به گزارش مشرق، «مهدی فضائلی»، کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت:
دوران هشت ساله دفاع مقدس یکی از بزرگترین سرمایه های نظام اسلامی است که استفاده صحیح و به جا از آن، مثل هر سرمایه دیگری مستلزم شناخت این سرمایه است.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دفاع مقدس را به "گنج" تشبیه کرده اند و گنج،گنج یاب لازم دارد!
یکی از هزاران گوهر گران بهای این گنج، درس های آن است و یکی از این درس ها، فهم چرایی شروع جنگ است.
چرا صدام حاضر شد به ایران حمله کند؟ پاسخ این پرسش را از ادعای فتح سه روزه خوزستان باید استنتاج کنیم و آن احساس ضعف در ایران است.
آری هر چند صدام بلند پرواز بود و غرب و شرق نیز او را تحریک و پشتیبانی کردند لیکن علت اصلی گستاخی او را می توان در همین نکته یعنی تلقی او از بودن ایران در موضع ضعف خلاصه کرد.
به هم ریختگی های سال های اول انقلاب، عدم استقرار ارتش و سپاه، درگیر بودن نظام در غائله کردستان، اختلافات سیاسی داخلی ناشی از عملکرد بنی صدر و ...همگی به صدام پیام ضعف ایران را می داد و صدام بلندپروازِ مستظهر به انواع حمایت های سیاسی، نظامی، امنیتی و مالی را به حمله به یک کشور ضعیف ترغیب و تشویق می کرد.
هر چند همان مقاومت نخست ۳۴ روزه و حماسی دلاور مردم خرمشهر، صدام را متوجه اشتباه خود کرد لیکن پس از گذشت یکسال و نیم از شروع جنگ و حل برخی مشکلات و تسلط نیروهای مسلح به میدان جنگ و انجام چند عملیات بزرگ مانند فتح المبین و الی بیت المقدس(فتح خرمشهر ) رویای قادسیه صدام، به کابوس تبدیل شد و همه حامیانش دست به کار شدند تا با آتش بس، او را از این مهلکه نجات بدهند.
احساس ضعف ایران یکبار دیگر در ماه های پایانی جنگ تکرار شد و مجددأ صدام را به نپذیرفتن آتش بس و تکرار حملات برای اشغال مجدد مناطقی از ایران بخصوص در جبهه جنوب و میانی تحریک کرد!
حرکت رئیس جمهور وقت و امام جمعه تهران، حضرت آیت الله خامنه ای به سمت جبهه و دعوت مردم به جبهه ها باز هم قدرت بسیج کنندگی ایران را آشکار نمود و یکبار دیگر موجب عقب نشینی دشمن شد.
"ایران قوی" درس بزرگ دفاع مقدس بود و آشکارا ثابت کرد احساس ضعف، دشمن را به دست اندازی و زیاده خواهی تشویق می کند و "قدرت"، عامل بازدارنده است.
درسی که در هر زمان و در هر موضوع دیگری نیز اگر تکرار شود نتیجه همان خواهد بود.
متأسفانه فتنه ۸۸ یکبار دیگر چنین پیامی به دشمن داد و تشدید تحریم ها نتیجه آن بود و دولت دوازدهم و سیزدهم نیز پیام ضعف به دشمن را ادامه داد و باز ...
اگر این درس بزرگ همانطور که در میدان، بخوبی فرا گرفته شد در عرصه های دیگر نیز خوب آموخته شود و " ایران قوی" در همه عرصه ها تحقق یابد هیچگاه، هیچ دشمنی جرأت تعدی که هیچ، شهامت تهدید هم نخواهد داشت.
و انشاالله چنین شود.