کد خبر 1367658
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۳

دولت آلمان که با انتقادهای شدیدی از سوی متحدان غربی و حتی انتقادهای داخلی به دلیل امتناع از ارسال مستقیم تسلیحات سنگین به اوکراین مواجه شده، اعلام کرد مجوز تحویل ضد هوایی به کی‌یف را صادر می‌کند.

به گزارش مشرق، «کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان امروز (سه‌شنبه) گفت که برلین مجوز تحویل سیستم های ضد هوایی به اوکراین را صادر می‌کند؛ اقدامی که نشان‌دهنده تغییر آشکار در سیاست محتاطانه برلین در حمایت نظامی از کی‌یف خواهد بود.

لامبرشت در نشست بین‌المللی وزرای دفاع در پایگاه هوایی «رامشتاین» نیروهای آمریکایی و ناتو در خاک آلمان گفت که دولت آلمان موافقت کرده که تحویل  سیستم‌های ضد هوایی  «گپارد» Gepard را امضا کند.

این سامانه در حقیقت یک توپ ضد هوایی متحرک است که سلاح اصلی آن دو قبضه توپ 35 میلی متری است. این سامانه بر روی شاسی تانک های لئوپارد 1 قرار دارد و در دوره جنگ سرد برای ارتش آلمان غربی و هلند توسط شرکت آلمانی Krauss-Maffei Wegmann  ساخته شده است. برد این سامانه در حدود 5 کیلومتر است.

چهل کشور در این پایگاه هوایی در جنوب غربی آلمان مذاکرات اضطراری برای تقویت توان دفاعی اوکراین برگزار می‌کنند. به گفته «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا این نشست که به دعوت ایالات متحده برگزار شده، بر انجام کارهایی برای ایجاد قابلیت و ظرفیت بیشتر نیروهای اوکراینی متمرکز است.

 پاریس توپ‌های سزار را با برد ۴۰ کیلومتر تحویل می‌دهد و انگلیس هم موشک‌های ضدهوایی «استاراستریک» Starstreak را ارائه کرده است.

«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان به دلیل امتناع از ارسال مستقیم تسلیحات سنگین به اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان، شولتز را به رهبری ضعیف متهم کرده‌اند و می‌گویند حزب سوسیال دموکرات‌ او (SPD) تمایلی به خروج از سیاست تاریخی تنش زدایی خود در قبال مسکو ندارند. شولتز حتی با انتقادهایی از داخل دولت ائتلافی خود مواجه شده است.

وی رویکرد محتاطانه خود را با بیان اینکه مایل است از رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه، یک قدرت هسته‌ای، اجتناب کند، توجیه کرده است. اما بر اساس پیش‌نویس سندی که روز سه‌شنبه توسط خبرگزاری فرانسه مشاهده شد، سه حزب دولت ائتلافی او اکنون قصد دارند پیشنهادی مشترک در پارلمان ارائه کنند که خواستار تحویل سلاح‌های سنگین به اوکراین است.

این سند از دولت می‌خواهد «به تحویل تجهیزات لازم به اوکراین، از جمله گسترش تحویل سلاح‌های سنگین و سامانه‌های پیچیده، ادامه دهد و در صورت امکان این اقدام را تسریع کند». سند مذکور همچنین پیشنهاد می‌کند که سربازان اوکراینی باید در آلمان و سایر کشورهای ناتو برای کار با این سلاح‌ها آموزش ببینند.

منبع: فارس