گلوبال هاوک - نمایه

با دستیابی نیروی هوافضای سپاه به سامانه‌ها و قطعات حساس پهپاد MQ-4C ترایتون، باید منتظر ماند و دید که این نیرو از آنچه که به دست آورده است چگونه بهره‌برداری خواهد کرد.

به گزارش مشرق، پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۴:۰۵ بامداد؛ یک فروند پهپاد MQ-4C مشهور به ترایتون که از مبدأ پایگاه ظفره در امارات متحده عربی به پرواز درآمده است، پس از یک پرواز طولانی که بر فراز آب‌های خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان تا محدوده چابهار و در مجاورت مرز هوایی جمهوری اسلامی ایران انجام داده است، در مسیر بازگشت خود و در محدوده کوه مبارک در استان هرمزگان پس از تجاوز چند کیلومتری به مرزهای هوایی کشورمان مورد اصابت موشک سامانه پدافندی «سوم خرداد» نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت و سرنگون شد.

بیشتر بخوانید:

«عین الاسد» پنجمین سیلی سپاه به قدرت پهپادی آمریکا/ کلکسیونی که ظرف ۸ سال پر از جانور قندهار، پریدیتور و ریپر شد +عکس

گرچه در ساعات ابتدایی ساقط کردن، اعلام شد که این پهپاد از نوع RQ-4 و گلوبال هاوک است، امام کمی بعد و با انتشار تصاویر اولیه از لاشه پهپاد و مشخص شدن آنکه یک فروند هواپیمای P-8 نیز در بال آن در حال پرواز بوده مشخص شد که این پهپاد از نوع MQ-4C ملقب به ترایتون بوده و در حقیقت یکی از دو پیش نمونه تولید شده تحت پروژه BAMS-D که به منظور هماهنگ سازی با هواپیماهای گشت دریایی P-8 توسعه داده شده و قیمت آن بیش از ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده، توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه سرنگون شده است.


 

پهپاد MQ-4C ترایتون

تنها یک روز پس از هدف قرار گرفتن پهپاد آمریکایی و در ۳۱ خردادماه؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخش‌هایی از لاشه این پهپاد را که توسط نیروی دریایی سپاه در آب‌های جنوب کشور کشف شده بود به نمایش درآمد؛ پس از آن در شهریورماه و در جریان نمایشگاه پهپادهای غنیمتی نیروی هوافضای سپاه نیز مجددا این قطعات در معرض نمایش عموم قرار گرفت؛ اما یک سوال اساسی کماکان باقی مانده بود؛ قطعات اصلی و سامانه‌های فوق مدرن این پهپاد کجا هستند؟

در حالی که محل هدف قرار گرفتن این پهپاد در آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان قرار داشت که بر اساس اطلاعات موجود متوسط عمق این دریا ۴۵۰ متر و در مناطق نزدیک به تنگه هرمز (محدوده کوه مبارک) عمق آن بیش از ۱۰۰ متر است؛ دستیابی به قطعات حساس ترایتون که در اعماق این آب‌ها قرار داشت، تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسید.


 

تنها یک روز پس از ساقط کردن پهپاد ترایتون، سپاه پاسداران بخش‌هایی از لاشه این پهپاد را به نمایش گذاشت

اما سطح بالای فناوری به کار رفته در این پهپاد و مزایایی که دستیابی به آنها در اختیار کشورمان قرار می‌داد؛ دریادلان نیروی دریایی سپاه را بر آن داشت تا به هر ترتیب ممکن قطعات آن را از اعماق آبهای دریای عمان بیرون بیاورند که این موضوع به تنهایی خود از نظر غواصی در عمق بیش از ۱۰۰ متر نیز دستاوردی قابل توجه است.

قطعات و سامانه‌هایی که اخیرا به دست آمده است،‌ در روزهای گذشته طی مراسمی با حضور سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد.

با بررسی تصاویر منتشر شده از این قطعات جدید، می‌توان به این موضوع پی برد که سطح جدیدی از فناوری‌ پیشرفته و روز دنیا در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار گرفته است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

** موتور توربوفن AE3007H

بر اساس یک تصویر گرافیکی منتشر شده از قطعات جدید این پهپاد، یکی از حیاتی‌ترین تجهیزات این هواپیما که اکنون در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار دارد، موتور توربوفن AE3007H است.

این موتور توربوفن ساخت کمپانی Rolls-Royce آمریکا که این نمونه خاص آن مخصوص پهپادهای خانواده گلوبال هاوک توسعه یافته است، قابلیت پرواز طولانی مدت در ارتفاع ۷۰ هزار پا (بیش از ۲۱ کیلومتر) را دارد که نخستین تست آن در این ارتفاع در سال ۱۹۹۶ میلادی انجام شده است.

این موتور توان ایجاد۸۵۰۰ پوند قدرت خروجی را دارد و از نوع High Bypass است که توان تولید مقدار بیشتری نیروی تراست را نسبت به موتورهای Low Bypass دارد. این موتور ۲۹۲ سانتی‌متر طول، ۹۸ سانتی‌متر قطر و کمپرسور آن ۱۴ مرحله فشار قوی است. این مدل از موتورهای هوایی که تا کنون بیش از ۳۴۰۰ فروند از آن تولید شده است و بیش از ۲۳ میلیون ساعت پرواز مطمئن را ثبت کرده است، نمونه‌های مختلف آن علاوه بر نصب بر روی پهپادهای خانواده گلوبال هاوک، بر روی جت‌های امبرائر-۱۴۵ و یک نمونه از جت‌های کمپانی سسنا نیز نصب شده است.


 

موتور AE3007H

پهپاد ترایتون نیروی پیشران خود را به وسیله یک موتور AE3007H تامین می‌کند. از جمله ویژگی‌های مهم فناوری این موتور، قابلیت پرواز طولانی مدت در ارتفاع بالا است.

** ارابه‌های فرود

ارابه‌های فرود یک وسیله پرنده شامل چرخ‌ها، ارابه‌ها و سیستم تعلیق یکی از مهمترین و در عین حال پیچیده‌ترین بخش‌های یک هواپیما است که طراحی و ساخت آن به دلیل فشارهای مختلف وارده بر این قسمت از حساسیت خاصی برخوردار است.

یکی از بخش‌هایی که در بازیابی و جمع آوری قطعات پهپاد ترایتون به نظر می‌رسد که سالم به دست آمده باشد، قسمت مربوط به ارابه‌های فرود و چرخ‌های پهپاد است.


 

ارابه‌های فرود ترایتون

علاوه بر قسمت ارابه فرود، یکی دیگر از قسمت‌هایی که سالم از این پهپاد به دست آمده است، واحد کنترل ترمز آن است که وظیفه تنظیم فشار ترمز و کاهش سرعت هواپیما پس از فرود بر روی زمین را دارد.


 

واحد کنترل ترمز پهپاد ترایتون

** رادار SAR

یکی دیگر از قطعات ارزشمند ترایتون که اکنون در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار دارد، رادار پیشرفته SAR این پهپاد است که بر اساس اطلاعات قبلی که در خصوص این پهپاد وجود دارد، از نوع AN/ZPY-3 است.


 

تصویر گرافیکی از رادار AN/ZPY-3

رادارهای SAR یا رادارهای دهانه مصنوعی (Synthetic Aperture Radar) نوعی از رادارها هستند که عمل نقشه برداری از سطح زمین را به استفاده از تاباندن امواج رادیویی با سرعت و فرکانس بالا به سطح مورد نظر انجام می دهند. بدین ترتیب با دریافت امواج منعکس شده از سطح تحت نقشه بردار، تصویری دو بعدی از محیط توسط کامپیوتر رادار تشکیل می‌شود که در حقیقت همان نقشه تهیه شده به وسیله تکنولوژی رادارهای SAR است.


 

آنتن‌های پهپاد ترایتون که اکنون در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار دارد

از جمله ویژگی‌های استفاده از رادارهای SAR قابلیت کار در تمام ساعات شبانه روز با شرایط مختلف جوی و تهیه تصاویر موثر و با کیفیت و تفکیک پذیری بالا است که می‌تواند کاربردهای مختلفی در مصارف نظامی و غیرنظامی داشته باشد.

از آنجایی که رادارهای SAR از جمله تجهیزات سنجش از دور محسوب می‌شوند، در سال‌های گذشته نیز قدم‌هایی برای ساخت این نمونه از رادارها در کشور برداشته شد که از جمله آنها یک نمونه رادار SAR هواپایه توسط پژوهشگاه فضایی ایران است.


رادار SAR تولید شده در پژوهشگاه فضایی ایران

رادار SAR ابصار نیز یکی دیگر از رادارهای ساخته شده از این نوع است که برای مصارف نظامی در کشورمان توسعه داده شده است.

اما رادار AN/ZPY-3 که اکنون در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار گرفته است یک رادار چند منظوره فعال (MFASR) باند X ساخت شرکت سازنده پهپاد ترایتون یعنی Northrop Gruman است که بعنوان رادار اصلی این پهپاد به منظور نظارت بر عملیات دریایی و شناسایی اهداف سطحی در دریا عمل می‌کند.


 

آنتن رادار SAR پهپاد ترایتون

این رادار که به دلیل اسکن الکترونیکی و همچنین چرخش مکانیکی آن قادر به پوشش ۳۶۰ درجه اطراف خود است، می‌تواند منطقه وسیعی را در دریا و یا خشکی اسکن و نقشه برداری کند که بنابر ادعای شرکت سازنده در کاتالوگ مربوط به این هواپیما می‌تواند در یک روز منطقه‌ای را به وسعت ۳.۶ میلیون مایل مربع اسکن و نقشه برداری کند.

** واحدهای الکترونیکی

از دیگر قطعات به دست آمده از این پهپاد، چندین واحد الکترونیکی کنترل و پردازش از جمله سوپر کامپیوتر و پردازنده اصلی ترایتون است. از جمله بخش‌های به دست آمده از این پهپاد می‌توان منبع تغذیه ولتاژ بالا، مودم لینک دید مستقیم، واحد حسگرهای الکترونیک، واحد مدیریت محموله و مودم لینک ماهواره‌ای برشمرد  که هرکدام از آنها به دلیل برخورداری از فناوری ساخت بالا، قطعاتی ارزشمند و یا به تعبیر فرمانده نیروی هوافضای سپاه یک «گنج» محسوب می‌شود که اطلاعات آن قابل بهره‌برداری است.


از جمله واحدهای الکترونیکی به دست آمده از پهپاد ترایتون

نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در موارد گذشته، عملا نشان داده از آنچه که بعنوان غنیمت به دست می‌آورد، حداکثر بهره‌برداری ممکن را به عمل خواهد آورد؛ به طوریکه دستیابی این نیرو به پهپادهای غنیمتی چون RQ-170 منجر به تولید نمونه‌های متنوعی از پهپادهای رزمی شامل سیمرغ (نمونه واقعی) و شاهد-۱۹۱ و صاعقه (نمونه‌های ۶۰ درصد رزمی) شد.

اما در خصوص ترایتون نیز فرمانده نیروی هوافضای سپاه بر این موضوع تاکید کرده است که تمام فرکانس‌ها، کدها و رمزهای این پهپاد در اختیار کشورمان قرار گرفته و اکنون از تهران می‌توانیم از فاصله چندهزار کیلومتری این هواپیما را از کار بیاندازیم؛ موضوعی که حکایت از تسلط نیروی هوافضای سپاه بر فناوری‌های پیچیده این پهپاد دارد.

اکنون باید منتظر ماند و دید که این نیرو از آنچه که از ترایتون آمریکایی به دست آورده است چگونه بهره‌برداری خواهد کرد و این غنائم ارزشمند در کدام یک از تسلیحات و تجهیزات دفاعی آینده نمود پیدا می‌کند؟

با این تفاسیر پس از ضربه و حملات موشکی سپاه به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در ۱۸ دی‌ماه سال جاری، اکنون با اعلام دستیابی ایران به سامانه‌ها و قطعات حساس پهپاد ترایتون، می‌توان گفت که دومین سیلی نظامی سپاه به آمریکا در کمتر از ۳۰ روز زده شده است؛ سیلی که این‌بار درد آن نه‌تنها در عرصه نظامی، بلکه پیشرفته‌ترین فناوری‌های آمریکایی را نیز تحت شعاع خود قرار خواهد داد. 

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 44
  • در انتظار بررسی: 7
  • غیر قابل انتشار: 8
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    34 42
    ما در موتور ضعف داریم ماشین قطار هواپیما
    • IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      80 3
      ای کاش یک هزارم غیرت سپاه و ارتش رو خودروسازها و دیگر دولتی های بی عرضه داشتند نه اصل یک میلیونیم هم بود کافی بود
  • اصلاح طلب اصل NL ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    مشرق دروغ میگه فریب نخورید این هواپیما با تکنولوژی فوق محرمانه پنتاگون خاکستر و محو شده...دست سپاه و ایران نیست
    • داریوش IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      33 2
      در پاسخ به نظر اون کم عقل که گفته باور نکنید ( راست گفتی ولی در خلوت شب گفتی در کل مزخرف گفتی) خخخخخ
    • IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      71 3
      ارواح عمت
    • IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      59 3
      برو سریعا خودتو یک آسایشگاه روانی بستری کن. قبلش چشم پزشکی برو.
    • کوروش IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      26 1
      ترامپ ترورکار هم که بگه و تشکر کنه که اون پهپاد اونوریه رو نزدیم ، این ها باور نمیکنند ! اعذوا باالله من الشیطان الرجیم.
    • IR ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      6 1
      وقتی یه دستگاه از روی اون ساختند اونوقت معلوم میشه. پیشنهاد میکنم اینقدر لجن پراکنی نکنی چون تاثیری جز فحش خوردن برات نداره
    • بچه ایران IR ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۱
      14 1
      چقدر خوشم اومد از اینهمه اطلاعات فوق محرمانت پسرک،هوشت خیلی سطحش بالاست خدا وکیل بگو ببینم من به کسی هیچی نمیگم،یواش بگو کسی متوجه نشه. از کجا فهمیدی که قطعات پهباد مدرن آمریکا دست سپاه نیفتاده؟؟
    • حامد IR ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۱
      2 0
      تو یه غربزده فارسی زبان هستی که فارسی تایپ میکنی و فارسی رو یاد گرفتی اما ایرانی نیستی
  • IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    بابا یه جوری حرف میزنین انگار این پهپاد اصلا موشک نخورده بهش و کاملا سالمه! اون عقبش رو نگاه کنین موتورش نابود شده
    • ع IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      88 1
      موتورش رو درآوردن نابغه
    • IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      18 14
      اقای ع! هرچی از زیر آب کشیدن بیرون اون بالاس قسمت موتورش تو اخر تصویره برو فیلمشو ببین که به نظر میاد خراب شده
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    62 2
    آینده ایران عزیز را نگاه کنین
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    10 45
    چرا بعد این همه مدت از آب درآوردن
    • soorena US ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      60 2
      خیلی وقته از آب کشیدن بیرون شاید الان وقتش بوده که با نمایشش پیام خاصی رو به مخاطب خاصی برسونن...
  • عیسی IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    74 4
    ای بدبختای وطن فروش شما کور بودین قسمتی از همین فناوری راداری رو در حمله به پایگاه آمریکا استفاده کردن .امریکاییاخودشون خوب میدونن با به دست آوردن این فناوری سپاه قدرتش از نظر فناوری بیشتر خواهدشد بعدشم قرار نیست که سپاه همه اطلاعات رو در اختیار مردم بزاره چون بین مردم خائن و وطن فروش زیاده
    • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      29 2
      خائنان و وطن فروشان کم نیستند اما از مردم هم نیستند لطفا این افراد رو با مردم بزرگ و محترم ما جمع نبندین...
    • علی IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      2 24
      بعله خب ما کارایی همین فناوری رادار رو در تشخیص هواپیمای اوکراین ب عینه دیدیم
  • سلام IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    37 2
    جناب اصلاح طلب! اول خودت را اصلاح کن ،نبستهای ناروا به کسی نده!
  • IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    7 69
    به دو تا چَرخ این پهپاد مینازین؟ اف14 که ده برابر از این پیشرفته تره و اون هم چَرخ داره رو نتونستیم بومی کنیم حالا دوتا چرخ این به چه درد ما میخوره؟
    • سیدمرتضی IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      31 6
      اولا اف14 یک جنگنده برتری هوایی که الآن بخاطره این که همچین جنگندهایی هزینه بسیار بالایی دارن برای نگهداری کلاتولیدشون متوقف شده اخرینش همین اف22که قرار بود جانشین اف14 بشه در ژاپن که به دلیل هزینهای زیاد این گزینه لغو شد واف18جانشینش شد مهمترین دلیل بازنشستگی اف14هم هزینه بالای نگهداری اونه هواپیمابدون سرنشین تفاوت میکنه وظیفش هم شناسایی وهم بمباران وپشتیبانی نزدیک ونسل6جنگندها هم بدون سرنشینن هم باسرنشین میتونن پرواز کنن پس چراما بیم روی اف14سرمایه گذاری کنیم هرچند اف14 میتونه مانندسوخوی24بمباران کنه باچابکی بیشتر ماکمبودامکانات مادی مواجهیم نمونش تانک کرار یاذولفقار که فعلاتولیدشون متوقف شده پس نه این که ماتکنلوژی نداریم بلکه مقرون بصرفه نیست مهندسی معکوسش ماتوصنایع نظامی مشکلاتی داریم اماشما ببینید با اینهمه کمبوده بودجه ببینید چه کارهایی خوبی انجام دادن موشک قائم114هم همین نمونشه مشکل صنایع نظامی مدیریت و بودجن نه تکنلوژی باور373پدافندی کاملاازنظرتکنلوژی پیشرفتن رادارای آره فازی وموشکهای باتغییربردار رانش و...
    • IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      5 22
      ه‍هههههههه....باشه
    • IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      27 4
      اتفاقا اف ۱۴ تمام قطعاتش بومی شدس ولی علت این که تولید نمیشه هزینه ساخت بالاشه و این که پلتفرمش برای توسعه مناسب نیست آمریکا هم برای همین هزینه بالاش بازنشستش کرد ما که دیگه تحریم هم هستیم...
    • حجت IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      3 3
      اینو جایی نگی که می فرستنت دیوانه خونه
    • تحقیق و مطالعه لطفا ... IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
      0 2
      خدا وکیلی کمتر شایعه درست کنید ... پهپاد از نوع rq4_a بوده و این رو سنتکام میگه ... در ضمن این یک نوع عملیات ضد پدافند هست و با کمک p8 پوسایدون انجام میشه و لطفا اگر اطلاعات نظامی ندارید الکی f14 را به f22 و ... را به شقیقه ربط ندهید ...
  • رادمان IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    3 17
    آب مدر این دستگاه ها رو درنیاورده مگه؟؟؟سالم میمونند وقتی آب درونش رفته؟؟
  • NZ ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    19 0
    به این عملکرد می گویند تدبیر واقعی و امید به جهت قاطعیت در جلوی متجاوز. این تدبیر است که هم به زبان دشمن با دشمن صحبت می کند و هم با زدن تکنولوژی ایجاد فرصت برای پیشرفت و چرخاندن بخشی از اقتصاد کشور را می کند.
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    18 1
    صددرصد موشک به بالش خورده که این تجهیزان زیاد اسیب ندیدن
  • بی نام NL ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    11 0
    علان باید به فکر پیدا کردن جنگال پیشرفته این پهپاد باشیم اگر به این سیستم برسیم و در صورت صحت داشتن موضوع پیدا شدن موتور قدرت ما افزایش خواهد یافت
  • فرهمند IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    17 3
    اونجوری که من تو عکس می بینم مهمترین عایدی این غنیمت باکس های اویونیکی هستن . جائی که هوا فضا به لطف مهندسای قوی که داره میتونه روش مهندسی معکوس بزنه . نهایتا خروجی اون تجزیه و تحلیل در فناوری بومی خودمان جذب می گردد . کاری که قبل از این هم انجام شده. واضحتر منظورم اینست که مثلا RQ170 ایرانی الزاما عینا با RQ170 غنیمتی قابل مقایسه نیست.در جدول مقایسه بعضی چیزها داون گرید میشود.
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    2 23
    باید خیلی تلاش کرد تا مثل آنها شد
  • IQ ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    39 0
    درود به شرف و غیرتتون دلاور مردان ایران
  • رامین IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    2 15
    این خبر مشکوک است چرا که فناوری های در اختیار نظام مقدس جمهوری اسلامی بسیار پیشرفته تر از تکنولوژی امریکا هستش
    • IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
      0 0
      نکشیمون پیشرفته
  • DE ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    26 0
    بابا کار سپاه دست مریزاد داره . چندین سال کار تحقیق و ممارست و مهندسی این پروژه فوق سری یانکی ها به باد فنا رفت و خوشمان باشد زمانی که از این فن آوری علیه خود این روسیاها ( آمریکاییها ) استفاده بکنیم .
  • DE ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    14 0
    بابا کار سپاه دست مریزاد داره . چندین سال کار تحقیق و ممارست و مهندسی این پروژه فوق سری یانکی ها به باد فنا رفت و خوشمان باشد زمانی که از این فن آوری علیه خود این روسیاها ( آمریکاییها ) استفاده بکنیم .
  • ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    4 0
    ازروش لطفا بسازید
  • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    8 0
    ایول داره
  • CA ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
    36 2
    من مطمئن تمامی اینها مهندسی معکوس میشود و به خط تولیدات سپاه اضافه خواهد شد. کاربرد این قطعات میتواند بخش های دیگر اقتصاد را هم میتواند متحول کند. انشالله اف سی و پنج هم ساقط کنند و مهندسی معکوس انجام بدهند.
  • IR ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۱
    1 0
    رولز رویس انگلیسی هست. لطفا اصلاح کنین. پرات اند ویتنی و جنرال الکتریک امریکایی هستن
  • IR ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۱
    1 0
    Rolls-Royce امریکایی نیست انگلیسیه
  • امیر محمد IR ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    1 1
    درود به سپاه درود به سردار حاجی زاده که واقعا سلیمانی دیگری هست بخدا شما مایه افتخار وعضمت ایران ایرانیها هستید
  • IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
    4 0
    در لاشه پهباد ترایتون موتور بدست نیامده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس