موشک ذوالفقار

دستیابی به دانش ساخت موشک های برد بلند ضد هوایی زمین پایه با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر و در نقش ضد پلتفرم های پروازی پشتیبانی مثل آواکس ها به طور رسمی فقط در اختیار سه کشور آمریکا، روسیه و چین قرار دارد.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، اگرچه در دکترین تهاجم هوایی غربی، پرنده های پشتیبانی مثل سوخت رسان ها، آواکس ها، مدل های جنگال دورایستا و شنود الکترونیک نقش مهمی در برنامه آنها برای اجرا آفند هوایی ایفا می کنند، اما در مقابل این تفکر نیز، در سالهای اخیر بحثی موسوم به Anti Access/Area Denial (A۲/AD) تعریف شده که می توان به صورت ساده و کلی آن را "دکترین ضد دسترسی دشمن به مناطق خاص" ترجمه کرد. یکی از مباحث مهم در خصوص تاکتیک های ضد دسترسی در مقابله با آفند هوایی در دکترین غربی، نابودی یا عقب نگاه داشتن پلتفرم های پشتیبانی است که در بالا به آن ها اشاره شد.

هواپیمای آواکس E-۳

در این شرایط حتی لازم نیست که پلتفرم مورد نظر نابود شود، بلکه کافی است که دورتر از شعاع عملیاتی و مورد نظر قرار گرفته و محدوده اخلال راداری یا سوخت رسانی به جنگنده های دشمن نیز کاهش پیدا کند که این مسئله خود در ادامه به کاهش تعداد سورتی های دشمن و در عین حال کم تر شدن فشار به جبهه خودی منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

کدام رادار مدرن ایرانی «سوپرهورنت» مشکوک را شناسایی کرد؟ / شگفتانه برای آمریکا در تحویل سال به روش خارچنکوف! +عکس

نیروی هوافضای سپاه پاسداران در سالهای اخیر قدم های بسیار مهمی را در بحث توسعه توان پدافند هوایی برداشته است که یکی از مهم ترین دستاورد در این بخش سامانه سوم خرداد بوده است. این سامانه که بنا به تحلیل برخی از کارشناسان خارجی به سامانه مشهور و مدرن بوک روسی شباهت دارد، امروز تبدیل به بخش مهمی از شبکه پدافند هوایی کشور ما شده و البته تقریبا یک سالی نیز از اولین استفاده عملیاتی و شکار موفق و شگفت انگیز پهپاد جاسوسی MQ-۴C توسط این سامانه می گذرد. اما در روزهای اخیر، سردار شبان فرمانده پدافند هوایی سپاه در مصاحبه خود از ورود سپاه به بحث توسعه سیستم های پدافندی برد بلند خبر داده است. سردار رضا شبان می گوید: "هم در سطح ارتفاع پست، ارتفاع متوسط و ارتفاع بالا نیازمند برخورداری از سامانه‌های پدافندی هستیم. این امروز نقطه شروعش انجام شده. در ارتفاع بالا و برد بلند هم که یکی از نیازمندی‌های ضروری پدافند هوایی است، طرح‌های بسیار خوبی وجود دارد که انشالله در آینده نزدیک شاهد ورود سامانه‌های متنوعی در این بخش خواهیم بود. "

گزینه های سپاه چه خواهد بود؟

در بحث موشک های سطح به هوای برد بلند، معمولا سامانه هایی با برد درگیری ۱۵۰ کیلومتر به بالا در این رده قرار می گیرند. در کشور ما در حال حاضر سامانه های اس ۲۰۰، اس ۳۰۰ و باور ۳۷۳ در این کلاس حضور دارند. البته در جریان رونمایی از سامانه پدافند هوایی سوم خرداد با حضور فرماندهی معظم کل قوا در نمایشگاه هوافضای سپاه، صحبت هایی از مسلح شدن این سامانه به موشک هایی با برد ۲۰۰ کیلومتر نیز مطرح شده بود که می تواند یکی از گزینه های مدر نظر سپاه در این بخش باشد.

سامانه پدافند هوایی سوم خرداد

سامانه پدافند هوایی رعد مجهز به موشک طائر ۲ - به اندازه موشک ها توجه کنید

اما در جریان بازدید سال ۹۳ رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه و با دقت به تصاویر منتشر شده از آن بازدید، سامانه ای ناشناخته به اسم علم الهدی نیز مشاهده می شد. شاید بتوان "علم الهدی" را مرموز ترین سامانه بومی پدافند هوایی ایران معرفی کرد. سبک طراحی رادار اصلی این سامانه شباهت‌های معناداری به یکی از معروف‌ترین رادارهای پیشرفته دنیا در زمینه شناسایی اهداف پنهانکار یعنی رادار نبو (Nebo) و در واقع مدل یو ئی (UE) آن دارد. رادار علم الهدی یک رادار آرایه فازی کنترل آتش در باند VHF است که اولین رادار کنترل آتش در این باند محسوب می‌شود.

در بنر مربوط به این سامانه که در آن نمایشگاه دیده شد اما یک نکته جالب وجود دارد. در این تصویر شاهد شلیک دو موشک هستیم که احتمالا مربوط به این سامانه هستند. یکی از موشک های احتمالا از سری طائر است که بر پایه سام ۶ توسعه پیدا کرده و دیگری به نظر یکی از موشک های خانواده فاتح ۱۱۰ است!

موشک شبیه به سری فاتح در بنر مربوط به سامانه علم الهدی با فلش قرمز مشخص شده

آیا فاتح ۱۱۰ به شکار آواکس ها می رود؟

در این تصویر موشکی شبیه به سری فاتح ۱۱۰ دیده می شود ولی سوال بزرگ اینجاست که آیا می توان این موشک زمین به زمین را تبدیل به یک شکارچی هواپیما کرد؟ علاقمندان به مسائل نظامی می دانند که خانواده موشک های فاتح ۱۱۰ دقیق ترین موشک های بالستیک تاکتیکی حال حاضر کشور ما و یکی از نمونه های ویژه در دنیا محسوب می شود و در چندین مرحله نیز سابقه استفاده عملیاتی از آنها وجود دارد که نتایج آن با حیرت و شگفتی جهانیان همراه بوده است. ولی نابود کردن یک هدف هوایی و بهره بردن از یک موشک برای آن نقش نیازمند یک طراحی متفاوت است. در این جاست که مسئله اصلی به ذهن می آید. مشخصا با موشکی با طراحی و بر پایه خانواده فاتح نمی توان به جنگ جنگنده های پیشرفته و شدیدا مانور پذیر نسل جدید رفت ولی با کمی تحول در طراحی مثل اضافه کردن بالک های کنترلی و کنترل کردن گازهای خروجی موتور می توان این سلاح را در نقش A۲/AD  یا همان (Anti Access/Area Denial) به کار برد.

با این فرض، می توان یک تیر از موشک های سری فاتح ۱۱۰ را تصور کرد که بالک هایی به بدنه آن اضافه شده و در بخش جلویی آن نیز به دلیل قطر بیشتر، یک رادار جستجوگر صفحه تخت بزرگتر نسبت به نمونه های عادی موشک های سام نصب شده باشد. فراموش نکنید که قطر موشک های سری فاتح ۱۱۰ حدود ۶۱۰ میلی متر است و فضای بسیار بزرگی را برای نصب انواع جستجوگرها در اختیار کاربر قرار می دهد. در عین حال با توسعه نسل جدید مواد الیاف پیشرفته برای ساخت بدنه و سیستم پیشران که در موشک رعد ۵۰۰ شاهد آن بودیم شاهد کاهش وزن و افزایش تحرک این موشک خواهیم بود که فاکتور مهمی حتی برای موشک های ضد هوایی بزرگ و برد بلند نیز است.

موشک فاتح ۱۱۰ - به اندازه موشک در مقایسه با گونه های ضد هوایی دقت کنید

هدف این سلاح نیز پرنده های نظامی بزرگ و عمدتا ۴ موتوره با سطح مقطع راداری بالا است که مانور پذیر نبوده و در فواصل دور تر به اجرای عملیات می پردازند. در عین حال امکان نصب سیستم های اپتیکی تصویر ساز بزرگ نیز روی دماغه این موشک ها نیز ممکن است تا هدف گیری اپتیکی را نیز بتواند برای آن انجام دهد. رصد این اهداف در فواصل دور بسیار ساده تر بوده و با توجه به قابلیت نصب جستجوگرهای بزرگتر و تواناتر می توان اهداف را شناسایی و روی آن ها قفل انجام داد. برای این کلاس از موشک ها قدرت مانور آنچنان مهم نیست چون اهداف آنها نیز مانور پذیر نیستند ولی آنچه برای این کلاس از موشک ها مهم است، برد و سرعت بالاست.

برای رسیدن به این امر یا موتورهای نسل جدید نیاز است که در اندازه های موشک های هوا به هوای معمول قرار بگیرد یا در سناریوهای A۲/AD و مقابله با اهدافی مثل آواکس ها و سوخت رسان ها، یک پیشران و طراحی مورد استفاده در موشک های زمین به زمین که نیروی کافی برای طی این مسافت ها در سرعت بالا را داشته باشد. توجه داشته باشید که برای نمونه در دنیای امروز موشک هایی مثل سری ۴۰N۶E برای سری اس ۴۰۰ با برد ۴۰۰ کیلومتر نیز وجود دارند ولی به جهت توانایی درگیری با طیف بیشتر اهداف، گزینه ای سخت تر و گران تر برای توسعه یا خرید هستند.

در صورت صحت این مسئله مشخصا موشک مورد نظر سپاه در برد بالای ۲۰۰ کیلومتر و احتمالا در کلاس ۳۰۰ الی ۴۰۰ کیلومتر قرار خواهد گرفت. دستیابی به موشک های برد بلند ضد هوایی زمین پایه با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر و در نقش ضد پلتفرم های پروازی پشتیبانی مثل آواکس ها و سوخت رسان ها مشخصا یکی از لبه های فناوری و حوزه های خاص در عرصه موشک های ضد هوایی است که به طور رسمی فقط در جهان امروز در اختیار نیروهای مسلح سه کشور آمریکا، روسیه و چین قرار گرفته است. در هر صورت باید منتظر ماند و مشاهده کرد که در جریان رونمایی از سامانه پدافند برد بلند سپاه، آیا شاهد موشک فاتح ضد هوایی خواهیم بود یا خیر.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 56
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 16
  • مغزمتفکر IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    24 26
    آواکس آواکس اوجب واجبات است
    • IR ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      18 6
      ای بابا تو که هنوز زنده‌ای. دور آواکس دیگه به پایان رسیده. رادارهای امروزی خیلی پیشرفته‌تر هستند و دیگر نیازی به آواکس نیست. درضمن آواکس بسیار آسیب پذیر است و نیاز به کلی حمایت جنگنده‌ها داره. درضمن آواکس برای جاهایی است که شما رادارهای منطقه‌ای ندارید یعنی درواقع آواکس برای حمله کردن به کشور دیگری است.
    • IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      13 4
      خوشم میاد خبرنگار جماعت برای یک خبر تمام اطلاعات سری را زیر و رو می کنه
  • IR ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    36 61
    برو بابا دلت خوشه. دلار شد ۱۹ هزار تومن. دیگه حتی به زور بسته ی اینترنتی هم میگیریم از بس گرونه
    • فرزند ایران IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      15 0
      پس هدرش نده
    • FR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      14 1
      ای شیطون پس هنوز پول برا اینترنت داری؟
    • IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      49 13
      به رقم تلاشهای شما و کوری چشم بعضیا هنوز اندک پولی هست تا ملت بسته بخرن!! نکنه ارزشیا دوست ندارن فضای مجازی دست مردم برسه؟!
  • سجاد GB ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    34 18
    کار سختیه واقعا ولی نشدنی نیست به یک موتور جدید نیاز هست که دارای سرعت بالا مثلا 7 ماخ یا بیشتر باشه که بقیه جنگنده ها نتونن رهگیری و منهدمش کنن و باید در زمینه جنگال خیلی قوی باشه در ضمن این پروژه ها هزینه زیادی داره با این بودجه نظامی من تعجب میکنم سپاه چطوری این پروژه هاشو درست میکنه دمتون گرم
  • IR ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    26 8
    موشک 500 کیلومتری با 4.5 ماخ سرعت چه عالی میشه.بطوریکه حتی غرب اسیارو پرواز ممنوع اعلام کنیم
  • IR ۰۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    21 11
    مشرق اینقدر دقیق و با علاقه پیگیر موشک ها هستی پیگیر هواپیماسازی هم باش اثر مثبتی بذار ممنون.
  • IR ۰۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    31 12
    نصیحت برادرانه برای ایرانی ها بمب اتمی چاره کار است اگه میتونید اینم بسازید با این باج خواهی آژانس انرژی اتمی و تو سری شدن ایران نسازید باید گفت ایرانی دستمایه این و اون است
    • IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      4 15
      بمب اتم مال دوره ای بود که موشک نقطه زن اختراع نشده بود دیگه بدرد نمیخوره خواهشا دیگه جایی نگید
    • IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      8 1
      ۱۱:۰۸ - خدا عقل به همه بدهد واقعا شما بهتره همچین چیزی رو جایی نگید کلاهک هسته ای دورش گذاشته چرا ابرقدرت ها دارن انواع و اقسامش رو می سازن یک موشک هرچقدر هم دقیق باشه بدون یک کلاهک با قدرت انفجار بالا بدرد نمی خوره
    • IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      1 1
      ۱۱:۰۸ - خدا عقل به همه بدهد واقعا شما بهتره همچین چیزی رو جایی نگید کلاهک هسته ای دورش گذاشته چرا ابرقدرت ها دارن انواع و اقسامش رو می سازن یک موشک هرچقدر هم دقیق باشه بدون یک کلاهک با قدرت انفجار بالا بدرد نمی خوره
  • US ۰۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    37 8
    ان شاء الله که سلاح ضد ماهواره هم بسازیم
  • سید IR ۰۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    24 5
    خدا قوت دست مریزاد خسته نباشید ، حضرات بی وطن و منافق اگه میخوان بسوزن و اتیش بگیرن الان وقتشه ، اون افرادی ام که میخوان بگن پراید 90 میلیون اونام ام اول اب بریزن اونجاشون نسوزه بعد نطق کنند بر وطن فروش منافق بیشرف کاسه لیس غرب لعنت پاینده باد ایران
  • امیر IR ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    7 6
    مثل فونیکس که ابتدا اوج میگرفت بعد به سمت هدف شیرجه میزد(حرکت بالستیک). اینجا انگار که یک فونیکس بزرگ و زمین پرتاب داشته باشیم عمل میکنه.احتمالا از وزن سر جنگی تا حد زیادی کاسته بشه و در عوض به حجم جستجوگرها و آشیانه یاب‌ها اضافه بشه.
  • اصلاحات تنها راه نجات IR ۰۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    14 53
    اين موشك ها فعلا به جنگ دلار 20 تومني بايد برن خخخ .
    • مهدی IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      30 5
      دلار 20 تومنی و پراید حاصل تفکر غرب گرا و نتیجه مستقیم رای مردم به دولت تدبیر و امید در جهت چرخش چرخ اقتصاد و دور کردن سایه جنگ هستش اما موشک و دسترسی به مرزهای علم و تکنولوژی حاصل تفکر انقلابی و امید به خدا هستش دوست عزیز
    • امیر IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      12 2
      از آلبانی چه خبر هوا اوکی هست بیام داغونت کنم با زلزله
    • IR ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      15 0
      شما برو پوشک بزرگسالت رو تعویض کن. ما مثل عربستان سعودی نیستیم که هم بدوشنمون و هم داغمون کنن. زمستون میگذره و روسیاهی واسه ذغالهای آلبانی و اقسا نقاط عالم میمونه.
  • IR ۰۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    21 4
    خیلی خیلی من خوشحال شدم از این پیشرفتهای سپاه عزیز و همیشه مثبت و بمبست شکن انشاالله به اختراعات فوق پیشرفته ای که انجام میدن بیش از پیش ادامه بدن و همه مردم را خوشحال و با روحیه کنن انشاالله که به پیشرفتهایی برسیم که دشمن برای رسیدن به اون منجبور بشه که کتاب علمی در اون زمینه را که ما به زبان فارسی نوشتیم بره بخونه و فارسی یاد بگیره تا به علمی که دست ماست و تولید ایران اسلامی است و توسط دانشمندان ایران اسلامی تولید شده بخونه ما می توانیم و ما توانستیم و ما چقدر بهتر توانستیم مثل باور 373 که خیلی غرور آفرین هست به نظر من و خواهش من از دانشمندان عزیز ایران اسلامی این هست که یک هزارم ثانیه را در پیشرفته تر کردن باور 373 و بقیه تولیدات تلف نکنند و هر ثانیه به پیشرفته شدن این تجهیزات بپردازن و با علم پیشرفته و فوق پیشرفته همه تجهیزات را جلو ببرن ریز و منظم و دقیق و با کیفیت و تولید انبوه برای ظهور امام زمان و جبهه مقاومت که داره هر روز گسترده تر میشه به نظر من باید روی جبهه مقاومت در آمریکای جنوبی به محوریت ونزوئلا حساب پیچیده و منظم و گسترده ای باز کنیم و مظلومان اسپانیولی زبان و مخصوصا سرخپوست را تجهیز کنیم برای مقاومت در برابر جبهه شیطان (( برای سلامتی رهبر عزیز مهربان تیزبین و شجاع و حسینی صلوات ))
  • IR ۰۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    21 10
    جونم سپاه
  • IR ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    5 11
    همون اس سیصد هم 100 کیلومتر برد داره نه پ فکر کردید یک موشک با چهار متر طول هر 200 کیلومتر میخواد سوخت بسوزونه! اس سیصد هم در 10 ثانیه تمامی سوخت تموم میکنه و بقیه مسافت با انرژی به دست آمده طی میکنه
  • IR ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    24 6
    ما منتظر جنگنده هستیم/هیچ جا نمیریم همینجا هستیم
  • IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    17 3
    ما باید به سمت کوچک سازی و چند مرحله ای کردن موشکهامون حرکت کنیم و البته افزایش برد، حال زمین به زمین باشه یا زمین به هوا
    • FR ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      1 0
      راحت میشه این کار رو انجام داد با وصل بوستر کمکی به موشک و حذف سرجنگی و اضافه شدن برخورد مستقیم موشک های پدافندی hit to kill
  • IR ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    19 6
    درود بر سپاه و ارتش ، دو بال دفاعی کشور که با نبود هر کدام بودن آن دیگری بی معنا است.
  • IR ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    14 7
    بجای این کار و موازی کاری بهتر هست سپاه هم در کنار ارتش و صنعت دفاعی بر روی پیشرفت سامانه باور کار کنه، دوران موشک های سنگین و کم تحرک پدافند هوایی خیلی وقت گذشته
  • IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    7 21
    دل تون خوشه
  • جاویدایران DE ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    26 13
    ای کاش سلاح اتمی هم داشته باشیم، این آرزوی هر ایرانی باغیرت و وطن پرستیه ...
  • مهدی IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    4 7
    آواکس اوجب واجبات است کجاست؟!!
    • مغز متفکر اصلی US ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      3 1
      پارسال ی بشقاب پرنده فرا زمینی دیدم از فاز آواکس خارج شدم . اینی هم که به نام من کامنت میزاره که آواکس از اوجب واجبات است ، ی دیوانه ست . جعلیه .من نیستم .
    • FR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      0 0
      والله همين چيز قديمي را امريكا به فرانسه اجاره ميده ! به فرانسه اواكس نميفروشن
  • FR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    6 13
    مگر پدافند کشور بصورت یکپارچه تحت اختیار قرارگاه خاتم الانبیای ارتش جمهوری اسلامی ایـــران درنیامده است؟؟
    • IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      9 1
      خودت داری میگی قرارگاه یعنی جایی که تمام نیروهای موجود برای بحث پدافندی جمع شدن سپاه هم جزئی از این قرارگاه است اما فرماندهیش به فرمانده کل ارتش واگذار شده است.
  • فرزند ایران IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    10 1
    برای دفاع از آسمان کشور بهترین گزینه داشتن یک نیروی هوایی قدرتمند است. اما با وجود مشکلاتی در این حوزه و راه دراز ایران برای داشتن یک نیروی هوایی قوی و مخصوصا بومی. فعلا پدافند هوایی متنوع پاسخ گوست.
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    9 14
    بمب اتمی بسازیم آمریکا و اسرائیل را بترکانیم .
    • IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      2 11
      بمبی که میخوای بسازی رو از روی کتاب های دانشگاهی همونا میخوای کپی کنیا حواست باشه حریفشون نمیشی
  • IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    11 1
    چقدر پان خارجی تو سایت زیاد شده :!
  • FR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    13 2
    اوضاع موشکیمون خوبه ضعف اصلیمون در نیروی هوایی است.نیازمند دستکم 50 فروند شکاری رهگیر مانند MIG31 هستیم
    • حمید رضا IR ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۲
      5 1
      سلام دوست عزیز میگ ۳۱ یک جنگنده رهگیر هست نه برتری هوایی ما نیاز به یک جنگنده چند منظوره مثل سوخو ۳۰ داریم البته اگر بر تری هوایی را هم بخوایم سوخو ۳۵ عالی هستش اگر آمریکا دخالت نکند
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    17 5
    متاسفانه خیانت اصلاحطلبها دستاوردهای انقلاب را ززر سوال برده
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    6 1
    به جای این کار همون موشک صیاد رو مثل پروژه راد پانصد سبک سازیش کنید تا برد سرعت و مانورپذیری آن افزایش پیدا کنه. یکم هم از سامانه بوک ام سه یاد بگیرید. سیستم های نوین موشکی چه سطح به سطح یا سطح به هوا از سیلوهای ایزوله شده استفاده می کنند.
  • IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    7 7
    موشک پدافندی با موشک بالستیک فررق داره از نظر چالاکی مانور سرعت و اندازه این طرح کلا نشدنیه مثل همون مستعان
  • حسن IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    8 4
    مایه افتخار . کور شود هر انکه نتواند دید .
  • محمد IR ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    4 2
    واقعا ساخت چنین سامانه ای خوبه ولی همونطور که فرمودید موشک چابکی لازم برای هدفگیری جنگنده ها رو نداره ما به سامانه ای احتیاج داریم که بتونه از پس اف22 واف35 بربیاد و من الله التوفیق...
  • علیرضا آزادی IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    3 1
    سپاه میتونه ... چون انقلابی و الهی کار میکنه
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    16 0
    یعنی کل جمهوری اسلامی رو شخم بزنی تنها چیز بدرد بخور موشک و پهپاد هست اونم به خاطر اینه که برای جمهوری اسلامی از نان شب واجبتره !
    • IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      1 13
      تو خودت از به درد نخورترین آدمهایی
    • IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
      3 8
      موشک نیستند عمو اینها ترقه روسی هستند که بابتش خون ملت را در شیشه کردند
  • IR ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    3 2
    عجب متاعی زدی لامصب!!!! آدرس پارک سر کوچتون رو به ما هم بده
  • IR ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    0 1
    من طرح ساخت یک توپ جنگی با برد هزاران کیلومتر رو دادم به وزارت دفاع و سپاه و هر دو یک سال تمام فقط اذیتم کردن و من رو گیر یک مشت کارمند ابله و نادان و تنبل انداختند
  • علی خدایی SE ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
    0 0
    در کل میتوانم و میتوانیم بگوئیم که ان وا اقسام سلاح و تجهیزات و سامانه ها سیستم های برادران در ارتش قهرمان سپاه قهرمان و کل نیرو های مسلح ایران عزیز بسازیم هم در لیگ معدود کشور های که توان و قابلیت های تکنولوژی بالایی دارند و میتوانند بسازند برسیم که خدا را شکر رسیده ایم و هم سعی مان و تلاشمان را شبانه روزی انجام بدهیم یا الله
  • رهام حسامی IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
    1 1
    ابتدا کمی از مبحث علمی ان بگویم و ببینید به چه دستاورد بزرگی دست پیدا کرده ایم مهمترین علت در سرعت کروز میزان ضریب پسا و راندمانآیرودینامیکی نسبت برآ به پسا( برای دماغههای گوناگون )مخروطی، سری توانی با توانهای مختلف، سهموی، ونکارمن، هاوک در محدوده ماخ 2 / 1 الی 4 میباشد دوم مسله موتور هست رمجت ها نمیتوانند از حالت سکون به پرواز در آیند لذاتوربورمجت این مشکل رفع شده این توربورمجت در واقع یک توربوجت است که بر روی یک رمجت سوار شده است از حالت سکون موتور به حالت توربوجت است و پس از رسیدن به سرعت مناسب یک دریچه راه هوای ورودی به توربوجت را بسته و موتور رم جت شروع به کار میکند و دستیابی ایران به Scram Jet) نام این موتورها از واژه (supersonic combustion ramjet) گرفته شده که به معنای احتراق در سرعت زِبَرصوت است. این گونه موتورها در سرعت‌های اَبَرصوت به کار می‌روند و طرز کار آنها بسیار مشابه موتورهای رم جت با تغییراتی می‌باشد بسیار مهم هست موتورهای رمجت سرعت هوای ورودی به موتور به حدی کاهش مییابد تا سرعت هوای ورودی به محفظه احتراق مادون صوت شده و درون محفظه احتراق، احتراق مادون صوت صورت پذیرد ولی در پروازهای ماورای صوت، هنگامیکه فشار و دمای ورودی به موتور خیلی بالا میرونددیگر پایین آوردن سرعت ورودی به سرعتهای زیر صوت برای احتراق کارآمد نمیباشد، در این شرایط به جای استفاده از موتور رمجت از موتور اسکرمجت (موتور رمجت با احتراق مافوق صوت) استفاده میشود. بسیاری از طراحیها برای پرندههای فضایی با موتورهای اسکرمجت از شیپورههایتک انبساطی رمپ (سرن) استفاده مینمایند زیرا در نسبتهای انبساط زیاد وزن آنها کاهش مییابد و همچنین نیروی برآی اضافی تولید می- نمایند.خوب ببینید با توجه به کاربرد الیاژها در دمای بالا و همچنین ساخت چنین موتوری دانش زیادی و هم چنین فن اوری بالایی میخواهد که متخصصان کشور دست پیدا کرده اند و کاربرد زیادی در هوافضا دارد .
    • ۰۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
      0 0
      رهام جان یعنی باور کنم که عزیزان ما موتورهای توربورمجت .ویا اسکرمجت ساخته اند. اگه حقیقت داشته باشه. انشاالا که داره .از خوشحالی چشمام پر اشگ شوق خاهد شد. امید وارم اینطور باشه .یه بار یه خبرمختصری ازمشرق خوندم که بساخت رمجت نزدیک شده اند اما دیگه خبری درسایتهای دیگه وبعدش نشد.امید وارم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس