به گزارش مشرق، جواد جوادی به ارائه مطلبی با عنوان «سنجش مدیریت ۹ کشور در مقابله با کرونا» پرداخته که بدین شرح است: مدتی است که گفته میشود «اگر ما تعامل بهتری با دنیا داشتیم امکانات بیشتری (مثل واکسن و دارو) وارد میکردیم و تا به این اندازه درگیر مرگ هموطنان نمیشدیم». برای سنجش «صحت» این گزاره، «تعداد مرگ ناشی از کرونا» نسبت به «جمعیت» ۸ کشور آمریکا، برزیل، روسیه، آلمان، فرانسه، ایتالیا، انگلستان و اسپانیا را با «ایران» مقایسه میکنیم.
با سنجش «تعداد مرگ کرونایی» با «جمعیت» هر کشور میتوان میزان «موفقیت هر کشور» را سنجید. تعداد «کروناهایی فوت شده» را می توان از اینجا دریافت نمود. نگارنده در ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ آمار را از سایت مذکور اخذ و تحلیل نمود و تعداد «مرگ ناشی از کرونا» در ایران در ۳۰ مرداد حدود ۱۰۰ هزار نفر بود.
نتایج مقایسه به شکل زیر است:
۱. مقایسه آمریکا با ایران: جمعیت آمریکا حدود ۳۲۸ میلیون نفر و جمعیت ایران حدود ۸۳ میلیون نفر است یعنی تقریبا ۴ برابر ایران.
مرگ ناشی از کرونا در آمریکا حدود ۶۴۰ هزار نفر و در ایران حدود ۱۰۰ هزار نفر است.
با توجه به این که جمعیت آمریکا حدود ۴ برابر ایران است اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور آمریکا و ایران «مساوی» باشد، آمریکا باید حداکثر ۴۰۰ هزار کشته میداد (چون جمعیت آن ۴ برابر ایران است پس کشتههای آن، حداکثر ۴ برابر ایران میتواند باشد) اما الان حدود ۶۴۰ هزار نفر کشته داده است. یعنی مدیریت آمریکا ۶۲ درصد بدتر بوده است.
۲. مقایسه برزیل با ایران: جمعیت برزیل حدود ۲۱۱ میلیون نفر یعنی حدود ۲ و نیم برابر ایران، اما «مرگ ناشی از کرونا» در برزیل حدود ۵۷۰ هزار نفر است.
با توجه به ۲ و نیم برابر بودن جمعیت برزیل، باید حداکثر ۲۵۰ هزار کشته میداد اما الان حدود ۵۷۰ هزار نفر کشته داده است. یعنی مدیریت برزیل ۱۲۵ درصد ضعیفتر بوده است.
۳. مقایسه روسیه با ایران: جمعیت روسیه حدود ۱۴۵ میلیون نفر یعنی حدود ۱.۷۵ برابر ایران و مرگ ناشی از کرونا در روسیه، حدود ۱۷۳ هزار نفر است. یعنی «مرگ ناشی از کرونا» نسبت به «جمعیت» در مورد روسیه و ایران تقریبا یکسان است و مدیریت روسیه فقط یک درصد بهتر از ایران بوده است. این را در نظر بگیرید که روسیه دارای تکنولوژی ساخت واکسن بوده و تعدادی هم به ایران داده است.
۴. مقایسه آلمان و ایران: جمعیت آلمان حدود ۸۳ میلیون نفر و با ایران برابر است. مرگ ناشی از کرونا در آلمان حدود ۹۲ هزار نفر بوده، یعنی آلمان با همه امکاناتی که دارد، فقط ۸ درصد بهتر از ایران مدیریت نموده است.
۵. مقایسه فرانسه و ایران: جمعیت فرانسه حدود ۶۷ میلیون نفر و ۱۹ درصد، کمتر از ایران است اما تعداد مرگ ناشی از کرونا در فرانسه حدود ۱۱۳ هزار نفر بوده، یعنی با جمعیت کمتر اما مرگ کرونایی بیشتر. اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور فرانسه و ایران «مساوی» باشد باید حداکثر ۸۰ هزار کشته میداد اما الان ۱۱۳ هزار نفر کشته داده، یعنی مدیریت فرانسه ۴۰ درصد ضعیفتر بوده است.
۶. مقایسه ایتالیا و ایران: جمعیت ایتالیا حدود ۶۰ میلیون نفر و ۲۸ درصد از ایران کمتر است اما تعداد مرگ ناشی از کرونا در ایتالیا حدود ۱۲۸ هزار نفر بوده، یعنی با جمعیت کمتر اما مرگ کرونایی بیشتر. اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور ایتالیا و ایران «مساوی» باشد ایتالیا باید حداکثر ۷۲ هزار کشته میداد (چون جمعیت آن ۲۸ درصد کمتر از ایران است و باید ۲۸ درصد از ۱۰۰ هزار کشته در ایران، کمتر کشته می داد) اما حدود ۱۲۸ هزار نفر کشته داده است. یعنی ایتالیا ۷۷ درصد ضعیفتر عمل کرده است.
۷. مقایسه انگلیس و ایران: جمعیت انگلستان حدود ۵۶ میلیون نفر و ۳۳ درصد از ما کمتر است اما تعداد مرگ ناشی از کرونا در انگلستان حدود ۱۳۱ هزار نفر بوده. یعنی با جمعیت کمتر اما مرگ کرونایی بیشتر. اگر «امکانات پزشکی» و «دسترسی به منابع» در هر دو کشور انگلیس و ایران «مساوی» باشد باید حداکثر ۶۷ هزار کشته میداد (چون جمعیت آن ۳۳ درصد کمتر از ایران است و باید ۳۳ درصد از ۱۰۰ هزار کشته در ایران، کمتر کشته می داد) اما الان نزدیک دو برابر، یعنی ۱۳۱ هزار کشته داده است. یعنی مدیریت انگلیس ۹۴ درصد بدتر بوده است.
۸. مقایسه اسپانیا و ایران: آخرین کشوری که وضعیت ایران با آن مقایسه میشود اسپانیا است که حدود ۴۷ میلیون نفر و۴۳ درصد از ایران کمتر است. اگر شرایط ایران و اسپانیا مساوی فرض شود باید حداکثر ۵۶ هزار کشته میداد اما الان ۸۳ هزار کشته داده است. یعنی مدیریت اسپانیا ۴۶ درصد ضعیفتر بوده است.
نتیجه گیریهای بالا ممکن است مورد پذیرش خوانندگان محترم نباشد به همین خاطر نحوه به دست آوردن نتایج را میتوانید در اینجا ببینید و هر ماه اطلاعات جدید را دریافت و محاسبه را بر اساس جدول شماره ۱ انجام دهید تا «عملکرد ماهیانه» کشور را نسبت به کشورهای مذکور به دست آورید.