ماجرای مدیران دو تابعیتی همواره یکی از حفره‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران بوده و در تمامی دولت‌ها جمهوری اسلامی ، ضربات جبران ناپذیری ازاین‌دست افراد خورده‌ایم.

سرویس سیاست مشرق - روز گذشته، حجت‌الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات با بیان اینکه مدیران دو تابعیتی را به ما معرفی کنید تا ما برکنارشان کنیم، گفت: «در حال حاضر جز یک مورد مسئول یا مدیر دو تابعیتی نداریم که قرار شده استعفا دهد و همکاری وی به صورت مشاوره‌ای باشد.»[1]

در قانون به این دو تابعیتی‌ها اشاره شده است؛ افرادی که دارا تابعیت مضاعف هستند در شغل‌های حساس به‌کارگیری نشود تا مشکلات خاصی ایجاد نشود.[2]

ماجرای مدیران دو تابعیتی همواره یکی از حفره‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران بوده و در تمامی دولت‌ها جمهوری اسلامی ایران، ضربات جبران ناپذیری ازاین‌دست، افراد خورده‌ایم.

اهمیت دو تابعیتی‌ها بعد از فرار خاوری و فساد سه هزارمیلیاردی برای جامعه ملموس‌تر شد و در دولت تدبیر، برای پس گرفتن باغ برجام، حفره‌ها و درهای بسیاری به درون باغ باز شد؛ دراین‌بین مدیران دو تابعیتی برای چیدن گلابی و سیب پا به عرصه موضوعات سیاسی، اقتصادی، انرژی و ... گذاشتند تا جایی که یکی از همراهان تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با نام "عبدالرسول دری اصفهانی" که دارای تابعیت مضاعف بود، به اتهام همکاری اطلاعاتی با طرف‌های غربی توسط نهاد امنیتی دستگیر شد.

چندی پیش نیز "سید حسین نقوی" سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره برکناری مدیران دو تابعیتی گفت: به گزارش وزیر اطلاعات تابعیت 79 مدیر مشکوک بوده که پس از بررسی‌های لازم، دوگانگی تابعیت 35 نفر از آن‌ها اثبات شد.

وی افزود: بر این اساس این موضوع به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ گردید و این مدیران از سمت خود برکنار شدند.[3]

حال برگردیم به اظهارنظر وزیر محترم اطلاعات: در حال حاضر جز یک مورد مسئول یا مدیر دو تابعیتی نداریم که قرار شده استعفا دهد و همکاری وی به صورت مشاوره‌ای باشد.

پاسخ‌گویی به چند سؤال می‌تواند این اظهارات را روشن و شفاف کند.

1- آیا این مدیر در سِمت مهم و حساسی قرارگرفته است؟

2- اگر جایگاه مدیر مذکور حساس بوده است؛ چرا استعفا؟ مگر قانون مشخص نکرده است که باید این شخص برکنار شود؟

سؤال سوم؛ مهم‌تر از دو سؤال دیگر است؛

3- آقای وزیر، چرا بعد از استعفا و نه برکناری، بازهم به‌عنوان مشاور می‌خواهید از این شخص استفاده کنید؟

مگر به دلایل امنیتی و سیاسی به دنبال استعفا شخص مذکور نیستد؟ چرا بازهم می‌خواهید از این مدیر به‌عنوان مشاور استفاده کنید؟

مگر یکی از اهداف نفوذ دشمن، تغییر اولویت‌ها و تغییر تصورات مدیران داخلی نیست؟ چرا می‌خواهید شخصی را مشاور مدیران ایرانی بکنید که ممکن است مشاوره‌های هدف‌دار و جهت‌دار را به سیستم بدهد؟

آقای وزیر؛ یکی از وظایف نهاد امنیتی، پیشگیری است، نباید به کسی که دارای تابعیت مضاعف است، بدین شکل اعتماد کنیم، اگر ملاحظات امنیتی برای برکناری مدیران دو تابعیتی اعمال می‌شود، همین ملاحظه باید برای مشاوره مدیران دو تابعیتی هم لحاظ شود زیرا مشاوره به مدیر کم‌تر از جایگاه مدیریتی نیست و از جهاتی، خطرناک‌تر هم هست.

گاهی اوقات دشمن به‌واسطه جنگ نیابتی و نفوذ نیابتی، دستگاه فکری مدیران جمهوری اسلامی ایران را با مشاوره‌های غلط، مسموم کرده و به سمت تغییر حرکت می‌کند، آن هم بدون هیچ زحمت و مشکلی.


[1] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/649421

[2] - http://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2034697

[3] - http://www.tabnak.ir/fa/news/633335