به گزارش مشرق، از ابتدای مهر ۱۴۰۰ روند نزولی همهگیری کرونا در سراسر کشور آغاز شد اما ظاهراً این روند تنها یک ماه دوام داشته و با آغاز دومین ماه پاییز روند درحال معکوس شدن است و پازل آغاز پیک ششم کرونا درحال تکمیل شدن است.
کارشناسان در این زمینه میگویند: بررسیهای آماری و همچنین تغییر شاخصهای نرخ ابتلا در سراسر کشور و رنگبندیهای تازه نشان میدهد که برآورد از آغاز پیک ششم در نیمه آبان صحیح بوده است چون هماکنون سه ضلع آغاز بحران تقریباً مشخصاً شکل گرفته که این اضلاع عبارتند از برودت هوا، کاهش نرخ مشارکت مردمی در رعایت پروتکلها و البته طولانی شدن روند پایان پیک پنجم که اصلیترین بوده است.
این گروه تأکید میکنند بررسی رفتار ویروس منحوس در پیکهای گذشته؛ شفاف و واضح نشان داده است درصورت کاهش رعایت پروتکلها بهدلیل قدرت سرایت بالای ویروس منحوس تشکیل شدن کانونهای بحرانی آغاز میشود و رفته رفته گسترش خواهد یافت، دقیقاً اتفاقی که در پیکهای قبلی رخ داده است، بنابراین اکنون که البته هوا سردتر و عموماً تهویه هوا در مراکز تجمع مثل ادارات و... کمتر میشود رعایت اصول بهداشتی و پروتکلها بیشتر از گذشته خودنمایی میکند.
واقعیت آماری چیست؟
از سوی دیگر کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی که همواره عامل نگرانی اصلی مسئولان در بخشهای بهداشت و درمان بوده در دوماه گذشته معادلههای مقابله با ویروس منحوس را کمی تغییر داده است.
در این زمینه اگرچه مقایسه آمارها روی کاغذ حکایت از بهبود اوضاع نسبت به نیمه تابستان دارد اما واقعیت امر اینجاست که ویروس منحوس علیرغم سیاستگذاریهای اصولی مسئولان در این دوره تا امروز در سایه بیتوجهی هموطنان به پروتکلهای بهداشتی کاملاً زیرپوستی به روند گسترش فعالیتهایش ادامه داده است.
بهگفته کارشناسان درحالی واقعیت همهگیری کرونا در دومین ماه پاییز ۱۴۰۰ خودنمایی میکند که اگر تنها به اعداد و ارقام توجه داشته باشیم در ظاهر بهبودی شرایط را تجربه میکنیم اما بررسی دقیقتر با مقایسه تعداد لکههای قرمز کرونایی در سراسر ایران تأکیدی براین مدعاست که پازل پیک ششم درحال تکمیل شدن است و بهزودی اعداد و ارقام شاخصها نیز این واقعیت را تأیید خواهند کرد.
این گروه میگویند: جهش ۷۷درصدی تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی تنها در دو هفته از ۹ شهرستان به ۱۶ مورد حاکی از روند چرخش زیرپوستی ویروس منحوس در سراسر کشور است که نمیتوان به آن بیتفاوت بود و در عین حال آغاز زنجیره تغییرات معنادار آمار رنگبندی شهرستانها بهگونهای است که از قریبالوقوع بودن شکلگیری پیک ششم حکایت دارد، چون تعداد شهرستانهای نارنجی کرونایی نیز ۱۲.۲ درصد زیر سایه کاهش ۱۸درصدی تعداد شهرستانهای آبی؛ افزایش را تجربه کرده است.
آخرین رنگبندی کرونایی
آخرین رنگبندی کرونایی کشور حکایت از وضعیت ناپایدار و افزایش شهرهای قرمز در دوره همهگیری دارد و بر اساس آخرین آمارها هماکنون در سراسر ایران ۱۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۸۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
به این ترتیب شهرستانهای جلفا، مرند (آذربایجان شرقی)، اشنویه، بوکان، پیرانشهر (آذربایجان غربی)، استهبان (فارس)، بانه، سقز (کردستان)، پاوه، جوانرود، روانسر، سرپلذهاب (کرمانشاه)، چرام، کهگیلویه (کهگیلویه و بویراحمد)، زرندیه (مرکزی) و مهریز (یزد) در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
طبق مصوبه ستاد ملی کرونا رنگ آبی بهمعنای وضعیت «کمخطر» نسبت به وضعیتهای دیگر درنظر گرفته شده و آمار مبتلایان در شهرستانهای آبی کمتر از سایر رنگبندیها است. اما با توجه به شرایط شکننده زمان حاضر فعلاً قوانین شهرستانهای آبی مشابه زرد درنظر گرفته شده است.
در این زمینه طرح جدید شاخص تعیین رنگبندی اینگونه تعریف شده است که تعداد بستریها، رنگبندی شهرها را مشخص میکند و به این ترتیب که بستریهای چهار نفر در ۱۰۰هزار نفر زرد، شش نفر در ۱۰۰هزار نفر نارنجی و ۱۰ نفر در ۱۰۰هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین میکند.
کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند برای جلوگیری از افزایش هزینههای پیک ششم بهترین راهکار و البته کمهزینهترین راهکار علاوه بر رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی مشارکت در طرح ملی واکسیناسیون است.
استان آذربایجانغربی/۲۷۹ نفر در آیسییو بستری شدند
جواد آقازاده، با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته یک هزار و ۳۷۷ نفر به خاطر سندروم حاد تنفسی بستری شدند اظهار داشت: هم اکنون ۴۸ نفر نیز به سبب مشکلات تنفسی به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.
وی تصریح کرد: همچنین در شبانه روز گذشته ۷۰۱ نفر بستری مشکوک و ۲۷۹ نفر بستری در بخش آیسییو در آذربایجان غربی ثبت شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی با اشاره به ابتلای ۸۵۱ نفر به کرونا در استان گفت: تاکنون ۲۹۸ هزار و ۲۹۲ نفر به کروناویروس مبتلا شدهاند.
وی با اشاره به فوت ۱۲ نفر دیگر در شبانه روز گذشته بیان کرد: با فوت این تعداد شمار کلی فوتیها به ۶ هزار و ۷۲۹ نفر رسید.
آقازاده در ادامه با اشاره به واکسیناسیون ۵۴ هزار و ۹۲۳ نفر در شبانه روز گذشته اظهار داشت: تاکنون سه میلیون و ۶۴ هزار و ۷۴۸ دز واکسن کرونا در آذربایجانغربی تزریق شده است.
استان اصفهان/ شناسایی ۸۰۷ مورد ابتلای جدید
نورالدین سلطانیان در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار کرونا در اصفهان، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان ۳۵۷۸ نفر بودند که ۸۰۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده۲۵۷ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۲۸۴ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۴۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد۲۶۱ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
سلطانیان تصریح کرد: آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را۲۰ نفر بود و از این تعداد ۱۳ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام/ مرگ و میر ناشی از تبعات کرونا در ایلام افزایشی است
دکتر محمد کریمیان از روند افزایشی مرگ ناشی از کرونا در ایلام خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۴ شهروند ایلامی جان خود را در اثر تبعات کرونا از دست داده و با احتساب این چهار مورد جدید مجموع فوتی های ناشی از کرونا تاکنون به یک هزار و ۱۱۹ نفر رسیده است.
وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۸ مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و جمع کل مبتلایان به این ویروس از ابتدای شیوع آن در استان تاکنون به ۶۲ هزار و ۸۳۰ نفر رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در مورد بستری ها نیز توضیح داد: ۲۴ ساعت گذشته ۳۹ مورد بستری جدید ثبت شده است.
کریمیان در خصوص رنگ بندی های شهرستان های استان نیز گفت: شهرهای ایلام، چرداول، ایوان، دره شهر و آبدانان به رنگ نارنجی، دهلران، مهران، ملکشاهی و چوار زرد و سیروان و هلیلان آبی هستند.
استان بوشهر/ فوت مادر باردار ۲۰ ساله
سعید کشمیری با اشاره به آخرین وضعیت رنگبندی شهرستانهای ۱۰ گانه استان بوشهر اظهار داشت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، ۵ شهرستان جم، دشتی، دیر، کنگان و گناوه در وضعیت آبی و شهرستاهای بوشهر، تنگستان، دشتستان، دیلم و عسلویه در شرایط زرد کرونایی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه دشتستان از وضعیت آبی به زرد و دشتی از زرد به شرایط آبی کرونایی در آمده است گفت: اکنون از ۱۰ شهرستان استان بوشهر ۵۰ درصد در حالت زرد و نیمی هم در شرایط آبی کرونایی قرار دارد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، تعداد بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر را ۱۱۲ نفر دانست و بیان کرد: روز گذشته ۲۶ بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند که ابتلای ۳ نفرشان به کرونا، قطعی است.
وی با اشاره به به کاهشی شدن ابتلا به بیماری کرونا تصریح کرد: اکنون بخش کرونایی برخی از بیمارستانهای استان بوشهر فاقد بیمار است که نشان از روند کاهشی ابتلا به این ویروس دارد.
کشمیری از فوت مادر باردار ۲۰ ساله به سبب ابتلا به کرونا در بوشهر خبر داد و تصریح کرد: روز گذشته یک خانم ۸۴ ساله و یک خانم ۲۰ ساله باردار به سبب ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر فوت کردند و جانباختگان کرونایی استان بوشهر به یکهزار و ۹۹۲ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۱۵ بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی بستری هستند افزود: از این مجموع، ۴ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند و با کمک دستگاه تنفس میکنند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر روند ابتلا و بستری بیماران کرونا در استان را کاهشی دانست و افزود: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۸۷ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه روز گذشته ۲۱ بیمار از بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد ۱۲ نفر از آنها مثبت قطعی کرونا بودهاند.
استان خراسان جنوبی/ شناسایی ۱۳۸ بیمار جدید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: روز گذشته از ۲۳۱ ازمایش تشخیصی مولکولی ۵۴ مبتلا واز ۳۷۲ تست سریع کرونا نیز ۸۴ بیمار شناسایی شدند که در مجموع از ۶۰۳ آزمایش تشخیص مولکولی و سریع کرونای انجام شده در استان ۱۳۸ بیمار جدید شناسایی شد.
کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۵۲ مورد از بیرجند، ۸ مورد از بشرویه، خوسف، درمیان و سرایان هرکدام یک مورد، ۴مورد از زیرکوه، سربیشه ۷ مورد، طبس ۱۳ مورد، فردوس ۱۹ مورد ، قائن ۱۵ مورد و ۱۷ مورد هم از نهبندان بودند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۰ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۶۴ نفر کرونا مثبتند، بیان کرد: از این تعداد ۸ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۴ نفر نامساعد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خوشبختانه در شبانه روز گذشته موردی از فوت ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده و مجموع موارد فوت همچنان ۱۱۸۴ نفر است.
مهدی زاده افزود: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان ۴۸۴ هزار و ۴۴ نفر واکسن نوبت اول و ۲۷۳ هزار و ۱۷۷ نفر واکسن نوبت دوم و ۲۷۳ نفر نوبت سوم را دریافت کردن
استان قزوین/ نرخ ابتلا ۱۷ درصد افزایش یافت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش ۱۷ درصدی موارد قطعی ابتلای کرونایی روزانه در استان خبر داد و اظهار داشت: در شبانهروز گذشته ۳۱۱ مورد قطعی ابتلای به کرونای جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز گذشته ۴۵ نفر بیشتر شده است.
پیمان نامدار با اشاره به کاهش ۱۱ درصدی آمار بستریهای کرونایی روزانه گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۵۷ بیمار کرونایی جدید به علت علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان بستری شدند که این آمار در قیاس با روز قبل ۷ نفر کاهش داشته است.
وی همچنین از افزایش ۱۸.۸ درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۹ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای ما زیر دستگاه ونتیلاتور بستری هستند که این آمار ۳ نفر از روز گذشته بیشتر شده است.
سخنگوی ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین به کاهش ۲۵ درصدی موارد مرگومیر کرونایی روزانه هم اشاره کرد و گفت: در شبانهروز اخیر ۳ بیمار کرونایی بدحال به خاطر شدت علائم تنفسی و ضعف جسمانی شدید جان خود را از دست دادند که این آمار نسبت به روز پیش یک نفر کاهش داشته است.
نامدار همچنین از کاهش ۹ درصدی آمار بهبودیافتگان روزانه کرونایی خبر داد و اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰ بیمار کرونایی یا علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستانهای استان قزوین ترخیص شدند که این آمار در قیاس با روز قبل ۷ نفر کمتر شده است.
وی ادامه داد: در نهایت آمار مجموع بستریهای کرونایی فعلی استان قزوین هم با ۵.۶ درصد کاهش به ۳۱۷ نفر رسید که در مقایسه با روز گذشته ۱۹ کاهش یافته است.
استان فارس/ شمار جانباختگان همچنان دو رقمی است
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت هماکنون یک شهرستان از استان فارس در وضعیت قرمز، ۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۰ شهرستان در وضعیت زرد و ۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
متولیان بهداشت و درمان استان فارس معتقدند که وضعیت کنونی شکننده و ناپایدار است و با توجه به قرمز شدن شهرستان استهبان این شرایط ممکن است دیگر شهرستانهای استان را نیز درگیر کند بنابراین رعایت شیوهنامههای بهداشتی امری لازم و ضروری است.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و ۴۰۷ هزار و ۸۲۳ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده ۴۲۰ هزار و ۴۱۱ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۲۱۰ هزار و ۴۴۷ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۸ هزار و ۴۱۰ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۶۸ هزار و ۸۲۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام بستری ۲۰۶ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان به هزار و ۷۴۳ نفر رسیده که از این تعداد، ۱۸۰ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با اعلام جان باختن ۱۰ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری به ۶ هزار و ۸۷۹ رسیده است.
استان کرمان/ افزایش شهرستانهای آبی
در شرایطی که گفته میشود صدای پای موج ششم کرونا به گوش میرسد، روند نزولی کرونا در استان کرمان ادامه دارد تا طبق آخرین رنگ بندی اعلام شده تعداد شهرهای آبی در بزرگترین استان کشور از ۴ شهر به ۷ شهر افزایش یابد هر چند شهرستان انار که تا هفته گذشته آبی بود این هفته زرد شده است.
تعداد شهرستان زرد نیز ۱۱ شهرستان است و تعداد شهرستانهای نارنجی کرونایی در بزرگترین استان کشور همچنان بدون تغییر باقی ماند؛ هر چند روند نزولی کرونا در استان کرمان ادامه دارد با این وجود وضعیت اکثر شهرهای بزرگ استان کرمان نارنجی است.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۲۸۴ مورد است اظهار داشت: از این تعداد ۱۵۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۲۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۱۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۶۳ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۶۴ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۴۱ هزار و ۱۱۲ مورد رسیده است.
وی به فوت ۳ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۸۵۳ مورد رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و ۸۲۹ هزار و ۱۳۵ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۹۸۶ هزار و ۹۷۶ مورد است.
استان گیلان/ شرایط دو شهرستان آبی به وضعیت زرد رسید
براساس آخرین رنگبندی کرونایی اعلام شده در اپلیکیشن ماسک در حال حاضر تمامی ۱۷ شهرستان استان گیلان یک رنگ شده و همگی در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفتهاند.
تا پیش از این دو شهرستان املش و رضوانشهر وضعیت آبی کرونایی را تجربه میکرد که بهدنبال عادیانگاری نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و با بالا رفتن آمار بستریشدگان به رنگ زرد تغییر وضعیت داد.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۳۴۴ بیمار کرونایی هماکنون در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند که ۷۵ نفر از این تعداد ۲۴ ساعت گذشته به آمار بستریشدگان افزوده شدهاند.
همچنین ۵۸ نفر از بیماران به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها بستری هستند و ۹ بیمار کرونایی به تازگی به این بخش منتقل شدهاند همچنین حال ۶۲ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.
انجام واکسیناسیون در گیلان تسریع شده است و ۹۲ درصد دانشآموزان بالای ۱۲ سال دز نخست واکسن کرونا را دریافت کردهاند و گیلان با شتابدهی به واکسیناسیون در حال فراهم آوردن مقدمات آموزشهای حضوری است.
استان مرکزی/ وضعیت روبه بحرانی شدن
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت یک شهرستان استان مرکزی یعنی شهرستان زرندیه در وضعیت پرخطر و وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته و این زنگ خطر آغاز موج ششم کرونا را در استان مرکزی به صدا درآورده است.
سیدمحمد جمالیان افزود: در گزارش جدید رنگبندی کرونا، علاوه بر قرمز شدن شهرستان زرندیه، ۶ شهرستان دیگر یعنی شهرستانهای اراک، ساوه، تفرش، فراهان، آشتیان، دلیجان نیز از موقعیت زرد به نارنجی تغییر وضعیت دادهاند.
وی تصریح کرد: درحال حاضر تنها ۵ شهرستان محلات، خمین، شازند، خنداب، کمیجان درموقعیت کمخطر و وضعیت زرد کرونایی قرار دارد که رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی میتواند در کمترین زمان موقعیت شکننده این مناطق را به سمت بحرانی شدن سوق دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به مسئله واکسیناسیون در استان مرکزی گفت: اگرچه تزریق واکسن توانست موقعیت پرخطر پیک پنجم کرونا را تاحدودی تعدیل کند اما کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و سادهانگاری سبب شده که معادلات در مهار این ویروس برهم ریخته و پیک ششم کرونایی خودنمایی کند.
جمالیان بیان کرد: از مردم استان درخواست داریم برای مواجه نشدن با هجمه سهمگین موج ششم کرونا، فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی را جدی بگیرند و کادر درمان را در این برهه حساس آگاهانه یاری دهند و افرادی که تاکنون برای تزریق واکسن اقدام نکردهاند با توجه به شرایط شکننده استان و شروع موج ششم لازم است که در اسرع وقت به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.