کد خبر 105568
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۸

عضو هيات علمي تربيت بدني دانشگاه پيام نور گفت: با بررسي كارشناسي كه در طرح جامع ورزش كشور داشتيم، به جرات مي توانيم بگوييم 72 درصد از بدنه دستگاه ورزش در تمام سطوح، ديپلم و فوق ديپلم هستند

به گزارش مشرق، دكتر لقمان كشاورز كارشناس رشته مديريت ورزشي در گفت‌و‌گو با ايسنا گفت: در ساليان اخير با رشدي كه از نظر تربيت متخصصين و صاحب‌نظران علوم ورزش در هر دو بعد علمي و ورزش داشتيم، در برهه كنوني تصور نمي كنم از نظر مديران ورزشي و تحصيل كرده با مشكل مواجه باشيم.

وي كه از قهرمانان سابق تيم ملي تكواندو است، با اشاره به ناشناخته ماندن افراد متخصص در دو زمينه علمي و ورزشي تصريح كرد: با بررسي كارشناسي كه در طرح جامع ورزش كشور داشتيم، به جرات مي توانيم بگوييم 72 درصد از بدنه دستگاه ورزش در تمام سطوح، ديپلم و فوق ديپلم هستند و تنها درصد محدودي از كارشناسان پس از تبديل سازمان ورزش به وزارت ورزش و جوانان جذب بدنه شدند.

اين استاد دانشگاه اضافه كرد: اكنون ورزش ما از متخصصين علوم فيزيولوژي، مديريت، تغذيه و روانشناسي كمي برخوردار نيست اما به دليل مشكل مديريتي و ورود مديران غيرورزش و اهل فن به بدنه سازمان ورزش، عملا فضا براي حضور انديشمندان و اساتيد دانشگاهي محدود شده و ورود آن‌ها را به اين بدنه غيرممكن ساخته است. براي مرتفع شدن مشكل مديريتي در ورزش، به نظر مي‌رسد مجلس بايد قانوني را مصوب كند كه در آينده بدنه وزارت ورزش و جوانان را تحصيلكرده‌هاي ورزشي تشكيل دهند تا حضور افراد غير ورزشي كه تنها به دنبال اهداف و منافع شخصي هستند، كاهش پيدا كند.

وي در عين حال گفت: البته نمي‌توان تمام كساني كه داراي دكتراي تربيت بدني و متخصص علوم ورزشي هستند، را مدير خواند و بگوييم به درد ورزش مي‌خورند؛ بلكه بايد اين افراد را نيز شناسايي و مديراني كه به طور ذاتي دانش و پيشينه علمي دارند، تزريق ورزش كرد.

اين صاحب نظر علوم ورزش يادآور شد: تا زماني كه وابستگي هاي سياسي دامن گير بخش‌هاي مختلف ورزش است كه صرفا به دنبال پست، مقام و منافع شخصي خود باشند، به طور يقين نمي‌توان يك برنامه استراتژي خاصي براي ورزش طراحي و آن را در مسير درستي هدايت كرد. در سال آينده كه المپيك را پيش رو داريم، كدام يك از فدراسيون‌ها معيار شفاف و روشني براي مربيان تيم ملي از لحاظ علوم روانشناسي، تغذيه و فيزيولوژي دارند، آيا واقعا به متخصصين اين علوم ارزش قائل هستند و گزينش مربيان براساس معيار درستي انجام مي‌شود يا اين گونه مسايل نيز همانند انتخابات فدراسيون‌ها انتصابي است نه بر اساس شايسته سالاري.

وي اضافه كرد: هر زمان انتخاب مربيان به درستي و براساس نظام شايسته سالاري صورت گيرد، به طور شفاف و روشن مي توان عنوان كرد كه در المپيك وضعيت تيم ايران چگونه خواهد بود. تمامي علوم ورزشي زماني اثرات مثبت خود را در يك قهرمان المپيكي به جاي مي‌گذارند كه هماهنگ و كنار هم حركت كنند، در صورتي كه خلايي در يكي از اين موارد پيش بيايد، در آن صورت ورزشكار در رقابت‌هاي حساس و فشرده دچار مشكل خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس