کد خبر 1047981
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶
پیشنهاد حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای برخی کالاهای اساسی +جدول

قائم مقام وزیر صنعت با اشاره به دو شرط برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: تنها اگرمطمئن شویم ارز دولتی بر سفره مردم تأثیر ندارد و یا اینکه از جانب بانک مرکزی با کمبود منابع روبه رو شویم اقدام به این کار خواهیم کرد.

به گزارش مشرق، حسین مدرس خیابانی در خصوص مشکلات برخی از تولیدکنندگان به خصوص مرغداران مبنی بر اینکه قیمت تمام شده بیشتر از نرخ فروش است، اظهار داشت: این مشکل در خصوص تولید مرغ درست است و دلیلی اینکه در تیر ماه سالجاری قیمت مصوب مرغ  را از یازده هزار و 400 تومان به 12 هزار و 900 تومان افزایش دادیم، همین موضوع بود. 

بیشتر بخوانید

تحلیل غلط موافقان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی

وی ادامه داد: با توجه به اینکه نرخ مصوب را کیلویی ١٢هزار و 900 تومان در نظرگرفتیم ولی عملاً زیر 12 هزار تومان فروخته می شود، زیرا این بازار یک بازار کاملاً رقابتی است. بنابراین به منظور جلوگیری از ضرر مرغداران شرکت پشتیبانی امور دام با ایجاد تقاضای مازاد در بازار و خرید مرغ، سعی می کند قیمت ها را به نرخ واقعی مصوب نزدیک کند.

قائم مقام وزیر صنعت با بیان اینکه اگر قیمت مصوب مرغ را افزایش نمی دادیم ممکن بود در این روزها در تولید و تأمین نیاز بازار دچار مشکل بودیم، افزود: شرکت پشتیبانی امور دام، بخشی از مرغ های خریداری شده را  به عنوان ذخایر کشور و بخشی را نیز برای ایامی  چون شب عید و ماه مبارک رمضان که تقاضا افزایش می یابد، روانه بازار می کند. بنابراین کمک ما به مرغدار خرید مرغ مازاد موجود در بازار است. 

مدرس خیابانی با اشاره به ارز 4200 تومانی برای واردات نهاده های دامی خاطر نشان کرد: بزرگترین کمک به تولید کنندگان مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات درسافت نهاده های دامی با ارز دولتی است زیرا اگر این ارز را حذف کنیم قطعا قیمت ها افزایش می یابد و تا زمانی که مطئن هستیم ارز 4200 تومانی به این بخش، در زندگی مردم به خصوص اقشار آسیب پذیر تأثیر دارد، این روند ادامه خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی دولت قصد دارد ارز 4200 تومانی به سه گروه کالایی به جز ماسک که در شرایط فعلی در این فهرست قرار گرفته، بدهد، گفت: تا دو ماه گذشته شکر نیز از جمله کالاهایی بود که این ارز را دریافت می کرد ولی به دلیل واردات بیش از اندازه و تأمین نیاز بازار تا حداقل خرداد ماه سال آینده، تصمیم گرفتیم، ارز دولتی شکر را حذف کنیم و تا کنون هیچ شکری با ارز غیر از 4200 تومان وارد نشده است. 

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی این ارز  با توجه به مخالفانی که دارد، به این کالا ها تعلق می گیرد، تصریح کرد:ما معتقدیم بخش زیادی از هدف ما از این کار که کمک کردن به سفره مردم بود، محقق شده است. برای مثال، امروزه برنج خارجی هر تن حدود هزار دلار خریداری می شود اگر در ارز  4200 تومانی ضرب کنیم با اضافه شدن نرخ تعرفه و سایر هزینه ها، قیمت آن در هر کیلو حدود 6 هزار تومان می شود، که در حال حاضر با نرخ حدود ٨هزار تومان در بازار به فروش می رسد که تأثیر ارز دولتی است.

وی افزود: باتوجه به اینکه بیشتر مصرف کننده برنج های خارجی اقشار آسیب پذیر جامعه هستند،می توانیم بگوییم به هدفمان رسیده ایم.همچنین برنج خارجی یک اهرم برای کنترل قیمت برنج داخلی است زیرا اگر ارز 4200 تومانی برداشته شود، برنج خارجی ٨هزار تومانی دو الی سه برابر شده و برنج داخلی نیز به تناسب افزایش خواهد یافت. 

 قائم مقام وزیر صنعت اظهار داشت: تنها اگرمطمئن شویم ارز دولتی بر سفره مردم به خصوص اقشار آسیب پذیر تأثیر ندارد و یا اینکه از جانب بانک مرکزی با کمبود منابع روبه رو شویم اقدام به حذف ارز 4200 تومانی خواهیم کرد، ولی در حال حاضر و تا این لحظه هیچ تصمیمی برای حذف ارز 4200 تومانی این سه قلم کالای اساسی در سال 99 اتخاذ نشده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    0 1
    شمافقط زوربرنجکاران داخلی رادارید! دولت کشاورزبدبخت بایدتمام نهاده های تولیدبرنج روباارزآزادخریداری نمایدوهزینه های سنگین کشت داشت وبرداشت وشالیکوبی را برمبنای ارزآزادتامبن کندو انوقت بهترین برنج طارم معطررو براساس ارز۴۲۰۰ تومانی کیلویی ۱۷هزارتومان بفروشد!!! فباحت دولت تااین حد!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس