به گزارش مشرق، مرکز جلوگیری از بیماریها در آمریکا روز ۱۲ سپتامبر طی تحقیقاتی که در چند ایالت انجام شده بود، اعلام کرده است که؛ استعمال سیگارهای الکترونیکی در این کشور سبب مرگ ۶ نفر شده و همچنین حدود ۴۵۰ نفر نیز دچار سرطان ریه شده اند.
در پی انتشار این گزارش ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز تصمیم گرفت تا به آن واکنش نشان دهد و در نشستی با همین موضوع در کاخ سفید، با مذمت این سیگارها، از ممنوعیت این محصول خبر داد.
بیشتر بخوانید:
مهارتهای فرزندپروری ترامپ، سوژه کاربران توئیتر!
واکنش سریع رئیس جمهور آمریکا نسبت به این موضوع و موکول نکردن آن به زمانی دیگر «بدلیل نگرانیهای ملانیا در مورد پسرش»، ناخواسته سوالات بسیاری را در ذهن فعالان حقوق بشر و سیاستمداران بوجود آورد که؛ آیا نگرانی او از مبتلا شدن تعدادی نوجوانان به بیماری دلیل اصلی این تصمیم است؟ آیا تصمیم واقعبینانه است؟
بهترین جواب میتواند این باشد که ممنوعیت استعمال سیگار الکترونیک طعمدار یک حرکت نمایشی بود تا نشان دهد که رئیس جمهور آمریکا، به دنبال نجات جان آمریکاییهاست!
ادعایی که حداقل به دو دلیل مسخره است؛
اول اینکه؛ به طور طبیعی استفاده از یک محصول آزمایش نشده و تایید نشده عوارض زیادی را روی سلامت و در این مورد، تنفس مردم خواهد داشت، پس این موضوع زیاد تعجب برانگیز نیست که تعدادی از افراد بدلیل مصرف این محصول بمیرند.
و در درجه دوم اینکه؛ آمریکاییها به دلایل زیادی جانشان را از دست میدهد.
این موضوع را مرکز جلوگیری از بیماریها در آمریکا منتشر کرده است.
طبق گزارشی که در سال ۲۰۱۷ توسط این مرکز منتشر شد، سرطان عامل اصلی مرگ بیش از یک میلیون آمریکایی بوده است و هزاران نفر نیز در همین سال از بیماریهای تنفسی، دیابت، سکته قلبی و دیگر بیماریها جانشان را از دست دادند.
مسمومیت، تصادف و سقوط از ارتفاع از دیگر عوامل کشته شدن آمریکاییها است و تنها در سال ۲۰۱۷، شصت و چهار هزار آمریکایی بدلیل مسمومیت جانشان را از دست دادند.
۱۰ عامل مرگ و میر در آمریکا بر اساس سن و علت مرگ (منبع CDC)
خالی از لطف نیست بدانید که؛ یکی دیگر از مهمترین عوامل کشته شدن آمریکاییها، خشونت سلاح در این کشور است.
در سال ۲۰۱۷ حدود ۴۰ هزار آمریکایی بر اثر خشونت سلاح کشته شدند که برای اولین بار از تعداد کشتهها براثر تصادفات بیشتر شد و نکته جالب اینجاست که بیشترین عواملی که علت مستقیم مرگ آمریکاییها میشود سالهاست توسط دانشمندان مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته است تا میزان آنها کاهش و کنترل یابد.
اما تنها عاملی که هیچ اقدامی توسط دولت یا نهادهای مرتبط برای مهار آن انجام نشده، سلاح است!
حتی برخی از نمایندگان مجلس این کشور، مانند میچ مککانل، علنا اجازه تصویب قوانین جدید سلاح را نمیدهند!
طبق تحقیقات یک سازمان غیر انتفاعی (Every Town for Gun Safety)، هر روز ۱۰۰ آمریکایی بدلیل خشونت سلاح کشته و صدها نفر زخمی میشوند، که به طور متوسط ۷ نفر از آنها کودک یا نوجوان هستند.
اما تفاوت ممنوعیت سیگار الکترونیک طعمدار و جلوگیری از خشونت سلاح در آمریکا این است که رئیس جمهور یک شماره را در تلفن خود ذخیره کرده است؛ انجمن ملی سلاح آمریکا یا به اختصار NRA.
این سازمان در مبارزات انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ حدود ۳۰ میلیون دلار به او کمک مالی کرد.
کمکی که رئیس جمهور آمریکا را مدیون این انجمن کرده است!
تیراندازی در الپاسو، دیتون و میدلند از آخرین نمونههای برجسته خشونت سلاح در آمریکاست.
از نگاه سیاستمداران جمهوریخواه، علت این کشتارها فقط یک جواب قطعی دارد: بازیهای رایانهای! و نه سلاح!
هر چقدر هم که این ادعا نخ نما شده باشد، قرار است باز هم مقامات آمریکایی، که تحت نفوذ لابی سلاح هستند، آن را تکرار، تکرار و تکرار کنند.
فضای بوجود آمده توسط لابی سلاح و نفوذ آن در انعکاس پیامهای رسانهای در آمریکا و همچنین بیاعتنایی مقامات این کشور به خشونت توسط اسلحه، باعث شده تا مردم این کشور بجای پیگیری حل معضل خشونت سلاح، به دنبال ساخت قلعههایی برای محافظت از فرزندان خود باشند!
اگرچه بیشتر کاربران فضای مجازی از دستور ترامپ برای ممنوع کردن سیگارهای الکترونیکی طعمدار استقبال نکردند، اما اگر دونالد ترامپ واقعا چنین معیاری (جلوگیری از کشته شدن آمریکاییها) را برای خود معین کرده، بهتر بود در نظر داشته باشد که بر اساس گزارش یواسای تودی، در بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷ تعداد ۳۸۹۴۲ کودک آمریکایی بخاطر خشونت سلاح به طور بیرحمانهای کشته شدند؛ و فقط در سال ۲۰۱۸ تعداد ۷۳ کودک که کمتر از ۱۲ سال سن داشتند، در تیراندازیها جان خود را از دست داده اند.
شاید مردم آمریکا باید سلاحها را نیز به روشی طعمدار کنند تا مقامات دست به کار شوند!