کد خبر 1142457
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۰
جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی با حضور روحانی

مواضع دولت به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که در آن پالس مذاکره مجدد مشهود است در حالی است که بعید است دولتمردان آنهم پس از 7 سال آزمون و خطا به درک این واقعیت نرسیده باشند که مهار تورم و حل بسیاری از مشکلات امروز کشور به مذاکره یا تحریم ربطی ندارد و با اندکی تدبیر قابل حل است.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام روحانی، رئیس‌جمهور دیروز چهارشنبه، (۲۱ آبان) در جلسه هیئت دولت با اشاره به نتیجه اعلام‌شده انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا گفت: رئیس‌جمهوری که همواره به‌دنبال تحقیر ملت‌ها بود و صراحتاً اسم گاو شیرده را به‌ کار می‌برد، در یک انتخابات با مخالفت قاطع مردم مواجه شد و این بسیار حائز اهمیت بود.

روحانی با اشاره به پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت: این آقایی که آمده از ابتدای تبلیغات انتخابات گفته می‌خواهیم به برجام برگردیم. خب ما که در داخل برجام بودیم و ۱+۴ هم داخل برجام بوده، حالا در تعهدات سستی کرده‌اند و ما هم متقابلاً تعهدات را کاهش داده‌ایم، ولی بالاخره همه در داخل برجام بوده‌ایم. این برعهده آنهاست. اگر به وظیفه خود عمل کردند می‌توانند راه جدیدی عمل کنند. ما برنامه‌مان را در داخل کشور به اراده آنها پیوند نمی‌زنیم، بلکه برنامه ما به اصول ما پیوند خورده است.

روحانی تصریح کرد: امیدواریم مردم آمریکا شرایط را به‌گونه‌ای رقم بزنند که شاهد این باشیم که کاخ سفید بر مبنای منافع این کشور و بدون تحقیر ملت‌های دیگر و پایبندی به تعهدات خود به مسیر درست برگردد.

وی با بیان اینکه ما هرکجا ببینیم که شرایط برای لغو تحریم آماده است از این فرصت استفاده خواهیم کرد، گفت: هدف ما این است تحریم ظالمانه لغو شود و به راحتی در تعامل در جهان باشیم و هدف این است فشار تحریم را از شانه مردم برداریم. هر کجا فرصت فراهم باشد اقدامات و وظایف خودمان را انجام می‌دهیم. کسی حق ندارد فرصت‌سوزی کند. باید از فرصت‌ها بر مبنای منافع ملی و وحدت ملی استفاده کنیم.

پالس مجدد مذاکره به‌خاطر منافع ملی؟!

متأسفانه دولتمردان و جریان سیاسی حامی ‌دولت ضمن خوش‌خیالی به پیروزی دموکرات‌ها این تصور را دارند که این حزب سیاسی آمریکایی می‌تواند حل‌المسائل کشور بوده و روی کار آمدن آنها فشار تحریم را منتفی خواهد کرد.

از این رو پس از پیروزی «جو بایدن» در انتخابات آمریکا با بررسی مواضع برخی دولتمردان به راحتی می‌توان دریافت که «پالس مذاکره» را با ذوق‌زدگی سیاسی به طرف غربی که هنوز در کاخ سفید مستقر نگردیده، به‌طور آشکارا ارسال می‌کنند.

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌بی‌اس نیوز عنوان کرده بود که اظهارات اردوگاه بایدن امیدوارکننده‌تر است، اما باید منتظر ماند و دید. وی در پی سفرش به ونزوئلا در گفت‌وگویی تصریح کرد: مشخص است بین بایدن و ‌ترامپ تفاوت است.  

علاوه ‌بر روحانی و ظریف؛ «علی ربیعی» سخنگوی دولت نیز روز شنبه در یادداشتی تحت عنوان «ساکن ژانویه کاخ سفید» در واکنش به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نوشت: «به تفاوت بالقوه روسای‌جمهور آمریکا بی‌توجه نیستیم» و «آمریکا می‌تواند به خط‌مشی عاقلانه برگردد.»

همچنین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و محمود واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور نیز در واکنش به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موضع معنا داری داشتند که به‌نظر می‌رسد که پاستورنشینان به نوعی با ارسال پالس مذاکره از  نامزد پیروز انتخابات آمریکا می‌خواهند پای میز مذاکره بیاید.

برهوت تدبیر و سراب مذاکره

این در حالی است که رسانه‌ها و روزنامه‌های زنجیره‌ای حامی‌ دولت نیز طی روزهای گذشته با هیجان و ذوق‌زدگی تمام تیتر صفحه نخست خود را به «جو بایدن» اختصاص داده و او را بازگشت امید به ایران و راه‌گشای برون رفت از بن‌بست موجود عنوان کردند.

مدعیان اصلاحات که طی ۷ سال گذشته همه مسائل اقتصادی کشور را به آمریکا و برجام گره‌زده  و سفره مردم را هر روز کوچک‌تر از روز قبل کرده‌اند، این روزها  بار دیگر به انتخابات آمریکا دخیل بسته و آینده اقتصاد کشور را در پیروزی این یا آن نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا جست‌وجو می‌کند. این جریان سیاسی که هیچ  برنامه‌ای برای برون رفت مشکلات کشور ندارند در تلاشند  با ایجاد دوقطبی مخرب دیگری و دادن آدرس غلط کشور را وارد دور باطل تازه‌ای کنند.

نکته قابل تأمل اینکه خوش خیالی تأسف‌بار دولتمردان و جریان سیاسی حامی‌دولت به نامزد پیروز حزب دموکرات‌های آمریکا برای مذاکره و حل مشکلات کشور درحالی است که مواضع بایدن به خوبی نشان می‌دهد دولت محترم بار دیگر در برهوت تدبیر به‌دنبال سراب است.

ادعای بازگشت بایدن به برجام، گشایش یا تشدید محدودیت‌ها؟!

بایدن در ۱۳ سپتامبر سال جاری یادداشتی را در سی‌ان‌ان منتشر کرد که به موضوع ایران اختصاص داشت. او تیتر یادداشتش را این‌گونه انتخاب کرد: «راه هوشمندانه‌تری برای سخت‌گیری بر ایران وجود دارد.» بایدن در این یادداشت بازگشت به برجام را آغازی برای تشدید محدودیت‌های هسته‌ای و برجامی عنوان کرده و فشار بیشتر بر ایران در حوزه‌های دیگر نظیر موشکی، منطقه‌ای و حقوق بشری را در چشم‌انداز خود متصور است. به عبارتی، بایدن هدف از بازگشت به برجام را نه رفع تحریم‌ها، بلکه اجماع‌سازی علیه ایران و فشار بر تهران در حوزه‌های متنوع است.

 از سوی دیگر کارشناسان معتقدند  هیجان و ذوق‌زدگی برخی در داخل و بزک بایدن توسط این جریان و همچنین از سوی دیگر اتخاذ سیاست‌های نادرست و ارسال پالس مذاکره نه‌تنها گره‌ای از کار کشور باز نمی‌کند، بلکه میدان و دست دموکرات‌ها را برای اعمال فشارهای بیشتر باز می‌کند.

۷ سال گره زدن معیشت مردم به مذاکره کافی نیست؟!

این درحالی است که بعید است دولتمردان آن‌هم پس از ۷ سال آزمون و خطا به درک این واقعیت نرسیده باشند که مهار تورم و حل بسیاری از مشکلات امروز کشور به مذاکره و تحریم ربطی ندارد و با اندکی تدبیر قابل حل است.

به عقیده کارشناسان هرچند شیوع ویروس کرونا را شاید در ماه‌های اسفند و فروردین ۹۹ بتوان در زمینه افت اقتصادی کشور تأثیرگذار ارزیابی کرد اما در ماه‌های بعد از آن این بیماری در سطحی گسترده کنترل و مدیریت شد.

در سطحی دیگر باید توجه داشته باشیم که تحریم‌ها سنگین‌تر نشده و هرچه زمان سپری می‌شود، راه‌هایی برای مقابله با آنها در دسترس قرار می‌گیرد.

بسیاری از مسائل کنونی اقتصاد به هیچ عنوان ارتباط مستقیمی‌ با تحریم ندارد و بخش عمده مشکلات کشور را باید در عدم مسئولیت‌پذیری و کم‌کاری دولت در مسائل کلان اقتصاد کشور مورد ارزیابی قرار داد.

در سطوح مختلف همانند خودرو، بورس، افزایش قیمت کالاها و... باید دولت وارد عرصه شود، سیاست‌های غلط اقتصادی که ریزشی غیرطبیعی را در بازار بورس ایران به همراه داشت، تأثیری عمیق بر کاهش اعتماد شهروندان بر جای گذاشته است.

همچنین یکی از مهم‌ترین مشکلات اقتصادی مردم در شرایط کنونی مربوط به حوزه مسکن است که شواهد نشان می‌دهد ارتباط چندانی هم به تحریم‌ها ندارد. چه اینکه کشور ما از لحاظ تعداد و کیفیت مهندسان، جزو کشورهایی است که سرمایه انسانی خوبی دارند و از طرف دیگر، مواد اولیه ساختمانی نیز عمدتاً در داخل تولید می‌شود.

آمارهای منتشر شده از سوی تولیدکنندگان مواد اولیه ساختمانی در این زمینه به خوبی  نشان می‌دهد که صنایع داخلی توانسته‌اند فارغ از تحریم‌ها هم تولید خود را افزایش دهند و هم صادرات داشته باشند؛ به همین دلیل می‌توان گفت مشکل مسکن را بدون در نظر گرفتن مشکلات ناشی از تحریم می‌توان رفع نمود؛ این موارد نشان می‌دهد که علت مشکلات مسکن را نه در تحریم که باید در رفتار خود دولت طی هفت سال گذشته جست‌وجو کرد.

علاج مشکلات اندکی تدبیر است نه مذاکره

رهبر معظم انقلاب اسلامی هم ۱۳ آبان سال جاری در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سالروز ولادت پیامبر اعظم(ص) و امام صادق(ع) به این نکته‌ اشاره کرده و فرمودند: «خیلی از مشکلات کنونیِ ما ربطی هم به تحریم و مانند این چیزها ندارد؛ مربوط به خود ما است، مربوط به ناهماهنگی‌ها است. این گرانی‌های اخیر واقعاًً توجیه ندارد؛ بسیاری از این گرانی‌های اخیر واقعاًً توجیه ندارد؛ باید علاج بشود و قابل علاج است؛ بایستی مسئولین با هماهنگی علاج کنند. گرانی‌های بی‌دلیلی است، هیچ استدلالی پشت این گرانی‌ها وجود ندارد؛ و جنس هم هست؛ هم وزارت صمت، هم مسئولین تعزیرات، هم بسیج، هم بعضی از دستگاه‌های دیگری که مرتبط با قضیّه هستند، [مثل] گمرک و دیگران، با همدیگر همکاری کنند و این مشکل را از جلوی پای مردم بردارند؛ همه‌ این‌ها قابل کنترل است؛ بنابراین با مدیریّت هماهنگ دستگاه‌ها این مشکلات قابل برطرف شدن است.»

منبع: کیهان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • BE ۰۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    1 1
    روشش رو فرستادیم اگه عمل بکنند قطعا مهار میشه
  • IR ۰۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    8 1
    به شرطی که اصلا تدبیری جز مذاکرات خسارت بار بلد باشند
  • IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    1 0
    فراربه جلو ،تدبیراین جماعت است!
  • ریزه میزه IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    5 0
    اقای رئیس!ملت بیش از7سال ست تدبیرت رادیده اند دیگه لطف کن ازاین واژه استفاده نکن که نخ نماشده وشده ای. زشته اینهمه ادعای فضل وتدبیرکردن ونتیجه اش هم این شودکه همه دیده اند!
  • ریزه میزه IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    2 0
    اقای رئیس!ملت بیش از7سال ست تدبیرت رادیده اند دیگه لطف کن ازاین واژه استفاده نکن که نخ نماشده وشده ای. زشته اینهمه ادعای فضل وتدبیرکردن ونتیجه اش هم این شودکه همه دیده اند!
  • avdt IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    4 0
    تدبیر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    2 4
    در ریاست جمهوری دوره اینده حزب اصولگرا پیروز میشود ببینیم شما چه گلی به سر ملت میزنید یا فقط حرف زدن بلدید
  • محمد IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    1 0
    فقط مردم را از گرانی نجات دهید
  • محمد ایوب IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    1 0
    چه اعتماد به نفسی. میگه مردم به ترامپ رلی ندادند. البته تقصیر نداره. از کاخ سعد اباد بیرون نمیاد. با نظر سنجی میفهمه که مردم چه عشقی بهش میورزن.
  • DE ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    2 0
    برجام انگار وحی بوده و فقط بر شما فرستاده شده! حالمون از این کلمه به هم میخوره بس کنید دیگه نام بردن از این ننگ نامه هزاران بار بدتر از ترکمانچای رو.
  • US ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    0 0
    دقیقادرسته مهارتورم به تدبیرنیاز داره که دولت نداره
  • احمد IR ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
    0 0
    جناب روحانی خدمت شایانی درتاریخ معاصر به جهان کرد اون هم اینکه نباید چشم به دست اجنبی دوخت
  • IR ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۳
    1 0
    علاج مشکلات اندکی تدبیر است نه مذاکره و کمی غیرت می خواهد ننگ بر کسانی که با این همه دشمنی و خصومت دولتمردان آمریکا و جنایات بیشماری که در سرتاسر دنیا می کنند از جمله شهادت حاج قاسم و ابومهدی المهندس باز هم دم از مذاکره می زنند الان آمریکا دارد به همان بلایی دچار می شود که دولتمرانش بر سر کشورها آوردند اما در اینجا آب از لب و لوچه اشان برای مذاکره آویزان است معلوم نیست در آمریکا کدام صهیونیست برنده شوند و جنایت خود را بر اساس سیاست خود پیش ببرد اما در اینجا ساده لوحان دنبال مذاکره هستند اصلا ذات اصلاح طلبی و بند ناف آنها با آمریکا و انگلیس گره خورده است باید دید چه کسی در انگلیس و چه کسی در آمریکا تحصیل کره که مدیون آنهاست و باید به آنها خدمتی کند تا دین خود را ادا کند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس