کد خبر 128623
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۵

خاطرات تکاوران نیروی دریای ارتش درباره خرمشهر به عنوان اولین کتاب درباره دلاورمردی‌های این نیرو در خرمشهر بزودی منتشر خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، سیدقاسم یاحسینی درباره این کتاب گفت: کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» نخستین اثر درباره خاطرات تکاوران است که پس از سی‌سال نوشته شد. راز‌های ناگفته در این خاطرات منبع خوبی برای محققان و مورخان هشت سال دفاع‌مقدس است.

این نویسنده گفت: اگرچه تاکنون کتاب‌های مختلفی در قالب خاطره، خاطره شفاهی، تحلیل تاریخی، رمان و شعر درباره خرمشهر نوشته شده است اما خرمشهر هنوز راز‌های ناگفته بسیاری دارد که به آن‌ها نپرداخته‌ایم.

یاحسینی ادامه داد: یکی از این راز‌ها حضور موثر، پررنگ و تعیین کننده تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی است زیرا تنها کمتر از چند ساعت پس از شروع جنگ توسط صدام، گردان تکاوران نیروی دریایی به فرماندهی ناخدا «هوشنگ صمدی» شبانه از بوشهر راهی آبادان و خرمشهر شدند و تا روزی که این شهر سقوط کرد از آن دفاع کردند.

وی درباره موضوع کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» گفت: این اثر روایتی از دفاع 34 روزه مردم خرمشهر و تکاوران نیروی دریایی ارتش در هفته‌های نخست هشت سال دفاع مقدس دارد که از زبان ناخدا هوشنگ صمدی به صورت خاطرات شفاهی نوشته شده است. صمدی در این کتاب پس از سه دهه سکوت برای نخستین بار ناگفته‌هایی از رزم نیروی دریایی ارتش در خرمشهر را گفته است. تکاورانی که جا دارد بیشتر به نگارش خاطرات آنان بپردازیم و ایثارگری‌های آنان را برای ثبت در تاریخ روایت کنیم.

یاحسینی ادامه داد: این اثر حاصل 45 ساعت مصاحبه با هوشنگ صمدی است که خاطرات او را از سال‌های آغازین زندگی تا امروز که بازنشسته نیروی دریایی ارتش است بازگو می‌کند. بخش عمده کتاب به خاطرات او از سقوط خرمشهر باز می‌گردد. صمدی در این دفاع 34 روزه 6 بار زخمی شد اما حاضر به بازگشت به عقب نشد. وی فرمانده گردان 600 نفری بود که فقط 270 نفر آنان زنده ماندند.

این نویسنده افزود: این فرمانده دفترچه‌ یادداشت‌های روزانه داشته و خاطرات خود را بسیار دقیق و بر حسب زمان واقعه می‌نوشته است. در برخی موارد نیز خاطرات دیگر تکاوران را به آن اضافه می‌کرده است.

وی ادامه داد: کتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» دو جلدی است. جلد دوم آن که اسناد تکاوران نیروی دریایی درباره مقاومت در خرمشهر را در بر دارد پس از تدوین به دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری تحویل خواهم داد. اما جلد اول کتاب در 370 صفحه نوشته شده است و می‌تواند منبع خوبی برای محققان و مورخان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران باشد.

یاحسینی با اشاره به این که برای نوشتن خاطرات تکاوران، خود به سراغ آنان رفته است گفت: این دغدغه بزرگی در حوزه تاریخ و مکتوبات دفاع‌مقدس است که چرا پس از گذشت سی سال از سالروز آزادسازی خرمشهر هنوز یک کتاب به صورت مستقل درباره خاطرات تکاوران ارتش نوشته نشده است.

وی در پایان افزود: اکنون 150 نفر از این تکاوران را شناسایی کرده‌ام اما افسوس که در ثبت و نگارش خاطرات آنان تنها هستم و اگر نویسنده‌ای بخواهد درباره این تکاوران کتاب بنویسد حتما با او همکاری خواهم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس