زاکانی: باید مبنای درست عدالت در جامعه مشخص شود

نماینده اسبق مجلس از فرار یک متهم اختلاس ۳ هزار میلیاردی از کشور خبر داد و گفت: برای مبارزه با مفاسد اقتصادی ۴ لایه باید در نظر گرفته شود.

به گزارش مشرق، مراسم افتتاحیه اولین دوره تخصصی مبارزه با مفاسد اقتصادی به همت بسیج دانشجویی و با حضور 120 نفر از علاقه‌مندان به مشارکت در طرح مبارزه با مفاسد اقتصادی که 70 نفر از آنها از شهرستان‌ها و 50 نفر از تهران حاضر شده بودند که اکثر آنها افراد تحصیل‌کرده و یا دانشجویان علاقه‌مند به مبارزه با مفاسد اقتصادی بودند، امروز در سالن بصیرت لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد.

در این مراسم علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس و از افراد فعال در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی و افشای فسادهای کلان اقتصادی به سخنرانی پرداخت.

بیشتر بخوانید:

همچنین بهادری از کارشناسان اقتصادی در این مراسم گفت: در حالی که مسؤولان حراست در دستگاه اجرایی وظیفه مقابله با مفاسد را دارند، اما اکثر این حراست‌ها توسط خود مدیران دستگاه‌ها انتخاب می‌شوند.

وی همچنین پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه جامعه وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری کشور از افراد نخبه هستند و این افراد مفاسد اقتصادی و گلوگاه‌های فساد را به خوبی می‌شناسند، از این افراد برای افشای مفاسد اقتصادی و مقابله با آن باید استفاده کرد.

* مبارزه با فساد دغدغه عمومی شده

همچنین علیرضا زاکانی نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: خوشبختانه دغدغه مبارزه با فساد از حوزه فردی عبور کرده و به یک دغدغه و مطالبه عمومی تبدیل شده است و این یک جهاد بزرگی است که در این دوره سخت نیاز به اصلاحات اساسی و جدی دارد.

* سه ضلع قدرت پرستی، ثروت پرستی و بیگانه پرستی عامل فساد

وی افزود: امروز انقلاب اسلامی در افق بلند در سطح منطقه‌ای و جهانی حرکت می‌کند، اما جمهوری اسلامی از آسیب‌ها و معایبی مانند مفاسد اقتصادی رنج می‌برد و موانع جدی در این زمینه وجود دارد که اگر کمی دقت شود به مافیای پنهان می‌رسیم که سه ضلع قدرت‌پرستی، ثروت‌پرستی و بیگانه‌پرستی برمی‌خوریم.

نماینده سابق مجلس همچنین گفت: پیوستگی قدرت و ثروت پیوندی ایجاد می‌کند که طمع بیگانگان را بیشتر می‌کند، در بحث ثروت‌پرستی گرچه ما مخالف تولید ثروت نیستیم و کارآفرینان و کارگرانی که به تولید ثروت ملی می‌پردازند دست‌شان را می‌بوسیم، اما مراد از ثروت‌پرستی ناظر به ثروت‌اندوزی عده‌ای است که با ثروت‌های باد آورده و از جیب ملت انبان خود را پر می‌کنند کار داریم.

* عده‌ای گویند اگر 10 درصد منابع هم میل شد ایراد ندارد تا از حیفها جلوگیری شود

به گفته زاکانی، برخی از افراد در جامعه فساد را بد نمی‌بینند و معتقدند مقداری میل کردن بیت‌المال را برای جلوگیری از حیف‌ها و فرصت‌ها می‌دانند و برخی از تکنوکرات‌ها می‌گویند اگر  10 درصد هم از منابع میل شد، اما چون جلوی حیف‌ها و فرصت‌ها گرفته می‌شود ایراد ندارد و عده‌ای هم می‌گویند فساد مانند گریس در داخل موتور می‌ماند که چرخ‌های اقتصادی را به حرکت در می‌آورد و باید چشم به روی فساد ببندیم و الکی گیر ندهیم، اما در نظام اسلامی کوچک‌ترین فساد هم قابل پذیرش نیست.

* عده‌ای به بهانه خروج سرمایه از کشور مایل به برخورد با فساد نیستند

وی گفت: عده‌ای می‌گفتند فساد به دو بخش کبیر و اکبر تقسیم می‌شود و حتی یکی از رؤسای قوا در جلسه غیرعلنی مجلس می‌گفت چرا این قدر دنبال فساد در داخل کشور هستید. فساد این افراد بزرگ است اما بزرگ‌ترین فساد این است که اگر با این‌ها برخورد شود ناراحت می‌شوند و سرمایه‌هایشان را از کشور بیرون می‌برند.

* کوچک ترین فساد هم ضرر دارد

رئیس مجلس در جلسه غیرعلنی می‌گفت این قدر گریبان چاک نکن اگر با دزد برخورد شود خروج پول از کشور صورت می‌گیرد که این فساد اکبر است در حالی که ما می‌گوییم از نظر اسلام اقل (کمترین) فساد هم برای کشور ضرر دارد. بنابر این نباید فساد حداقلی هم باشد.

زاکانی فساد را به بیماری تشبیه کرد که مثلاً برخی از جرم‌ها به صورت طبیعی در بدن وجود دارد، اما وقتی یک بیماری غلبه می‌کند، مثلا با شیمی‌درمانی بدن ضعیف می‌شود، دهان بیمار برفک می‌زند چون ضعیف شده در حالی که این جرم‌ها از قبل بوده و خود سیستم بدن با آن مقابله می‌کرد بنابر این اگر در مورد فساد هم بگوییم فساد کم خوب است یا خود فرد فاسد است و یا اینکه اطرافیان کلاه سرش گذاشته‌اند.

* راه‌اندازی مانور اشرافیگری توسط عده‌ای در کشور

نماینده سابق مجلس فساد را دارای لایه‌بندی دانست و گفت: چندی پیش در نامه‌ای به آقای رئیسی گفتم 4 لایه فساد وجود دارد که یکی لایه اقتصادی، لایه فرهنگی و رسانه‌ای که مانور اشرافی‌گری در کشور راه‌اندازی می‌کنند همچنین لایه سیاسی که مسؤولان کشور را درگیر می‌کند و لایه امنیتی ـ قضایی که تا پشت افراد مفسد نباشند، آنها نمی‌توانند فساد کنند.

* برخی می‌خواهند مسائل فرعی را جای اصلی جا بزنند

زاکانی در توضیح گفت: عده‌ای مانور اشرافی‌گری راه‌اندازی می‌کنند و رسانه‌های همسو افکار عمومی را جهت‌دهی می‌کنند و افکار عمومی دچار کرختی می‌شوند و یا اینکه مسائل اصلی و فرعی را  جایشان عوض می‌کنند و سراغ عناصر فرعی می‌روند و عنصر فاسد را به غلط خادم جلوه می‌دهند.

وی همچنین گفت:‌در دو دهه که با مفاسد اقتصادی درگیر هستیم می‌بینیم هر جا فساد می‌شود باید دقت کنیم چه کسی پشت سر او قرار دارد در مورد لایه امنیتی ـ قضایی هم تا کسی پشتیبان فرد فاسد نباشد، مگر می‌شود یک بانکی چنین وضعی مانند بانک‌های سرمایه، پارسیان و گردشگری داشته باشد.

* شگرد مفسدان برای گران انداختن اموال ارزان به بانک

زاکانی در ادامه گفت: بانک گردشگری شرکت‌های زیرمجموعه ایجاد کرده و مثلاً یک اموالی را خریده که قیمت واقعی آن 500 هزار تومان است اما بانک گردشگری این ملک را می‌خرید و شرکت اول به شرکت دوم و سپس به شرکت سوم می‌فروخت و قیمت را بالا می‌بردند و مثلاً 2 میلیون تومان می‌فروختند که این یک و نیم میلیون تومان سود از جیب مردم برداشت می‌شد و به جیب مفسدان واریز می‌شد یا در بانک سرمایه چاله‌ای کنده می‌شد و آن را به قیمت یک برج 22 طبقه برآورد می‌کردند و از جیب مردم می‌پرداختند و اثری که داشت سفته‌بازی را در جامعه رایج می‌کرد.

* مفسدان همدیگر را پیدا می‌کنند

زاکانی با طرح این پرسش که برای مبارزه با فساد با از کجا آغاز کرد، گفت: اگر بخواهیم مبارزه اثر داشته باشد باید بدانیم وضع فساد در کشور ما چگونه است، در علم پزشکی گاهی یک بیماری در جامعه تک‌گیر است یعنی مثلاً یک تا 10 نفر درگیر بیماری می‌شوند، اما اگر همین بیماری طغیان کند یک بخش وسیعی را درگیر می‌کند که می‌شود اپیدمی و اگر باز هم بی‌دقتی شود یک دفعه کل جامعه دچار می‌شوند که در آن صورت پاندمیک یا همه‌گیر و فراگیر می‌شود. فساد هم این گونه است. فساد در کشور در چند مرحله است که فساد تک‌گیر همیشه بوده و هست، ولی باید شفافیت ایجاد کرد که فساد به حداقل برسد در جامعه آدم‌های فاسد همدیگر را پیدا می‌کنند آن یکی در مجلس دیگری در قوه قضائیه و یکی دیگر در دولت است که این‌ها همدیگر را پیدا می‌کنند و به هم سرویس می‌دهند.

به گفته زاکانی، مثلا نقش طبری و دانیال‌زاده چه بود، یکی از قوه قضائیه و یکی از دولت بود که به هم سرویس می‌دهند. مثلا یک شرکت فولادی را به دانیال‌زاده می‌دادند و او می‌گفت 5 هزار کارگر دارم بنابر این به او پول می‌دادند و به جای اینکه صرف فولاد و یا کارگران کند، در فرمانیه تهران برج می‌ساخت و برج به طبری می‌دادند. الان دو برج فرمانیه دست کیست؟ و از آن طرف طبری هم به او سرویس می‌داد.

نماینده سابق مجلس همچنین با اعلام این خبر که دانیال‌زاده با اتهام 3 میلیارد تومان بدهی از کشور فرار کرد، گفت:‌در واقع او را فراری دادند و عناصر فاسد دست به دست هم دادند و شبکه درست کردند و این شبکه همه‌گیر شده است الان در جامعه صحبت از فساد چند هزار میلیاردی مثل فساد 500 میلیاردی، هزار میلیاردی، 2 هزار میلیاردی، 3 هزار میلیاردی و حتی 9 هزار میلیارد تومانی مطرح است.

*آدم‌های زالو صفت به یکدیگر سرویس می‌دهند

وی گفت: آدم‌های زالو صفت به یکدیگر سرویس می‌دهند و این فساد را اپیدمی کرده و ما باید برای برخورد با فساد در 4 سطح مبارزه کنیم.

وی در ادامه گفت: گاهی خود سیستم حاکمیت به تولید فساد کمک می‌کند و فساد برای آن سیستم ممدوح است چون بقای خود را در فساد می‌بیند در اینجا فساد سیستمی رخ داده است و سطح 5 فساد این است که آنقدر فساد زیاد می‌شود که قارون‌هایی در جامعه پیدا شده‌اند و عوامل فرهنگی‌شان توانسته است این پدیده قارون صفتی را غلبه بدهد و عده‌ای قارون می‌شوند، عده‌ای که ندارند بدشان از آن نمی‌آید که در اینجا خداوند وعده عذاب داده است.

زاکانی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی فساد تا سطح چهارم بود و هم شاه و اشرف و دربار تولید فساد می‌کردند و بقای آنها در فساد بود و اسناد زیادی به نام رضاشاه ملعون وجود دارد و این‌ها اموال مردم را می‌گرفتند و در قراردادها خیانت می‌کردند و فساد سر به فلک می‌کشید که در آن زمان فساد سیستمی بود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • محمد IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    4 4
    به مطهری بفرمایید مردم پول بدبد دزدا ببرند رورا باش
    • IR ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
      0 0
      زاکانی نبود یه مدت
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    31 4
    چقد راحت فرار میکنن کشور نیست که خر اباده
    • IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
      0 2
      رییسی اومده که این دونه درشت ها رو فراری بده
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    12 6
    از اول این دولت مانور اشرافیت به هجمه اشرافیت تبدیل شده
  • علی IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    11 4
    می سوزند از شفاف سازی ها بعید نیست برای اینکه جبران کنند دوباره طرح ورود زنان به ورزشگاه کلید بخوره.
  • جعفر تیموری حامی رهبرمعظم انقلاب اسلامی ایران IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    7 0
    کشوری که نظارت کمترین نقش را در اقتصاد و سیاست دارد چنین افراد دزد یا مسوول خبیث پیدا میشه.باید کسی مانند من را در حوزه نظارت بر هر قسمتی که دوست دارند انتصاب کنند ببینید اگه اختلاس یا رانت یا دزدی شد.چون به خودم اطمینان دارم و اجدادم هم چنین نبوده اند.آقازاده ای که با رانت استخدام شده با رانت و پول رانتی پرورش یافته عاقبت همین میشه.وای به حال ناظرانی که خودشان هم همدست چنین کسانی هستند.خدا ذلیلشون کنه.
  • رضا IR ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    3 1
    اين ميگه متهم سه ملياردى ! شما تيتر زديد سه هزار ميلياردى !
  • کیومرث IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    5 7
    یک نفر یک راست گفت و آن زاکانی بود متشکرم از این مصاحبه ای که ایشان انجام داده خداوند به ایشان اجر دهد.
  • IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    10 0
    یک متهم فساد اقتصادی با ۲۰۰۰۰۰۰۰ ریال فرا کرد .. بیجاره بازنشسته بود .. فرار کرد اون دنیا .. صبر نکرد حقوقش همسان سازی شود
  • ایرانی IR ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    12 1
    مملکت خرتاخری
  • IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    8 1
    چرا جزایری نمیتونه تکون بخوره و بیچارش کردین چون به خودتون وصل نیست شما حتی اجازه نمیدین کسی غیر خودتون دزدی بکنه
  • ممد IR ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    3 0
    داداشا و هموطن های عزیز یه سوال دارم ازتون!!!!!!! هنوز هم اعتقاد دارین به این شعر ؟ چو ايران نباشد تن من مباد بدين بوم و بر زنده يک تن مباد بيا تا همه تن به کشتن دهيم (حاضری ؟) مبادا که کشور به دشمن دهيم (خودمون دشمن خودمونیم) دريغ است ايران که ويران شود( مگه میشه ؟) کنام پلنگان و شيران شو (کفتار بهتره )
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    14 0
    قطعاً فساد اکبر است! از سالها پیش کاملاً عیان بود
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    8 8
    ما به افرادی با تفکر دکتر زاکانی جهت ریشه کن کردن فساد نیاز داریم اگر قرار به اداره کشور به روش غرب بود چه نیازی به انقلاب داشتیم انقلاب کردیم تا مملکت به روش اسلام واقعی که برادری برابری عدالت محوری است اداره شود وگرنه همان حکومت قبلی خیلی هم بهتر از این مسئولین غربزده بلد بودند
  • IR ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    22 6
    همتون سر و ته یه کرباسی جانماز آب نکشید
    • IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
      2 3
      افرین دقیقا
  • IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    6 1
    اشرافی که انقلاب را ارث پدرشان میدانن وخود را وصی ملت رانت خوار های به ظاهر انقلابی مصیبت کشورند که باید از سفره انقلاب دورشان کرد . تنها راه نجات ملت استفاده از جوانان نخبه روستاها وظیفه پایین جامه است نه تحصیل کردگان خارج .باید مثل زمان جنگ از جوانان نخبه بسیجی انقلابی طبقه پایین جامعه استخدام کرد نه رانی‌های دنیاپرست .
  • محمد IR ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    3 1
    چیطو شد ایطور شد
  • IR ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    1 1
    خلاصه مبارکها باشد بردارید ببرید ....وببرید
  • لیلا IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    1 3
    اقا شفاف سازیه دیگه. این مشرق نیوز هزینه هاشو کی میده
  • شیری IR ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    1 0
    خیلی بهتر است جلو فساد گرفته است
  • IR ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    10 0
    مگه میشه همه پاکان در راس مملکتی جمع باشن و زیر دستاشون اینقدر فاسد باشن؟
  • ایرانی IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    0 0
    توروخدا همه پول ها رونبرین ... چی بخوریم حالا!!! فقط یکی بگه این پول چند میشه؟؟؟
  • باران IR ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
    1 0
    تمام این ها یک طرف ولی واقعا گرانی بیداد می کند وخانواده هایی هستن که شاید ماهانه نتوانند یک وعده گوشت بخورند باید فکری برای این گرانیها کرد-
  • IR ۰۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    راه اندازی مانور عدالت خواهی پوشالی همین است که دزدان هر روز کیسه ای نومیدوزند
  • IR ۰۴:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    اصولاً چرا متهم اینگونه بایستی آزادانه از چنگال قانون فرار کنند و بعداً مانند خاوری به ریش مردم و مسولین بخندد دستگاههای مسول چرا آسیب شناسی و پیشگیری نکرده اند
  • IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
    0 0
    اگه افراد دستپاک راو از دزدان جدا کنید زودتر به نتیجه میرسید. دنبال دزدان نگردید که تعدادشان زیاد است. تک و توک دست پاک و با شرفی اگه هست را جدا کنید بفرستید برن خونه نشین بشن تا برای قیام مولایمان پاک بمانند
  • IR ۰۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
    0 0
    اقای رییسی که امد ....بعضی ها حسابی خونه خراب شدند و فراری. همونهایی که دستشان در سفره یتیم ها و بی خانمانها بود. اقای رییسی خدا حفظت کنه برادر.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس