کد خبر 1138758
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۵
جفتک اندازی «جاوید رحمان» همچنان ادامه دارد

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در تازه‌ترین گزارش حقوق بشری خود از ایران نسبت به بالا بودن موارد مجازات مرگ، اعترافات اجباری و تبعیض‌های مذهبی علیه بهائیان ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش مشرق، روزنامه جوان نوشت: به گفته دبیر ستاد حقوق بشر و معاون بین‌الملل قوه قضائیه، سیاست‌زدگی بر گزارش جدید حقوق بشر در ایران مستولی بوده و چارچوب‌های این گزارش براساس رویکردهای سیاسی طراحی شده است و ما به ازای حقوقی ندارد.

ایرانی‌ها به وکیل دسترسی ندارند!

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز ۲۷ مهرماه تازه‌ترین گزارش در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران را در هفتادوپنجمین نشست مجمع عمومی این سازمان ارائه داد. در گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد به نواقص دادرسی کیفری در جمهوری اسلامی ایران از جمله استقلال قضایی، صلاحیت مراجع قضایی، نابرابری در برابر قانون و دسترسی به مشاوران حقوقی اشاره شده است!

مصاحبه با قربانیان نقض حقوق بشر

اطلاعات این گزارش از طریق دولت جمهوری اسلامی ایران، سازمان‌های غیردولتی، رسانه‌ها و با استناد به مصاحبه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با افراد از جمله قربانیان نقض حقوق بشر (بخوانید معاندان نظام)، خانواده‌ها و وکلای آن‌ها تهیه شده است.

این گزارش، اطلاعات به دست آمده از نهم مهرماه سال ۱۳۹۸ تا بیستم خرداد ۱۳۹۹ را در برمی‌گیرد. وضعیت اقلیت‌ها، وضعیت زنان و دختران، وضعیت شهروندان دوتابعیتی و فعالان محیط‌زیست زندانی در ایران و مجازات مرگ و حق دادرسی عادلانه مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.

توصیه‌های جاوید رحمان

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در تازه‌ترین گزارش خود می‌گوید از اینکه دولت ایران تنها ۹ توصیه از ۲۵ توصیه در رابطه با آزادی مذهب (اشاره به وضعیت بهائیان) را به صورت کامل یا نسبی پذیرفته است متأسف است!

در این گزارش، جاوید رحمان ضمن اشاره به ناسازگاری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با حق آزادی بیان از اعترافات اجباری تحت شکنجه هم ابراز نگرانی کرده است.

معاون بین‌الملل قوه قضائیه هم در تشریح پاسخ ایران به این گزارش گفت: «پیش‌نویس این گزارش چندی قبل در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و در همان مقطع هم ما یک پاسخ مفصلی به این گزارش دادیم.»

علی باقری افزود: «بند بند محتوای گزارش مورد ارزیابی قرار گرفت و اشکالات، نقایص، تناقضات و کاستی‌هایش تبیین شد، ولی نکته مهم این است که به خاطر همان رویکرد سیاسی اولاً در بسیاری از موارد پاسخ‌های جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار نگرفت و جاهایی هم که ذکر شده بدین صورت آمده است که ادعا و اتهامات گروه‌های سیاسی را گزارشگر ویژه در یک بند آورده و در انتهای آن بند هم نظر دولت جمهوری اسلامی ایران ذکر شده است، بنابراین مبنای گزارش ادعاها و اتهامات آنهاست و نگاه کارشناسی نسبت به موضوع حقوق بشر به هیچ عنوان در این گزارش وجود ندارد.»

۶۰ بخشنامه در عرض یک‌سال

دبیر ستاد حقوق بشر و معاون بین‌الملل قوه قضائیه در تبیین اقدامات بشردوستانه این قوه در دوران تحولش گفت: «یکی از رویکردهای قوه قضائیه در دوره جدید صیانت از کرامت انسانی و استیفای حقوق مردم در عرصه‌های مختلف است. به طور مثال من دو روز پیش در بازدیدی که از زندان زنان داشتم خیلی از مسائل مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت و شاید بنده به طور مشخص با بیش از ۵۰ نفر از خانم‌های زندانی صحبت کردم و مسائل و مشکلات آن‌ها را شنیدم.»

معاون بین‌الملل قوه قضائیه با تأکید بر اینکه این قوه در دوره جدید نگاه ویژه‌ای به صیانت از مرزهای کرامت انسانی دارد، اظهار داشت: «براین اساس در سال گذشته آیت‌الله رئیسی بیش از ۶۰ بخشنامه دستورالعمل و آیین‌نامه صادر فرمودند که بیش از ۲۰ عدد از این دستورالعمل‌ها متوجه و متمرکز بر بحث‌های مربوط به صیانت از حقوق بشر و مردم در عرصه‌های مختلف به ویژه در بخش‌های مختلف قوه قضائیه است.»

گفتنی است صیانت از حقوق مردم یکی از رویکردهای جدی قوه قضائیه است و برای همین هم ریاست قوه قضائیه و هم دیگر ارکان قوه تأکید جدی روی صیانت از این حقوق در داخل قوه قضائیه دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    46 16
    ابراز نگرانی کرده است.!!!!!!!! غلط کرده
    • US ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      19 14
      بهائی آدمه!؟ جز تفرقه اندازی و خرابکاری نرم! کاری دیگه بلده!؟
    • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      10 4
      احسنت
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    21 13
    به مناسبت این روزهای انتخابات آمریکا یادی کنیم از قالب رای گیری نژادپرستانه به شیوه الکتورال که ناقض اساسی حقوق بشر است
    • IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      4 1
      رای الکترال برای جلوگیری از ورود احزاب جدید و شکسته شدن انحصار دو حزب اصلی آمریکا طراحی شده است.
  • امیر IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    15 4
    با درود بنظرم جاری کردن همچنین کلماتی شایسته شما نیست . بد آموزی داره لطفا رعایت کنید. سپاس
  • هیچکس IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    18 12
    چه ادبیات فاخری
  • BE ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    24 5
    مرگ بر منافق
  • حامد IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    11 10
    کلا حقوق بشری ها غلط اضافه زیاد می خورند
  • ق IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    2 2
    تعدی وتجاوزگری همان خوی استکباری است که غربیان متوحش، بیکباره از حمام بیرون دویدند ارشمیدس وار آنرا سادومازوخیسم نامیدند،درحقیقت فرد زیاده خواه وتجاوزگر و آزارگر اگر به حوزه مسایل انسانی ورود کند میشودحقوق بشر غربی که خود میلیونها انسان را می کشد،اما بقیه را در دفاع از حقشان منع کرده دموکراسی می نامد.خودشان معترضان به ظلم ، جان به لب رسیده را در خیابان میکشند اما از حقوق خائنین و جاسوسان که در قالب فرق ضاله سازمان یافته اند دفاع میکنند.
  • IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    6 6
    خوب این سازمان اسم خودش را تغییر بدهد به سازمان حمایت از زندانیان - مجرم را که نمی شود آزاد گذاشت تا جامعه را به لجن بکشد.
  • رضا ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    6 4
    از خیلی از کشورها وضعیتمان به مراتب بهتر و خوبتر است
  • وطن پرست DE ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    3 10
    حقوق بشری بر اساس کدام استاندارد؟ سازمان جهانی حامی منافقین یا شرع مقدس! ظاهرا فشار ها بصورت خزنده داره اروم اروم امتیاز جمع می کنه.
  • مهدی اسدی IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    5 5
    سلام = تنها لقبی که برای ایین مردک ا وردید همان جفتک است که برازنده این بی شرف و مزدور و جیره خوار است .
  • IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    4 4
    برن گم شن اینا خودشون دنیا رو نابود کردن
  • IR ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    2 2
    از جهالت این جماعت نوکر مسلک غربگدا همین نکته کافی است که نه واقعا از اسلام چیزی میدانند و نه از فرهنگ ایرانی و متاسفانه همه شان افاضه کلام می کنند و در مورد حقوق بشری صحبت می کنند که اساس آن در تاریخ تمدن جهان با نام ایران آغاز شده است . حالا البته عده ای غربگدا هم از این موضوع خوششان نمی آید و می گویند این ملی گرائی است و یا بر خلاف دموکراسی است . خیر آقا ، این عین عدالت و عدالت خواهی است که در جان و روح ایرانیان بوده و ریشه در هزاران سال تاریخ و دین یکتا پرستی دارد و برای همین است که پذیرای مکتب واقعی اسلام که همان مکتب اهل بیت پیامبر اکرم ص هست می باشند.اللهم عجل لولیک الفرج
  • IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    0 0
    درود بر ن.یسنده محترم که این طور قاطع و محکم این مقاله را به تحریر در آوردند
  • IR ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    0 0
    با سلام قوه قضاییه در راستای حقوق شهروندی ومبارزه با فساد باید اقدامات زیر را انجام دهد 1-نظارت الکترونیک بر قضات شعبات و منشی شعبه 2- حضور اجباری یک کاراموز حقوق یا کاراموز وکالت ویا کاراموز قضاوت در هر شعبه 3- استدالال و استناد به ادله در حکم واز کلمه با توجه به محتویات پرونده و شواهد واقاریر خوداری نمایند مستند و یا استدلال و ماده قانونی مرتبط کاملا در احکام ذکر شود 4-اشکالات شکلی سعی شود در مدت دادرسی قابل رفع باشد تا باعث اطاله دادرسی نشود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس