کد خبر 1065946
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۳
رشد ۲۰ هزار واحدی شاخص بورس

روزنامه اعتماد از روزنامه‌های حامی دولت نسبت به عواقب دمیدن به حباب در بورس هشدار داد.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

این روزنامه نوشت: آقای روحانی اخیراً به مردم وعده داد که «خبرهای خوبی از بورس خواهند شنید.» و همزمان از عرضه اولیه سهام «شستا» تعریف و تمجید کرد و از استقبال مردم گفت و اینکه حضور مردم در بازار سرمایه «نشان از حرکت‌های خوب اقتصادی دارد.» این روزها صف‌های طولانی در مراکز ارایه خدمات دولتی یا کارگزاری‌ها را می‌بینید که طولانی‌تر شده است.

بیشتر بخوانید:

بورس، فروشگاه یکی بخر دوتا ببر نیست

خیلی از آنهایی که اندک سرمایه‌ای دارند؛ دنبال دریافت «کد سهامداری» هستند یا در گروه‌های تلگرامی بورسی و سایت‌های خرید و فروش می‌چرخند و تحلیل می‌کنند و سهام شرکت‌ها را می‌خرند و می‌فروشند. هرکسی هم که سرمایه خردی دارد، فرصت را از دست نمی‌دهد و انگار نمی‌خواهد از قافله عقب بماند. اما واقعا جای تعجب ندارد؟ در روزهایی که بیشتر کسب وکارها با بحران مواجه‌اند، در روزهای عجیب تعطیلی و سقوط شاخص‌های جهانی در بورس‌های دنیا، در روزهایی که نرخ رشد اقتصادی چشم‌انداز روشنی ندارد و رونقی به کارخانه‌ها و بخش تولید بازنگشته است؛ بورس بی‌اعتنا به همه چیز یکه‌تازی می‌کند و هر روز رکورد می‌زند؟ قیمت نفت به زیر یک دلار می‌رسد اما شاخص‌های بورس تهران صعودی است. کرونا نفس تولید را گرفته اما بورس به رکوردزنی ادامه می‌دهد و سهامداران سرخوش و امیدوار پول به پای سهام شرکت‌هایی می‌ریزند که هر لحظه احتمال سقوط قیمت شان هست.

مافیای رسانه‌ای قدرتمندی که پشت شرکت‌هاست با تحلیل‌های جذاب و خواندنی از پیش‌بینی روزهای خوب آینده خبر می‌دهند و ولع صاحبان سرمایه‌های خرد، آنهایی که با اندک اندوخته‌ای به دنبال سرمایه‌گذاری در دوران رکود تورمی و کاهش قدرت خرید ریال هستند را بیشتر می‌کنند. در همین دوران است که اتفاقات عجیب و غریب و غیراقتصادی نیز رخ می‌دهد. همین چند روز پیش بود که رئیس‌سازمان امور مالیاتی گفته بود «شرکتی که ۳ سال است با حسابرسی انجام شده ورشکسته محسوب می‌شود، بهای هر سهم خود را از ۶۰ تومان به ۶ هزار تومان رسانده است. یا شرکتی که نماد آن در بورس ۶ ماه بسته بوده به یک باره پس از بازگشایی نماد ارزش آن از ۲۰ میلیارد تومان به نزدیک ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است!»

از تمام این شرکت‌ها که سؤال کنیم چه اتفاقی افتاد تا وضعیت اقتصادی شما چنین دگرگون شد، چیزی ندارند بگویند جز اینکه از طریق افزایش سرمایه و فروش سهام! اما زمانی که این «حباب» در بازار بترکد و «ارزش واقعی» شرکت‌ها عیان شود چه کسی پاسخ زیان همین مردمی را می‌دهد که جایی جز بازار سرمایه برای حفظ ارزش پول خود ندارند؟ رفتار هیجانی در بورس در این روزها اوج گرفته و بسیاری را به طمع سود بیشتر به بازار کشانده است. واسطه‌ها و دلالانی هم هستند که بر این آتش هیجان، هیزم می‌ریزند و دم می‌دهند. در حالی که اتفاق خاصی در اقتصاد رخ نداده و دگرگونی بزرگی به وجود نیامده است. وضعیت‌اشتغالزایی و تولید تغییری نکرده و فروش نفت نیز در اعداد پایینی حرکت می‌کند. در این شرایط باید از تیم اقتصادی دولت پرسید که «آیا حواستان به اتفاقات بورس هست؟»
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
    1 10
    دوستان نگران چیزی نباشید براساس اطلاعات نمودارها واسنادموجودبورس تااواسط سال 1401 خوب است
  • هادی IR ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۸
    12 0
    دولت نیاز به تامین کسری بودجه از فروش دارایی در بازار سرمایه داره. کشور کلاه لازم داره ولی اطرافیان دولت مافیا تشکیل داده اند برای بریدن سر مردم. این باند وحشتناک که از دستکاری در ترازنامه ها و گزارشات شرکت ها تا سفته های بازی های جورواجور ابایی نداره، سودهای نجومی می برند ولی آخر سر وقتی حباب بورس ترکید، جمعیت 10 میلیونی سهامداران مالباخته ناراضی و عصبانی خواهند بود و متاسفانه باید هزینه اش رو نظام پرداخت کنه.
    • محمد IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۰
      2 0
      خب منطقیه هزینه رو سکوت کنندگانی که ورای قانون هستند باید پرداخت کنه
  • محمد رضا GB ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
    4 1
    ممنون از نظر شما، ذکر چند نکته در این تحلیل حائز اهمیت میباشد. اولا آنکه ما برای حباب شاخص ها و تعریف هایی داریم و بر هر افزایش قیمتی نمی توان برچسب حباب زد! اینکه بعضی سهم ها افزایش قیمت های غیر منطقی دارند در آن شکی نیست، یکی از شاخص های مناسب برای محاسبه حباب در بازار ارزش کل بازار سهام بر ارزش تولید ناخالص داخلی کشور میباشد که در بورس ایران حدود 50 درصد میباشد و از نظر تحلیلی بازار سهام ایران در دسته بشدت زیر ارزش ذاتی و ارزان طبقه بندی می شود. ثانیا وقتی تحلیلی گذاشته می شود انتظار داریم شخص سواد کافی در مورد آن داشته باشد! قیمت نفت هرگز حتی به زیر 20 دلار هم نیامده! آن قیمتی که به حدود یک دلار رسیده بود معاملات آتی سررسید ماه می نفت بود! امیدوارم تحلیل گر محترم تفاوت این دو را بداند! موفق باشید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس