به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: علی صوفی به نامهنیوز گفته است: فارغ از درستی یا غلطی انتظارها در ایران نسبت به انتخابات آمریکا فاکتورهای متعدد دیگری در این موضوع نقش دارند. باید دید به فرض پیروزی آقای بایدن، اطرافیانش چه کسانی خواهند بود و او را به چه سمتی سوق میدهند یا آنکه اگر در این مسیر قرار میگیرند میخواهند با چه شتابی جلو بروند؟ طبیعتا وقتی این فاکتورها کنار هم قرار میگیرند معادلات پیچیدهتر میشود. آن موقع است که میتوان گفت توقع و انتظار از انتخابات آمریکا درست است یا خیر.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره دعا و آرزوی این جریان سیاسی برای پیروزی بایدن، تأکید کرد: اصلاحطلبان برای پیروزی بایدن دعا و آرزو نمیکنند اما کسانی فکر میکنند «پیروزی بایدن میتواند مشکلات ما را حل کند». الان خیلیها بر اساس چنین تصوری طالب پیروزی بایدن هستند.
صوفی درباره تغییر معادلات انتخابات ریاستجمهوری ایران به نفع اصلاحطلبان بر اثر پیروزی بایدن، تأکید کرد: اتفاقی نمیافتد چون هیچ پارامتری، مولفه یا نشانهای مشاهده نمیشود. یکی از متغیرهای انتخابات ما شورای نگهبان است، چه ترامپ رئیسجمهور شود و چه بایدن، رویه شورای نگهبان تغییر نمیکند.
وی افزود: نکته دیگر اینکه هیچ تمایلی برای مشارکت حداکثری نمیبینیم و بیشتر فضا مثل انتخابات مجلس یازدهم است.
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات با اشاره به «عملکرد نامطلوب مجلس دهم و دولت روحانی» گفت: اصلا تصور نکنیم که به فرض رأیآوری بایدن سریع نظر جامعه درباره اصلاحطلبان و دولت آقای روحانی عوض میشود. شاید یکسری تغییرات کوچکی رخ دهد اما آن تغییرات بر اثر بروز اختلافات احتمالی در آمریکا و فاصله زیاد انتخابات آمریکا با انتخابات ایران بعد از مدت کوتاهی رنگ میبازد بنابراین در کل عوامل و متغیرهای داخلی بر نتیجه انتخابات ۱۴۰۰ تأثیرگذارند نه پیروزی ترامپ یا بایدن.