عکس/ به مناسبت روز جهانی نابینایان

با وجود گذشت ۱۶ سال از تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و هموار شدن راه ایجاد فرصت های شغلی برای این قشر، هنوز اشتغال مهم ترین دغدغه معلولان محسوب می شود.

به گزارش مشرق،  قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با ۱۶ ماده و ۲۴ تبصره در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۸۳ در مجلس شورای‌ اسلامی تصویب شد.
 
این قانون از ۱۶ ماده تشکیل شده و طبق ماده یک آن دولت موظف است زمینه‌های لازم را برای تامین حقوق معلولان، فراهم و حمایت‌های لازم را از آن‌ها انجام دهد.
 
از مهمترین بخش‌های این قانون ماده هفت آن است که براساس آن دولت موظف است به منظور ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد معلول تسهیلاتی را فراهم کند.
 
با وجودی که در این قانون شرایط برای بهره مندی معلولان از فرصت های شغلی هموار شده است اما همچنان بسیاری از ادارات مختلف از اجرای این مصوبه مجلس سرباز می زنند.
 
۱۶ سال از تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان می گذرد و همچنان اشتغال مهم ترین و تاثیرگذارترین دغدغه زندگی معلولان است.
 
اشتغال مهم ترین دغدغه نابینایان
 
عباس خاک سفیدی نماینده انجمن نابینایان ایران  نیز در همین خصوص بیان کرد: اشتغال مهم ترین دغدغه نابینایان و کم بینایان است.
 
وی ادامه داد: برای حل این مشکل بارها با ادارات و ارگان های استان مکاتباتی انجام شد تا نابینایان بیش از این رنج بیکاری را بر دوش نکشند، اما متاسفانه استقبالی از آن ها در ادارات و ارگان های استان نمی شود.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، شرکت های توزیع برق و آب و فاضلاب روستایی سابق مکاتباتی انجام شد که اعضای انجمن ما به عنوان اپراتور یا نیروی خدماتی به کار گرفته شوند، اما متاسفانه همکاری لازم صورت نگرفت.
 
نماینده انجمن نابینایان ایران تصریح کرد: نابینایان می توانند در بیمارستان ها به عنوان اپراتور یا نیروی شرکتی و خدماتی به کارگیری شوند، همچنین برای شرکت های توزیع برق و آب هم به عنوان اپراتور می توانند مشغول به کار شوند که این اتفاق هم نمی افتد
.
 
خاک سفیدی ادامه داد: ما انتظار نداریم برای آن ها ردیف شغلی تعریف کنند، بلکه می توانند در قالب نیروی خدمات و اپراتور آن ها را جذب کنند، یکی از اعضای انجمن را برای کار در شرکت آب و فاضلاب روستایی سابق معرفی کردیم که همکاری نکردند.
 
عدم همکاری دستگاه های اجرایی در بکارگیری نابینایان
 
وی تصریح کرد: یکی از اعضای انجمن که در شرکت اداره توزیع برق مشغول به کار بود، بازنشست شد که می خواستیم عضو دیگری را جایگزین آن کنیم، اما اعلام کردند که از این پس به اپراتور نیاز نداریم و از سیستم پاسخگویی یک طرفه استفاده کردیم.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این در حالی است که در استان ما فرد با سِمَت کارمندان آشنایی ندارد و تنها با دانستن نام وی می خواهد به کارش رسیدگی شود، سیستم پاسخگویی یک طرفه چاره ای از مردم دوا نمی کند و مجبور می شوند برای کوچکترین کاری به ادارات مراجعه کنند.
 
نماینده انجمن نابینایان ایران تصریح کرد: اگر مشکل اشتغال نابینایان حل شود، ازدواج و مسکن آن ها هم مرتفع خواهد شد.
 
خاک سفیدی ادامه داد: دغدغه نابیانیان اشتغال است که متاسفانه قانون به کار گیری سه درصد از معلولان در دستگاه های اجرایی تاکنون رعایت نشده است.
 
مجلس در زمینه مشکلات معلولان باید ورود کند
 
فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: اشتغال نه تنها برای نابینایان بلکه برای همه معلولان کشور دغدغه محسوب مشود.
 
وی ادامه داد: بیش از ۱۰ میلیون معلول در کشور زندگی می کنند و مشکلی که معلولان سیستان و بلوچستان دارند برای آن ها هم وجود دارد اما در استان ما بیشتر است.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به کارگیری معلولان در دستگاه های  متاسفانه معظلی است که برای همه معلولان کشور وجود دارد، تعداد معلولان در کشور نگران کننده است و قطعا در مجلس باید فکر اساسی برای این قشر داشته باشیم.
  
وی بیان کرد: علاوه بر این اقدامات، تعدادی از همکاران دفتر را بسیج کردم که حتما مشکلات معلولان در زمینه اشتغال را پیگیری کنند تا حل شود.

منبع: دانا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • NL ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    0 0
    بیناها و نخبگان رو هم استخدام نمی کند!
  • IR ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    0 0
    من سالمو که نمگیرن واویلا به بقیه فقط کسی که توصیه نامه داشته باشه حله دعوت میکنم همه شما رو به دیدن سریال شوخی کردم که خوب چهره استخدام در ایران به نمایش گذاشت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس