اخبار ویژه روزنامه ها

افراطیون مدعی اصلاحات به جای شعبده‌بازی، باید از مردم عذرخواهی کنند وگرنه بازی رادیکال‌هایی مانند عبدی و حجاریان، گره از کار این طیف بد کارنامه را باز نمی‌کند.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان

بلوف نامزدی ریاست جمهوری در حالی که به شهرداری هم راهش ندادند!

نشریات زنجیره‌ای و اجاره‌ای چه تصوری درباره درک و شعور مردم دارند که متهم چند برابر شدن قیمت مسکن را به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری وانمود می‌کنند؟

سایت فردا ضمن طرح این سؤال نوشت: طیفی که از شورای شهر تا دولت و مجلس را در قبضه داشت و عملکردش موجب شد تا خسارات فراوانی در حوزه‌های مختلف بر کشور وارد شود، حالا که کارنامه‌اش جایی برای دفاع باقی نگذاشته، سعی می‌کند از هر ابزاری استفاده نماید و حتی از چهره‌های سوخته نیز نمی‌گذرد.

شنیدن تمایلات برخی افراد برای حضور در این عرصه، علامت سؤال بزرگی را ایجاد می‌کند که با چه رویی و کدام کارنامه خود را محق به شرکت در این فضا می‌دانند و مردم را چه فرض کرده‌اند که برای بار چندم از این سوراخ گزیده شوند.

این روزها اسم عباس آخوندی بیشتر با طرح موضوع «ترک فعل» همراه است.

آیت‌الله رئیسی چندی پیش تأکید کرد: «گفته‌ام که طبق قانون باید مدیرانی که به مسئولیت خود عمل نکرده‌اند مواخذه شوند.»

بسیاری از اتفاقاتی که این روزها در حوزه مسکن کشور افتاده مرهون سوء تدبیر و لجبازی عباس آخوندی با آتیه و زندگی مردم است. عملکرد فاجعه‌بار آخوندی در وزارتخانه متبوعش تا آنجا عمق پیدا کرده که صدای روحانی را که اصلاً میانه‌ای با انتقاد و پذیرش آن ندارد هم درآورده و به کم‌کاری دولت در حوزه مسکن اعتراف نمود.

نگاه اقتصادی لیبرالی عباس آخوندی در دوره وزارتش سبب شده تا حوزه مسکن دچار رکود بی‌سابقه‌ای شده و عملاً هیچ گامی در مهم‌ترین بخش وزارت راه و شهرسازی برداشته نشود.

او از ابتدا دنبال راه فرار از پاسخگویی است. کارنامه عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی به قدری ضعیف بود که حتی دوستان وی، اعتماد نکرده و حاضر نشدند کلید شهرداری تهران را به او بسپارند.

خسارت 1376 هزار میلیارد تومانی نوسانات یک هفته‌ای بورس

یک روزنامه حامی دولت می‌گوید بی‌تدبیری هفته گذشته موجب سقوط 1376 هزار میلیارد تومانی ارزش بازار سهام شد.

روزنامه همشهری در گزارشی نوشت: این بار وعده‌های دولت برای حمایت از بورس کارساز نشده و شاخص کل بورس تهران با افت سنگینی مواجه شد با نزول سهام میزان افت ارزش بازار سهام به 62 میلیارد دلار معادل 1376 هزار میلیارد تومان رسید. بیم آن می‌رود در صورت متوقف نشدن روند نزول اثرات افت شاخص‌های بورس عمیق‌تر شود. مقامات  دولت و حتی رئیس‌جمهوری بارها نسبت به حمایت از بورس تاکید کرده‌اند. حتی وزیر نفت پا را فراتر گذاشت و خبر از کاهش نرخ خوراک پالایشگاه‌ها داد که امتیاز ویژه‌ای برای سهام این شرکت‌ها و حتی برای بورس محسوب می‌شود. وزارت اقتصاد نیز اعلام کرد 5 شهریور صندوق سرمایه‌گذاری دارا دوم را در بورس عرضه می‌کند اما هیچ‌کدام از این وعده‌ها و حتی اقدامات اجرایی جلوی نزول بازار سهام را نگرفته است.

اکنون این پرسش مطرح است که نزول بازار سهام تا کجا ادامه دارد؟

محمدرضا خانی یک کارشناس بازار سرمایه در این‌باره گفت: اصلاح شاخص در محدوده 2 میلیون واحد مصادف بی‌برنامگی در عرضه صندوق دارا دوم بود، از طرفی افزایش نرخ اوراق بدهی از 15 به 21 درصد از ابتدای سال تاکنون به عاملی برای نزول بورس تبدیل شده است.

مشکل از نگاه اجاره‌ای شماست نه قانون اساسی

افراطیون مدعی اصلاحات به جای شعبده‌بازی، باید از مردم عذرخواهی کنند وگرنه بازی رادیکال‌هایی مانند عبدی و حجاریان، گره از کار این طیف بد کارنامه را باز نمی‌کند.

روزنامه اعتماد اخیراً خواستار احیای نخست‌وزیری برای حل مشکل اصول‌گرایان با دولت شد و پس از آن حجاریان در ادامه این بازی ساختگی در حالی که شورای نگهبان باید یک نامزد را تائید کند و مردم به همان یک نفر رای بدهند.

روزنامه اعتماد با کنار هم نشاندن این دو قلم‌فرسایی می‌نویسد: پرسش از نوع نظام سیاسی و این‌که قوه مجریه همچون حدود یک دهه نخست پس از پیروزی انقلاب، تحت ساختاری موسوم به «نظام پارلمانی» امور مملکت را تمشیت کند یا چنان که از حدود ۳ دهه پیش و درپی بازنگری سال ۶۸ در قانون اساسی شاهدیم، شخص رئیس‌جمهوری در چارچوبی به عنوان «نظام ریاستی» نفر نخست اداره قوه مجریه و امور اجرایی کشور باشد، شاید از آن دست پرسش‌های مهم سیاسی است که البته به باور بسیاری ناظران، دست‌کم این ماه‌ها و سال‌ها که کشور در شرایط شبه جنگی - جنگ اقتصادی- با شدیدترین تحریم‌های تاریخ دست به گریبان است، چندان موضوعیت ندارد.

از آن‌سو اما گروهی دیگر از ناظران، از قضا وقتی از رویکرد توصیفی و تحلیلی وضع کنونی فراتر رفته و سراغ رویکردی تجویزی و راهبردی می‌روند، از آنجا که از عمده مصائب سیاسی و غیرسیاسی مملکت را نظام گزینش و انتخاب مسئولان می‌یابند، ناگزیر باید به این پرسش هم پاسخ دهند که در شرایط خاص سیاسی این مملکت که روند انتخابات و نظارت‌های خاص و شاذ انتخاباتی - موسوم به نظارت استصوابی- اگر نگوییم به عامل اصلی ناکامی شهروندان در گزینش نخبگان سیاسی اصلح تبدیل شده، باید اعتراف کنیم ازجمله مهمترین عوامل این ناتوانی است، چگونه می‌توان دست‌کم برای فردای بهتر، برنامه‌ریزی کرد. اقدامی که طبیعتا ممکن نخواهد بود مگر آنگاه که نخبگان اصلح و برگزیدگان واقعی ملت امکان حضور در مناصب کلیدی تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز را داشته باشند تا بتوانند از این رهگذر، ضمن برنامه‌ریزی برای جبران خساراتی که به‌ دلیل عدم حضورشان در این سمت‌های حساس، طی سالیان سال بر کشور تحمیل شده، همزمان راهبردی برای بهبود اوضاع فردای مملکت نیز تدوین و تبیین کنند. و شاید از این‌روست که حالا عباس عبدی و سعید حجاریان،  این همه مشکل ریز و درشت اقتصادی و معیشتی که با امروز شهروندان ایرانی سروکار دارد و اکنون‌شان را به مخاطره کشیده و می‌کشد، کنار گذاشته و درحالی یکی از لزوم اصلاح ساختار نظام سیاسی کشور و دیگری از ناصحیح بودن این ایده می‌گویند که شاید بهتر از هر ناظری بدانند که حتی اگر عزمی برای انجام این اصلاحات قانون اساسی باشد، تحقق چنین ایده‌ای مگر در آینده‌ای نه‌ چندان نزدیک ممکن شود.

اما در پاسخ جنگ زرگری این دو ورشکسته سیاسی و همچنین روزنامه اعتماد باید گفت سخن گفتن از تحولات ساختار سیاسی، در صلاحیت هر کس و هر طیفی باشد، قطعا در صلاحیت شما نیست. به عبارت دیگر، شما نمی‌توانید بی‌کفایتی طیف متبوع خود را که موجب نارضایتی گسترده مردم از شما شده، با  دامن زدن به مباحث نظری و ساختاری لاپوشانی کنید. شما به مدت دو دوره دولت را در کنار اکثریت مجلس دهم و همچنین شورای شهر تهران در اختیار داشتید. مازاد بر آن نیز دولت متبوع شما با استناد بر شرایط تحریم و...، درخواست اختیارات مضاعف کرد که در تاریخ پس از انقلاب بی‌نظیر بود و به تعبیر سعید لیلاز اگر این اختیارات را به چوب خشک هم داده بودند، تا به حال مشکلات اقتصادی حل می‌شد.

بنابراین چالش اصلی را در بی‌کفایتی طیف مدعی اصلاحات و نفوذزدگی و بحران‌زدگی این طیف جست‌وجو کرد. به عبارت دیگر چاره حل مشکلات، پیدا کردن این طیف از سکانداری امور است. همچنین گفتنی است مجلس نهم و دهم در دوره‌های ریاست‌جمهوری آقای روحانی بیشترین مدارا و همراهی را با او کرد به نحوی که چیزی کمتر از حمایت نخست‌وزیر در نظام‌های پارلمانی ندارد. اگر هم بحث ابقای رئیس‌جمهور تا پایان دوره قانونی وی مطرح شده، نگاه مصلحت‌اندیشانه است؛ درست در مقادیر بی‌صداقتی کسانی که دولت روحانی را رحم اجاره‌ای خود خواندند اما پس از  دوبار حمایت از وی شاکی شدن مردم، برای این که کشور را با بی‌ثباتی بیشتر مواجه کنند، خواستار استعفای روحانی شدند؛ شبیه همان دو دوزه‌بازی که با خاتمی در دولت اصلاحات کردند.

همچنین بر خلاف تظاهر حجاریان درباره نامزد باید یادآور شد اصلاح‌طلبان نامزدهایی چون عارف و جهانگیری و هاشمی طبار در گود رقابت داشتند که حاضر نشدند تا پایان راه از آن‌ها حمایت کنند.

بن‌زاید پیش‌مرگ بن‌سلمان برای علنی کردن رابطه با اسرائیل شد

یک نشریه عرب ‌زبان منطقه‌ای می‌گوید عربستان آماده عادی‌سازی علنی روابط با اسرائیل است اما از هرج و مرج داخلی و حملات محور مقاومت می‌ترسد.

خلیج آنلاین می‌نویسد: مقدمات زیادی برای عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل تدارک دیده شد که از جمله آن‌ها دیدارهایی با هیئت‌های یهودی در خارج و داخل عربستان، میزبانی پادشاه عربستان از یک خاخام سعودی و آزاد گذاشتن رسانه‌های سعودی برای تایید عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.

به گزارش «انتخاب»، در ادامه این تحلیل آمده است: اما چه چیزی مانع از عادی‌سازی رسمی عربستان با اسرائیل می‌شود؟ به گفته یکی از واسطه‌های توافق امارات و اسرائیل، که از ولیعهد سعودی در مورد دلیل خودداری از عادی‌سازی رسمی روابط با اسرائیل سوال کرده بود، بن‌سلمان در پاسخ گفته است: «می‌توانم این مهم را در یک دقیقه عملی کنم، اما از حمله ایران، قطر و نیز هرج و مرج داخلی بیم دارم».

اعلام عادی‌سازی رسمی روابط بین امارات و اسرائیل، نقطه‌ای بود از دهه‌ها همکاری غیرعلنی و عادی‌سازی این رابطه‌ها بین اسرائیل و دولت‌های عربی. همچنانکه در مورد رابطه بین ریاض و تل‌آویو این‌گونه است.

مشخص است که توافق اخیر بین امارات و اسرائیل زیرنظر عربستان سعودی و با هماهنگی کامل با، ولیعهد این کشور انجام شده است و این مسئله‌ای است که روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت به آن اشاره کرده است.

هدف از توافق امارات و اسرائیل اساسا زمینه‌سازی برای اعلام روابط رسمی بین عربستان و رژیم اشغالگر است. ولی‌عهد سعودی از زمان عهده‌داری این منصب، تلاش زیادی برای برقراری ارتباطات غیرعلنی با اسرائیل کرده است. بن‌سلمان یکی از کسانی است که معامله قرن را تایید می‌کند و در این باره کنار محمدبن‌زاید، ولیعهد ابوظبی ایستاده است. در کنار گزارش‌های غربی زیادی که حاکی از نامه‌نگاری مستمر بین، ولیعهد سعودی و کوشنر، برای اجرای معامله قرن است، روزنامه الاخبار لبنان در می‌ سال گذشته به گزارش‌هایی اشاره کرد که نشان می‌دهد بن‌سلمان مبلغ 10 میلیارد دلار به محمود عباس پیشنهاد داده، تا در مقابل آن، معامله قرن را بپذیرد، اما عباس این پیشنهاد را رد کرده و آن را پایان حیات سیاسی خود دانسته است.

در فوریه سال جاری، یک هیئت یهودی به ریاض سفر کرد و 5 روز را در آن گذراند و در جریان این سفر، هیئت یهودی با مسئولان سعودی و محمدبن سلمان دیدار کرد.

آرمان

آمار نگران‌کننده سقط جنین

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه برخی سیاست‌های جمعیتی و دیدگاه‌ها مانع از تحقق موضوع افزایش جمعیت شده است، افزود: آمار سقط جنین در کشور نگران‌کننده است و هر کسی که در نظام سلامت دغدغه سلامت جامعه و موضوع جمعیت را دارد، حتماً باید برای آن چاره‌اندیشی کند.

واکنش تاج به دستگیری پسرش

رئیس مستعفی فدراسیون سرانجام درباره شایعه دستگیری پسرش حرف زده است. مهدی تاج در گفت‌وگوی تازه خود در واکنش به دستگیری پسرش علی از سوی نهادهای نظارتی گفت: «علی اصلا فوتبالی نیست و دستگیر نشده است و در خانه است. پسرم علی و وحید کوچک‌ترین ارتباطی به فوتبال و نفت و فولاد و کوفت ندارند!»

زمان آخرین سفر رهبر انقلاب به کربلا

رهبر انقلاب به رسم هر ساله در دهه اول محرم و در بیت خود به عزاداری می‌پردازند و اکنون ایشان بیش از 60 سال است که برای زیارت حضرت اباعبدا... (ع) به کربلا سفر نکرده‌اند. رهبر انقلاب از اولین سفر خود به کربلای معلی در سال شمسی و در 7 سالگی این‌گونه یاد می‌کنند: «پدرم می‌خواست برود مکه. بنا بود ما را ببرد عتبات، بگذارد، خودش برود مکه و برگردد. [اما]نتوانست گذرنامه‌اش را درست کند. گذرنامه عتبات را هم نتوانست بگیرد. شب‌های سختی گذراندیم. در بصره گمان می‌کردیم که دیگر تقریباً از خطر جسته‌[ایم]. منزل یکی از علمای آنجا وارد شدیم. یکی دو روز آنجا ماندیم. بعد بلیت گرفتند. رفتیم نجف. چند ماهی نجف بودیم. کربلا بودیم. کاظمین و سامرا بودیم... .»

تبریک برهانی به آقای گل فعلی

آرش برهانی با انتشار یک استوری در صفحه اینستاگرامش کسب عنوان آقای گلی لیگ نوزدهم را به شیه دیاباته تبریک گفته است. شیخ دیاباته مهاجم اهل مالی استقلال با 2 گلی که وارد دروازه شاهین کرده توانسته است با به ثمر رساندن 15 گل به تنهایی عنوان آقای گلی این دوره از رقابت‌های لیگ برتر را از آن خود کند تا پس از 11 سال یک بازیکن از استقلال عنوان آقای گلی لیگ برتر را به‌دست بیاورد. آرش برهانی در فصل 87-88 با به ثمر رساندن 21 گل آخرین بازیکن استقلال بوده که توانسته است کفش طلای فوتبال ایران را از آن خود کند. استقلال در آن فصل به مقام قهرمانی نیز رسیده است.

تکذیب انفجار و آتش‌سوزی در مهرآباد

فرودگاه بین‌المللی مهرآباد در اطلاعیه‌ای در مورد آتش‌سوزی در مهرآباد اعلام کرد: هیچ انفجار و آتش‌سوزی‌ای در مهرآباد رخ نداده است. فرودگاه‌بین‌المللی مهرآباد اعلام کرد: در این فرودگاه هیچ انفجار و آتش‌سوزی‌ای رخ نداده و ویدئو منتشر شده هیچ ارتباطی با فرودگاه مهرآباد ندارد. جریان پروازی فرودگاه همچون روزهای دیگر عادی و در حال انجام است.

هدیه خاص آزمون به مادرش

مهاجم ایرانی تیم فوتبال زنیت سن پترزبورگ گل‌های که به زسکا زده، را به مادرش هدیه کرده است. در مسابقه مهم هفته سوم رقابت‌های فصل جدید لیگ حرفه‌ای فوتبال روسیه، زنیت سن پترزبورگ موفق شده است دو بر یک زسکا را شکست دهد. در این مصاف هر دو گل زنیتی‌ها را سردار آزمون، مهاجم ملی پوش ایرانی به ثمر رسانده است. او قبلا نیز یک گل زده بود و اکنون بعد از 3 هفته 3 گل در کارنامه خود ثبت کرده است. او گل‌های خود را به مادرش هدیه کرده است.

کشف عتیقه دوره ساسانیان در گیلان

فرمانده انتظامی گیلان از کشف اشیای عتیقه در رودبار خبر داد و گفت: این اشیا مربوط به دوره ساسانیان است و از فردی 45 ساله در رودبار کشف شده است. عصر ایران نوشت؛ سردار عزیزا... ملکی در جمع خبرنگاران از کشف اشیای عتیقه مربوط به دوره ساسانیان در رودبار خبر داد و اظهار داشت: 28 قلم شیء عتیقه مربوط به دوره ساسانیان از فردی 45 ساله در رودبار کشف شده و متهم نیز دستگیر شده است.

رئیس خانه احزاب به کرونا مبتلا شد

تست کرونای سید شهاب‌الدین صدر مثبت اعلام شده است.‌ الف نوشت؛ تست کرونای سیدشهاب‌الدین صدر رئیس خانه احزاب ایران مثبت شده است. حال عمومی رئیس خانه احزاب ایران رو به بهبود است و او هم اکنون در قرنطینه خانگی به سر می‌برد.

واکنش حداد به عذرخواهی فتاح

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به عذرخواهی پرویز فتاح از وی واکنش نشان داد. غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عذرخواهی فتاح از وی گفت: آقای فتاح مطالبی را گفت تا حواشی اخیر تمام شود. وی افزود: من هم صحبتی نمی‌کنم و امیدوارم حواس مردم با توجه به شروع محرم بیشتر به اصل انقلاب و امام‌حسین(ع) باشد. حدادعادل تاکید کرد: بهتر است من هم مطلبی نگویم و حاشیه‌سازی‌ها به پایان برسد.

درخواست از خبرنگاران خارجی

رضا نصری کارشناس حقوق بین‌الملل در توئیتی از خبرنگاران خارجی خواست تا از کلمات مناسب در گزارش‌های خود استفاده کنند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رضا نصری در توئیتی نوشت: لطفا از استفاده از اصطلاح گمراه‌کننده «Snapback»(ماشه) - که نه در برجام و نه در قطعنامه 2231 ذکر شده - خودداری کنید. همانطور که جواد ظریف توضیح داده است - و در عمل نیز آشکار شد - اصطلاح «اسنپ‌بک» یک اصطلاح برساخته آمریکایی است که می‌خواهد اینطور القا کند که فرایند بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل یک فرایند «سریع و خودکار» است که نیازمند طی کردن مراحل تعریف‌شده در برجام نیست.

علت رای ممتنع آفریقای جنوبی

وزارت خارجه آفریقای جنوبی در توضیح رای (ممتنع) به قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره ضمیمه ب قطعنامه 2231 اعلام کرد: آفریقای جنوبی، برجام را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دیپلماتیک در عرصه عدم اشاعه هسته‌ای از زمان امضای معاهده جامع منع آزمایش هسته‌ای (CTBT) می‌داند. ما معتقدیم که (برجام) نمونه‌ای از اقدام جمعی در جهت استحکام صلح از طریق تعاون و همکاری بر اساس یک توافق الزام‌آور است و بنابراین حفاظت از آن و اجرای آن باید اولویت اصلی باشد. همچنین از نظر ما برجام سهم مهمی در کاهش تنش بر سر برنامه هسته‌ای ایران داشته و برای ارتقای صلح، ثبات و عادی‌سازی روابط جنبه حیاتی دارد. رای ممتنع آفریقای جنوبی به این قطعنامه، بر اساس اعتقاد و آگاهی از این حقیقت است که طرف‌های برجام و همه اعضای شورا باید به تعهد خود پایبند مانده و قطعنامه 2231 (2015) را حفظ و اجرا نمایند.

کنایه ریچارد نفیو به دولت آمریکا

ریچارد نفیو، مقام سابق آمریکایی در واکنش به اظهارات نماینده آمریکا در سازمان ملل که عدم حمایت کشورهای اروپایی از تصمیم آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه را ناامیدکننده توصیف کرده بود واکنش نشان داد. به گزارش انتخاب، وی در واکنش به اظهارات نماینده آمریکا در سازمان ملل نوشت: «اگر شما از آنها ناامیدید باورتان نخواهد شد اگر بفهمید آنها نسبت به شما چه احساسی دارند.» پیشتر، «کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل، در گفت‌وگو با روزنامه «زوددویچه تسایتونگ»، به‌شدت از عدم همراهی و حمایت متحدان اروپایی آمریکا با مواضع این کشور برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گله کرد و گفت: «این خیلی ناامیدکننده است.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • عبدالله مومن IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
    6 1
    کشورهای اروپایی به ابن دلیل با آمریکا همراهی نکردند چون می دانستند که چین و روسیه با آنها همراهی نمی کنند و در نتیجه سرشان بی کلاه می ماند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس