کد خبر 1215378
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۳
ارتباط باکتری های دهان با افزایش خطر روماتیسم مفصلی

نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که افراد در معرض خطر روماتیسم مفصلی دارای میزان بالاتری از دو گروه باکتری Prevotella و Veillonella در بزاق خود هستند.

به گزارش مشرق به نقل از مدیکال نیوز تودی، محققان مرکز دندانپزشکی آمستردام هلند همچنین مشاهده کردند این افراد دارای سطح بالاتری از Veillonella در پوشش باکتریایی زبان خود بودند.

باکتری‌های Prevotella و Veillonella به طور بالقوه باکتری‌های پیش التهابی هستند و فراوانی نسبی آنها نشان دهنده وجود ارتباط احتمالی بین میکروب‌های دهانی و روماتیسم مفصلی است.

بیشتر بخوانید:

خطرات مصرف کورتون را جدی بگیرید

مطالعات قبلی هم نشان می‌دهد افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی دارای تجربه بیشتر بیماری پریودنتال (بیماری لثه) و تغییر در میکروبیوم های دهان و روده خود هستند.

برخی تحقیقات هم نشان داده است که بیماری روماتیسم مفصلی از حفره دهانی آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید:

افزایش خطر روماتیسم مفصلی با ابتلا به یک بیماری زنانه

برخی از محققان معتقدند این باکتری‌ها ممکن است با تولید پروتئین‌هایی که باعث تشکیل آنتی بادی‌های پروتئین ضد سیترولین (ACPA) می‌شوند، منجر به واکنش ایمنی مرتبط با روماتیسم مفصلی شوند.

به نظر می‌رسد این ترکیبات باعث واکنش‌های التهابی در انواع مختلف سلول‌ها، از جمله سلول‌های استخوانی می‌شوند. برخی از مطالعات نشان داده اند که این پاسخ ACPA ممکن است در آسیب استخوان در مفاصل افراد مبتلا به روماتیسم نقش داشته باشد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • عبدالله IR ۰۵:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۲
    1 0
    یکی از دستورات اسلام ، خوردن کمی نمک (البته نمک طبیعی نه نمک مصنوعی و ید دار!) قبل از غذا است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس