محمد امامی تهیه کننده سریال شهرزاد

برای فرهنگیانی که هر ماه بخشی از حقوق خود را در این صندوق سرمایه‌گذاری می‌کردند تا بتواند سال‌های بعد، کمک آنها در زندگی باشد، این اتفاق، نارضایتی و گلایه شدیدی را ایجاد کرد.

به گزارش مشرق، وقتی شهریور سال ۱۳۹۵ ماجرای فساد چندین هزار میلیاردی در بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان، رسانه‌ای شد، جمعیت فرهنگیان کشور را با شوک مواجه کرد؛ صندوقی که ایجاد شده بود تا بتواند کمکی به مشکلات مالی فرهنگیان در دوره بازنشستگی آنها باشد، خودش به مشکل تبدیل شده بود.

برای فرهنگیانی که هر ماه بخشی از حقوق خود را در این صندوق سرمایه‌گذاری می‌کردند تا بتواند سال‌های بعد، کمک آنها در زندگی باشد، این اتفاق، نارضایتی و گلایه شدیدی را ایجاد کرد؛ گلایه‌ای که همچنان هم بعد از گذشت ۴ سال، وجود دارد.

ببینید:

فیلم/ بدهی‌های محمد امامی بیش از۲۵۰۰ میلیارد است

* چرا صندوق ذخیره فرهنگیان ایجاد شد؟

در اواخر سال ١٣٧٣ اندیشه ارتقای معیشتی و رفاه فرهنگیان به عنوان یک موضوع جدی و یکی از دغدغه های اصلی مسؤولان فرهنگی کشور مطرح شد و مسؤولان وقت وزارت آموزش و پرورش را بر آن داشت تا با ارائه طرح افزایش قدرت مالی دوران بازنشستگی، در راستای تحقق این هدف مهم تلاش کنند؛ در نهایت طرح مذکور در وزارت آموزش و پرورش کامل شد و با تصویب مجلس شورای اسلامی، مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در تاریخ هفتم خرداد ۱۳۷۴ در اجرای تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران طی تصویب نامه شماره ١٣٥٩.ت١٤٩٥٦-هـ مورخ یازدهم اردیبهشت ۱۳۷۴ هیأت وزیران، تاسیس و در اداره ثبت شرکت‌ها، ثبت شد و تا به امروز طی برنامه سوم توسعه، ماده ١٤٧ و ماده ٥٣ برنامه چهارم توسعه نیز استقرار یافته ‌است.

در تبصره ٦٣ برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آمده است: «وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به تأسیس صندوق ذخیره فرهنگیان اقدام کند و فرهنگیان می‌توانند ماهانه حداکثر مبلغ پنج درصد حقوق و مزایای خود را به حساب صندوق واریز کنند.دولت موظف است همه ساله معادل مبلغ فوق را که به همین منظور در بودجه سالانه منظور می گردد، به صندوق مزبور واریز نماید. سهم‌الشرکه فرهنگیان در هنگام بازنشستگی و از کارافتادگی و یا بازخریدی به آنان و در صورت فوت به وراث آنها مسترد می‌گردد».

بر این اساس، مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان سازمانی اقتصادی می‌کوشد تا با فعالیت‌های اقتصادی نظیر اداره شرکت‌ها، سرمایه گذاری در سهام شرکت‌ها و صنایع بزرگ از جمله نفت، پتروشیمی و معادن و انجام امور خدماتی، منافع اقتصادی و سطح رفاه فرهنگیان عضو را بهبود بخشد.

تصویر زیر شرکت‌های زیر مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان را نشان می‌دهد:

* روایت تخلف ۱۵ هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان

بعد از ماجرای فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان، کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در مجلس شکل گرفت که  و در آبان سال ۱۳۹۶ اعلام شد در مجموع ۵۸۰ صفحه گزارش درباره تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان تدوین و ۳۸۰۶ صفحه سند جمع‌آوری شد؛ ۲۱ آذر سال ۹۶ هم رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان از نهایی شدن گزارش این کمیته در کمیسیون آموزش مجلس خبر داد و گفت که تخلف ۱۵ هزار میلیارد تومانی مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان محرز شده است.

 علی فرهادی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی مرداد سال ۹۸ به ماجرای صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و گفت: «اگر اعتبار ۱۵ هزار میلیارد تومانی صندوق ذخیره فرهنگیان به تعداد هر معلمی حساب کنیم به هر معلمی ۱۵ میلیون تومان خسارت زده شد».

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه ۸ تیر ۱۳۹۹ در خصوص آخرین وضعیت پرونده فساد در بانک سرمایه گفت: «پرونده بانک سرمایه و به نوعی در کنار آن صندوق ذخیره فرهنگیان است که از پرونده‌های بسیار سنگین دستگاه قضایی است که کار فراوانی در این پرونده انجام شده و تا امروز افراد زیادی در این پرونده محاکمه شدند و در خصوص آن‌ها احکام قطعی صادر شده است».

وی بیان کرد: «تعدادی از مدیران بانک سرمایه در دوره‌های قبلی حبس‌های طولانی ۲۰ سال و ۱۵ سال حبس گرفته اند و تعدادی از افرادی که از سرمایه این بانک و سرمایه صندوق برخلاف ضوابط و مقررات سواستفاده کردند، محکوم شدند و الان در حال تحمل محکومیت هستند. ارقام قابل توجهی از سرمایه به تاراج رفته از این بانک و صندوق با پیگیری‌های دستگاه قضایی به صندوق برگشته است».

اسماعیلی ادامه داد: «در همین ایام یکی از متهمان این پرونده که در مرخصی بود پیگیری کردیم و بخش قابل توجهی از این پول‌ها را به بانک برگردانده و بخشی از این پرونده هنوز فرآیند رسیدگی خود را طی می‌کند. افرادی محاکمه و محکوم شدند و حکم آن‌ها قطعی شده و اموالی از آن‌ها گرفته شده و به بانک برگشت داده شده است؛ البته همه اموال به بانک مسترد نشده است و افراد دیگری در فرایند دادگاه و رسیدگی به پرونده قرار دارند».

اسماعیلی در خصوص این ادعا که برخی از محکومان پرونده بانک سرمایه آزاد شده اند، نیز گفت: «خبر آزادی آن‌ها خبر کذبی بود. تعدادی از این‌ها در مقطعی که به زندانیان فراوانی در فضای کرونایی کشور مرخصی دادیم، به مرخصی آمدند و چند روزی در مرخصی بودند که پس از مرخصی به زندان بازگشته اند و همه آن لیست چند نفره‌ای که اعلام شده بود داخل زندان هستند و هیچ کدام از آن‌ها بیرون نیستند و آزاد و تبرئه نشدند و عفو نخوردند، همچنین در میزان مجازات آن‌ها هیچ تقلیلی انجام نشده و عین مجازات اعلامی رای دادگاه به قوت خود باقی است».

* ماجرای اهدای خودروی لوکس و املاک به مدیرعامل وقت صندوق ذخیره فرهنگیان!

روز گذشته دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ۳۴ متهم بانک سرمایه برگزار شد؛ در این جلسه بارها و بارها نام صندوق ذخیره فرهنگیان برده شد. قهرمانی نماینده دادستان در خصوص اتهامات محمد امامی متهم ردیف اول گفت: اقدامات مجرمانه در ۷ محور مشخص است از جمله تحصیل مال ازطریق نامشروع از طریق دریافت غیرقانونی مجموعا به میزان ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات مشارکت مدنی از بانک سرمایه به نام شرکت‌های مختلف، تحصیل مال ازطریق نامشروع از مجرای دریافت غیرقانونی ۲۶ فقره ضمانت‌نامه بانکی فاقد پشتوانه به مبلغ ٥٠٩ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از بانک سرمایه برای پنج فقره شرکت‌های مختلف، تحصیل مال نامشروع به میزان ۱۳۵ میلیارد تومان از بانک سرمایه، تحصیل مال نامشروع از مجرای دریافت غیرقانونی مجموعا ۱۱۲ میلیارد و ٤٣٢ میلیون تومان از شرکت‌های سرمایه گذاری فرهنگیان متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان در پوشش قرار دادهای حق‌العمل کاری، تحصیل مال از طریق نامشروع از مجرای دریافت غیر قانونی وجوه به میزان ۴۱ میلیارد و ۴۹۵ میلیون تومان در پوشش انعقاد قراردادهای حق العمل کاری، تحصیل مال نامشروع از بانک سرمایه به میزان ۱۲۶ میلیارد و ۹۳۰ میلیون تومان در فرآیند دریافت املاک لواسان و چناران از بانک سرمایه و انتقال ملک خیابان شهید فیاضی از مجرای گران نمایی، اقدام مجرمانه متهمان در مقام تسویه مطالبات بانک سرمایه با توسل به گزارشات کارشناس خلاف واقع و جعل اسناد رسمی بوده است.

وی ادامه داد: متهم ردیف اول محمد امامی، تهیه کننده فیلم و سریال متهم است به اینکه از طریق نفوذ در مدیران وقت بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت‌های وابسته به نهادهای مزبور و از مجرای پرداخت رشوه موفق شده است مبالغ قابل توجهی را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانت نامه و یا قرارداد حق العمل کاری از نهادهای مزبور برای شبکه منسوب به خود خارج کند.

قهرمانی اضافه کرد: نفوذ وی در این نهادها به اندازه‌ای بوده که در نصب و عزل مدیران ارشد نقش موثری داشته است و مجموعه بانک سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان و نهادهای وابسته به او در خلال سال‌های ۹۲ تا ۹۵ توسط شبکه وی مدیریت شده است؛  محمد امامی در عزل و نصب مدیران ارشد و میانی بانک سرمایه و شرکت‌های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان نقش مؤثر داشته است.

نماینده دادستان در مورد متهم دیگر این پرونده به نام شهاب الدین غندالی فرزند آقا بابا گفت: غندالی مدیر عامل وقت صندوق ذخیره فرهنگیان در فاصله ۲۳ مهر ۹۲ تا ۲۳ مهر ۹۵ است؛ وی پیرو دریافت املاک و خودروهای لوکس و مبالغ قابل توجه ارزی و ریالی از محمد امامی، علی اکبر انصاری و آرمان علمایی، زمینه را برای پرداخت غیر قانونی تسهیلات به شرکت‌های منتسب به ایشان فراهم کرده است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان سهامدار عمده بانک سرمایه شناخته می‌شود، معرفی دو عضو از ۴ عضو اعضای هیات مدیره در اختیار مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان و مدیر عامل صندوق نیز از طریق معرفی نیمی از اعضای هیات مدیره نقش بسیار مهمی در نحوه اداره بانک سرمایه ایفا می‌کند.

قهرمانی افزود: بررسی مکالمات مورد تبادل میان نامبرده و محمد امامی و خانم فاطمه شامانی روشن کننده این مطلب است که غندالی به عنوان مهره‌ای قابل اطمینان در اختیار محمد امامی قرار گرفته بود و امامی از طریق نفوذ در او، سیاست‌های مورد نظر خود در بانک سرمایه را پیاده سازی کرد. وی از طریق نفوذ در غندالی و بخشایش، به منظور پیشبرد اهداف خود در غارت اموال و وجوه بانک سرمایه و شرکت‌های وابسته به بانک و صندوق ذخیره فرهنگیان اقدام به معرفی و انتصاب اشخاص مطیع خود در سمت‌های کلیدی بانک سرمایه می‌کرده است.

* آیا این متهمان از صندوق ذخیره فرهنگیان پولی برده‌اند؟

قهرمانی گفت: درباره صندوق ذخیره فرهنگیان در ابتدا باید گفت که تیم رسانه‌ای که توسط امامی برای نشر اکاذیب و منحرف کردن جلسه دادگاه ایجاد شده است، ادعا کرده‌اند که امامی از صندوق ذخیره فرهنگیان پولی نبرده است و از بانک سرمایه برده است که آنجا هم اموال مردم است. در حالی که اموال مردم برای مردم است حال چه معلم باشند یا معلم نباشند، ثانیا بلکه آن‌ها از صندوق ذخیره فرهنگیان هم ۱۱۲ میلیارد تومان در قالب ضمانتنامه و تسهیلات پول برده‌اند و نکته بدتر این است که صندوق ذخیره فرهنگیان این ضمانت‌ها را با ضرر تسویه کرده به گونه‌ای که سهام ماشین سازی خود را به ضرر فروخته است.

ماجرای صندوق ذخیره فرهنگیان همچنان در دست بررسی است؛ حسین عباس‌زاده امامی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پنجم مهر امسال درباره  بررسی تخلفات جدید در صندوق ذخیره فرهنگیان در کمیسیون آموزش مجلس گفت: «اخیراً جلسه‌ای در این کمیسیون با حضور مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان برگزار شد و ابهاماتی که در این زمینه وجود داشته مطرح و یکسری موضوعات و مباحث مطرح شد و مدیران این صندوق هم توضیحات لازم را ارائه کردند؛ اعضای کمیسیون آموزش بعد از استماع توضیحات مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان این توضیحات را نه تأیید کردند و نه رد؛ چرا که قرار شد تحقیقات لازم در این باره از سوی کمیسیون آموزش صورت گیرد».

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • احمد IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
    2 0
    من یک فرهنگی هستم وازسال ۱۳۷۸عضو صندوق ذخیره فرهنگیان وهنوز هیچ تسهیلاتی نصیب من نشده آنوقت این آقا با همه چیزرا به تاراج بردند .من از قوه قضاییه تقاضا دارم حق من وامثال من ازحلقوم این بیرون بکشند
  • پسر IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
    2 0
    موندم این همه کلاهبرداری بعد از اینکه بردن و خوردن چرا متوجه میشین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یعنی مملکت نیست که یه تیکه خاک هرکی دستش برسه میکنه میبره علی برکت ا...
  • علی IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
    0 0
    بنده خدا کمی از سفره گسترده انقلاب برداشته خیلی ها برمیدارند مهم نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس