سرویس جهان مشرق _ از روز ۲۵ نوامبر سال جاری میلادی تا کنون مسیر انتقال سوخت بنادر غربی عربستان در ساحل دریای سرخ به سمت استانهای جنوبی این کشور با حملات متعدد و ناامنی بیسابقهای مواجه شده است.
این حملات که تا کنون هیچ گروه یا کشوری مسئولیت آنها را بر عهده نگرفته است حداقل سه نفتکش تحت اجاره دولت عربستان را که فرآورده های نفتی تولیدی در پالایشگاههای شرق این کشور را از مبدا بندر ینبع به سوی بنادر جنوبی تر نظیر بندر جده و شقیق منتقل میکنند هدف حملات سنگین قرار گرفته اند.
در نخستین مورد در روز ۲۵ نوامبر نفتکش یونانی Agrari در حال انتقال محموله سوخت از بندر ینبع به نیروگاه برق بندر شقیق در جنوب این کشور و در ورودی این بندر مورد اصابت یک عدد مین دریایی قرار گرفته و آسیب میبیند.
این حمله ۲ روز پس از حمله موشکی به مخزن سوخت بندر جده عربستان صورت گرفت.
عربستان اعلام کرد که نفتکش یونانی آسیب زیادی ندیده و وارد فرآیند تعمیرات خواهد شد.
در دومین مورد از حملات، صبح روز ۱۴ دسامبر، ۲۴ آذرماه جاری رسانههای دنیا از وقوع یک انفجار در اسکله بندر جده در ساحل غربی عربستان خبر دادند. طبق اطلاعات منتشر شده توسط وزارت انرژی عربستان، کشتی محموله بر با نام BW_Rhine متعلق به شرکت سنگاپوری Hafnia مورد حمله گروه ناشناس قرار گرفته و دچار آتش سوزی میشود.
طبق گزارشات، درساعت ۰۰:۴۰ بامداد روز ۱۴ دسامبر، تانکر فرآورده بر BW-Rhine در حال تخلیه محموله گازوئیل بارگیری شده از بندر ینبع (تاریخ ۹ دسامبر) در بندر جده بوده است که هدف حمله یک فروند قایق انتحاری ناشناس قرار میگیرد.
کشتی فوق در حال انتقال محموله بزرگ گازوئیل از بندر ینبع به مقصد بندر جده عربستان بوده است که بخش مهمی از سوخت مصرفی این شهر را به همراه داشت. نفتکش سنگاپوری با انفجار و آسیب شدیدی مواجه شد و احتمالا تا مدت زیادی خارج از دسترس خواهد بود.
در سومین مورد از حملات در مسیر دریایی غرب عربستان در دریای سرخ، عصر روز ۲۵ دسامبر یک فروند نفتکش که جزئیات بیشتری از کشور مالک و مشخصات آن منتشر نشده است باز هم در همان مسیر بندر ینبع به جنوب عربستان هدف حمله یک تیر مین دریایی قرار گرفته است که مشخص نیست سطح آسیب وارد شده به این کشتی در چه حد بوده است.
اگرچه این مجموعه حملات پرتعداد و بیسابقه در سالهای اخیر، همچنان از سوی هیچ فرد، گروه یا کشوری بر عهده گرفته نشده است اما موجب وحشت شدید مقامات سعودی و اخلال در مسیر انتقال سوخت این کشور به استانهای جنوبی عربستان نظیر جیزان و عسیر شده است، زیرا ارسال محمولههای سوختی برای مصرف شهری و صنعتی به جنوب عربستان تنها از همین مسیر دریای سرخ صورت میگیرد و با ادامه این حملات ممکن است کشتیهای خارجی تحت اجاره آل سعود از حمل و نقل محمولههای نفتی این کشور در مسیر نا امن فوق خودداری کرده و این کشور با بحران بزرگی در خصوص تامین امنیت دریایی سواحل خود مواجه شود.