هفته کتاب - رمضانی

در مجموع ۱۸۴۵۰ برنامه و فعالیت در ایام هفته کتاب در گستره ۳۱ استان کشور برگزار می‌شود. برنامه ها به طور روزانه برگزار می‌شوند و بیشترین برنامه در سطح استان در یک روز، ۱۲ و کمترین، ۴ برنامه است.

به گزارش مشرق، نشست خبری مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخانه نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای اعلام برنامه های این نهاد در هفته کتاب، بعدازظهر امروز شنبه ۱۸ آبان با حضور جمعی از اهالی رسانه در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

رمضانی در ابتدای این نشست گفت: شروع برنامه های نهاد کتابخانه ها در هفته کتاب طبق روال سالهای گذشته با حضور کتابداران و مسئولان نهاد کتابخانه ها در مرقد امام خمینی و تجدید بیعت با ایشان خواهد بود که روز سه شنبه ۲۱ آبان در استانه هفته کتاب برگزار می‌شود. با توجه به اینکه ۲۴ آبان روز جمعه همزمان با ولادت پیامبر اکرم به عنوان روز ملی کتاب و کتابدار شناخته شده و برنامه ملی نهاد کتابخانه ها هر سال در این روز برگزار می شد امسال این برنامه روز سه شنبه برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه ملی تقدیر از کتابداران و دست اندکاران حوزه کتاب امسال برای اولین بار خارج از تهران برگزار می‌شود و یزد میزبان این رویداد خواهد بود. این برنامه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای هیئت امنای نهاد کتابخانه ها و کتابداران سراسر کشور برگزار می شود. برای این مراسم ما در طول سال کتابدارانمان و کتابخانه هایمان را رصد می کنیم وبرای این کار سامانه و ساختاری داریم. به این ترتیب عزیزانی که در حال خدمت در حوزه کتاب هستند ارزیابی شده و در دو سطح ملی و استانی مورد تقدیر واقع می شوند.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخانه نهاد کتابخانه ها در ادامه گفت: تقدیر و تجلیل در مراسم مذکور از کتابخانه های برتر اعم از کتابخانه های نهادی و مشارکتی، مسئول برتر، کتابدار برتر، خدمتگزار برتر، پیشکسوت برتر و کتابخوان برتر انجام می‌شود. خیرین کتابخانه ساز هم امسال در برنامه ملی مورد تقدیر قرار می گیرند. در زمینه خیرین کتابخانه ساز امسال با تنوع زیادی مواجه بودیم؛ اعم از اهدای کتاب، کتابخانه سازی و ...

رمضانی گفت: امسال از استانداران به عنوان روسای انجمن های برتر تقدیر خواهد شدو همانطور که می دانیم انجمن ها رکن قانونی نهاد کتابخانه ها در استانها و شهرستانها هستند. در سالی که گذشت همچنین برنامه و جشنواره خاطره نویسی کتابداران عزیزی را داشتیم که نتایج برندگان این مسابقه امسال مشخص می شوند و کتاب منتخب جشنواره نیز در همان روز جشن ملی کتاب و کتابداران رونمایی می‌شود. این مسابقه  ۶ برگزیده ملی و ۴۰  شایسته تقدیر دارد که بناست روز ۲۳ آبان معرفی شوند. ما علاوه بر برنامه های ملی، برنامه های استانی هم خواهیم داشت که شروع برنامه های استانی روز دوشنبه ۲۰ آبان در گیلان و خراسان شمالی خواهد بود. برنامه های پایانی هم در سه استان مختلف کشور برگزار می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از کارهای نهاد برای هفته کتاب ایجاد پروفایل و صفحه مجازی برای هر کتابخانه است که با هدف خدمت رسانی بهتر انجام شده و ساختار منسجم و یکپارچه اش بخاطر برنامه ریزی صورت گرفته و بارگذاری شده است. این سامانه و ساختار منسجم هم بناست در هفته کتاب رونمایی شود. ما همچنین امسال نشست بین المللی کتابخوان را با موضوع پیامبر اعظم(ص) در بخش مرکزی نهاد کتابخانه ها داریم و در آن از حضور چهره ها و شخصیت های بین المللی برای معرفی کتابهایی در رابطه با پیامبر(ص) بهره خواهیم برد.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخانه نهاد کتابخانه ها افزود: در مجموع ۱۸ هزار و ۴۵۰ برنامه و فعالیت در ایام هفته کتاب در گستره ۳۱ استان کشور برگزار می‌شود. برنامه ها به طور روزانه برگزار می‌شوند و بیشترین برنامه در سطح استان در یک روز، ۱۲ و کمترین، ۴ برنامه در روز است. امسال در هفته کتاب ۱۱ باب کتابخانه جدید افتتاح می‌شود. ۴ کتابخانه توسعه پیدا می کند، ۱۰ جابجایی ساختمان داریم و یک مورد هم بازسازی و بهره برداری از اماکن مربوط به کتابخانه ها است. به مناسبت فرا رسیدن هفته کتاب روز ۲۵ آبان عضویت در کتابخانه های سراسر کشور رایگان است و جریمه دیرکرد در بازگردان کتاب به کتابخانه به شرط بازگرداندنشان بخشیده می‌شود.

رمضانی  گفت: امسال دستورالعمل کتاب یاران تدوین شده است و تلاش داریم با گذراندن مراحل قانونی در هفته کتاب ابلاغ شود. باقی برنامه ها نیز کلاس ها و دوره های آموزشی مختلف هستند.

وی گفت: در قانون نهاد کتابخانه ها تصدی گری تمام کتابخانه به جز آنچه در قانون آمده مثل کتابخانه مجلس و ... اداره و نظارت بر کتابخانه ها و سالن های مطالعه با نهاد کتابخانه ها است. این بند از قانون تا به حال اجرا نشده بود. به این ترتیب با حمایت وزیر ارشاد و وزیر کشور همه مراحل اجرایی اش به لحاظ قانونی انجام شده و از این به بعد نظارت نهاد را روی کتابخانه ها خواهیم داشت. البته باید بگویم که ما به تنهایی نمی توانیم این کار را انجام بدهیم.  

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخانه نهاد کتابخانه ها تصریح کرد: در مقایسه ای که دوستان ما در نهاد انجام داده اند بین شش ماهه سال اول ۹۷ تا شش ماهه دوم آن سال، عضویت ۱۷ درصد، امانت کل منابع ۳۰ درصد، امانت خارج و داخل کتابخانه ۳۰ درصد، میزان مراجعه ۱۵ درصد، تعداد صندلی مطالعه ۷ درصد، تعداد کتابخانه ۲.۵ درصد و میزان نسخه های کتاب ۶ درصد افزایش یافته است. اما کاهش های جدی ما در حوزه کتابخانه، مشارکتی است و دلیلش هم مشخص است چون کتابخانه مشارکتی توسط بخش خصوصی و خیرین اداره می شوند. بنابراین به خاطر وضع اقتصادی ۱۵ درصد کاهش داشتیم و سعی داریم حمایت لازم را به عمل آوریم.
رمضانی در بخش دیگری از این نشست درباره  افتتاح کتابخانه های مرکزی در مراکز استانها گفت: سال گذشته افتتاحیه کتابخانه های بیرجند و مشهد را داشتیم و امسال در تلاشیم کتابخانه یزد را تا پایان سال آماده بهره برداری کنیم که با این کار تعداد کتابخانه های مرکزی کشور به ۱۰ باب می رسد. امیدواریم بتوانیم تا سال آینده یک یا دو کتابخانه مرکزی را به بهره برداری برسانیم.

وی در زمینه کتابخانه های سیار هم گفت: ما در این زمینه تلاش جدی مان را شروع کرده ایم و در حال حاضر ۲۸ کتابخانه فعال سیار داریم که کارکرد و کارایی شان می گوید جزو مفیدترین کتابخانه های کشور هستند چون خدمت را به محل زندگی مردم می برند و البته باید برای کیفی سازی شان تلاش شود. با روند فعلی تا پایان امسال ۵ کتابخانه سیار دیگر به ۲۸ کتابخانه فعلی اضافه خواهد شد.

در پایان این مراسم از پوستر امسال هفته کتاب نهاد کتابخانه‌ها رونمایی به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس