کد خبر 9960
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۰

دستگيري دو خبرنگار آلماني که به عنوان توريست وارد ايران شده، ولي به فعاليت هاي رسانه اي مشغول بودند، سوژه جديد جنجال غرب عليه ايران شده است؛ موضوعي که با توجه به اظهارات مقامات آلماني، حکايت از واقعيتي ديگر دارد.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، خبرگزاري «آلمان» در گزارشي مرتبط با اين خبر نوشت: «آنجلا مرکل»، صدراعظم و «گيدو وستروله»، وزير خارجه آلمان، در تلاش براي آزادي دو خبرنگار آلماني هستند که در ايران دستگير شده‌اند.
گفته ‌مي‌شود، اتهام‌هايي که مقامات ايراني متوجه اين دو آلماني کرده‌اند، راه نجات آنها را دشوار مي‌کند. دولت آلمان در تکاپوي جدي و پيگير براي آزادي دو شهروند دستگير شده اين کشور در ايران است.
خانم مرکل، صدراعظم آلمان به روزنامه‌نگاران گفته که وزارت خارجه و خودش از هيچ اقدام ممکن براي رهايي بازداشت‌شدگان فروگذاري نخواهند کرد.
«گيدو وستروله»، وزير خارجه آلمان که هم اکنون در نيويورک است، دوشنبه شب (يازدهم اکتبر / نوزدهم مهر) در تماس تلفني با همتاي ايراني خود، منوچهر متکي، خواستار آزادي فوري خبرنگار و عکاس آلماني شد. به موازات تلاش ‌مقامات ارشد دولت، وزارت خارجه آلمان نيز در حال بررسي شرايط دستگير شدگان و چگونگي آزادي آنهاست.
همچنين «اشپيگل آنلاين»، در اين باره گزارش ‌داد، صبح روز سه‌شنبه (?? اکتبر / ?? مهر)، چند ديپلمات آلماني براي ميانجيگري در اين زمينه به سفارت ايران در برلين رفته‌اند. يکي از کارکنان سفارت آلمان در تهران، کوشيده است در تبريز به ديدار زندانيان آلماني برود. ديگر دپيلمات‌هاي مقيم ايران نيز از کانال‌هاي ديگر، در صددند با دادستاني يا مقامات ديگر جمهوري اسلامي براي رهايي اين دو خبرنگار رايزني کنند.
اين نشريه همچنين در گزارش خود، از آمادگي وزارت خارجه آلمان براي پرداخت جريمه جهت نقض مقررات رواديد توريستي توسط اين دو خبرنگار نيز خبر داده است.
«اشپيگل آنلاين» در تازه‌ترين گزارش خود از خطير بودن اتهام‌هاي اعلام شده عليه دو خبرنگار آلماني نوشته است. آن‌گونه که محسني اژه‌اي، دادستان کل کشور و سخنگوي قوه قضاييه ايران اعلام کرده، اين دو نفر بدون جواز کار و با رواديد توريستي وارد ايران شده و به انجام مصاحبه با فرزند و وکيل سکينه محمدي آشتياني، زن محکوم به سنگسار مبادرت کرده‌اند.
اما جالب اينکه «اشپيگل آنلاين» با آنکه خود معترف به تخلف خبرنگاران ياد شده است، مي نويسد: با يادآوري سوابق جمهوري اسلامي در بازداشت اتباع خارجي، تأکيد کرده که نخستين واکنش‌ها از تهران، نشانگر کوشش ايران در بهره گيري سياسي از شرايط دو خبرنگار آلماني است؛ اين دو خبرنگار متهم به تماس با شبکه «ضد انقلاب» در بيرون کشور شده‌اند؛ فارغ از اينکه خبرنگاران آلماني دستگير شده، چه ارتباطي با رسانه هاي ضدانقلاب داشته اند.
اين موضوع حتي از سوي خود آلماني ها هم پذيرفته شده است که اين دو نفر تخلف کرده اند، همان گونه که رسانه هاي آلماني نيز معترفند اين دو نفر با ويزاي توريستي وارد ايران شده و سپس به مصاحبه با خانواده فردي اقدام مي کنند که يکي از جنجالي ترين پرونده هاي قضايي سال هاي اخير را داشته و به واسطه آن، هزينه هاي سياسي سنگيني به ايران وارد شده است.
به اين جمله دقت کنيد؛ «اين نشريه در گزارش خود، از آمادگي وزارت خارجه آلمان براي پرداخت جريمه جهت نقض مقررات رواديد توريستي توسط اين دو خبرنگار نيز خبر داده است.» اين جمله نشان مي دهد که مقامات آلماني خود نيز به خوبي مي دانند که شهروندانشان در اين باره به راحتي قوانين را زير پاي گذارده و تخلف کرده اند.
اين کار، تخلف آشکاري است که خوشبختانه رسانه هاي آلماني نيز بدان اعتراف دارند؛ پس اگر هم درگذشته مواردي بوده که در آن زياده روي شده باشد، اين مورد قطعا کار درست و در راستاي دفاع از منافع ملي است، زيرا يک ايراني وقتي به عنوان توريست به کشوري اروپايي سفر مي کند، در صورت انجام چنين کاري، به يقين، با برخوردي سخت تر از اين روبه رو خواهد شد.
با اين اوصاف، به نظر مي رسد، برخورد با صبوري و درايت، مي تواند از سوءاستفاده غرب از دستگيري دو توريست متخلف آلماني جلوگيري کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس