق تماما حرفه ای انتخابات عراق را مدیریت کردند و بانوان در این انتخابات، نتایج مهمی به دست آوردند.
پلاسخارت درباره تحولات پس از انتخابات تصریح کرد که تحت هیچ شرایطی نباید به تروریسم و خشونت یا هر اقدام غیرقانونی دیگر اجازه داد فرآیند دموکراتیک را از مسیر خود خارج کنند و برای کاهش تنشها، آرامش و خویشتن داری و گفتگو تنها راه حرکت رو به جلوست.
وی اعلام کرد که هرگونه تلاش غیرقانونی با هدف طولانی کردن یا بی اعتبار کردن روند اعلام نتایج انتخابات، یا بدتر از آن، تغییر نتایج انتخابات از طریق ارعاب و فشار، تنها به نتایج معکوس منجر خواهد شد و از همه طرفهای ذینفع خواست که وارد این مسیر نشوند.
پلاسخارت بیان کرد: در حالی که خطر ادامه بن بست سیاسی واقعی است، عراق نیاز فوری به دولتی دارد که بتواند به سرعت و به طور موثر با فهرست بلندی از وظایف ناتمام داخلی تعامل کند و این مسئولیت اصلی همه احزاب سیاسی مرتبط است.
نماینده دبیرکل سازمان ملل با اشاره به تلاش برای ترور نخست وزیر عراق، آن را اقدامی غیرقابل قبول توصیف کرد که نباید بر روند فرآیند دموکراتیک در عراق تاثیر بگذارد.
گفتنی است شورای امنیت سازمان ملل همسو با آمریکا در دو بیانیه جداگانه، انتخابات پارلمانی عراق را آزاد و سالم توصیف کرد.
این درحالی است که گروههای معترض به نتایج انتخابات مدارک و شواهد متقنی را به پلاسخارت ارائه کردند. تاکنون با بازشماری دستی آراء چند نامزد موفق به راهیابی به پارلمان شدهاند. این اظهارات پلاسخارت در واقع حمایت قوی از کمیساریای عالی انتخابات عراق است که سخت در تنگنا قرار گرفته است. گروههای معترض که همچنان به اعتراضات خود به ویژه در منطقه الخضراء ادامه می دهند، پلاسخارت را همسو با آمریکا متهم به دخیل بودن در مهندسی کردن انتخابات میدانند.