یک تئورسین اصلاحات با بیان اینکه این جریان باید استراتژی خود را تغییر دهد، گفت: فضل بازنشستگی ژنرال‌های اصلاح‌طلب فرا رسیده است.

گروه سیاسی مشرق - محمدرضا تاجیک که این روزها به‌عنوان یکی از تئوریسین‌های اثرگذار در جریان اصلاحات مطرح است، نظریات مختلفی در مورد نواصلاح‌طلبی و تغییر تاکتیک‌ها و استراتژی این جریان سیاسی ارائه کرده است.

وی همان‌طوری که فاز تغییر استراتژیک را در این جریان کلید می‌زند قائل به عبور از برخی از مسائل و شخصیت‌های سیاسی در این جریان نیز هست که آن‌ها را به‌اصطلاح «ژنرال‌های سیاسی» می‌خواند.

تاجیک چندی پیش در گفت‌وگو با روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد درباره تحلیل حادثه انتخابات تهران که باعث شوک در جریان اصلاحات شد، می‌گوید: این‌گونه نیست که از یک «تفکر» و «ایدئولوژی گفتمانی» یا «رهبری خاص» ناشی شده باشد. بلکه در یک «شرایط خاص تاریخی» و به خاطر همان هویت‌های متمایز و افرادی که به لحاظ هر دو گفتمان به لحاظ انگیزه‌ها و انگیخته‌ها و آرمان‌ها و منش و روش‌ها متفاوت هستند در یک‌لحظه تاریخی شقاقشان تبدیل به وفاق می‌شود، متولد شد.

وی با تأکید بر اینکه می‌گوید اصلاحات بایستی سوار بر این اسب حادثه‌ساز هفت اسفند شود و به موج‌سواری در این عرصه بپردازد درباره تأثیر ژنرال‌های سیاسی این جریان بر مخاطبین می‌گوید:‌ «تأکید می‌کنم که آن پیام دودقیقه‌ای بسیار مؤثر بود اما برای مخاطبان خودش مؤثر بود. آیا حاملان و عاملان هفتم اسفند فقط همان‌ها بودند.»

تاجیک در مصاحبه با ویژه‌نامه نوروزی روزنامه شرق که البته پیش از انتخابات انجام شده نیز به اصل تغییر راهبرد سیاسی اصلاح‌طلبان اشاره می‌کند و بی‌پرده بیان می‌کند که «بایستی به جوانان مجال داده شود تا جریان اصلاح‌طلبی از رهبری به‌اصطلاح ژنرال‌های اصلاح‌طلب خارج کند.»

این تئوریسین اصلاح‌طلب می‌افزاید: این به‌اصطلاح ژنرال‌ها فرصت کنشگری خود را فقط در زمان تصاحب قدرت فرض می‌کنند و قصد دارند در زمان هر انتخابات سایه سنگین خود را روی جو و تصاحب انتخابات بیفکنند.

وی تصریح می‌کند:‌ برخی از این ژنرال‌های اصطلاح‌طلبی باید بپذیرند فصل بازنشستگی آنان فرا رسیده و با انتقال دانش و تجربیات خود به نسل جدید، از حاشیه، نقش‌آفرینی کنند و متن را به نسل جدید واگذار کنند و اجازه دهند چرخش نخبگان و شایسته‌سالاری -همان‌طور که در شعار، مانیفست و گفتمان اصلاح‌طلبی وجود دارد- به حقیقت بپیوندد.

تاجیک با بیان اینکه ما بازنده این دوره انتخابات هستیم می‌گوید:‌ اگر از چند ماه قبل به فکر این پوست‌اندازی و مهیا کردن نیروهای جدید می‌افتادیم. قطعاً روی فرد تمرکز نمی‌کردیم و به انفعال نمی‌افتادیم و می‌توانستیم در همین انتخابات مجلس نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشیم و نبض جریان انتخابات را در دست بگیریم؛ ولی چون ژنرال‌های ما تأیید صلاحیت نشدند، ما بازنده این دوره به‌حساب می‌آییم. این بازندگی به خود نیز هست؛ چون ما حتی سعی در تغییر استراتژی خود نداشتیم.