جدیدترین اخبار کرونا در ایران| تعطیلی‌ نیم بند و زبانه‌کشیدن شعله‌های دلتا / خوشه‌های خانوادگی بحرانی تازه/ واکسیناسیون چاره کار است+ نقشه و نمودار

درحالی تعطیلات ۶ روزه مصوب ستاد مقابله با کرونا پایان یافت که بسیاری از کارشناسان براین باورند تنها دستاورد این تعطیلات زبانه‌کشیدن شعله‌های دلتا در ایران با شکل‌گیری خوشه‌های جدید خانوادگی بوده است.

به‌گزارش مشرق، انتشار خبر فوت ۲۶۸ هموطن در سومین روز از مرداد ۱۴۰۰ اگرچه باعث نگرانی‌های تازه در میان خانواده‌های ایرانی شد؛ اما شاید اصلی‌ترین پیامش به مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا این بود که مصوبه اخیر آنها مبنی بر تعطیلات ۶ روزه پایتخت و البرز نه تنها کارساز نبوده بلکه به نوعی به شعله‌های همه‌گیری پیک پنجم با ویروس دلتا نیز دمیده است.

براساس سیاست‌های مدیریتی ستاد ملی مقابله با کرونا برای کاهش هزینه‌های مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به عنوان یکی از مهمترین شاخص‌های همه‌گیری در سراسر کشور و البته استان البرز از نیمه هفته گذشته تا امروز ۴ مرداد ۱۴۰۰ به مدت شش روز تعطیلی کامل ادارات و بانکها اجرایی شد.

سیاستی که مسئولان امیدوار بودند اجرایی شدن آن و هشدارهای اعمال قانون تردد بین شهری حداقل کمی از میزان جابه‌جایی جمعیتی که پاشنه آشیل مدیریت کرونا در دوران همه‌گیری شناخته شده کاسته شود و زنجیره بیماری در این مناطق و به دنبال آن سایر مناطق کشور شکسته شود، اما انتشار آمارهای رسمی روز گذشته وزارت بهداشت نشان داد تعطیلات نیم بند اجرا شده نه تنها زنجیره انتقال را قطع نکرد بلکه به نوعی آب به آسیاب ویروس منحوس برای سرعت گرفتن بیماری زایی نیز ریخته است.

مراقب زانو زدن نظام بهداشت ودرمان مقابل ویروس منحوس باشیم

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه با اشاره به افزایش حدود ۷.۵ درصدی تردد بین جاده‌ای حداقل در سومین روز از مردادماه معتقدند اجرایی شدن این تعطیلات که نه از نظر دوره تعطیلی و نه از نظر رعایت اصول درست نبوده باعث شده تا برخلاف تصور مسئولان مربوطه سطح بالایی از جابه‌جایی‌های جمعیتی را با استفاده از خودروهای شخصی، وسایل نقلیه عمومی در داخل منطقه تعطیلی و جاده‌های برونشهری داشته باشیم که این عاملی برای افزایش خوشه‌های بیماری در خانواده‌ها شده است.

به گفته این گروه شکل‌گیری خوشه‌های خانوادگی در شرایط فعلی که ویروس دلتا با قدرت سرایت بالا در سراسر کشور فعال است یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های مسئولان بهداشت و درمان است چون افزایش تعداد بیماران به همین دلیل باعث زمینگیر شدن نظام بهداشت و درمان و زانو زدن این سیستم در مقابل ویروس سرکش کرونا خواهد شد.

کارشناسان بهداشت و درمان ضمن اشاره به اظهارات فرمانده ستاد مرکزی مقابله با کرونای تهران می‌گویند: افزایش قابل توجه مراجعه‌ افراد به مراکز درمانی در کلانشهر تهران می‌تواند تصویری کلی از سایر نقاط بخصوص شهرستان‌های ییلاقی، مسافرپذیر و کلانشهرها ارایه کند که در نهایت این اتفاق می‌تواند منجر به کمبودهای محسوس در نظام بهداشت و درمان کشور باشد بخصوص در زمانی که به گفته خود مسئولان کمبود منابع انسانی به نوعی مشکل آفرین شده است.

این درحالی است که بررسی نمودارهای بلند مدت رفتار ویروس منحوس در پیک‌های مختلف نشان می‌دهد با ایجاد هر موج سینوسی به جای اینکه روند کلی همه‌گیری در سراسر کشور سیر نزولی به خود گرفته باشد مثل این است که فنر فشرده شده فعالیت ویروس در ایران رها شده و دو یا سه پله شاخص‌ها بالاتر می‌روند که شاهد مثال آن هم تفاوت فاحش نقطه آغازین پیک‌های اخیر در ایران است و این روند می‌تواند در نهایت به بحرانی غیرقابل کنترل مبدل شود همانطور که اکنون بعد از گذشت حدود ۱۸ ماه از آغاز همه‌گیری در آستانه ۸۹۰۰۰ فوتی کرونایی قرار گرفته‌ایم ؛ رقمی که در تناسب با جمعیت ایران نگران کننده است.

برای پیک ششم فرش قرمز پهن نکنیم

در این زمینه حسین کمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی بیان کرد: نکته مهمی که در حال حاضر باعث ناراحتی و سردرگمی و خستگی کادر درمان شده ، پیک بازی کرونا در کشور است. به این معنی که برخلاف کشورهای دیگر که در حال حاضر در پیک دوم یا سوم بیماری به سر می‌برند، ما پیک پنجم را تجربه می‌کنیم و اگر مدیریت اجتماعی  به همین منوال ادامه پیدا کند، پیک ششم نیز به سادگی آب خوردن در کشور اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: دلیل این اظهار نظر بنده این است که زمان وقوع هر پیک همزمان با مراسم مختلف و اتفاقات خاص در سطح کشور است پس از آن نیز با فصل پاییز مواجه هستیم و همزمانی شیوع سرماخوردگی و آنفلوانزا با ترکیب کرونا منجر به بروز پیک‌های پی در پی خواهد شد.

کرمانپور گفت: وقوع همه این پیک ها باعث خستگی و فرسودگی، افرادی  است که در حال حاضر در میدان جنگ با کرونا حضور دارند. در حال حاضر کرونا شبیه به میدان جنگ شده که هر چند ماه یک بار حمله‌ای برای کادر درمانی ایجاد می‌کند و در هر حمله کادر درمان با هموطنانی مواجه می‌شوند که عزیزانشان در حال از دست رفتن هستند، یا با بیمارستانی که تخت خالی برای بستری کردن بیمار ندارد مواجحه می‌شوند و ... که همه این عوامل، منجر به بروز فشارهای سنگین روانی و جسمی به کادر درمان می‌شود. 

مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی  ادامه داد: به دلیل شرایط خاص بیمارستان‌ها معمولاً کادر درمان ناچار است هم پاسخگوی تندی‌ها و نگرانی‌های همراه بیمار باشد و هم روند درمانی خود را ادامه دهد. به طور کلی تعداد پیک‌ها و سیل مراجعه بیماران به دلیل حضور در مراسم‌های مختلف افزایش یافته است که این روند می‌تواند به توان ایستادگی کادر درمان آسیب برساند.

واکسن آب بر آتش کرونا است

در همین حال کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به دستاوردهای واکسیناسیون در سراسر دهکده جهانی تاکید دارند در شرایطی که اکنون ایران در آن قرار گرفته تنها راهکار ایجاد شبکه‌ای وسیع از واکسیناسیون در کشور با فعالیت ۲۴ ساعته و سه شیفته است که بتواند در دوره‌ای کوتاه مدت سطح بالایی از جامعه را علیه ویروس منحوس واکسینه کند تا به این ترتیب علاوه بر کاهش میزان مرگ و میر ناشی از کرونا زمینه جهش‌های متفاوت ویروس در کشور را نیز فراهم کنیم.

علیرضا زالی در این زمینه معتقد است سطح پایین واکسیناسیون در کشور می‌تواند عاملی در جهش‌های مختلف ویروس باشد و طولانی شدن این روند می‌تواند به کاهش اثربخشی ویروس‌های جهش یافته احتمالی در آینده منجر شود به صورتی که اکنون  سویه دلتا، ۵۰ درصد میزان بستری های بیمارستانی را افزایش و اثربخشی داروهای درمانی و همچنین واکسن را کاهش داده است.

وی در ادامه افزود: این درحالی است که شواهد علمی نشان می‌دهد سویه لاندا  واکسن گریزترین سویه کرونا است و در عین حال سویه دلتا پلاس از سویه دلتا نیز واکسن گریزتر است.

این مقام مسئول با تاکید بر افزایش سرعت واکسیناسیون و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در این زمینه گفت: کاهش اثربخشی واکسن ها در برابر سویه‌های جدید را دور از انتظار نیست؛ البته واکسن‌ها در برابر مرگ و میر و ابتلای شدید ۹۰ تا ۱۰۰ درصد اثربخشی دارند و در کشورهایی که اکثر افراد واکسینه شده‌اند بیشتر مرگ و میرها در افراد غیرواکسینه رخ می‌دهد.

 زالی اثربخشی واکسن‌ها در برابر ابتلای متوسط تا شدید را نیز ۶۰ تا ۹۰ درصد عنوان کرد و گفت: اما ممکن است واکسن ها در برابر ابتلای خفیف و بی علامت اثربخشی کافی نداشته باشند به همین خاطر باید در کنار واکسیناسیون همچنان پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود.

وی تاکید کرد: اگر سرعت واکسیناسیون را بالا ببریم به سمت ایمنی جمعی حرکت خواهیم کرد و هرچه سرعت واکسیناسیون بالاتر باشد شانس جهش های ویروس کمتر می شود.

زالی یادآور شد: مطالعات ما نشان می دهد در استان تهران شانس مرگ و میر و بستری در بخش مراقبت های ویژه در گروه های سنی بالای ۷۰ سال که واکسینه شده‌اند، پنج تا هفت برابر نسبت به افرادی که واکسن نزده‌اند کاهش می‌یابد.

استان کرمان

آمارهای کرونایی در استان کرمان روزانه رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کنند به طوری که فوتی‌هایی که تا یک ماه پیش آمار آن به صفر رسیده بود و آمار بستری‌هایی که نمودارش زیر ۱۰ نفر بود، حالا خبر از افزایش مرگ‌های ۲۵ نفر در روز و بالای ۲۰۰ نفر بستری در شبانه روز دارد که حال برخی از آنها بسیار وخیم است.

علی زینی‌وند استاندار کرمان واقعیت وضعیت شیوع کرونا در استان کرمان را بحرانی عنوان کرد و اظهار داشت: با تعطیلی شهرستان‌ها مخالف هستیم و همان طور که دیدیم تعطیلی تهران مشکلی را حل نکرد و در کنترل بیماری مؤثر نبود چرا که مردم به مسافرت رفتند.

وی با بیان اینکه تعطیلی بخش اداری هیچ کمکی به کنترل بیماری کرونا نمی‌کند تصریح کرد: کنترل ورود و خروج به مناطق ییلاقی باید با جدیت انجام شده و از تجمعات جلوگیری کرد.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۹۷۲ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۵۴۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۹۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۹۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۶۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۸۴ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۵۹ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۷ هزار و ۵۴۱ مورد رسیده است.

وی به فوت ۲۵ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۴۲۴ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۲۴۶ هزار و ۸۲۲ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۸۰ هزار و ۵۹۹ مورد است.

استان خراسان جنوبی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۱۷۲ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۶۹ بیمار جدید شامل ۲۹ بستری و ۴۰ مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۲۴ مورد از بیرجند، از شهرستان درمیان ۱ مورد، زیرکوه ۲۲ مورد، سربیشه ۳ مورد، طبس ۵ مورد، قاین ۴ مورد و نهبندان ۱۰ مورد جدید شناسایی شد.

وی گفت: در حال حاضر ۲۷۹ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۱۴۹ نفر دارای تست کرونای مثبتند که از این تعداد ۱۹ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و حال ۸ نفر وخیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: همزمان ۶۳۹ تست سریع در استان انجام شد که ۲۱۲ بیمار جدید در استان شناسایی شد.

مهدی زاده گفت: در شبانه روز گذشته با ثبت یک مورد فوت جدید در استان تعداد فوتی‌های کرونا در استان به ۹۴۵ نفر رسید.

وی یادآور شد:در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به ۸۰ هزار و ۳۳ نفر رسید و تاکنون ۲۶ هزار و ۴۴۳ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان مرکزی

سیدمحمد جمالیان، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: شمار مبتلایان جدید ویروس کرونا در استان مرکزی بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی شبانه روز اخیر به ۳۲۳ مورد رسید.

وی افزود: متاسفانه در این مدت ۵۲ نفر از بیماران کرونایی در استان مرکزی به دلیل وخامت حال در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند و خدمات تخصصی درمانی دریافت می‌کنند.

جمالیان تصریح کرد: ۲۷۱ بیمار کرونایی در استان نیز به صورت سرپایی درمان گرفته‌اند و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش در منزل قرنطینه باشند و درخواست داریم مردم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از قبل رعایت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین امار موجود گفت: براین اساس و طبق آمارهای موجود تاکنون آمار مبتلایان به بیماری کرونا در این استان به ۶۷ هزار و ۳۲۸ نفر رسیده است.

جمالیان عنوان کرد: در شبانه روز گذشته ۴ مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده  و با احتساب آنان، شمار جان باختگان کرونا در این استان تاکنون به ۲ هزار و ۲۲۲ نفر رسیده است.

استان بوشهر

عید کشمیری از افزایش مبتلایان به کرونا در دو هفته گذشته خبر داد و اظهار داشت: با افزایش این بیماران تخت‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر تکمیل شده و در این راستا اقدام به افزایش تخت و تجهیزات برای پذیرش بیماران کرونایی در مراکز درمانی شهرستان‌های مختلف استان شده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه اکنون ۸۸۲ بیمار در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر بستری هستند خاطر نشان کرد: روز گذشته ۱۳۷ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد ۷۲ مورد آن به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، از بستری ۵۰ بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان خبر داد و بیان کرد: از این مجموع ۱۶ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند و با کمک دستگاه تنفس می‌کنند.

وی با بیان اینکه ۵ نفر دیگر به سبب ابتلا به کرونا روز گذشته فوت کردند تصریح کرد: این افراد که بین ۴۱ تا ۹۰ سال سن داشتند به سبب ابتلا به کرونا ناشی از ساده‌انگاری در برابر این بیماری جان خود را از دست دادند.

کشمیری با بیان اینکه تاکنون یک‌هزار و ۳۸۵ نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند گفت: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۶۳ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر به طرح واکسیناسیون علیه کرونا پرداخت و خاطر نشان کرد: تا به امروز ۱۵۰ هزار نفر در استان بوشهر علیه کرونا واکسینه شده‌اند که از این تعداد ۷۵ درصد افراد بالای ۶۰ سال هستند.

وی  از افزایش عملیات واکسیناسیون در گروه‌های سنی بالای ۵۰ سال خبر داد و تصریح کرد: با توجه به دستور وزیر بهداشت برای تزریق واکسن کرونا به افراد بالای ۱۸ سال در جزایر خلیج فارس، تزریق واکسن کرونا به این گروه سنی در جزیره خارگ آغاز شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه ۹۰ درصد شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند افزود: در حال حاضر وضعیت ۹ شهرستان از نظر رنگ‌بندی کرونایی، قرمز است و دستگاه‌های مسئول موظف هستند با هرگونه مراسم و تجمعات طبق مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا برخورد و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کنند.

استان گلستان

روند شیوع کرونا در گلستان بسیار نگران کننده و بغرنج است و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تأکید کرده اگر این روند تا آخر هفته جاری ادامه داشته باشد با یک فاجعه در استان مواجه می‌شویم.

در موج پنجم شیوع کرونا ۹۰۰ تخت بیمارستانی در استان گلستان برای بستری بیماران در نظر گرفته شده بود اما اکنون بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند.

این در حالی است که فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تأکید کرده بود اگر تعداد موارد بستری به بیش از ۹۰۰ نفر برسد در زمینه برخی تجهیزات مانند دستگاه‌های اکسیژن و تخت‌های بیمارستانی با مشکل مواجه خواهیم شد و حالا عوارض این اتفاق را در برخی شهرها می‌بینیم که حتی راهروهای بیمارستان‌ها نیز مملو از بیماران کرونایی شده است.

وضعیت گلستان بسیار نامطلوب است و ادامه این روند بحران بزرگی را در این استان رقم خواهد زد و لازم است دستگاه‌های مسئول به ویژه وزارت بهداشت تمهیدات جدی‌تری را برای بهبود شرایط در این استان اتخاذ کنند. همان عزمی که برای سیستان و بلوچستان یا هرمزگان به کار بستند را باید در گلستان هم با توجه به شرایط بحرانی که دارد، چاره‌اندیشی کنند.

در برخی استان‌ها واکسیناسیون گروه‌های سنی به ۴۸ تا ۵۰ سال رسیده و لازم است مسئولان این استان پیگیری کنند تا گلستان هم مشمول این بخشنامه باشد تا جلوی موج سنگین شیوع کرونا گرفته شود.

عبدالرضا فاضل در توصیف وضعیت کرونایی استان علاوه بر فاجعه‌بار بودن شرایط تأکید کرده که برخی مناطق استان وضعیتی فوق قرمز دارند و هیچ چاره‌ای جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌های کرونایی نداریم.

وی گفت: در شبانه روز گذشته ۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان بستری شدند و تعداد مجموع بیماران بستری به یکهزار و ۲۱۴ نفر رسیده است.

فاضل افزود: وضعیت کرونایی استان بسیار نامطلوب است و برای اینکه سلامت و جان مردم حفظ شود همه باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. این روزها فرصت مناسبی برای برگزاری مراسمات، تجمعات، دورهمی‌ها و غیره نیست و باید کمک کنیم تا این ویروس سرکش مهار شود.

استان همدان

دکتر محمد طاهری، اظهار داشت: با فوت چهار بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۳۲۴ مورد رسیده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۷۲۹ مورد بود که ۱۱۴ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

طاهری گفت: ۱۴ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۴ بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.

وی تصریح کرد:  درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد ۸۸۶، بهار یک هزار و ۳۷، تویسرکان یک هزار و ۶۷، رزن ۸۱۸، درگزین ۲۹۶، فامنین ۳۲۸ و کبودراهنگ یک هزار و ۸۰ نفر است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت:  تاکنون سه هزار و ۶۲۴ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۴۲۵  نفر در نهاوند و هفت هزار و ۵۱۳ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

استان فارس

 «شعله‌ور شدن بیماری کرونا» شاید بهترین واژه برای این روزهای استان فارس باشد، موج پنجم به اوج خود رسیده که همین امر سبب شده تعداد مبتلایان، بستری‌ها و جان‌باختگان روز به روز افزایش پیدا کند. 

براساس رنگ‌بندی اعلام شده در حال حاضر ۲۳ شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارد که این موضوع در کنار کاهش حساسیت‌های مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی سبب شده وضعیت استان بحرانی‌تر از گذشته و بیمارستان‌ها مملو از جمعیت بیمار شود. 

راه‌اندازی مرکز پشتیبانی یک و دو در استان موید همین وضعیت بحرانی است که علاوه بر بیمارستان‌های مرجع درمان کرونا اقدام به پذیرش بیماران می‌کند. براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع بیماری تاکنون در مجموع یک میلیون و ۱۷۴ هزار و ۴۶۷ تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد، یک میلیون و ۵۰ هزار و ۶۵۶ مورد تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان بوده است.

با بررسی نمونه‌های انجام شده، ۳۰۷ هزار و ۳۱۹ بیمار مثبت قطعی در استان شناسایی شده همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۱۲۳ هزار و ۸۱۱ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۱ هزار و ۸۰۹ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۲۹ هزار ۱۲۸بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است. 

با اعلام جان باختن دوازده هم استانی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ تعداد جان‌باختگان کرونا در فارس به پنج هزار و ۵۹ نفر رسیده است. هم اکنون ۲ هزار و ۶۴۲ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، ۲۸۷ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

استان آذربایجان غربی

جواد آقازاده، با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در استان اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۵۷۲ نفر به کروناویروس مبتلا شده و متاسفانه هفت نفر جان خود را از دست دادند.

وی افزود: با توجه به آمار دیروز شمار کل مبتلایان به کرونا به ۱۹۰ هزار و ۴۰۵ نفر و شمار کل فوتی ها به چهار هزار و ۸۶۵ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: همچنین ۴۰۲ نفر هم اکنون مشکوک به کرونا بوده و در بیمارستان های استان بستری هستند و ۱۵۹ نفر نیز در قسمت آی سی یو به سر می برند.

وی همچنین بیان کرد: در شبانه روز گذشته تعداد دو هزار و ۶۳۴ نفر واکسن کرونا دریافت کردند تا مجموع دریافت کنندگان واکسن به ۳۱۵ هزار و ۷۳۳ نفر در استان برسد.

استان اصفهان

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۲۳۹۱  نفر بودند که ۱۰۸۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۴۴۵ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت ۲۷۲  بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱۳۴ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۲۶۹ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۱۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۸  نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان خراسان رضوی

شاپور بدیعی، اظهار داشت: با توجه به افزایش تعداد و مراجعه بیماران مبتلا به بیماری کرونا به مراکز درمانی، اورژانس ۱۲ بیمارستان مشهد، به عنوان اورژانس کووید-۱۹ تعیین شد.

وی خاطرنشان کرد: بر  این اساس اورژانس بیمارستان‌های امام رضا(ع)، قائم (عج) ، هاشمی نژاد، اکبر، فارابی، ۱۷ شهریور، رضوی، شمش الشموس، ثامن الائمه ناجا، امام حسین (ع)، موسی بن جعفر و مهر بعنوان اورژانس کووید ۱۹ تعیین شده است.

وی تصریح کرد: از تمامی بیمارستان‌های مذکور درخواست می‌شود با بسیج تمام امکانات نسبت به پذیرش بیماران مراجعه کننده بطور مستقیم و نیز بیماران انتقال یافته توسط  EMS اقدام  و از هرگونه ارجاع بیماران تحت هر عنوان و نیز با اخذ رضایت شخصی به سایر بیمارستانها به طور جدی خودداری شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تمام تمهیدات لازم برای خدمات‌رسانی مناسب به بیماران در نظر گرفته شده است و با وجود اقدامات انجام شده اما باید توجه داشت که ظرفیت‌ها محدود است و هر چه قدر تعداد بیماران افزایش یابد کیفیت خدمات رسانی کاهش می‌یابد.

بدیعی استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، اجتناب از حضور در دورهمی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را مهمترین راهکار در پیشگیری از ابتلا به کرونا عنوان کرد و افزود: افرادی که موفق به دریافت واکسن شده اند نیز باید همانند دیگران نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی دقت نظر داشته باشند و واکسیناسیون را به منزله عدم ابتلا به این بیماری تلقی نکنند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • بابک IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    3 0
    واکسن معتبر بخرید.زندگی و سلامتی مردم بازیچه دست شما نیست
  • IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
    0 1
    باید دستگاه هایی که مسئول نظارت و ممانعت از سفر می شدند را بازخواست و محاکمه کرد. مگر آنها مسئول حفظ جان و امنیت مردم نیستند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس