کد خبر 1117718
تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۳
ویژگی‌های کلان بودجه ۱۴۰۰ از زبان نوبخت

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بودجه سال آینده کشور در بخش سیاست‌های مالی، انبساطی و در بخش سیاست‌های پولی، انقباضی خواهد بود.

به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت در دومین جلسه ستاد بودجه 1400 که با حضور کارشناسان و مدیران این سازمان برگزار شد افزود: با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور، بودجه سیاست‌های مالی کشور در سال آینده به صورت انبساطی تدوین خواهد شد، اما تلاش می‌کنیم برای نظم بخشی بیشتر به سیاست‌های اقتصادی بخش پولی کشور، لایحه بودجه این بخش انقباضی باشد تا جلوی افزایش تورم گرفته شود.

وی افزود: ستاد بودجه سال 1400 کشور از 15 تیرماه آغاز به کار کرد تا بتوانیم لایحه بودجه را به وقت مقرر به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنیم چراکه بر اساس قانون بودجه شرکت‌های دولتی باید 15 آبان و بودجه عمومی کشور 15 آذر در قالب لایحه بودجه کل کشور تقدیم مجلس شود به همین دلیل پس از دو جلسه با مسئولان کارگروه‌های مختلف ستاد بودجه سال 1400، بخشنامه بودجه سال آینده خطاب به همه دستگاه‌های برخوردار از این بودجه تهیه شد که در جلسه امروز نیز ویژگی‌های آن مورد بررسی قرار گرفت و امیدواریم با تصویب این بخشنامه در شورای اقتصاد در جلسه روز دوشنبه این شورا، بتوانیم بخشنامه بودجه را در موعد مقرر به دستگاه‌های دارای ردیف بودجه ابلاغ کنیم.

بیشتر بخوانید

امکان درآمدزایی ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی از سهام بورسی دولت

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولیت مالی و مخارج دولت و دستگاه‌های دولتی در هر سال در لایحه بودجه منعکس می‌شود افزود: با تحلیل شرایط موجود کشور که رکود تورمی است متوجه می‌شویم که سیاست‌های اقتصادی کشور باید به گونه‌ای باشد که در مقابل رکود فعال باشد و کشور را از رکود خارج کند و از سوی دیگر جلوی تورم را بگیرد بنابراین سیاست‌های مالی اقتصاد کشور در سال آینده انبساطی است تا با افزایش مخارج از جمله افزایش پرداخت‌ها به کارکنان و طرح‌های عمرانی بتوانیم حوزه‌هایی را که مصرف مردم پایین آمده است بالا ببریم و با استفاده از نیروی کار و ماشین آلات بیکار اشتغال و نیازهای جامعه و قدرت خرید مردم را زیاد کنیم.

وی افزود: از سوی دیگر برای محدود کردن تورم باید سیاست‌های پولی انقباضی در نظر گرفته شود که پیشنهاد دهنده و مجری این سیاست‌ها بانک مرکزی است.

نوبخت تامین منابع پایدار و مطمئن را یکی از محوری‌ترین اصول اصلاح ساختار بودجه دانست و گفت: برای اینکه این منابع به افزایش تعهدات آتی دولت منجر نشود روی سیاست‌های مالی متمرکز شدیم و در بودجه سال آینده، تعرفه‌های مالیاتی بخش تولید 4 تا 5 درصد کاهش خواهد یافت و مالیات بر تولید کننده کمتر می‌شود و از سوی دیگر، مالیات بر مصرف افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به نرسیدن اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی به توافق و اجماع برای اصلاح ساختار بودجه که بر اساس نظر مقام معظم رهبری پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه برای تصویب به این شورا سپرده شده بود افزود: قرار شد با هماهنگی مجلس شورای اسلامی بخش‌هایی از این اصلاح ساختار که در لایحه بودجه قابل عملیاتی شدن است در لایحه بودجه 1400 کل کشور در نظر گرفته و لحاظ شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه، اصلاح ساختار بودجه ریزی کشور، شفافیت مالی بر اساس عملیاتی کردن سامانه‌های مختلف که قدرت نظارت جامعه، مسئولان و دستگاه‌های نظارتی بر عملکرد دستگاه‌های برخوردار از بودجه جاری کشور را افزایش می‌دهد و همچنین کاهش مالیات بخش تولید و افزایش مالیات بر مصرف را از ویژگی‌های مهم بخشنامه بودجه 1400 سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد.

وی افزود: در صورت تصویب جزئیات این بخشنامه در جلسه شورای اقتصاد در روز دوشنبه جزئیات بیشتر این بخشنامه به اطلاع مردم خواهد رسید.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    3 0
    آقا خوشکله وخوش حرف دوباره اومد بگه هرچی بودجه بوده اول حق خودمون ونجومی بگیرهاروبرداشتیم،بقیه اش را دادیم به بقیه دزدهای خودی، ته مانده اش اگر چیزی باشه که ازجیب مردم برداشتیم صدقه میدهیم
  • SE ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    1 0
    تنها ویژگی ای که داره اینه که مردم رو خاک سیاه میشونه
  • IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    3 0
    دولت اصرار دارد مانند 40 سال گذشته بودجه کشور را مدیران بی سواد همچنان نابود کنند. چون کارشناسان بی سواد و شاید جاسوس چنین می خواهند. یا دولت چنین می خواهد اما کارشناسان را سپر بلا کرده است
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    2 0
    پاداش کارمندان باز نشسته 98 را کارسازی کنید که هر روز پولشان در حال اب شدنست
  • IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    3 0
    عجب شبیه مرده ها شده است/
  • IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    1 0
    حناچی وقتی میبینه(حقوق،مزایا وانواع درآمدها،هزینه ها،ریخت وپاشهای نجومی خودشو باندشو،سازمانها،ادارات،پیمانکاران وشرکتهای خودیشو)ازبودجه شهرداریها برمیداره،دیگه هیچی ته دیگ باقی نمیمونه،نوبخت هم که ازبودجه کشور همینکارو کرده ومیگه بودجه نداریم،نامه گدایی مینویسه به رهبر!(فقط یک شرکت وسازمانهای شهرداری مثل سازمان اتوبوسرانی وپیمانکارانش،تاکسیرانی،مترو وپیمانکارانش سازمان عمران یا کارخانه های آسفالت ویا معادن،کارخانه های تولید مصالح وبتن... روزانه این همه درآمد از مردم اخاذی میکنند،چیکارش میکنه،کافیه خودشو وچندتاشونو ووابسته هاشو،بتکانه تا پولها سرازیر شوند
  • IR ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
    0 1
    بدبخت شدیم رفت.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس