برنامه جدی برای مبارزه با فساد دارم/ اقدامات مسئولان نمایشی نباشد

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه جدی برای مبارزه با فساد دارم گفت: برنامه دولتم این است که ساز و کارهایی که در دنیاجلوی فساد را گرفته است به کار گیریم.

به گزارش مشرق، سعید جلیلی پس از حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه هایش برای مبارزه با فساد، اظهار داشت: برای مبارزه با فساد گاهی فقط با مفسدان برخورد می شود اما مهم آن است که اصلاًَ اجازه ندهیم زمینه ایجاد فساد شکل بگیرد. برنامه دولتم این است که ساز و کارهایی که در دنیا به خوبی تجربه شده و جلوی فساد را گرفته است به کار گیریم.

وی با بیان این که بسیاری از مفاسد به علت تعارض منافع شکل می گیرد، افزود: به عنوان نمونه، یکی از مشکلاتی که اکنون در سیستم پولی کشور داریم چیست؟ در مباحث مربوط به بانک هاست. چه کسی باید جلوی مفاسد در بانک ها را بگیرد، چه کسی باید مانع از ایجاد فساد در بانک ها شود؟

ببینید:

فیلم/ برنامه جلیلی برای مبارزه با فساد

جلیلی تصریح کرد: تعارض منافع در این جا نباید ایجاد شود اما متأسفانه وقتی بررسی می کنیم ملاحظه می شود که مدیران عامل برخی بانک ها در ادامه مسئولیتشان در بانک مرکزی سمت گرفتند و بعد دوباره به بانک ها بازگشتند، این درب‌های گردان در نظام بانکی حتماً لطمه می زند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر کسی در بانک مرکزی که وظیفه اش اعمال نظارت بر بانک هاست، در ذهنش این باشد که خودش چند وقت دیگر می خواهد به یکی از بانک ها برود و مسئولیت بگیرد، حتماً سازوکارها و سیاست های درست را شاید پیگیری نکند که این اهمیت دارد.

جلیلی همچنین با استناد به اطلاعات و نموداری از خرید و فروش های مفسده آمیز از مجوزهای کسب و کار به طرح این پرسش پرداخت که اکنون در بازار ما چه می گذرد؟ مجوزهای کسب و کار خرید و فروش می شود، مگر صدور این مجوزها نباید روی حساب و کتاب باشد؟ به عنوان نمونه، مجوزهای سردفتری، مجتمع های رفاهی و دفاتر پیشخوان دولت از جمله مجوزهایی است که با امضاهای طلایی خرید و فروش می شود.

ببینید:

فیلم/ جلیلی: مسکن مهر، طرح خوبی است که باید اصلاح شود

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: البته اینها نمونه بود اما منظور اصلی من این است که برای مبارزه با فساد باید برنامه جدی داشته باشیم و خود را صرفاً معطل برخورد با چند مفسد نکنیم زیرا تا با آن چند مفسد برخورد شود، ده ها مفسد دیگر از همان مسیر سر در می آورند و همان مفاسد را پی می گیرند.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره حاشیه سازی های معمول اطرافیان رئیس جمهور و لزوم پرهیز از حاشیه سازی ها، اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در کشور سبب فساد، مشکلات، پیشگیری از پیشرفت امور و کندی کارها می شود، صرفاً دزدی برخی افراد در برخی جاها نیست بلکه ناشی از رفتارهایی است که اگر بهنگام و درست با آن برخورد نشود، سبب صدمات و لطماتی می شود که بعضاً از صدها فساد بدتر است.

جلیلی یکی از این موضوعات را تعارف دانست و گفت: اگر در جایگاه حکمرانی به ویژه شخص رئیس جمهور دچار تعارفات شود چه با حلقه نخست اطرافش و چه در اطرافیان هر مسئول، چه بسا از جانب آنان رفتارهای غلط و مضری روی دهد که اگر رئیس جمهور و دیگر مسئولان با آنان تعارف داشته باشند و نتوانند برخورد لازم را کنند، صدمات جبران ناپذیری خواهد داشت.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: اگر مردم همگان بدانند که رئیس جمهور حتی با حلقه اطراف خود تعارف ندارد، بقیه هم حساب کار خود را می کنند و باید به طور جدی بدانند که رئیس جمهور در دفاع از حقوق مردم با هیچ کس تعارف ندارد.

وی الگوی همگان را در مبارزه بدون تبعیض با مفسدان، امیرمؤمنان حضرت علی (ع) دانست و گفت: ایشان با نزدیکترین یاران، برادر و قدیمی ترین دوستانشان نیز در دفاع از حقوق مردم تعارف نداشتند. بر این اساس، برای پیگیری کردن آنچه به مصلحت عام است، در نامه شان به مالک اشتر تأکید فرمودند که نباید برای رضایت عده ای، مصلحت و حقوق مردم زیر پا گذاشته شود.

جلیلی تأکید کرد: هر کس در جایگاه رئیس جمهور قرار می گیرد نه فقط خودش که در مواجهه با همگان، باید پرهیز از تعارف در دفاع از حقوق مردم حتی در قبال نزدیکترین افرادش در سپهر سیاسی را به فرهنگ تبدیل کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که اگر رئیس جمهور آینده ایران شود، آیا قول می دهد که دچار حاشیه سازی نشود، اظهار داشت: این وظیفه هر کسی است که در این جایگاه قرار می گیرد، البته حاشیه‌پردازی را هم نباید فقط به موضوعی خاص منحصر کنیم. اگر کسی به جای این که مسئولیتش را انجام دهد، کار نمایشی کند و اقدامات نمایشی بر کارهای واقعی غلبه یابد، این هم حاشیه پردازی و فساد است.

وی افزود: می بینیم که بسیاری از گزارش ها و همایش ها صرفاً نمایشی است و کار واقعی نیست در حالی که اکنون در نهادهای کشورمان میلیون ها کارمند شریف داریم که کار واقعی می کنند. اگر می خواهیم با فساد برخورد کنیم، یکی دو شیوه خاص برای آن وجود دارد اما مهمتر از آن، تغییر فرهنگ سیاسی کشور و ضرورت تبدیل فساد به ضد ارزش است.

جلیلی بیان کرد: برای تحقق این هدف، نقش عملی رئیس جمهور در این زمینه بسیار مؤثر است و چنین روشی را هم باید در رفتار خودش و هم در رفتار دیگران حاکم کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که اگر رئیس جمهور شود و از این تریبون از او انتقاد کنند چه واکنشی خواهد داشت؟ گفت: موضوعی که به عنوان دولت سایه مطرح کردم، دقیقاً بر همین مبناست. معتقدم اگر کسی رئیس جمهور می شود، به این معنا نیست که همه بار مسئولیت روی دوش اوست و بقیه کاری نداشته باشند.

جلیلی تأکید کرد: در جامعه دینی آحاد مردم باید وظیفه خود بدانند که امور دولت را سایه به سایه در حد وسعشان پیگیری کنند، به این نحو که برخی در حد محله، برخی در حد وزارتخانه و افرادی نیز در محدوده موضوعات تخصصی اگر دیدند که دولت کار خوبی می کند کمکش کنند، اگر کارش ناقص بود تکمیل و اگر غلط بود آن را تصحیح کنند.

وی افزود: منظور من از دولت سایه، حزب و تشکیلات نبود بلکه گفتمانی بود که باید فراگیر شود و اگر من در موضع رئیس جمهور قرار گیرم، آحاد جامعه باید سایه به سایه تحولات کشور را پیگیری و این سه حرکت را دنبال کنند. اگر خوب بود تأییدش کنند، اگر غلط بود آن را تصحیح و اگر ناقص بود آن را تکمیل کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان از دانشگاه های کشور خواست که در جایگاه دولت سایه برای هر فردی که رئیس جمهور می شود، این رویه را در پیش گیرند و اعم از این که خودش رئیس جمهور شود یا دیگران، این اقدام را ضروری و مهم بدانند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • احمد IR ۱۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    1 3
    جرا تئاتر بازی میکنید؟همه میدونند یا تو به نفع ریسی کنار میکشی یا اون به نفع تو .ازحالا خودتونو بکشید جماعت رو زیاد با برنامه تو سرکارنذارید
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    2 9
    کسی که کار اجرایی نکرده باشه توان ریاست جمهوری نداره!
    • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      5 1
      مثلا روحانی کار اجرایی کرده بود که توانشو داش یا رفسنجانی کار اجرایی داشت.کار اجرایی واقعی اعتقاد به داخل و ظرفیت های داخلی و عدم غرب زدگی و توکل به خدا نه به کدخدا و اراده میخاد که جلیلی داره بقیشم میسپاره به جوانان نخبه و برنامه ریز.قرار نیس کل کشور یه نفر اداره کنه مهم اینه یه فرد انقلابی بیاد بالا جوانان انقلابی و جهادی رو بیاره تو بدنه و کادر اجرایی اونوقت میبینی چطور کشور پیشرفت میکنه.
  • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    5 7
    میشه برنامه ها رو در دسترس عموم بگذارن و فقط حرفشو نزنن
    • حمید IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      4 1
      برنامه در تلویبیون و سایت ایشون به صورت مشروح وجود داره
    • IR ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      1 2
      فقط تیتر برنامه ها هست
  • کارشناس IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    3 3
    بانی تحریم ها شما به عنوان وزیر خارجه مموتی هستید
    • IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      3 2
      والا تو دولت روحانی که تحریما ۵۰۰ تا بهش اضافه شد
    • IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
      2 1
      تحریم های بانکی و نفتی نتیجه فتنه و آشوب اصلاح طلبان در سال 88 بود.
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    3 0
    به والله تو از رئیسی بهتری .تامام
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    0 0
    جناب رئیسی عزیز ریشه فساد،خیانت وجنایت درتمام ارکان حکومت رخنه کرده از (انواع امتیازات انتصابات سهمیه ها بورسیه ایها سمت قدرت سلاح رسانه ثروت اختیارات تام امنیتیها کله گنده هاحکومتیها دولتیها انتظامی نظامی سپاه جهاد بسیج ونهادها تا تمام بانکها وخصولتیها شرکتهای دولتی حکومتی خصوصی وابسته ژنهای برتر آقاه آقازاده ها خودیهای ریز ودرشت...)-چطوری میخواهی کاری کنی!؟ بابا راحت بهت بگوئیم سمتها پستها مدیریتها استخدام استمرار ابقا جابجائیها وریاست های شرکتها کارخانجات بانکها ادارات نهادها سهمیه ها بورسیه ها وامضاهای طلایی کارکنان ومسئولین به قیمتهای ده میلیون تومان ویک میلیارد تا دهها میلیاردتومان جابجا،خرید وفروش میشه-کجای کاری!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    3 1
    کلمه طیبه کشجره طیبه ....... ، سیدابراهیم رئیسی با فرزند امام جمعه مشهد، جمیله‌سادات علم‌الهدی، ازدواج کرده است. خانم علم‌الهدی دکترای فلسفه تعلیم و تربیت دارد و دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی است. در کارنامه این استاد دانشگاه، ریاست پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری و انتشار ۱۷ کتاب هم خودنمایی می‌کند. در سال ۹۶ که رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری شد، خانم علم‌الهدی گفت فرزندانش با شنیدن این خبر خیلی گریه کرده‌اند و سعی در منصرف کردن پدرشان داشته‌اند. خود او هم به دلیل ناراحتی از این تصمیم همسرش، چند روز در بیمارستان بستری شد. حاصل ازدواج خانم علم‌الهدی با رئیسی، دو دختر است. یکی در دانشگاه تهران دکترای جامعه‌شناسی می‌خواند و دیگری لیسانس فیزیک دانشگاه شریف و فوق‌لیسانس علوم قرآن و حدیث دارد. هر دو دختر رئیسی ازدواج کرده‌اند و در تهران ساکن هستند. ایا این خانواده می توانند عوام و سطحی نگر و افراطی باشند ؟؟؟
  • IR ۰۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    2 1
    اصلح یک کلام جلیلی والسلام

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس