به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: حجتالاسلام حسن روحانی در بخشی از کتاب خاطراتش که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره آراء و افکار دکتر علی شریعتی میگوید: اگر جریانهایی مانند شریعتی نبودند، شاید نهضت در محیط دانشگاهی دچار نوعی رکود میشد.
این جریانها سبب شد که حرکت اسلامی با جوش و خروش بیشتری در جریان باشد و نیروهای جوان را بهتر جذب کند. لذا باید گفت جریان شریعتی، در نزدیکی بیشتر دانشگاه به انقلاب و گسترش جوّ مذهبی در آن بسیار مؤثر بود. نسبت به مرحوم شریعتی سخنان ضد و نقیضی وجود دارد.
عدهای به او تا همکار ساواک تهمت زدند و عدهای هم او را تحریفکننده حقایق دین و خطری برای اسلام و روحانیت و حتی او را وهابی معرفی کردند. عدهای هم او را ملجأ نسل جوان و عامل اصلی حرکت نهضت اسلامی در اواخر دهه چهل و اوایل دهه پنجاه میدانند. واقعیت این است که نسبت به مرحوم شریعتی معمولاً با افراط یا تفریط قضاوت میشود.
شریعتی، فردی خوشفکر، خوشبیان، خوشقلم و دارای مطالعات وسیعی بود و نسبتاً اطلاعات خوبی در مورد تاریخ اسلام و برخی احکام اسلامی داشت.
کمبود اصلی شریعتی، نداشتن مطالعات عمیق اسلامی، عدم اطلاعات از علوم حوزوی و اندک بدبینی نسبت به روحانیت بود... شریعتی در یک کلام، صاحب خدمات فراوانی نسبت به معرفی اسلام به نسل جوان است و در عین حال، مواضع و مطالب ایشان از برخی اشکالات نیز مبرّا نمیباشد.