به گزارش مشرق، محمد رستم پور فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی خود نوشت: براساس گزارش مرکز اطلاعات و پژوهش سرکل که روی سبک زندگی، تعامل مدنی و تمایلات فکری جوانان ایالات متحده کار می‌کند، ۵۰ تا ۵۵ درصد جمعیت جوان آمریکا در انتخابات ۲۰۲۰ شرکت کردند و درصد بالایی از آنان نیز به جو بایدن رأی دادند. در حالی که این رقم در انتخابات ۲۰۱۶، بین ۴۲ تا ۴۴ درصد بود. آرای بایدن در ایالت‌های کلیدی آریزونا، جورجیا، میشیگان و پنسلوانیا به ترتیب ۶۰، ۵۷، ۶۲ و ۵۸ بوده است. گزارش در مورد مقولات دیگری از جمله اعتماد به سیستم الکترال، تأثیرپذیری شکل و نحوه رأی‌دهی در دوران همه‌گیری کرونا نیز واجد نکات ارزشمندی است.

وب‌سایت تحلیلی ووکس (vox) در گزارشی مستند به پیمایش مرکز سرکل می‌نویسد جوان‌ها احساس کردند قدرتمندند. براساس تحلیل نیویورک‌تایمز، روی‌هم‌رفته ۶۲ درصد از جمعیت جوان آمریکایی به بایدن رأی دادند. گزارش ووکس می‌افزاید جوانان در ابتدای تبلیغات انتخاباتی غایب بودند اما با صحبت بایدن از موضوعاتی مانند تغییرات محیط زیست و نژادپرستی اندک‌اندک آنان نیز به کمپین‌های انتخاباتی روی آوردند.

 مرکز تغییر (Change Research) در گزارشی در اکتبر ۲۰۲۰ به ستاد بایدن پیشنهاد کرد موضوعات تغییرات آب و هوایی، اصلاحات قضایی و بازسازی اقتصادی آمریکا پس از کرونا، موضوعات مورد توجهی هستند که می‌توانند نظر رأی‌دهندگان آمریکایی را جلب کند و در نتیجه بایدن باید الزاماً در این موضوعات سخن بگوید.

اندیشکده کارنگی نیز در گزارشی به شکل‌گیری یک نسل نو جوان سیاسی در آمریکا پرداخته و ترجیحات و انتخاب‌های آنان را زیر ذره‌بین برده است. از نظر این اندیشکده این نسل به دنبال بازتعریف منافع آمریکا در یک جهان در حال تغییرند و انگیزه‌های بسیار متفاوتی نسبت به نسل کنونی حکمرانان آمریکا دارند. زومرها یا نسل ضد در آمریکا همزمان با حمله به برج‌های دوقلو به دنیا آمده و در ذهن خاطره‌ای از جنگ سرد و رقابت‌های سیاسی چالشی آمریکا با رقبایش ندارد. در نتیجه طبیعی است که این نسل برای حقوق بشر و تغییرات محیط زیستی نگران باشد.

 از این روست که نیمی از آنان تصریح می‌کنند ایالات متحده باید مقابله با تهدیدات زیستی را در اولویت قرار دهد و تنها ۱۲ درصد معتقدند چین تهدیدی برای آمریکا به شمار می‌آید. کمتر از نیمی از آنان رهبری آمریکا در جهان را باور دارند و کمتر از یک سوم آنان اسرائیل را به عنوان یک دوست قبول دارند. از هر ده زومر، ۷ نفر معتقد است جنگ‌های آمریکا در خاورمیانه اتلاف زمان و پول بود و هیچ تأثیری روی ایمن‌تر شدن آمریکایی‌ها در خانه نکرد. اما در مقابل ۸ نفر از ده نفر تأکید دارد ارتقای دموکراسی و حقوق بشر باید در اولویت سیاست خارجی آمریکا باشد.

زومرها یا نسل زد، در دنیای ارتباطات به دنیا آمده‌اند و از زمانی که چشم باز کرده‌اند، با مفاهیمی مانند شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها و تکثر فرهنگی روبرو بوده‌اند. زومرها در حال تصاحب دنیا هستند، چیزی حدود ۳۲ درصد جمعیت دنیا و البته ۴۱ درصد نیروی کار دنیا.

 براساس داده‌های سازمان ثبت احوال، جمعیت ۱۸ تا ۲۹ ساله‌های ایران صرف نظر از مرگ و میرهای احتمالی به ۱۵ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۵۲۰ نفر می‌رسد و دهه هشتادی‌های ایران یعنی متولدین ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۱، ۶میلیون و ۸۶۸ هزار و ۳۰۳ نفرند. دهه هشتادی‌های ایران در مورد اولویت‌های سیاست خارجی ایران چگونه فکر می‌کنند و برای آنان چه مسائل و موضوعاتی مهم است؟ اشتغال برای آنان مهم‌تر است یا اینستاگرام؟ آنان چه دیدگاهی نسبت به انقلاب اسلامی دارند؟ آیا آنان همچون هم‌سن و سالانشان در آمریکا رئیس‌جمهور بعدی ایران را انتخاب می‌کنند؟ آنان به سه دلیل به یک طبقه اثرگذار در ایران تبدیل شده‌اند: اولاً جمعیت بالایی دارند. نباید از یاد برد که تفاوت رأی‌دهندگان دو کاندیدای اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۹۶، اندکی کمتر از ۸ میلیون بود. ثانیاً در دنیایی که گروه‌های مرجع اجتماعی اعتبار خود را از دست داده‌اند، آنان به دلیل نوگرایی و دیدگاه‌های ساختارشکنانه‌ای که دارند، روی والدین و دیگر گروه‌های سنی تأثیر دارند و ثالثاً به دلیل کنش رسانه‌ای و سواد تعامل در شبکه‌های اجتماعی، توان راه‌اندازی عملیات‌های روانی حجیم را دارا هستند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 11
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
    10 15
    نه دهه هشتادی که عمده ملت غربزده و سلبریتی زده هستن. صدا و سیمام که قربونش برم!
    • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
      0 0
      اسب تروآ ی آمریکا ــ اینترنت اسب تروآی آمریکا است پرورش یافتن نوجوانان ما توسط اسب تروآ ی آمریکا ؛ باید اولین مساله امنیت ملی ما قرار بگیرد.
  • IR ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
    13 10
    اینترنتشون قطع بشه گریه میکنن اینها میخوان نتیجه رقم بزنن
  • IR ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۶
    20 8
    اصلا این دهه تو انتخابات به کل شرکت نمیکنه
    • م IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۶
      3 5
      چرا مگه چشونه جای تو رو گرفتن
    • عاشق سید علی IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۶
      1 6
      این نظر تویه،به درک

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس