کد خبر 1237316
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۵
عبدالله گنجی نمایه

احیای چپ با محوریت اصول انقلاب اسلامی است. پاسخ امام به درخواست بنیان‌گذاردن چپ در زمستان ۱۳۶۶ و نامه امام به محمدعلی انصاری می‌تواند مبنای بازگشت باشد. می‌توان بر سر اصول توافق کرد و...

به گزارش مشرق، عبدالله گنجی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: اسفند ماه سال گذشته که جلسه‌ای طولانی با یکی از چهره‌های مطرح چپ داشتم، خواستم ایده احیای چپ را تقدیم خوانندگان محترم کنم، اما به دلیل اینکه ممکن بود آن را به سمت انتخابات ۱۴۰۰ ببرند صرف‌نظر کردم. اکنون و پس از انتخاب آیت‌الله رئیسی به ریاست‌جمهوری و همسویی قوای سه‌گانه، اصلاح‌طلبان ممکن است احساس سرخوردگی و ظلم‌شدگی کنند و نگران چگونگی سیاست‌ورزی در سپهر سیاسی ایران شوند. جناب دکتر عارف که شخصیت محترم و وزینی برای نگارنده است، در پیام تبریک خود به رئیس‌جمهور منتخب متذکر شده است که «اجازه ندهید یک جریان خود را حذف شده محسوب کند.» قطعاً نباید یک جریان حذف شود. مردم‌سالاری حتماً به تنوع و تکثر سلایق نیازمند است.

اما سؤال اساسی این است که هسته مرکزی اصلاحات را می‌توان سلیقه‌ای ذیل نظام جمهوری اسلامی تلقی کرد؟ آیا منازعه به ماهیت حقیقی نظام نرسیده است؟ بدون تردید بخش اعظم کارزار اصلاح‌طلبان با نظام (نه اصولگرایان) گرفتار شدن در جمهوری‌خواهی عرفی و کشاندن آن به منازعه با جمهوری اسلامی است. اصلاح‌طلبان در ۲۴ سال گذشته حتی یک بار روشن نکرده‌اند که براساس اندیشه و مطالبات خویش، محل تعبیه اسلامیت نظام کجاست و چگونه می‌توانند نسبت خود با جامعیت امام را تفسیر کنند؟ اصلاح‌طلبان کم‌کم به نقطه‌ای می‌رسند که باید بین درون و برون نظام یکی را انتخاب کنند.

وقتی همین دکتر عارف را به جرم وفاداری به نظام، اصلاح‌طلب نمی‌دانند، چرا طلبکار حضور در قدرتند؟ انتخابات اخیر مرزی را بین جنبش اعتراضی سکولار و جریان سیاسی متمایل به قدرت در نظام ترسیم کرد. اگر این مرز استمرار داشته باشد، قطعاً اصلاح‌طلبی با پوست‌اندازی به آبشخور خود باز خواهد گشت. بسیاری از مواضع اصلاح‌طلبان حجت‌هایی از تقابل با نظام است و پاسخی هم برای آن ندارند. روند به گونه‌ای است که گویا عبور از جمهوری اسلامی را با سیاست راه بینداز، جا بینداز شروع کرده‌اند.

به این مثال توجه کنید: مرحوم هاشمی رفسنجانی در خاطرات ۷۷/۱/۲۲ خود می‌نویسد: «امروز آقایان آشنا، تهرانی و محمدی از وزارت اطلاعات آمدند و گزارشی از اقدامات تاج‌زاده معاون سیاسی وزیر کشور علیه رهبری دادند.» این نشان می‌دهد اصلاح‌طلبان بعد از ورود به قدرت هم مسئله‌شان با نظام حل نمی‌شود. حال وقتی نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان به فرد موصوف در خاطرات هاشمی که با صراحت قانون اساسی، ولایت فقیه، جمهوری اسلامی، حجاب و... را قبول ندارد، در بین ۱۴ نفر نمره‌ای بالاتر از عارف و ۱۱ نفر دیگر می‌دهد، ما باید این کژتابی جریان اصلاحات را چگونه بفهمیم؟ چگونه می‌توان خوش‌بین بود؟ آیا می‌توان جایگاه امثال تاج‌زاده در مرکزیت جریان را شاخصی برای منازعه و مبارزه اصلاح‌طلبان با نظام دانست؟ حال سؤال این است که راه چاره چیست؟

به نظر می‌رسد بخشی از اصلاح‌طلبان با ماهیت حقیقی و حتی حقوقی جمهوری اسلامی به خط پایان رسیده‌اند؛ نه راهی برای گفتگو در درون حاکمیت باقی گذاشته‌اند و نه درصدد اصلاح ذهنیت حاکمیت هستند و نه حاضرند طرفداران نظام «فرادینی» را به حاشیه برانند و نه می‌توانند از پوستین روشنفکری و پرستیژخواهی اجتماعی خارج شوند.

راه چاره، احیای چپ با محوریت اصول انقلاب اسلامی است. پاسخ امام به درخواست بنیان‌گذاردن چپ در زمستان ۱۳۶۶ و نامه امام به محمدعلی انصاری می‌تواند مبنای بازگشت باشد. می‌توان بر سر اصول توافق کرد و میدان فروع و سلایق را به رسمیت شناخت. اصلاح‌طلبان نمی‌توانند به این تعبیر سروش عمل کنند که در اصول هم می‌شود اجتهاد کرد (ابطال‌پذیری).

جمهوری اسلامی به عنوان نظامی نوپا و بی‌تجربه حتماً دارای اشتباه و اشکال است. درباره همه اشکالات می‌توان صحبت کرد، اما همانگونه که در بیانیه گام دوم آمده، در اصل حرکت انقلاب «تجدیدپذیری» رخ نخواهد داد و از قضا نیروهای فکری اصلاحات در همین نقطه ایستاده‌اند و حال شورای نگهبان باید چه کند؟

به نظر می‌رسد چپ‌هایی که می‌خواستند چپ بمانند بین نظام و تجدیدنظرطلبان گرفتار شدند و به حاشیه رفتند. امثال مرحوم محتشمی‌پور، سید هادی خامنه‌ای و برخی روحانیون چپ باید بر محوریت چپ برگردند.

حزب کارگزاران سه، چهار سالی است که با شیبی ملایم به دنبال بازگشت و احترام به نظام است، این مسیر می‌تواند به اعتمادسازی و عادی‌سازی روابط منجر شود. نگارنده هویدایی اصلاح‌طلبان در سپهر سیاسی کشور را در قالب احیای چپ میسر می‌داند. سخت یقین دارم چپ‌هایی هستند که به رهبری انتقادهای تندی دارند، اما امام، انقلاب و نظام را قبول دارند و به آرمان‌های انقلاب پایبند هستند.

این افراد مورد تأیید و علاقه رهبری هستند، زیرا او به خود دعوت نمی‌کند. مرحوم محتشمی‌پور یکی از این افراد بود که هم منتقد بود، هم مرتبط و هم رهبری به ایشان علاقه‌ای ویژه داشت که در پیام تسلیت نیز بارز است. به گذشته که می‌نگریم پنجره اصلاح‌طلبی باز بود، از مجلس سوم تا مجلس ششم. از خاتمی تا کاندیداتوری موسوی، اما اصلاح‌طلبان حاضر نیستند انحراف از معیار رفتار خود را بپذیرند و آن را اصلاح کنند. احیای چپ به عنوان یک بال سیاسی نظام ضروری است. چپ به غزه و لبنان باور دارد، ولایت فقیه را اگرچه در نیابت تعریف نمی‌کند و مطلقه و کشفی نمی‌داند، اما بودن آن را در قانون اساسی محترم می‌شمارد و اصل ۱۱۰ را می‌پذیرد. حال آنکه اصلاح‌طلبی آن را یکه‌سالاری و دیکتاتوری صالحان و دین را افیون حکومت می‌داند. چپ پیام حج خونین ۱۳۶۶ امام را «منشور انقلاب» اعلام کرد، اما اصلاحات اعلامیه حقوق بشر و مانیفست‌های خودساخته از اندیشه‌های انتقادی مکاتیب غربی را مسیر حرکت خود می‌داند.

چپ به مبارزه با استکبار و صهیونیسم باور دارد، اما اصلاح طلبی راه تهی‌کردن جمهوری اسلامی از روحیه انقلابی را رابطه بی‌چون و چرا با استکبار می‌داند. قطعاً هیچ طرحی برای حذف اصلاح‌طلبان از قدرت تعبیه نشده است، اما قانون انتخابات بر فرد و نه جریان متمرکز است و اگر اصلاح‌طلبان رو به نظام ایستاده بودند، می‌توانستند مهره‌های موجه خود را توافق کنند و در دقیقه ۹۰ دچار حیرانی نشوند و مشروعیت نظام را به سخره نگیرند. اینکه شورای نگهبان جناحی عمل می‌کند و درصدد حذف ماست مسئله را حل نمی‌کند. باید در آیینه نظام جمهوری اسلامی خود را ببینند. به جای دموکراسی به مردم‌سالاری دینی باور داشته باشند، باید بوم جمهوری اسلامی را باور داشت. باید ظن حاکمیت را برطرف کرد و به عنوان «یک سلیقه» به درون نظام بازگشت.

رهبر انقلاب در صدر رهبری خویش فرمودند اگر چپ هم وجود نداشت من خودم یک چپ می‌ساختم. اما هنوز که چنین نکرده است، آقای حجاریان چپ‌های همسو با نظام را «چپ دست‌ساز» معرفی کرد. به نظر می‌رسد باید جریان چپ از لابه‌لای تخم کال اصلاح‌طلبی رخ نمایی کند و با پوست‌اندازی نسلی، به آبشخور خویش وارد شود. این هم ممکن است و هم لازم و در دولت رئیسی زمینه بهتری برای آن وجود دارد. البته ناگفته پیداست که منظور از چپ معنای علمی یا بازگشت به صدر انقلاب نیست؛ اینجا منظور از چپ یعنی بخشی از نیروهای انقلاب که می‌توانند با یک تابلوی معرفه دیده شوند.

تا امام در این کشور زنده است اصلاح‌طلبی با مدل فکری موجود ره به جایی نمی‌برد. اصلاح‌طلبان یکپارچه نقد و اعتراضند و هیچ نقطه مثبتی نمی‌یابند، اما می‌شود در قالب احیای چپ نقادان و معترضان را به رسمیت شناخت و ساختارشکنان سکولار را با تابلویی دیگر معرفی کرد. انتخابات اخیر این غربال را انجام داد. تحریم‌کنندگان شفاف‌تر شده‌اند و قضاوت را ممکن‌تر کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • وطن پرست DE ۲۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۴
    8 4
    درسته ولی چپی برمبنای انقلاب نه برمبنای لیبرالیسم. حضرت امام جپ لیبرال نهضت ازادی رو نفس کردند. موقعی که از امام مایه می زارید کل ماجرا رو تعریف کنید.چپ درجهت رسیدن به ارمان های انقلاب مطلوبه نه چپی در جهت تردید در ارزش ها.
  • IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    3 2
    اصلاحات مرد اصلاح طلبها مردند هرگونه تفکر غیر انقلابی یه تفکرپوچ و ارتجاعیه لطفا مردم را برنگردونین اگه خودتونم عقب موندین لطفا دیگران را با این حرفهای مفت سرگرم نکنین بذارین همه بسیج بشن برای جبران عقب موندگی و فراهم کردن مقدمات ظهور، نون و غذاشونم هرچه خدا مقدر کرده باشه میرسه. ا
  • IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    2 2
    تاآنجائیکه اصلاح طلبان رانقدکرده منصفانه گفته اماراه چاره احیای چپ نیست.حضرت امام همه دوران حیاتشان دردوران پس ازانقلاب بروحدت کلمه اصرارداشتند.ایجادگروه چپ لطمه زیادی به این وحدت زد.الان بهترین فرصت پیش اومده که دیگراجازه ندیم شکافی درجبهه انقلاب اتفاق بیفته.شایدبعدازپهلویهاومنافقین حذف اصلاح طلبان بهترین خدمت به انقلابه.دستی دستی دنبال راه احیائشون نباشیم.
  • IR ۰۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    2 2
    نه دیگه رای مردم این بوده که جریان چپ و اصلاح طلب و..نمی خواهند و این افراد دیگر نباید وارد سیاست شوند احیای چپ نداریم اصلاح طالبان شکست خوردند
  • IR ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    1 2
    سلام علیکم مقاله مصلحانه ای است و در آن اخوت ، رحمانیت، سعه صدر، اجتهاد سیاسی در زیست بوم ملی بچشم می خورد. این بینش شاخه ای از ولایت پذیری و اصلاح است. بارک الله
  • IR ۰۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    2 2
    با مرور و بررسی فعالیت های مخرب چپ ها طی این چند دهه و حتی قبل از انقلاب تنها چیزی که مشخص چپ ها هیچگاه منافع ملی ایران و ایرانیان را پیگیری نکردند یعنی هرگز منافع ملی اولویت چپ ها همان چپول های سیاسی نبوده و نیست ..
  • mojtaba SE ۰۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    مشرق جون به دوستمون بگو ,آقای گنجی سیاست با رمانتیک 2 چیز متفاوت است!اگر هر سیاستی(اراده ای)دنبال نابودی نظام و نابودی ایران باشد و از هر رمانتیکی (اصلاح طلب .اصولگرا,راست ,چپ,کشیش یا آِیت الله,خدا پرست یا خدا نا پرست)استفاده کند ,خائن است و بازیگر و جاسوس دشمنان ایران..اما اگر منظورت این است باید کسانی باشند که با داشتن عقاید بهتر دولت رئیسی رو کمک کنند که ایران اسلامی سریعتر رهبری منطقه رو بدست بگیره ,که بتونه یک ابر قدرت در دنیا بشه.ما هستیم ,و نیازی هم به هیچ جناح چپ و راستی هم نیست چون سیاست و اراده ما برای رمانتیکمان ,ایران عزیزمان که از جانمان عزیزتر است ,فقط ابر قدرتی ایران است و سرنوشت تاریخ بشر هیچ راهی جز ابر قدرتی ایران ندارد..ما به رهبرمان نیاز داریم که هر نفسش یعنی سرنوشت ایران..پاینده رهبر عزیزمان ...( شما هم روضه "سیاسی" و "رمانتیک" بی سر و ته نخوان ..ممنون)
  • وحید IR ۰۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    آقای گنجی،تکثر علایق و سلایق امری الهیست و گریز ناپذیر،یکی به پزشکی و درما هلاقمند میشود شخصی به آهنگری یا نجاری،یکی به مکانیک علاقمند است دیگری به نرم افزار کامپیوتر و یکی هم به کشاورزی آنچه در همه مشترک است فطرت پاکست که انسان را درانتخاب درست هدایت میکند،راه راست و صراط مستقیم یکیست.
  • رضا IR ۰۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    اى بابا دلت خوشه گنجى جان ! مگه نمى بينى اصول گراها همه جاى نظام را اشغال كرده اند ؟! با حلوا حلوا كردن شيرين نخواهد شد !
  • ایرانی IR ۰۵:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    2 1
    فقط میتونم بگم واقعا متاسفم برات یعنی اصولگرایی مثل شما ها باعث ایجاد گروه افساد طلبی مثل اصلاح طلبها هستید اگر منظورتون منتقد درون نظام هست همین بچه حزب اللهی ها بهترین منتقد هستند نیازی به گروه وا داده ای به اسم چپ یا اصلاح طلب نیست اگر باور نداری یه نگاه به صحبتهای دانشجوها در دیدار با رهبر بنداز
  • علی IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    4 0
    تعبیر چپ و راست مزخرف است. از آقای گنجی بعید بود دوباره این اصطلاح منسوخ را زنده کنند. بحث احیای جریانهای سیاسی چیز دیگری است انتقاد من به این تعبیر است
  • محسن IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    5 3
    با سلام، کامنت نویسان محترمی که می گویند ایدۀ احیای جریانِ چپ ایدۀ مزخرفی است و باید همۀ منتقدان و دگر اندیشان از عرصۀ سیاست رانده شوند، ناخودآگاه (و شاید هم آگاهانه) طرفدار «دیکتاتوری» هستند. مگر دیکتاتوری غیر از این است که یک حکومت و حاکمیت، تنها و تنها «خود» را قبول داشته باشد و غیرِ خود را از میدان بِــدر کند؟ مگر در طول تاریخ و نیز در تاریخِ معاصر، دیکتاتورها و حکومتهای دیکتاتوری، مـشـخّـصـه ای غیر از این داشته اند و دارند؟
    • DE ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
      0 0
      چپ به معنای گروه سنگ انداز و فرصت طلب و موجسوار رانتخوار فله ای دله ای گله نه تجربه ۳۴ ساله میگه نه ولی تمام نیروهایی که معتقد به پیشرفت کشور و نه پیشرفت حزبشان هستند آری
    • IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
      2 2
      رای مردم حذف کامل چپ بوده
    • IR ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
      1 3
      شما لطفا نیم نگاهی به فعالیت فعلان چپ در ایران بیاندازید که طی این چند دهه و حتی قبل از انقلاب چه گلی به سر ایران و ایرانی زدند که حالا بخواهند این جریان مخرب و ایرانستیز که همیشه هم بر خلاف منافع ملی میهنی اقدام کرده احیا کنیم ؟ بله جامعه نباید تک حزبی و تک صدایی باشد ولی جریان چپول های سیاسی هم دیگر جایی در بین ملت ایران ندارند .. جریانی که هیچگاه منافع ملی ایرانیان رو تشخیص نداده و پیگیر منافع ملی ایرانیان نبوده و نخواهد بود ... پاینده ایران
  • mojtaba SE ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    چشم ,تا امثال شما تئورسینها هستید ,ما هیچ غمی نداریم!!؟؟ا
  • سوخته IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    1 0
    نه به چپ و راست فقد مستقیم پیرو ولایت
  • عبدالرضا جودکی IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    این نوع تفکر از شئونات یک تفکر انقلابی است.چپ و راست همه ایرانی هستند. برای ایجاد تحول به تمام ایرانی ها نیاز داریم.تفکر انقلابی در ذاتش همگرایی و اتحاد نهفته است. تفکر انقلابی انحصارگر و تمامیت خواه نیست، دوست دارند همه سر سفره انقلاب حضور داشته باشند و با لبخند از همدیگر پذیرایی نمایند. این خوش بینی آقای گنجی قابل تقدیر است. حرکت به سمت رویش و دیگران را سوار بر قطار انقلاب کرد،یکی از محاسنات بارز انقلابی گری است.اکثر اصلاح طلبان، نسبت به اصول حاکمیت مشکلی ندارند،ما در روش مناقشه با کسی نداریم. صحبت من با آن تفکر غربگرا و نوادگان نظیر میرزاملکم‌خان ناظم‌الدوله، میرزاحسین‌خان سپهسالار و فتحعلی آخوندزاده است که با قوت و ضعف حامیان این رویکرد بودند. محور تفکر این نوباوگان، اقتباس از دستاوردهای مدنیت غرب است. این طیف فکری بارها کوشیدند تا انقلاب را سر دو راهی قرار دهند، تا مجبور شود،راه امام را در موزه تاریخ قرار دهند، و دست بسته انقلاب را تحویل غرب متوحش دهند. سوار کردن این چند نفر در قطار انقلاب که بیشتر اصلاح طلبان نیز تفکر آنها را قبول ندارند، آیاتوبه آنها را در پی خواهد داشت؟ مطمئن باشیم، انقلاب ما مانند امام رئوفش توبه را خواهد پذیرفت، و از خسارات فراوانی که بر مردم و نظام در این ده های گذشته آورده اند، خواهد گذشت. به شرط توبه
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    دوستان انقلابی توجه داشته باشند کشور نباید تک حزبی باشد بلکه باید در کشور احزاب و سلایق متفاوت داشته باشیم. اینکه اصلاحات داره تو ایران حذف میشه دلیلش حاکمیت نیست که دلیلش خودشان و رادیکالیسم در این جریان است. لازم است که احزاب دیگری هم باشند لکن با پذیرش اصولی مثل استقلال، قانون اساسی از جمله ولایت فقیه، مردم سالاری دینی یعنی هم جمهوریت نظام را قبول داشته باشند و هم اسلامیت آنرا. با این شرایط داشتن احزاب دیگر نه تنها مطلوب که لازم است. و این به معنای تشکیل یک جریان اصلاح طلب اپوزیسیون دیگر نیست بلکه جریانی با سلایق متفاوت است که البته در چارچوب نظام است. آیه الله رییسی که واقعا فراجناحی هستند می توانند در دولت خود با تشکیل دولت فرا جناحی معتقد به نظام مقدمه ساز احیا احزاب باشند.
  • IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    1 3
    نه احیای چپ لزومی نداره
  • مهدی IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    سلام به نظر بنده اصلاح طلبی منظور برادر گنجی زائیده چپ است..نفس اسم گذاشتن چپ و راست غلط است. اصول را قبول کردن و به دنبال فرع مورد نظر رفتن منجر به انحراف وتبدیل شدن به اصلاح طلبی و اصول گرایی شده است. از یک سوراخ نباید چند بار ضربه خورد. بهترین الگو حزب بازی و تکثرگرایی نیست. بهترین الگو در عمل فقط داشتن یک گروه به اسم حزب‌الله است. با به روز شدن و میدان دادن به شایسته‌ها و ترویج تقوی و سبقت در خدمت نه سبقت در گرفتن پست مثل رزمندگان دفاع مقدس و مدافع حرم. ما الگو داریم ولی متأسفانه آن‌را بکار نمی‌بندیم. اگر حزب‌الله لبنان هم بخواهد برای مثال روش آقای گنجی در حفظ چپ و راست را در سیستم خودش استفاده کند، همان بلایی سرش می‌آید که در این چهل سال سر ما آمده است. از فرصت ریاست برادر رئیسی باید در جهت تفکر غالب و یکدست حزب‌الله با عملکرد خوب و استفاده از نیروهای ارزشی و جهادی، بهره برد. کلمه فراجناحی را باید از گفتمان‌ها حذف کرد. اگر خوش‌بین باشیم این قطب‌های کذایی را رفسنجانی با مشاوره‌‌گیری‌های غلطی که داشت به وجود آورد تا سر مردم کلاه بگذارد تا بیایند وسط معرکه انتخابات. تو خالصانه خدمت کن و ساده زیست باش آنگاه مردم سینه خیز سمت نظام خواهند آمد. تشییع شهید حاج قاسم این امر را به وضوح نشان داد.همه آمدند همه سینه خیز هم آمدند. کیف کردیم و خدا رو شکر. جناح فقط یکیست آن هم حزب‌الله.
  • مهدی IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    سلام به نظر بنده اصلاح طلبی منظور برادر گنجی زائیده چپ است..نفس اسم گذاشتن چپ و راست غلط است. اصول را قبول کردن و به دنبال فرع مورد نظر رفتن منجر به انحراف وتبدیل شدن به اصلاح طلبی و اصول گرایی شده است. از یک سوراخ نباید چند بار ضربه خورد. بهترین الگو حزب بازی و تکثرگرایی نیست. بهترین الگو در عمل فقط داشتن یک گروه به اسم حزب‌الله است. با به روز شدن و میدان دادن به شایسته‌ها و ترویج تقوی و سبقت در خدمت نه سبقت در گرفتن پست مثل رزمندگان دفاع مقدس و مدافع حرم. ما الگو داریم ولی متأسفانه آن‌را بکار نمی‌بندیم. اگر حزب‌الله لبنان هم بخواهد برای مثال روش آقای گنجی در حفظ چپ و راست را در سیستم خودش استفاده کند، همان بلایی سرش می‌آید که در این چهل سال سر ما آمده است. از فرصت ریاست برادر رئیسی باید در جهت تفکر غالب و یکدست حزب‌الله با عملکرد خوب و استفاده از نیروهای ارزشی و جهادی، بهره برد. کلمه فراجناحی را باید از گفتمان‌ها حذف کرد.والله قسم در جبهه‌های جنگ ما نه دیکتاتوری داشتیم نه فرا جناحی. همه با هم و با ایده های مختلف در جهت پیروزی بر دشمن خدا حرکت میکردیم و بینی دشمن و شیطان را به خاک میمالیدیم. فرا‌شیطانی داشتیم. اگر خوش‌بین باشیم این قطب‌های کذایی را رفسنجانی با مشاوره‌‌گیری‌های غلطی که داشت به وجود آورد تا سر مردم کلاه بگذارد تا بیایند وسط معرکه انتخابات. تو خالصانه خدمت کن و ساده زیست باش آنگاه مردم سینه خیز سمت نظام خواهند آمد. تشییع شهید حاج قاسم این امر را به وضوح نشان داد.همه آمدند همه سینه خیز هم آمدند. کیف کردیم و خدا رو شکر. جناح فقط یکیست آن هم حزب‌الله.
  • محسن RO ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    کامنت نویسان محترمی که می گویند رأی مردم به رییسی ، رأی به حذف جریان چپ بوده، پس چرا در این 8 سال نگفتند رأی مردم به روحانی رأی به حذف جریان مقابل بوده؟! چـرا جریان مقابل، دائماً در کار روحانی مداخله کردند و برایش نسخه پیچیدند؟ به عنوان مثال و نمونه، چرا آقای حسین شریعتمداری که از چهره های سرشناسِ جریانِ مقابلِ آقای روحانی است، این همه در کار روحانی مداخله کرد و یک لحظه هم فکر نکرد که اگر مردم می خواستند کشور بر اساس تفکرات آقای شریعتمداری اداره شود چرا به روحانی رأی دادند؟ خب شما که آن موقع این موضوع را رعایت نکردید حالا هم دیگر نباید بگویید رأی به رییسی به معنای رأی به حذف جریانهای دیگر است، چون این حرف دقیقاً خلافِ عملکرد خودتان در این هشت سال است.
  • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    1 0
    حزب فقط حزب علی رهبر فقط سید علی
  • جواد IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    1 0
    «عبدالله گنجی» مواظب باش
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    1 0
    تمام کسانی که به آرمان های امام خمینی و امام خامنه ای و ولایت فقیه التزام عملی و نه منافقانه دارند و به انقلاب و جمهوری اسلامی و قانون اساسی معتقدند از هر حزب و گروهی باشند محترمند و کلیه کسانی که غرب گرا، سکولار لیبرال، منافق و وطن فروش هستند در این نظام جایی ندارند؛ خواه چب باشند یا راست؛ خواه اصلاح طلب باشند یا اصول گرا. چنین افرادی یا باید از این مملکت فرار کنند یا باید مورد محاکمه واقع شوند و به جزای اعمال ننگین خود برسند.
  • ساعی IR ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 0
    نهضت اصلاح طلبی در اصل یعنی نهضت پیگیری مطالبات اصلاح نظام، اصلاح ساختارهای فساد ساز اقتصادی و سیاسی و مذهبی، و اصلاح ریل های منحرف کننده پروژه های جمهوری اسلامی در ساختن و پیشرفت کشور که مثل موریانه کشور را پوک میکنند، و عاشق مکیدن عصاره قدرت از جان مردم هستند و توان تظاهر برای هر عقیده و مرام و مسلکی را دارند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس