بایرن مونیخ هر اندازه مقابل رئال مادرید در ضربات پنالتی عالی بود، مقابل چلسی نتوانست کاری از پیش ببرد و این آبی های تدافعی بودند که در نهایت تاج قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را با درخشش پیتر چک در شب تولدش بر سر نهادند.

به گزارش سرویس ورزشی مشرق، فینال لیگ قهرمانان اروپا با جدال بایرن مونیخ آلمان و چلسی انگلیس در ورزشگاه آلیانس آره‌نا در حضور 62500 هوادار با قضاوت پدرو پروئنکا پرتغالی 23:15 به وقت تهران آغاز شد.


هر دو تیم ترکیب خود را به دلیل بازیکنان محروم دگرگون کرده بودند، اما بزرگ‌ترین شگفتی را دی‌متئو رقم زد که رایان برتراند، مدافع چپ 22 ساله تیمش را در سمت چپ خط میانی گمارد. این اولین بازی این بازیکن انگلیسی بود.

بایرنی‌ها در این بازی توپ و میدان را به طور کامل دراختیار داشتند و چلسی هم به‌طور کامل همانند دیدار برگشت برابر بارسلونا روی به بازی تدافعی آورده بود.

در همان پنج دقیقه نخستین بود که ضربه باستین شواین‌اشتایگر را گری کیهیل برگرداند و سپس شوت تونی کروس به بیرون رفت.

در دقیقه 21 اولین موقعیت صد در صد و خطرناک بازی بر روی نفوذ آرین روبن هلندی برای بایرن شکل گرفت و پیتر چک به خوبی شوت هافبک هلندی مونیخی‌ها را البته با کمک تیرک دروزاه مهار کرد تا همچنان دروازه چلسی بسته بماند.


نیمی از نیمه اول سپری شده بود و بازی کاملا یک‌طرفه به سود بایرنی‌ها در جریان بود.  6 موقعیت گلزنی برای شاگردان یوپ هاینکس در مقابل، عدم توانایی چلسی در موقعیت‌سازی نشان از برتری مطلق مونیخی‌ها داشت.

در ادامه این بازی ضربه تک‌ضرب توماس مولر روی ارسال فرانک ریبری از جناح چپ موقعیت دیگری را برای بایرن بوجود آورد و شوت ملی‌پوش ژرمن‌ها از کنار تیرک عمودی دروزاه چلسی به بیرون رفت.

شاگردان دی‌متئو بیشتر ترجیح می‌دادند در ضد حمله‌ها خطرساز شوند و در یکی از معدود موقعیت‌های آبی‌های لندن‌نشین، سالومون کالو شوت محکمی را روانه چارچوب دروازه مونیخی‌ها کرد که نویر با عکس‌العملی خوب مانع گل‌شدن توپ شد.

در اواخر نیمه اول ماریو گومز که تا قبل از این دیدار با 12 گل زده در جایگاه دوم برترین گلزن این مسابقات قرار داشت در موقعیت‌ خوبی قرار گرفت که شوت این بازیکن از بالای دروازه به بیرون رفت.

درنهایت تلاش دو تیم در نیمه اول ثمری نداشت و تساوی بدون گل حکم به پایان نیمه اول داد.


در نیمه دوم، مربیان دو تیم ترجیح دادند تا بدون تغییر در ترکیب تیم‌های خود وارد بازی شوند.

دقایقی از این نیمه نگذشته بود که باز هم بایرن توپ و میدان را در اختیار گرفت و حرکت انفجاری ریبری و پاس عرضی او در محوطه جریمه موقعیت خوبی را برای بایرن ایجاد کرد اما مدافعین چلسی مانع گلزنی مونیخی‌ها شدند.

ضربه سنگین تونی کروس از پشت محوطه جریمه چلسی نیز ثمری نداشت و داوید لوئیز به خوبی با ضربه سر این شوت را به کرنر فرستاد.

در دقیقه 54 بازی، بوسینگوا مدافع چلسی روی شوت آرین روبن دفع ناقصی داشت تا در محوطه جریمه توپ به ریبری برسد و این بازیکن فرانسوی دروازه چلسی را گشود اما کمک داور با بالابردن پرچم خود رای به آفساید بودن این موقعیت داد تا همچنان تساوی بدون گل پابرجا بماند.

در ادامه، باز هم بازی کاملا یک‌طرفه بود و آبی‌پوشان چلسی 11 نفره از دروازه‌شان دفاع می‌کردند.

در دقیقه 69 این جدال آمار جالب توجه‌ای شکل گرفت و بایرن بیش از 14 کرنر زده بود و در مقابل نام چلسی عدد صفر هک شده بود.

بازی تدافعی چلسی، در مقابل پاس‌کاری‌های متوالی بایرنی‌ها ناخودآگاه دیدار آبی‌های لندن مقابل بارسلونا را تداعی می‌کرد.

شوت‌های متعدد بایرنی‌ها توسط پیتر چک دروزاه‌‌بان شوت‌گیر چلسی دفع می‌شد و شاگردان دی‌متئو بر روی ضدحملات خطرناک ظاهر می‌شدند.

در دقیقه 73 اولین تعویض بازی انجام گرفت و "فلورین مالودا" جایگزین "برتراند" شد تا خط هافبک چلسی جان تازه‌ای بگیرد.

حرک نفوذی ریبری نیز در 15 دقیقه مانده به پایان بازی با عکس العمل چک همراه بود و این دروازه‌بان توپ را راهی کرنر کرد.

در دقایق پایانی بود که توماس مولر هم به خط حمله اضافه شد. او ابتدا چند موقعیت خوب را از دست داد و آنها را به بیرون زد، تا این که در دقیقه 83 سانتر عالی تونی کروس را با ضربه سر چکشی فوق‌العاده چنان زد که توپ از بین دستان چک و تیر دروازه به درون دروازه چلسی رفت و بایرن پیش افتاد. مولر لحظاتی بعد تعویض شد و جای خود را به دانیل فان‌بویتن داد.

شادی بایرنی ها پس از گل زنی مولر

در این لحظه دی‌متئو سریعا اقدام به تعویض کرد و فرناندو تورس را جایگزین کالو کرد تا شاگردانش بتوانند گل خورده را جبران کنند.

به نظر می‌رسید چلسی به پایان خط رسیده، اما آنها در دقیقه 88 بازی را به تساوی کشاندند. اولین کرنر بازی بزای چلسی با سانتر ماتا و ضربه سر تماشایی دروگبا وارد دروازه نویر شد. البته دروازه‌بان بایرن دستش را به توپ زد اما نتوانست مانع گل شدن توپ شود.

دروگبا گل تساوی چلسی را در دقیقه 88 به ثمر رساند

در نهایت این دیدار در وقت‌های معمول با تساوی یک بر یک خاتمه یافت تا این دیدار به وقت‌های اضافه کشیده شود.

در نیمه اول وقت‌های اضافه، چلسی بازی را بهتر شروع کرد و حملات خوبی را بر روی دروزاه بایرن تدارک دید اما در ادامه مردان باواریا در محوطه جریمه صاحب توپ شدند و دروگبا در دقیقه 4 وقت‌های تلف‌شده چیزی نمانده بود از قهرمان به شخصیت بد بازی برای طرفداران چلسی تبدیل شود. او ریبری را با خطایی زیرکانه در محوطه جریمه سرنگون کرد و داور اعلام پنالتی کرد. ریبری نتوانست به بازی ادامه دهد و جایش را به ایویتسا اولیچ داد.

 آرین روبن پشت توپ ایستاد و همانند دیدار حساس برابر دورتموند در بوندس لیگا به راحتی این ضربه پنالتی را از دست داد و چک به خوبی ضربه وی را مهر کرد تا همچنان بازی با نتیجه یک بر یک ادامه داشته باشد.

لحظه مهار پنالتی روبن توسط چک در وقت های اضافی

تلاش دو تیم برای گلزنی در پایان نیمه اول وقت‌های تلف شده بی‌ثمر بود و دو تیم سریعا موقعیت خود در زمین بازی را تغییر دادند.

در نیمه دوم وقت‌های اضافه، بایرن می‌خواست کار را در جریان بازی تمام کند و دیدار به پنالتی کشیده نشود. بهترین فرصت بایرن در این نیمه ضربه اویتسا اولیچ بود که با فاصله اندک از کنار دروازه پیتر چک گذشت.

مونیخی‌ها فرصت‌های زیادی را ایجاد می‌کردند اما در امر گلزنی ناکام بودند و در نهایت این دیدار به ضربات مرگبار پنالتی کشیده شد. 

ضیافت پنالتی‌ها:

ابتدا ضربه فیلیپ لام را چک هرچه تلاش کرد نتوانست بگیرد و توپ به خوبی وارد دروازه شد. سپس خوان ماتا پنالتی زد که نویر به خوبی آن را گرفت.

ماریو گومز با خونسردی پنالتی خود را به گوشه دروازه زد و داوید لوییز هم با ضربه‌ای بسیار محکم توپ را به گوشه بالای دروازه کوبید.

سومین پنالتی بایرن مونیخ را مانوئل نویر دروازه بان این تیم! وارد دروازه کرد؛ او توپ را به گوشه دروازه زد و چک هرچه تلاش کرد نتوانست توپ را بگیرد. فرانک لمپارد کاپیتان چلسی نیز سومین پنالتی این تیم را به گل تبدیل کرد.

اولیچ تازه‌وارد پنالتی خود را بسیار بد زد و چک باز هم با تشخیص عالی جهت توپ آن را گرفت.  اشلی کول هم ضربه چهارم چلسی را به گوشه سمت راست زد و به گل تبدیل شد تا دو تیم در عدد 3 مساوی شوند.

شواین‌اشتایگر آخرین پنالتی بایرن را زد. ضربه او خوب بود اما چک که تمامی پنالتی‌ها را درست تشخیص داده بود توپ را با نوک انگشتانش به تیر دروازه زد و در نهایت دیدیه دروگبا با خونسردی تیر خلاص را بر پیکره بایرن شلیک کرد و تیمش را قهرمان اروپا کرد.


چلسی برای نخستین بار فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • شمالی ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۴
    0 0
    بنده طرفدار چلسی بودم ومعتقد بودم امسال خدا دی ماتیو رو دوست دارد. خدا هر کس رو دوست داشته باشد سر بلندش می کند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس