کد خبر 1708155
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۹

به گزارش مشرق، در کشور ایران بیش از ۷۰۰ کاروانسرای وجود دارد که مربوط به دوره ساسانی تا پایان دوره قاجار هستند. در ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ در جریان چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در ریاض، کاروانسرای فخرآباد به‌همراه ۵۳ کاروانسرای تاریخی دیگر (جمعاً ۵۴ کاروانسرا در ۲۴ استان ایران) تحت عنوان کاروانسراهای ایرانی در فهرست میراث جهانی قرار گرفتند.

رباط یا کاروانسرای فخرآباد که در روستایی با همین نام قرار دارد، در شهرستان بجستان، بخش یونسی، استان خراسان رضوی واقع شده است .

کاروانسرای فخرآباد یکی از مجهزترین و زیباترین کاروانسراهای بازمانده از دوران قاجار است. این بنای مستطیل شکل از نوع رباط‌های چهار ایوانی با میانسرای نسبتا وسیع و برخوردار از فضاهای کاربردی متعدد از قبیل هشتی ورودی، دو اتاق در دو سمت هشتی، پلکان منتهی به بام، غرفه‌ها، حجره‌ها، مالبندها، و باراندازها است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • یاشاسین اردبیل IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۱
    0 1
    چرا خوب بازسازی نمیشه؟
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۱
    0 0
    حفظ این کاروانسرا با این قدمت خیلی مهمه این بنا تاریخ زنده معماری وفرهنگ وتاریخ ماست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس