کد خبر 1278267
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۱
ارده و شیره

ارده و شیره به عنوان ماده غذایی طبیعی خواص بسیاری برای سلامتی انسان دارد، استفاده از ارده و شیره برای بهبود سلامت بدن و همچنین درمان برخی از بیماری ها بی نظیر است.

به گزارش مشرق، ارده و شیره یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین مواد غذایی است که به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف می شود.

دو ماده اصلی تشکیل دهنده اصلی این خوراکی، کنجد و دوشاب(شیره انگور) است. ارده و شیره هر کدام به تنهایی برای سلامتی مفید هستند و با ترکیب با هم خواصشان معجزه آسا می شود. اگر می خواهید بدانید که این خوراکی پرطرفدار چه خواصی دارد، با این بخش همراه شوید.

ترکیبات و ارزش غذایی ارده شیره

ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. برای تهیه ارده و شیره این خمیر کنجد له شده را با شیره میوه های مختلف مانند انگور، خرما و انجیر مخلوط می کنند اما شکل رایج تر آن، ترکیب با شیره انگور اسـت. برای پیشگیری از شیرین شدن بیش ازحد، از مقدار کمتری شیره استفاده می کنند.

ارده و شیره کاملاً گیاهی و خالی از گلوتن است و دارای مواد مغذی فراوانی مانند «آمینواسیدها و چربی های سالم»، «فیبر»، «پروتئین»، «انواع ویتامین بخصوص ویتامین گروه ب»، «تیامین»، «منیزیم»، «مس»، «فسفر»، «منگنز»، «آهن» و «زینک» است.

طبع ارده و شیره

شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای سرد مزاجان بسیار مفید است اما گرم مزاج ها باید این ماده خوراکی را با احتیاط مصرف نمایند زیرا موجب غلیظ شدن صفرا و جوش زدن می شود.

مصلح ارده و شیره، سرکه و عسل است و گرم مزاجان برای تعدیل طبیعت ارده و شیره می توانند آن را همراه سرکه و عسل یا میوه های تازه با طبیعت سرد مصرف کنند.

کالری ارده و شیره انگور

میزان کالری ارده و شیره انگور (نسبت ۱ به ۱ قاشق غذا خوری) ۱۲۵ کالری است.

خواص بی نظیر ارده و شیره

۱.شیره و ارده، انرژی زا بوده و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شوند.

۲. ارده و شیره خاصیت آنتی ترومبوتیک دارد و باعث جلوگیری از لخته شدن خون در بدن می شوند.

۳.ارده و شیره سطح کلسترول خون را کاهش داده و با جریان بخشیدن به خون و جلوگیری از لخته شدن آن، فشارخون و ضربان قلب را تنظیم می کند.

۴.ارده و شیره برای سلامتی و برای بهبود عملکرد بدن مفیدند و به تنهایی بخش مهمی از نیازهای بدن را برطرف می کنند.

۵.ارده و شیره به دلیل وجود کنجد نیاز روزانه به کلسیم بدن را تامین و برای استحکام استخوان بندی، درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است و موجب سلامت دندان می شود.

۶.ارده و شیره دارای چربی سالم و طبیعی سسامین و سسامولین است که برای محافظت از قلب و عروق و جلوگیری از بسته شدن رگ های منتهی به قلب بسیار مفید هستند.

۷.ارده و شیره غنی از پروتئین است و نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف می کند.

۸. ارده و شیره یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن است که برای افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند می تواند بسیار مۆثر باشد.

۹. ارده و شیره هر دو سرشار از آهن بوده و برای رفع خستگی مفید هستند و ضعف و بی حالی را از بین می برند و خواب رفتن دست و پا را درمان می کنند.

۱۰. ارده و شیره برای نرم کردن سینه مفید است.

۱۱. ارده و شیره ملین و مسهل است و یبوست را رفع می کند.

۱۲. ارده و شیره تقویت کننده نیروی جنسی می باشد. برای درمان کمبود اسپرم در مردان خوردن ارده با شیره انگور بعنوان صبحانه هفته ای سه الی ۴ بار توصیه می شود.

۱۳. ارده و شیره منضج دمل ها و زخم های چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می باشد و به ترمیم زخم کمک می کند.

۱۴. ارده و شیره به درمان اختلالات کبد و کلیه کمک می کند.

۱۵. ارده و شیره انرژی لازم به کودکان را می رساند و باعث فعال شدن سلول های عصبی و تقویت حافظه شان می شود.

۱۶. ارده و شیره ضدنفخ است و عملکرد معده و روده را بهبود می دهد.

۱۷. ارده و شیره مدر قاعده آور است.

۱۸. ارده و شیره در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن و پاکسازی بقایای غذاها در روده و معده می شود.

۱۹. شیره و ارده، تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.

۲۰. ارده و شیره برای رفع بیماری های رحم توصیه می شود.

۲۱. ارده و شیره به درمان افسردگی هم کمک می کند.

۲۲. ارده و شیره به تولید کلاژن و جوان سازی پوست بسیار کمک می کند.

۲۳. ارده و شیره پیری را به تاخیر می اندازد و مانند یک ضدآفتاب طبیعی از پوست در برابر نور خورشید محافظت می کند.

۲۴. ترکیب شیره انگور و ارده کنجد به ورزشکاران توصیه می شود چراکه علاوه بر مقوی بودن، باعث افزایش حجم عضلات می شود.

۲۵. مصرف شیره ی انگور برای پیشگیری از سرطان مفید است. شیره با ارده پلاکت خون را افزایش میدهد و برای افرادی کـه پلاکت خون پایینی دارند، مفید اسـت.

شرایط نگهداری ارده و شیره

ارده و شیره سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است پس باید آن را در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید زیرا اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می شود.

نکته مهم

ارده و شیره کالری بالایی هم دارند و برای افراد کم تحرک و کسانی که ورزش روزانه و منظمی ندارند، چندان توصیه نمی شود و چاقی را برای آنها به همراه می آورد.

مقدار زیاد ارده و شیره به افراد دچار دیابت توصیه نمی شود زیرا سبب افزایش قند خون می گردد.


منبع: نمناک

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • دختر اهواز IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    2 0
    مطلب رو نخوندم ولی ارده کلسیم داره چون از کنجد درست میشه شیره ی انگور و خرما هم خونساز هستند برای صبحانه یا عصرانه غذای خوبی است والبته انرژی زا.
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    0 6
    کنجد چون بمقدار زیادی دارای روغن امگا6 است . بسیار خطرناک و مضر سلامتی است. چون اسید چرب امگا6 در بدن تبدیل به اسید اراشیدونیک و سپس تبدیل به انواع مواد انعقادی و التهابی مانند پروستگلاندین ها و ترومبوکسان و0000 می شود.دست از این حقه بازی ها بردارید. با جان و مال مردم بازی نکنید.
  • IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    1 1
    آرده وشیره که ما به شیره به زبون محلی می گیم (سیلون) یکی ازسوغات شهرمون است وازقدیم یه جاهایی مخصوص فروش ودرست کردن آرده وشیره داریم..وبازار،شیره و آرده ازپاییز به بعد خیلی گرمه ..توشهرمون باکنجد انواع واقسام شیرینی ها درست میشه که یکیش اسمش "لوزی شکری" شیرینی ست به شکل لوزی ومغزپسته داخلش که همه اش کنجد است وبسیارخوش مزه ست ..آرده برای زیبایی پوست وچاق کننده ومقوی ست..یه نوع ماغذا درست می کنیم که بهش میگیم" آش آرده"به جای روغن داغ بعد ازدم کشیدن برنج آرده مخلوط برنج می کنیم-
  • محمد IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    1 2
    همه اینا که گفتی در مورد درمان با ارده و شیره یه دروغه ، دروغ من چهار سال مداوم از ش خوردم طبیعی و ارگانیک ولی این چیزایی که شما گفتید ، یه جوری حرف نزنید که اینگار معجونه و باید همه بخورند هیچ خبری نیست همش حرف مفته
    • هادی IR ۰۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
      2 0
      عزیز دل من کاری ندارم این مطلب به چه منظوری در سایت قرار گرفته اما تمام خوراکی های طبیعی مفید هستن و درمان ، هرکس با توجه به طبع خودش باید مصرف کنه و همینطور مصلح هاش رو هم باید بشناسه ، من خودم شخصا از ارده و شیره استفاده میکنم اما به مقدار کم شخصی که بعد از چند دهه زندگی با بیماری درمان شد : یکی از نزدیکانم هم که خانمی هست سن بالا ، نزدیک 60 ، مشکل کم خونی شدید بعد از به دنیا اومدن داشته فکر نمیکردن زنده بمونه ، اونقدری شدید که دکتر ها در بچگی توصیه کردن این بچه نباید بره مدرسه ، فعالیت های فکری زیاد براش مضره ، همین شخص بعد از کلی زندگی در شرایط سخت دکتری سنتی رو پیدا میکنه و اون دکتر با شیره طبیعی انگور ، انجیر ، خرما و توت ایشون رو درمان میکنه ، باورش سخته ولی درمان در همین چیزای طبیعیه ، اما باید درست و به اندازه مصرف بشه
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    1 3
    جای پولش خالیه
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    1 2
    ارده سم است . سریع اکسید می شود و تلخی آن نشانگر وجود مواد مضر در آن است.
  • CA ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    0 3
    تمامی گیاهان کویری خاصیت دارویی دارند ولی شیره انگور بنظرم بسیار مضر هست
  • IR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    1 2
    خرافات
  • شیوا IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    0 0
    ممنون، بسیار عالی بود موفق باشید
  • علیرضا IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    0 0
    ورزشکارم وچندین سال صبحانه ارده وشیره میخورم بسیارمفیدودرسلامت بدنم نقش داشته طوری که درزیبایی اندامم وشیشه ایی شدن پوستم نتیجه داده بخاطرفولیک اسیدش وکالری بالایش ووو...خیلی فوایدی که داره خیلی راضی هستم بی نظیرهست
  • مینا IR ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
    0 0
    بهتره قبل از این که مطلبی را برای عموم عرضه کنید با کارشناس یا متخصص در زمینه تغذیه مشورت کنید
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۹
    0 0
    تشکر زحمت کشیدید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس