به گزارش سرویس بورس مشرق، در تابستان سال جاری عرضه اولیه ها در بازار سرمایه سرعت گرفته اند و تقریباً می توان گفت در هر هفته شاهد دو عرضه اولیه هستیم. قرار بود که در این هفته نیز دو عرضه اولیه انجام شود که عرضه اولیه غکوروش لغو شد.
محمود گودرزی معاون بورس تهران در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: "به اطلاع کلیه سرمایهگذاران گرانقدر میرساند عرضه اولیه غکورش امروز، بیستونهم مردادماه انجام نخواهد شد. انشاءالله در اولین فرصت، بورس تهران پذیرای شرکت صنعت غذایی کورش خواهد بود".
بیشتر بخوانید:
لغو عرضه اولیه سهام شرکت صنعت غذایی کورش
با این خبر، تنها عرضه اولیه این هفته، سهام شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک با نماد گدنا می باشد.
گدنا در زمینه کترینگ ریلی فعالیت دارد و حاصل جذب سرمایهگذار مستقیم خارجی گروه دونهاوزر از اتریش با مشارکت ۵۰ درصدی گروه اقتصادی فدک از ایران است. سهامداران عمده این شرکت عبارتند از: شرکت دون هاوزر، شرکت ارزشآفرینان فدک، کریستین هوبل، وحید رضا باقری، محسن فاتحیزاده و شرکت ریل پرواز تندر. مشتریان این شرکت علاوه بر صنعت ریلی، سازمانها و شرکتهایی در صنعت مالی، پتروشیمی، نفت، مخابرات و... هستند. بانک سامان، پتروشیمی خلیجفارس، نفت سپاهان، شرکت ایرانسل، شرکت نقش اول کیفیت و… از دیگر مشتریان گدنا هستند.
طبق اطلاعیه منتشر شده در رابطه با عرضه اولیه گدنا، 60 میلیون از سهام این نماد که معادل 20 درصد از کل سهام این شرکت بود به روش عرضه اولیه در روز گذشته مورخه 28 مرداد 1399 به متقاضیان تخصیص داده شد. از 60 میلیون سهام گدنا اعلام شد که 51 میلیون سهم به عرضه عموم می رسد. با این حساب، پیش بینی شده بود که به هر کد بورسی 20 سهم در بازه قیمتی 580 تا 600 تومان معادل حدود حداکثر 12 هزار تومان برای هر کد بورسی تخصیص داده شود.
امروز مورخه 29 مرداد ماه 1399 نتایج و میزان مشارکت در این عرضه اولیه اعلام شد و مشخص شد که گدنا رکورد کم هزینه ترین عرضه اولیه سال را به خود اختصاص داده است و گوی سبقت را از عرضه اولیه شاروم در این زمینه ربوده است.
میزان مشارکت در عرضه اولیه گدنا 5 میلیون و 349 هزار و 480 کد معاملاتی بود که سهام این شرکت تنها به 5 میلیون و 334 هزار و 286 کد تخصیص داده شد. با این میزان مشارکت، به هر کد معاملاتی 10 سهم در سقف قیمت 600 تومان تخصیص داده شد. بنابراین به هر کد معاملاتی تنها 6 هزار تومان از سهام گدنا اختصاص یافت.
این در حالی بود که تا پیش از این عرضه اولیه شاروم با میزان نقدینگی معادل 10 هزار و 80 تومان لقب کم هزینه ترین عرضه اولیه را به خود اختصاص داده بود.
روند عرضه اولیه ها در چند وقت اخیر به گونه ای بوده است که کم کم رغبت برای مشارکت در عرضه اولیه ها از سهامداران گرفته خواهد شد. در حالی که در ابتدای امسال سهامداران شاهد عرضه اولیه هایی چون صبا و شستا بودند اما حالا باید به عرضه اولیه هایی چون غگیلا، گدنا و ... اکتفا کنند. عرضه اولیه هایی که سود آنچنانی نصیب سهامداران نخواهند کرد و جذابیت را از عرضه اولیه ها خواهند گرفت. انگیزه مشارکت در عرضه اولیه با سوددهی آن ها رابطه مستقیم دارد و سهم هایی که این روزها عرضه اولیه می شوند نمی توانند این خواسته را محقق سازند.