انتصاب کسی که خود در تدوین سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، نقش داشته و در جریان مذاکرات هسته‌ای نیز در عقبه تیم مذاکره‌کننده آمریکا حضورداشته، قطعاً بخشی از پازل بازی ظریف دولت اوباما در قبال ایران است.

سرویس جهان مشرق - در اوج مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5، در مارچ 2015، کاخ سفید تصاویر یک ویدئوکنفرانس را با حضور باراک اوباما و دیپلمات‌های ارشد و مشاوران امنیت ملی او منتشر کرد. در میان این دیپلمات‌ها و مشاوران، نام یک ایرانی هم خودنمایی می‌کرد: سحر نوروز زاده.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 

نام نوروززاده در روزهای اخیر باز دیگر در رسانه‌ها مطرح شده است، چرا که او به‌جای «آلن ایر»، به عنوان دومین سخنگوی فارسی‌زبان کاخ سفید منصوب شد. این پست که در 2011، در راستای سیاست اوباما برای مذاکره با ایران در وزارت خارجه ایالات‌متحده ایجاد شد، اکنون در اختیار یک آمریکایی ایرانی‌تبار به نام سحر نوروززاده است که علی‌رغم جوانی، پیشرفت خوبی در مشاغل دولتی آمریکا داشته است.

نوروززاده متولد 1982 در ایالت کانه‌تیکت امریکاست. خانواده او در اوایل دهه 1970 میلادی به آمریکا رفتند تا پدر او تحصیلات خود را در رشته پزشکی، به عنوان رزیدنت زنان و زایمان تکمیل کند. به گفته خود نوروززاده، او پدرش را در همان کودکی از دست داد و وظیفه بزرگ کردن او و سایر فرزندان به عهده مادرش بود.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 

او به اصرار مادرش قصد داشت در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد تا پا در جای پدرش بگذارد و حتی یک سال دروس مقدماتی رشته پزشکی را هم گذراند، اما به گفته خودش، وقوع حادثه 11 سپتامبر، علاقه‌مندی جدیدی را برایش آشکار کرد: سیاست خارجی.

سحر نوروززاده تغییر رشته داد و برای تحصیل به مدرسه روابط بین‌الملل «الیوت» در دانشگاه جرج واشینگتن رفت و در رشته روابط بین‌الملل با تمرکز بر اقتصاد بین‌الملل و «مطالعات خاورمیانه» مشغول به تحصیل شد. او مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مطالعات ایرانی از دانشگاه مریلند- کالج پارک اخذ کرد.

ورود او به مشاغل دولتی، بعد از پایان دوره کارشناسی در 2005 آغاز شد. سابقه کاری او از وزارت دفاع آمریکا و به عنوان تحلیل‌گر سیاست خارجی شروع شد و در این وزارتخانه به سمت سرتیم تحلیل سیاست خارجی ارتقاء پیدا کرد.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 
سحر نوروززاده، نفر اول سمت چپ

او در سال 2009، به موسسه لابی‌گری «شورای ملی آمریکایی‌های ایرانی‌تبار»(نایاک) به ریاست «تریتا پارسی» ملحق شد. بواسطه حضور در نایاک، او پس از مدتی به وزارت خارجه ایالات‌متحده راه یافت و به عنوان «مأمور سیاست خارجی» مشغول به کار شد. نوروززاده در وزارت خارجه به عنوان عضو تیم تدوین سیاست آمریکا در قبال ایران فعالیت می‌کرد.

در 2014، او از وزارت خارجه به شورای امنیت ملی کاخ سفید، تحت ریاست جمهوری باراک اوباما، منتقل شد که یک ارتقاء چشمگیر محسوب می‌شد. نوروز زاده در این شورا مدیر بخش ایران بود. به عنوان مسئول میز ایران، او یکی از اعضای کلیدی تیم پشتیبانی مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران به‌حساب می‌آمد.

بعد از حصول توافق هسته‌ای، او به عنوان مسئول اجرای برجام در شورای امنیت ملی به کار خود در این زمینه ادامه داد. به گفته «عماد آبشناس»، سردبیر سایت «ایران پرس»، در جریان مذاکرات هسته‌ای، نوروززاده در چند نوبت با حسین فریدون، دستیار ویژه و برادر رئیس‌جمهور ایران گفتگو کرد.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 

سحر نوروززاده به عنوان مسئول بخش ایران در شورای امنیت ملی، بر همه امور مرتبط با ایران در سیاست خارجی نظارت داشت. انجام تحقیقات، برگزاری جلسات، نامه‌نگاری‌های مرتبط با رهبران ارشد ایالات‌متحده و مدیریت روزانه خط‌ مشی آمریکا در قبال ایران همه در چارچوب وظایف او قرار می‌گرفت.

او به زبان‌های فارسی، انگلیسی و اسپانیایی مسلط است. گفته می‌شود که او مشاور اصلی اوباما در زمینه آشنایی با فرهنگ ایران است و ابتکار چیدن هفت‌سین در کاخ سفید و دادن پیام به مناسبت نوروز توسط اوباما به او برمی‌گردد.

اگر از منظر کاخ سفید به انتخاب او به عنوان سخنگوی کاخ سفید نگریسته شود، انتخاب او ازهرجهت انتخاب مناسبی است: او یک ایرانی‌تبار و کاملاً آشنا بافرهنگ و آداب‌ و رسوم ایرانی است. فارسی‌زبان مادری اوست. سال‌ها به عنوان تحلیل‌گر و مسئول، با امور ایران سروکار داشته و خود بخشی از تیم تدوین سیاست آمریکا در قبال ایران بوده است.

در بررسی واکنش محافل و رسانه‌های دست راستی آمریکا و حتی رسانه‌های رژیم اسراییل، نسبت به حضور او در شورای امنیت ملی کاخ سفید و همچنین انتصاب او به عنوان سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه، این خط پررنگ است که چون او در برهه‌ای از سوابق کاری خود، عضو «شورای ملی آمریکایی‌های ایرانی‌تبار»(نایاک) بوده و از سوی دیگر نایاک، به درست یا غلط، شهرتی به عنوان لابی ایران در واشینگتن پیداکرده است، پس او یک‌مهره متمایل به ایران در دولت آمریکاست!

درباره سوابق به‌شدت مشکوک نایاک و مؤسس و مدیر آن تریتا پارسی، در زمینه «پروژه نفوذ» مطالب زیادی در رسانه‌های داخل کشورمان انتشاریافته است (گزارش مشرق با عنوان «آمریکایی‌های ایرانی‌تبار چگونه کانال نفوذ نامرئی در ایران شدند»).

دستگیری «سیامک نمازی» و پدرش «باقر نمازی» (که لقب شاه‌ماهی دستگاه‌های جاسوسی غربی در ایران لقب گرفته است) توسط نیروهای امنیتی کشورمان، بار دیگر نام نایاک را مطرح کرد. این دو نفر، ارتباطات نزدیکی با نایاک و تریتا پارسی داشتند و بر اساس گزارش‌هایی که تاکنون از سوی مقامات مربوطه درباره سوابق آن دو منتشرشده، نقشی اساسی در پیشبرد پروژه نفوذ و «استحاله از درون» در فضای پسابرجام بازی می‌کردند.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 
تریتا پارسی

پرونده نمازی‌ها و موضوع آزادی آن‌ها آن‌قدر برای دولت آمریکا مهم است که علاوه بر راه انداختن یک کارزار بزرگ تبلیغاتی برای آن‌ها، تاکنون چندین پیشنهاد چشمگیر از سوی دولت آمریکا برای آزادی آن‌ها در قبال امتیازاتی بزرگ با مقامات کشورمان مطرح شده است.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 
سیامک (راست) و باقر نمازی

نایاک در این سال‌ها، توانسته یک بازی فریبکارانهٔ بسیار ظریف را در عرصه عمومی آمریکا پیش ببرد. به‌این‌ترتیب که با اتخاذ پاره‌ای از مواضع ظاهراً منطبق با منافع ایران و تاکتیک یکی به نعل و یکی به میخ، تصویر یک گروه لابی‌گر صاحب نفوذ در جهت حفاظت و تحقق منافع ایران را در رسانه‌های آمریکایی از خود ایجاد کند.

تریتا پارسی، مؤسس و مدیر این سازمان (متولد 1352 در اهواز در یک خانواده زرتشتی که بعد از انقلاب به سوئد پناهنده شدند) که حضور بسیار پررنگی در روزنامه‌های تأثیرگذار آمریکا و شبکه‌های تلویزیونی مهم آمریکایی دارد، خود و سازمانش را نماینده بیش از یک‌میلیون آمریکایی ایرانی‌تبار می‌داند. از سوی دیگر، به‌واسطه سفر بعضی از اعضای این سازمان همچون هوشنگ امیراحمدی و هومن مجد در دوران دولت‌های قبلی به ایران و ملاقات متعدد آنان با برخی مقامات دولتی، این تصور ایجادشده که آن‌ها در حکومت ایران هم نفوذ و پیوندهای قوی دارند و دست‌کم نمایندگی بخشی از حاکمیت ایران را در آمریکا به عهده‌دارند.

البته حضور فعالانهٔ تریتا پارسی و هومن مجد در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5، در کنار تیم هسته‌ای کشورمان این شائبه را به وجود آورد که احتمالاً همه آن چیزی که هم که نایاک درباره نفوذ خود در میان برخی دولتمردان ایران تبلیغ می‌کند، صرفاً لاف‌زنی در غربت نبوده است!

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 
تریتا پارسی در کنار حسین فریدون

حضور اعضای نایاک در کنار تیم مذاکره‌کننده کشورمان از یک‌سو و حضور «سحر نوروز زاده» به عنوان عضو سابق نایاک و کارآموز تریتا پارسی، در تیم مذاکره‌کننده آمریکایی، این گمانه قوی را به میان می‌آورد که یک سناریوی بسیار حساب‌شده و دقیق، مبتنی بر حرکت گام‌به‌گام خزنده از سوی طرف آمریکایی برای پیشبرد روند توافق هسته‌ای و مدیریت فضای بعد از حصول توافق در جریان بوده و هست.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 
هومن مجد در کنار دکتر ظریف

انتشار تصویری از نوروز زاده در کنار شخصی که به عنوان عضوی از عقبه تیم مذاکره‌کننده کشورمان، به اتهام جاسوسی از سوی مقامات امنیتی کشور دستگیر شد، خود نشانی دیگر از قوی بودن احتمال وجود این سناریوست.

سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا 
فرد بازداشت‌شده که گویی نقش مشاوره اقتصادی به تیم هسته‌ای وزارت خارجه ایران را به عهده داشته، به دادن اطلاعات حساس به طرف‌های غربی متهم شده است و ظن قوی می‌رود که کانال انتقال این اطلاعات چیزی جز «نایاک» نبوده باشد.

 سخنگوی فارسی زبان جدید آمریکا
از سوی دیگر، نفوذ تریتا پارسی در میان سیاستمداران آمریکایی نفوذی عمیق و حالا دیگر ملموس است. فقط برای یک نمونه، وقتی در 2011، میان تیم مدیریت و کارکنان بخش فارسی VOA و نایاک مشکلاتی بروز کرد و VOA شروع به اتخاذ مواضعی علیه اعضای نایاک کرد، تریتا پارسی موفق شد که مدیریت بخش فارسی این شبکه را تغییر دهد! «رامین عسگرد»، مقام امنیتی در دولت نومحافظه کار بوش با اعمال نفوذ نایاک در فوریه 2011 به ریاست بخش فارسی VOA انتخاب شد.

نکته قابل توجه دیگر این که علی‌رغم اشتهاری که نایاک (به صورت خودخواسته) به عنوان لابی جمهوری اسلامی در آمریکا پیدا کرد و توسط رسانه‌های وابسته به صهیونیست‌ها هم به آن دامن زده شد، لابی به‌شدت قدرتمند و تأثیرگذار اسراییل در ایالات‌متحده، «آیپک»، تاکنون حتی یک اقدام جدی در جهت محدود کردن فعالیت این به اصطلاح «لابی ایران» انجام نداده است.

نکته اینجاست که سیاستمداران دموکرات آمریکا به‌ویژه در دوران ریاست جمهوری اوباما، سیاست نتیجه‌گیری با کم‌ترین هزینه را در سیاست خارجی، به‌ویژه در قبال غرب آسیا در پیش‌گرفته‌اند. نهایت ساده‌اندیشی است که کسانی در داخل مملکت گمان می‌برند که بین سیاست دموکرات‌ها و جمهوری خواهان در برابر ایران، تفاوت ماهوی وجود دارد. تردیدی نیست که منتهای آرزوی هر دو جناح در آمریکا محو جمهوری اسلامی است، منتهی هر کدام با تاکتیک‌های متفاوت، یک راهبرد را به‌پیش می‌برند.

اوباما از ابتدا قصد داشت که سیاست مهار ایران را با حذف هزینه تقابل نظامی به‌پیش ببرد. ایجاد شبکه‌ای از تحریم‌ها و محدودیت‌ها بر گرد جمهوری اسلامی، با هزینه‌ای به مراتب کم‌تر از لشکرکشی نظامی و از سوی دیگر تلاش برای نفوذ و استحاله فرهنگی، تاکتیک هوشمندانه دموکرات‌ها برای مهار توسعه نفوذ جمهوری اسلامی بوده است.

حال احتمالاً افرادی در داخل کشورمان هستند که قرار گرفتن یک آمریکایی ایرانی‌تبار را به عنوان عضو شورای امنیت ملی کاخ سفید و یکی از سخنگویان این وزارتخانه، مایه خوشحالی و در جهت گسترش لابی ایران در واشینگتن تلقی می‌کنند (کما این که در خبر پوشش این انتصاب در شماری از وب‌سایت‌های داخلی چنین ذوق‌زدگی دیده می‌شود)، لیکن چنین فرضی بسیار خام اندیشانه و کودکانه است که دولت اوباما که تاکنون با هوشمندی و «رندی» خبیثانه نظام پیچیده تحریم‌ها را به دور ایران تنیده و برنامه‌ای چندلایه برای امتیاز گیری از ایران در قبال تعدیل در این نظام تحریم در دستور کار دارد، حال بخواهد با انتصاب یک ایرانی‌تبار به ایران امتیازی بدهد.

انتصاب کسی که خود در تدوین سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، دست‌کم از اوایل شروع به کار دولت اوباما نقش داشته (که قطعاً شامل نظام تحریم‌ها هم می‌شده است)، در جریان مذاکرات هسته‌ای در عقبه تیم مذاکره‌کننده آمریکا حضورداشته و البته ارتقاء قابل‌ملاحظه خود را در کوتاه مدت تا حد زیادی مدیون کارآموزی نزد تشکیلات تریتا پاسی است، قطعاً بخشی از پازل بازی ظریف دولت اوباما در قبال ایران است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 32
  • ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 2
    بیشتر از یک ساله برجام اجرا شده و این ناله های مشرقانه و کیهانانه هم فایده نداره.
  • حسین ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    1 0
    بسیاری از ایرانیهایی که در کشورهای غربی کارمند سازمانهای سیاسی و امنیتی هستند از ایرانی‌ بودن صرفاً و فقط صرفاً زبان فارسی (اونهم با لهجه انگلیسی‌) و چهره ایرانی‌ را از ایران اکتساب کردن ، وگرنه فرهنگ و هویت و اعتقاداتی که دارند نه تنها با ایران و ایرانی‌ همخوانی نداره بلکه دقیقا خلاف ایران و ایرانی‌ هست. جالب و شاید اصلا یک سنت هست در کشورهای غربی که ایرانیهایی که مسئولیت سیاسی دارن چون اکثرا وابسته به رژیم طاغوت بودند یا ارتباطی‌ با گروه‌های مخالف ایران مثل منافقین و.... اینها حتی بیشتر از خود غربی‌ها نسبت به ایران و ایرانی‌ کینه دارند ، به نظر من مهمترین دلیل اینکه به اینها پست‌های مرتبط با ایران میدن همین هست چون تنها در این صورت می‌تونن مطمئن بشن که طرف اسناد محرمانه که علیه ایران و به ضرر ایرانیها هست را فاش نمیکنه ، مگه میشه ایرانی‌ باشی‌ ولی‌ وقتی‌ دولتت علیه ایران توطعه طرح ریزی میکنه در اون همکاری کنی‌ ؟ اگر آمریکایی‌ راضی‌ بشه تحریمها را کم کنه ولی‌ ایرانی‌ که داره برای اون آمریکایی‌ کار میکنه راضی‌ نمی‌شه!
  • اصل داستان ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    تا زمان بوش پسر ، آمریکایی ها عقیده داشتن ما قلدریم با زور و تهدید به جنگ و ... ایرانو سرجاش می شونیم در نهایت هیچ کاری نتونستن بکنن چون دشمن مرئی بود و ما از خانه دفاع کردیم ، گفتن محور شرارت و ... متحدتر شدیم . اما در دوره اباما کلا امریکا چرخید و 2 اصل بزرگ پایه گذاری کرد که بسیار و بسیار به ایران ضربه زد : 1 . لباس جنگو در میاریم با کت شلوار در می زنیم می ریم تو خانه ایرانی ها ، برای اینکار لازم بود اول بفهمن اصلا ایران چیه کیه ، اباما گره کار و قدم اولو دقیق و عالی تشخیص داد با انتصاب مشاوران فارسی زبان که حتی بهتر از خیلی از خود ایرانی ها حتی شعر و شاعری بلدن فرهنگ بلدن حتی عاشورا و مراسم های مذهبی ما رو درک کردن شناسایی کرد در قدم بعد هویجو گذاشتن جلو ما نوک قلاب !!! (با عرض پوزش و شرمندگی) شد برجام و اینکه ما همه کار کردیم اما هر چی می ریم با هویجه فاصلمون حفظ شده !!!!! فضا رو هم کاملا در دست گرفتن قدم های بعد برجامشون بسیار خطرناکه و خیلی یواشی دارن ما رو تو سیستم های فاسد جهانی که پایه گذار قدرت و استعمار غربه حل می کنن یکیش همین ای اف تی اف ، جوری وحشتناک دارن از داخل می زنن که خودمون هم حس نکنیم یهو چشم باز کنیم ببینیم عه انقلاب پس کو ؟؟؟!!!!! 2 . مطلب دیگر تشخیص بزرگ که اباما داد اینکه چرا ما باید با نیروی زمینی گسترده وسط جنگ های خاورمیانه باشیم ؟؟ این آل سعود اصالتا یهودی که 100 سال ما انگلوساکسون ها خرجش کردیم پس کی می خواد بدرد بخوره ؟؟؟ با جنگ نیابتی شرکای ایران را زدند و پشتش فتنه پشت فتنه تا الان و سعی در ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی . اباما بسیار بسیار به ایران ضربه زد هیلاری ادامه دهنده راه اباماست ترامپ یک خوکه اما دشمن روبرو و مرئی ، ما رم متحدتر می کنه . ترامپ کله قرمز برا ما خیلی بهتره . آمریکا قبل فروپاشی داره به راه حل می رسه .
  • ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 1
    خوب ، تریتا پارسی رو نمیشه با یک اصولگرا مقایسه کرد اما ظاهرا ایشان با کشورش دشمنی نمیکند و حتی در امریکا با دشمنان ایران مثل مجاهدین ( منافقین خبیث ) هم درافتاده که اینکارش قابل تقدیر است . منظورم اینه که از هر کسی باید به اندازه خودش توقع داشت و نه بیشتر . و در امریکا که اکثر منافقین و تجزیه طلب و ضد انقلاب و ضد ایران جمع هستند ، وجود تریتا پارسی غنیمته . اما خانم سحرزاده فرق میکنه و ایشان صد درصد منافع امریکا براش مهمه و نه منافع ایران . وبه همین خاطر هم در کاخ سفید استخدام شده . بعدش هم دو سه ماه دیگر رئیس جمهور جدید وارد کاخ سفید میشه و تیم خودش رو میاره .
  • یوسف بهلولی ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    با سلام این بازی زیاد هم جدید نیست . آنها از درون خودشان و از ظرفیتهای خودشان در مقابل سیاستهای خود آلترناتیو دست نشانده درست میکنند تا تمام اقداماتشان دموکراسی وارانه جلوه کند و این بخش افکار درونی آمریکا جهت جنگ دو حزبی است و از طرف دیگر علاوه بر همین سیاست در دنیای بیرون و ورای مرزهای آمریکا که به نسبت همین تاثیر را در مخاطب اروپایی و ..... و در کل افکار عمومی طرف ثالث میگذارد و حتی در داخل مرزهای ایران ذهنیت مخاطب ما را تحت الشعاع قرار میدهد و در پس این رویکرد بدنبال نفوذ در مخاطب خاص و دولتمردان که در واقع پروژه هدف میباشند هم هستند اما کاملا هوشیار و تدریجی.
  • ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    شما که عادت دارید حتما مربوط به رفسنجانیه! به روحانی یاد داده که چه جوری با آمریکائیا ساخت و پاخت کنه!!! حتما مهدی هاشمی هم دخالت داشته!!!!!!!
  • ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    نفوذ و ما اداراك نفوذ...!!
  • ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    نتیجه اش چی شده؟ به قول آقای سیف: تقریبا هیچ
  • ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    حرفهات رو قبول دارم سوال اساسی اینه که متحدین و عوامل داخلی اجرای این سناریو چه کسانی هستند؟ و چرا شناسایی نمی شوند و به سزای اعمالشون نمی رسند؟
  • ماني ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    گزارش تحليلي خوبي بود وفقكم الله ان شاالله
  • ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    کلا هیچ!
  • ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    با برجام نجات پیدا کردیم، آخه مگه نمیدونی؟ قرار بود جنگ بشه. ماهم که از جنگ خیلی میترسیم.
  • ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    خائن و مزدور و وطن فروش یعنی همینا ...
  • ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    خوشم به هوشت(یعنی به تحلیلت)
  • ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    خدایی این مثلا ایرانیها کی به درد ایران خورده اند؟ خدایی افتخار و ذوق داره؟ یه سوال: چرا برعکس این پیش نمیاد؟ یعنی یک امریکایی به ایران کدهای مهم و حساس را بدهد؟
  • ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    مگر همه ی ایرانیها باید یک تیپ باشند هر کسی میتواند علایق سیاسی ومذهبی مختلفی داشته باشد ولی عاشق کشورش باشد.
  • ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    زر زیادی نزن
  • ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    ترینا پارسی؟
  • ئثایه ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    سلام به همه دوستان الان که داشتم خبر شرق در مورد سحر نوروزی زاده رو میخوندم ناخودآگاه به این نتیجه میرسی که تو اون کشوری که از نظر ما همه چیزش بد و زشت است چگونه است که یک جوان فقط بعد از اینکه تصمیم گرفته دیگه رشته پزشکی رو ادامه نده و دنبال سیاست خارجی بره چقدر زمینه برای پیشرفت محیا است ولی تو مملکت ما روابط هست که باعث پیشرفت اشخاص میشه و واقعا جای تاسف یزرگی هستش. ممنون
  • یک اصلاح طلب ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    خانم نوروز زاده افتخار ماست
  • مرتضیsk ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    فتح الفتوحات اجرا شد و تکنولوژی هسته ای پر پر شدش و منت کشی و خواهش و تمنای ظریف و دولت (تدبیر!) برای پایبندی اِمریکا به رفع تحریمآ هنوزم ادامه داره !
  • مرتضیsk ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    از دست اندرکاران و اسناد ماجرای مک‌فارلین معلومه چه خبراست
  • مرتضیsk ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    خوش بحال عاشقان اِمریکا و غرب پرستان وطنی
  • مرتضیsk ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    باریکلآ ، حق مطلب ادآ نمودی
  • ناشناس ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    مرگ بر بیگانه و بیگانه پرست
  • مرتضیsk ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    تو چقدر ساده ایی ! یعنی خود یه اِمریکایی چُلاقه به افتخار و درجه کاری برسه بعد یه ایرانی تبار یهوئی پیشرفت کنه منصب سیاست خارجه بدن ؟
  • امیر ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    آره آآآآآآ... هنوز کیهان و مشرق دارن ناله میزنن... خب مگه فرقی کرده دوران قبل از برجان و پسابرجام؟ پس دیگه نالتون چیه؟
  • ایرانیان ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 1
    خداوند ایران زنده است. پاینده ایران عزیز. سلام بر شهدا . درود بر آقای خامنه ای عزیز. جاوید ایران
  • ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    قطعا همین طور است منتهی اول باید خود را برای آن کشور خرج کند ولو بقیمت خیانت به سرزمین پدری و مادری ....ایا فکر میکنید این امکان پیشرفت صرفا برای استفاده بی طرفانه از توانائی های افراد است ؟ یعنی یک جوان ایرانی معتقد به ایران و فرهنگ ملی کشورش که حاضر به شرکت در توطئه ها علیه کشور و ملتش نباشد هم این فرصت را پیدا میکند ؟
  • ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    بله از دید شما هر کس زیر پرچم آمریکا باشد افتخارتان است
  • جاوید ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    این خانوم از هر آمریکایی آمریکایی تر هست و فقط پدر و مادرش ایرانی هستند .خودش در آمریکا بدنیا اومده و آمریکایی محسوب میشه .شک نکنید اینها اینقدر خوش خدمتی کردن که به اینجا رسیدن .مثال میزنم اگه فردا مثلا بگن میخوان ایران رو با بمب اتم بزنن و یه نفر رو لازم دارن این کارو بکنه و شاسی شلیک رو فشار بده ،شک نکنید همین ها زودتر داوطلب میشن (منظورم رسوندن وفاداری مطلق اینها به آمریکا بود خوده مثال رو جدی نگیرید ).
  • مسعود ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    قرار بود با برجام تحریمها نباشد الآن برجام هست تحریمها هم هست فقط قدرت و توان هسته ای ما نیست و این خسارت محض است .
  • ناشناس ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    مگر ندیدی رفسنجانی برجام بی فرجام را فتح الفتوح نامید !! و بعد هم مسئله خلع سلاح موشکی کشور را مطرح کرد کار کار خودش است .
  • ناشناس ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    مرگ بر وطن فروش خائن .
  • ناشناس ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    برجام فقط باعث غروب صنعت هسته ای ایران شد و دیگر هیچ !
  • ناشناس ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    آیا خیانت و وطن فروشی افتخار است ؟!! در سال 88 هم همین جماعت اصلاح طلب به کشور خیانت کردند و خسارتی بیشتر از 8 سال جنگ تحمیلی به کشور وارد کردند.
  • ناشناس ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    لطف کنید تاریخ معاصربخونید بخصوص گزارش های از شاپور ریپورتر جاسوس ایرانی برای سرویس جاسوسی بریتانیا خواهید دانست جاسوس های خودی چه ضربه های را به مملکت خود زده اند-در ضمن گزینه جنگ با ایران قرار نبود مستقیم باشد در دوره اوباما با تشکیل داعش و اغتشاش در خاورمیانه با کمترین هزینه برای امریکا اتفاق افتادو ما درگیر جنگ شدیم بدون اینکه جهان امریکا را محکوم کند
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    ایشان متاسفانه یک برده و «طن فروش» است که با مکانیزم جدید مورد سوء استفاده قرار میگیرد. به جای اینکه به زور ازش سوء استفاده کنن کاری می کنن که فکر کنه بهره دهی افتخار براش
  • ناشناس ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    گزینه جنگ فقط یک غلو سیاسی بود .
  • ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    به ناشناس||۱۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷ بله. دیدیم عاشقان ایران وقتی سردار قادسیه حمله کرد کجا تشریف بردند.
  • ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    خوش خدمتی در چه حد؟ در دم و دستگاه خانواده کلینتون!!!! وطن فروشی و تن فروشی!!!
  • حسین ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    عزیزم من اینا که کارمند اداره آب و برق و دانشگاه و کارمند سازمانهای عادی نیستن. کسی‌ که در وزارت خارجه یا وزارت دفاع آمریکا کار میکنه و دست داره در طراحی سیاستی که روی مردم ایران بمب و موشک بریزه ، آیا این فرد عاشق ایرانه ؟ برای من اصلا مهم نیست که اینها چه دینو مذهبی دارند یا اصلا بی دین هستن ، مهم وطن پرستی‌ هست که از بین رفته در اینها و جاش را خیانت به وطن گرفته.
  • ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
    0 0
    روباه می دونی چیه !!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس