کد خبر 380786
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲

کاریکاتوریست‌ها و هنرمندان کشورهای عرب ضمن انتقاد از انتشار کاریکاتور موهن به پیامبر اسلام (ص) در نشریه شارلی ابدو، دست به قلم شده و آثاری را در انتقاد از ارزش‌های دوگانه غرب خلق کردند.

به گزارش مشرق، بعد از حادثه حمله به دفتر نشریه طنز شارلی ابدو در پاریس، کمپینی برای همدردی با قربانیان این حادثه در کشورهای غربی ایجاد شد با نام «من شارلی هستم» اما با انتشار کاریکاتور موهن دیگری به پیامبر اسلام (ص) به وسیله نشریه فرانسوی شارلی ابدو، گروهی از کاریکاتوریست‌های عرب ضمن انتقاد از این اقدام کمپین «من چارلی نیستم» را به راه انداخته‌اند.

روزنامه «گاردین»، با انتشار گزارشی در این باره گفت کاریکاتوریست‌های عرب ضمن انتقاد از سیاست‌های دوگانه اروپا درباره آزادی بیان و کنکاش در وقایع تاریخی مربوط به یهودیان از جمله هلوکاست، رهبران کشورهای عربی را که در راه پیمایی پاریس شرکت کرده بودند مورد انتقاد قرار دادند و از رژیم صهیونیستی نیز انتقاد کردند.

این روزنامه گزارش داد که شمار زیادی از کاریکاتوریست‌های عرب پیشتر حمله به نشریه شارلی ابدو را محکوم کرده بودند اما انتشار کاریکاتور موهن به پیامبر در شماره جدید این نشریه خشم بسیاری از کشورهای مسلمان را برانگیخت و انتشار این نشریه در  الجزائر، تونس، ترکیه و ایران ممنوع اعلام شد.

در این گزارش تعدادی از کاریکاتورهای هنرمندان عرب را منتشر کرده که توهین در اروپا به مقدسات ادیان دیگر از جمله مسلمانان را «آزادی بیان» می‌دانند اما انتقاد از اسرائیل را «آنتی سمیتیزم_یهود ستیزی» توصیف می‌کنند.

کاریکاتور دیگری از یک هنرمند اردنی نشان می‌دهد که یک پیر زن فلسطینی توجه جهانیانی را که در غم شارلی ابدو نشسته‌اند به خود جلب می‌کند و می‌گوید که از سال 1948 آواره است.

دیگر هنرمندان عرب از رهبران کشورهای عربی از جمله «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، «عبدالله دوم» پادشاه اردن، سفیر عربستان در پاریس، نخست وزیر ترکیه، و وزرای خارجه مصر وا الجزائر نیز که در راهپیمایی پاریس در محکومیت حمله به شارلی ابدو حضور پیدا کرده بودند انتقاد کرد.

منبع: فارس