«استعفای روحانی» به اسم اصولگرایان، به کام ژنرال‌های اصلاح‌طلب!

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

«استعفای روحانی» به اسم اصولگرایان، به کام ژنرال‌های اصلاح‌طلب!

«محمدرضا خبّاز»، از فعالان اصلاح‌طلب اخیراً طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز با اسم بردن از چیزی به نام «دولت پنهان» نوشته است:

دولت پنهان سعی دارد تا با کمک برخی نهادها، شرایط را بر دولت سخت کند تا آقای روحانی خودش استعفا دهد! اما معلوم می‌شود که روحانی را نشناخته‌اند.

او همچنین می‌گوید:

آقای روحانی به حول و قوه الهی با استقامتی که دارد بر مشکلات پیروز خواهد شد و البته اگر دولت در سایه دست از لجبازی بردارد، مشکلات مردم زودتر حل می‌شود. ولی اگر همچنان همان رفتاری را داشته باشند که آمریکا، اسرائیل و عربستان انجام می‌دهند، طبیعتا دیرتر به اهداف تعیین شده خواهیم رسید و مردم رنج بیشتری را متحمل می‌شوند [۱]

*در کنار خبّاز، سعید حجاریان نیز به تازگی از راهبردهایی طراحی شده در جریان راست خبر داد که قصد خلع رئیس‌جمهور روحانی از قدرت و به استعفا کشاندن او را دارند.

این در حالیستکه بحث «استعفای روحانی» نخستین بار ۳ سال قبل توسط شخص سعید حجاریان مطرح شد و ما در وبلاگ مشرق به ناراستی حجاریان در این زمینه اشاره کردیم. [۲]

به نظر می‌رسد تأکید بر مسئله استعفای روحانی با توجه به جدی شدن پروژه عبور از رئیس‌جمهور برای جریان چپ مطرح شده است.

***

«دولت موازی»، طراحی بانیان اغتشاش برای مقصر جلوه دادن سپاه و رهبری نظام

به تازگی عبارتی تحت عنوان «دولت موازی» یا «دولت پنهان» توسط معاریف اصلاح‌طلب و رسانه‌های این جریان خاص سیاسی مورد اشاره و تأکید قرار می‌گیرد.

«آذر منصوری»، از فعالان زن اصلاح‌طلب اخیراً در بخشی از مصاحبه خود با سایت جماران گفته است:

دستورکار دولت موازی، القای یأس و ناامیدی و ناکارآمد نشان دادن دولت است. [۳] (ما در وبلاگ مشرق کراراً مثال‌هایی را از عزم جریان خاص برای القای ناامیدی در کشور ذکر کرده‌ایم)

«محمدرضا خبّاز»، دیگر فعال اصلاح‌طلب هم چند روز قبل در یادداشتی تأکید کرد که چیزی تحت عنوان «دولت پنهان» به دنبال استعفای رئیس‌جمهور روحانی است! [۴]

«هادی غفّاری»، چهره دیگر جریان خاص است که در مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان امروز از «دولت در سایه» نام برده و اظهار کرده است: «دولت در سایه» یا «دولت پنهان» نیز همه حرکت‌های دولت آقای روحانی را رصد می‌کند.

او همچنین در این باره می‌گوید:

«دولت پنهان» به‌دنبال تحول در مدیریت کشور نیست، بلکه به‌دنبال حکومت کردن و اقتدارگرایی است. این دولت فی‌النفسه به‌دنبال قدرت است و به چیزی به جز این فکر نمی‌کند. رشد و تعالی جامعه هیچ‌ جایگاهی در اندیشه دولت پنهان ندارد. منطق دولت پنهان نیز این است که «چرا او آری و من نه» و به بیان دیگر اگر قدرت در اختیار این افراد باشد هر اقدامی مباح است، اما اگر قدرت در اختیار دیگران باشد حتی اگر خیرترین اقدامات نیز صورت بگیرد، دارای اشکال است و باید از آن انتقاد کرد.[۵]

«سعید حجاریان»، از تئوریسین‌های اصلاحات نیز نفر بعدی است که در مصاحبه چند روز قبل خود با روزنامه اعتماد در این باره می‌گوید:

همه انتقادات متوجه دولت و رییس جمهور نیست. در واقع، اهرم های قدرتی در ساختار سیاسی ما فعال هستند که ابتکار عمل را از دولت گرفته اند و نه تنها پاسخگوی عملکردشان نیستند بلکه همواره در مقام منتقد قوه مجریه ظاهر می شوند. روحانی به چنین وضعیتی واقف است...[۶]

*از باب کنایه بایستی اشاره کرد چرا وقتی آقای روحانی نامه تبریک می‌نوشت و یا اصلاح‌طلبان مردم را به جشن خیابانی از بابت برجام دعوت می‌کردند، خبری از دولت پنهان نبود؟

برخی محافل تحلیلی از چند سال قبل پیش‌بینی کرده بودند که به دنبال شکست «برجام روحانی»، ستاد جریان سیاسی خاص به دنبال پروژه‌های عبور از روحانی و البته «مقصّرتراشی» خواهد رفت.

به سخن دیگر اینکه قرار است برای تمام کمبودها و شکست‌های دولت و اصلاح‌طلبان یک مقصّر فرضی تراشیده و به افکار عمومی تحمیل شود.

جالب آنکه همان محافل تحلیلی تأکید دارند این طراحی عجیب می‌رود تا به «فتنه اعتراض ظالمانه» در کف خیابان‌ها نیز منتهی شود.

به این طریق که اصلاح‌طلبان با ترویج فضای ناامیدی و یأس در کشور و تأکید تلویحی بر اینکه اوضاع درست‌بشو نیست، قصد دارند عامل تمام شکست‌های دولت از جمله برجام و ناامیدی نسبت به آینده - که خودشان به غلط در حال ترویج آن هستند - را همین «دولت موازی» یا دولت پنهان معرفی کنند.

بدیهیست که اگرچه آنها نامی از عوامل این به اصطلاح دولت پنهان و نقطه کانونی آن نمی‌برند اما تنها کسی که در ایران قدرتی بیش از رئیس‌جمهور دارد و می‌تواند ضمیر مرجع این عبارت جدیدالولاده باشد، اصل نظام و جایگاه رهبری در ایران است.

ستاد جریان خاص به زعم خود با ترویج این عبارت یا مفاهیم مشابه آن، می‌تواند مسبب‌الاسباب مشکلات کشور را (که البته توانسته است در راستای سیاه‌نمایی خود، آنها را بحرانی هم جلوه دهد) اصل نظام اسلامی معرفی کند و ضمن ناراضی سازی کسانی از مردم، به تماشای اغتشاشات آینده بنشیند.

اغتشاشاتی با محتوای «اعتراض ظالمانه» و «انقلاب کفشدارها» که پیش لرزه آن در دیماه ۹۶ رخ داد...

لازم به توضیح است ستاد جریان خاص در حالی قصد دارد رهبری نظام و دستگاه‌های کلان نظام مثل سپاه پاسداران را مقصّر در شکست‌های بزرگ دولت عنوان کند که آقایان در روزگاری حتی از این می‌گفتند که رهبری نظام مانع انجام پروژه‌ها و مذاکرات دولت است.

جالب آنکه افکار عمومی سابقه این رفتار ناجوانمردانه را در تاریخ و در جنگ صفین نیز در خاطر دارد... آنجا که افرادی از سپاه امیرالمؤمنین(ع) فریب معاویه را خوردند و حضرت را مجبور به پذیرش حکمیت کردند.

اما پس از آنکه مشخص شد دچار یک نیرنگ بزرگ شده‌اند، گفتند که پذیرش حکمیت کار علی(ع) بوده است و او هم بایستی همراه با ما توبه کند.

از طرف دیگر، برجام آقای روحانی در حالی قرار است به جایگاه رهبری نسبت داده شود که رهبر انقلاب از روز اول نسبت به دستاوردهای احتمالی برجام ابراز تردید کردند و صراحتا اعلام داشتند که به مذاکرات بدبین هستند و از این گفتند که دولت بایستی توجه خود را به جای خارج از مرزها به داخل کشور و ظرفیت‌های ملی معطوف کند.

گفتنیست به تازگی صحبت‌هایی از یک چهره اصلاح‌طلب درباره «حکومت بعد» نیز منتشر شده است.

این صحبت‌ها را می‌توانید اینجا بخوانید:

آماده‌باش جریان خاص برای استقبال از «حکومت بعد»

***

برای عبور از خطوط قرمز هم مأذون بودید آقای عراقچی!؟

ایلنا گزارش داد: «عباس عراقچی»، از اعضای تیم مذاکره‌کننده دولت در قضیه برجام به تازگی در یک مصاحبه درخصوص مطالب منتشرشده در برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه دولت خروج آمریکا از برجام را پیش‌بینی می‌کرد از این رو برای مذاکره با اروپایی‌ها از رهبر انقلاب اذن دریافت کرده است، اظهار داشت:

به‌طور کلی باید گفت دیپلمات‌ها بدون دستورالعمل هیچ کاری انجام نمی‌دهند و با توجه به اینکه مامور کشورشان محسوب می‌شوند در چارچوب دستوالعمل ذکر شده حرکت می‌کنند. [۷]

خبرگزاری ایلنا همچنین برای تیتر این خبر از عبارت: «دیپلمات‌ها بدون دستورالعمل هیچ کاری انجام نمی‌دهند» استفاده کرده است!

*به غیر از عراقچی، سعید حجاریان نیز به تازگی در مصاحبه خود با روزنامه اعتماد از چیزی به نام «استیذان ظریف برای مذاکرات جدید با اروپا» صحبت کرده است. [۸]

اشاره و منظور این افراد این است که هرکاری که در مذاکرات انجام گرفته با نظری رهبری نظام بوده است!

اما سؤالی که به ذهن خطور می‌کند و باید آنرا پرسید این است که آیا ظریف و عراقچی برای عبور از خطوط قرمز هم اجازه داشته‌اند؟

مسئله‌ای که صراحتاً مورد اشاره رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت و معظم‌له از این گفتند که مذاکره‌کنندگان از برخی خطوط قرمز عبور کرده‌اند.

از طرف دیگر آیا کسی در ایران هست که نداند برجام، اتوپیا، اصرار و تمنّای رئیس‌جمهور روحانی بود نه راهبرد کلان نظام اسلامی...

اصرار کسانی در ستاد مشترک دولت و اصلاح‌طلبان برای ربط دادن برجام آقای روحانی به رهبری نظام پیش از این در کلام اشخاص دیگری نظیر منتجب‌نیا، ناطق نوری، تابش و غیره هم جلوه‌گر شده است. [۹]

***

۱_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/۲۲۱۴۰۸

۲_ mshrgh.ir/۸۵۶۸۰۶

۳_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-۹۲۵۱۲۸

۴_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/۲۲۱۴۰۸

۵_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/۲۲۱۶۷۰

۶_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=۳۷۴۵۷۲۲

۷_ http://www.rouydad۲۴.ir/fa/news/۱۲۶۰۱۹

۸_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=۳۷۴۵۷۲۲

۹_ mshrgh.ir/۸۵۶۴۸۱

برچسب‌ها