به گزارش مشرق، «هنریتا فور» مدیر اجرایی صندوق کودکان ملل متحد شب گذشته در نامهای به نهاد موسوم به «مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان» از اقدامات دولت سعودی در حق کودکان یمنی تقدیر کرد.
این نهاد بینالمللی نقش ریاض در قبال کودکان یمنی را «انسانی» توصیف کرد و گفت که امیدوار است دیگران نیز رفتار مشابه دولت سعودی را در پیش بگیرند.
در این خصوص وبگاه الخبر الیمنی در گزارشی نوشت که دولت سعودی دقیقا چه چیزی برای کودکان یمنی به ارمغان آورده است که مستحق تقدیر و تشکر است و دیگران باید از آن سرمشق بگیرند؟
بیشتر بخوانید:
فیلم/ فاجعه یمن به روایت شبکه CNN
به نوشته این وبسایت، طبق گزارشها تا کنون ۸۰۰۰ کودک یمنی در خلال بمبارانهای جنگندههای سعودی کشته و زخمی شدهاند. هر ۱۰ دقیقه یک کودک یمنی به دلیل محاصره همه جانبه دریایی، هوایی و زمینی سعودیها میمیرد و جنگی که ریاض آغازگر آن بوده، اوضاع معیشتی خانوادهها را به نابودی کشانده است.
طبق گزارش همین یونیسف، دو میلیون کودک یمنی از سوء تغذیه ناشی از شرایط جنگ، رنج میبرند. یونیسف در گزارش سال ۲۰۱۸ خود اعلام کرده بود که به علت کمبود مراکز درمانی و اقلام پزشکی در هر ساعت یک مادر و شش نوزاد در حین زایمان در یمن جان خود را از دست میدهند.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در ژوئن ۲۰۱۹ مقابل شورای امنیت گفت که در سال ۲۰۱۸، ۷۲۹ کودک در پی حملات ائتلاف سعودی در یمن کشته و زخمی شدهاند. او گفت که نیمی از تلفات غیر نظامیان در جریان حملات سعودیها از کودکان هستند.
دهها هزار کودک یمنی نیز با کشته شدن پدرانشان در جنگ یمن، یتیم شدهاند. هزاران کودک نیاز به اعزام به خارج از یمن برای درمان هستند و این کار برایشان ممکن نیست و گویی مرگ آنها را محاصره است.
از سوی دیگر دهها هزار کودک با تخریب مدارس در جریان بمبارانها، از تحصیل محروم شده و از خانه و شهر خود آواره و در اردوگاهها ساکن شدهاند.
باز هم به گفته «ساره بیسلو نیانتی» نمانیده یونیسف در یمن، در گزارش ۲۶ ژوئن (ششم تیر) ۲۳۵۰۰ کودک یمنی بر اثر شدت گرسنگی در آستانه مرگ قرار دارند و میلیونها کودک دیگر نیز به دارو برای مداوای بیماریهای بسیار پیش پا افتاده نیاز دارند.
او خود صراحتا تأکید کرد که اگر یونیسف کمک مالی مورد نیاز خود را به موقع دریافت نکند، کودکان بیشتری در آستانه مرگ بر اثر گرسنگی قرار خواهند گرفت.
تقدیر و تشکر شب گذشته یونیسف از دولت سعودی، به عنوان یکی از ارکان سازمان ملل در خصوص یمن، بی سابقه نیست. در سال ۲۰۱۶ نیز در زمان دبیرکلی «بان کی مون» سازمان ملل نام ائتلاف سعودی را در لیست سیاه «نقضکنندگان» گنجاند اما پس از مدتی مجبور شد تا از تصمیم خود عقبنشینی کند. در آن زمان خبرگزاری رویترز نوشت که دولت سعودی بان کی مون را تهدید کرده بود که در صورت عدم حذف نام ریاض از لیست مذکور، سهم مالی خود برای سازمان ملل را کاهش خواهد داد.