سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
***********
کیهان
شورای اصلاحطلبان، ماکت است /کارگزاران و حزب مشارکت تصمیم میگیرند
دبیرکل یک حزب مدعی اصلاحطلبی میگوید: لیست اصلاحطلبان برای مجلس و شورای شهر، قربانی مناسبات پنهانی و محفلی در میان این طیف شد.
احمد حکیمیپور در گفتوگو با «انتخاب» اظهار داشت: جبهه اصلاحات در درون خود مباحث انتقادی را بر نمیتابد و اگر تصمیمی اتخاذ میشود، ارادهای برای پیگیری وجود ندارد. در صورت تداوم چنین وضعیتی جریان اصلاحات متضرر خواهد شد.
وی میافزاید: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، نهادی درون جناحی است که ماموریت آن در وضعیت جدید تمدید شده و تاکنون بیشتر بر ماموریتهای انتخاباتی تمرکز دارد لذا نمیتوان این شورا را دارای اختیار تام در تمامی زمینهها ارزیابی کرد.
ما به عنوان حزب «اراده ملت» نسبت به همین ماموریت انتخاباتی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، کتبا و شفاها نقدهایی را به این نهاد و عملکردش داشتهایم. تضعیف احزاب یکی از مهمترین اشکالات وارده بر شورای عالی است؛ بهگونهای که سازوکار و کنش حزبی را تضعیف در مقابل کنش فردی را تقویت میکند. از جمله مهمترین ایرادات دیگر غیر پاسخگو بودن و حاکمیت «مناسبات محفلی» و «پنهان» بر شورا است.
حکیمیپور همچنین گفت: در چنین شرایطی این محفلهای شخصی هستند که تصمیم میگیرند و نمایندگانی که به پارلمان راه پیدا میکنند به هیچ نهاد و حزب پاسخگو نیستند. در چنین فضایی مناسبات فاسد و پولهای کثیف انتخابات را مدیریت میکنند. حزب باید نامزد خود را معرفی کند، با شفافیت برنامهها و منابع مالی او را مشخص کند و در صورت پیروزی باید در مقابل عملکرد نماینده خود، پاسخگو به مردم باشد.
در این صورت شاهد تعدد نامزدها نخواهیم بود و اشخاص از مجرای حزب وارد فعالیت سیاسی میشوند. در مجموع، بخش عمده انتقادات ما به عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بر همین مبنا است. وی خاطرنشان کرد: در شورای عالی اصلاحطلبان اشخاص در راس هرم تصمیمگیری وجود دارند که عضو هیچ حزبی نیستند.
در ارتباط با آنها که البته تعدادشان بسیار انگشتشمار است و در نقش افراد «حقیقی» حضور دارند، این نقد وارد میشود که چرا بر اساس دستورالعمل اصلی اصلاحطلبی حرکت نمیکنند و رسیدن به قدرت از مجرای فعالیت جمعی (حزبی) را پیگیری نکرده به صورت فردی در پی کسب جایگاه هستند.
واقعیت این است برای حداکثر 5 نفر سازوکار حزبی زیر سوال میرود. متاسفانه خود جریان اصلاحات خود را در ترازو سنجش و قضاوت قرار نمیدهد. برای نمونه از سه ماه قبل در شورای هماهنگی اصلاح طلبان تصویب شده، آسیبشناسی جریان اصلاحات در دستور کار قرار بگیرد اما به صورت مداوم به تعویق میافتد.
حکیمیپور معتقد است اشتباه بزرگی بود که جریان اصلاحات به سازوکاری همانند شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تن داد و همچنان بر تداوم فعالیت آن اصرار دارد. البته ما به عنوان حزب اراده ملت با وجود آگاهی از این مسائل، تنها به دلیل تمکین به فعالیت جمعی و اراده جمع، همچنان به حضور در این شورا ادامه دادهایم.
وی در پاسخ به این سوال که «عملکرد فراکسیون امید در مجلس و شورای شهر تهران را به عنوان دو جریان اصلی متاثر از تصمیمات شورای عالی اصلاحطلبان چگونه ارزیابی میکنید؟» گفت: بسیاری بر این باور هستند در انتخاب اعضای لیست مورد تایید شورا برای انتخابات مجلس و شورای اسلامی شهر تهران، در دقیقه 90 لیست قربانی محفلها و مناسبات پنهان شد و شفافیتی در این زمینه وجود نداشت.
در واقع، لیست اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس و شورای شهر تهران، به قربانگاه برده شد و قربانی شد. متاسفانه محفلی چند نفره لیست را از بین بردند و تمامی ضوابط و قاعده برای انتخاب اشخاص مدبر در محفلهایی نهایی و قربانی شد. البته در ماجرای انتخاب شهردار تهران و بعدها دستگیری محمد علی نجفی، گوشهای از این محافل آشکار شد.
مشاجرهای که میان کرباسچی و میردامادی اتفاق افتاد، نشان داد چگونه جمعی قبل و بعد از انتخابات در حال تصمیمگیری بودند که شهردار چه کسی باشد و انتخابات چگونه مدیریت شود. در میانه اختلافات میان حزب کارگزاران با مشارکت در مسئله نجفی، بخشی از مسائل آشکار شد.
اکنون مسئله این است که این افراد چگونه خارج از سازوکار جریان اصلاحات و شورا تصمیم گرفتهاند. اگر محفلی و گعدهای امور مدیریت شود، اکنون نیز باید پاسخگو باشند که البته نیستند. متاسفانه نحوه انتخاب بیشتر مورد نقد است.
چک بیمحل برجام را نقد کنید پیششرط گذاشتن برای آمریکا پیشکش!
مشاور خاتمی و عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید میتوان با پیششرط، با آمریکا مذاکره کرد.
عبدالله ناصری که چند سال پیش بر رحم اجارهای بودن دولت روحانی برای اصلاحطلبان اصرار داشت، در گفتوگو با تابناک و درباره تلاش برخی مقامات کشورهای اروپایی برای برقراری مذاکره میان ایران و آمریکا اظهار کرد: ما چارهای نداریم جز اینکه مسائل کشور را در مذاکره مستقیم با آمریکا حل کنیم.
وی افزود: مذاکرات برجام نشان داد، در عین حال که ما دستاورد حداقلی داشتیم، به هر صورت توان و قدرت تیم مذاکرهکننده ایرانی برای جهانیان اثبات شد، به گونهای که در جریان همان مذاکرات بود که آمریکاییها تمایل خود را برای مذاکره درباره موضوعات دیگر با ایران بیان کردند.
ناصری گفت: من معتقدم به رغم بدقولی آمریکاییها، چون توان مذاکرات طرف ایرانی در جهان و میان افکار عمومی داخل کشور اثبات شده است، باید از این ظرفیت استفاده شود.
ناصری خاطرنشان کرد: در صورتی مذاکرات ماهیت عینی و قابل قبولی پیدا خواهد کرد که نخبگان کشور در جریان مذاکرات احتمالی، روند را بررسی کرده و نکات لازم را به تیم مذاکرهکننده ابلاغ کنند تا ما دچار مشکل نشویم.
وی گفت: بدون شک در این مقطع، با رعایت برخی پیششرطها از سوی کشورمان، برای آمریکا موقعیت و بستر مناسبی - با توجه به درگیریهای منطقه خلیج فارس و تغییر نگاه جامعه جهانی به ایران (با توجه به رویکرد دولت)- جهت انجام برخی مذاکرات وجود دارد. پیشنهاد ما این است، هرچه سریعتر این روند با اندیشیدن یک تدبیر مشخص عملیاتی شود.
توجیه مذاکره با آمریکا به واسطه ادعای پیششرط گذاشتن در حالی است که افراطیون مدعی اصلاحطلبی هنگام مذاکرات برجام، به عبور از خط قرمزهای منافع ملی و توافق به هر قیمت با آمریکا اصرار داشتند به همین دلیل هم، توافقی نامتوازن و ناهمزمان و فاقد پشتوانه و ضمانت را به مثابه چک بلامحل، روی دست کشور گذاشتند. بنابراین باید از آنها خواست به جای ژستهایی نظیر گذاشتن پیششرط و مذاکره دوباره آمریکا، ابتدا همین چک برگشت خورده و پرخسارت برجام را احیا کنند.
نکته جالب این است که برجام قرار بود همه تحریمها را - به ادعای آقای روحانی و تیمش- لغو کند اما موجب تشدید تحریمها با وجود ادامه اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران شده است. بنابراین باید از امثال ناصری پرسید وقتی توافق موجود از سوی آمریکا و اروپا اجرا نمیشود، برای چه باید دوباره مذاکره کرد؟ برای رسیدن به توافق جدید؟ که چه؟ که اجرایی نشود!؟ به قول آقای روحانی، مگر دیوانهایم!؟
این نکته هم گفتنی است افراطیون متهم به همسویی با آمریکا در فتنه 88، میکوشند بسیاری از ساختارشکنیها و خیانتهای خود را به واسطه پوست خربزه گذاشتن زیر پای دولت روحانی عملی کنند.
تعجب سایت حامی برجام از انفعال دولت در گام سوم
یک سایت حامی دولت و برجام، گام سوم دولت در کاهش تعهدات برجامی در مقابل بدعهدیهای غرب را کمرمق و زیانبار توصیف کرد.
«دیپلماسی ایرانی» که به صادق خرازی تعلق دارد، نوشت: دقایق پایانی روز چهارشنبه حسن روحانی، گام سوم در کاهش تعهدات برجامی را اعلام و رسما ابلاغ کرد؛ گامی کم رمق که ظاهرا نشان از احتیاط دولت برای به پیش بردن مذاکرات دارد.
اگر چه رئیسجمهور رسما از قطعی بودن آغاز گام سوم در کاهش تعهدات برجامی سخن گفت، اما به نظر میرسید که روحانی تا دقایق آخر قبل از برداشتن این گام چشم انتظار خبری خوش از کاخ سفید بود که رسما در سایه مخالف واشنگتن با اعطای خط اعتباری 15 میلیارد یورویی یا دلاری، آب پاکی بر دست دولت ریخته شد تا رئیسجمهور دستور اجرای گام سوم را ابلاغ کند. این در حالی است که به نظر میرسد گام سوم دولت در کاهش تعهدات برجامی در مقام قیاس با دو گام پیشین یک عقبگرد در مواضع دولت محسوب میشود.
زمانی که تهران 18 اردیبهشت ماه سال جاری در گام اول کاهش تعهدات برجامی، توقف فروش آب سنگین و اورانیوم غنی شده و نیز عدم تعهد به تولید و نگهداری اورانیوم غنی شده 3/67 درصد تا سقف ۳۰۰ کیلوگرم و آب سنگین تا سقف 130 تن را در دستور کار قرار میدهد و 60 روز پس از آن در گام دوم به سراغ توقف رعایت محدودیتهای مربوط به سطح غنیسازی اورانیوم بیش از 3/67 درصد و مدرنسازی رآکتور آب سنگین اراک به منظور بازگشت به حالت رآکتور پیشین این مرکز میرود ، این ظن و تحلیل در ناظران شکل گرفت که ایران در گام سوم یک جهش جدی را در کاهش تعهدات برجامی برخواهد داشت که ظاهرا چنین نبود.
انجام تحقیق و توسعه در حوزه هستهای بدون هیچگونه محدودیت، گامی نبود که، هم افکار عموم داخلی و هم جامعه بینالملل، بهخصوص غرب انتظار آن را داشته باشد. چرا که گسترش در زمینه تحقیق و توسعه انواع سانتریفیوژها و سانتریفیوژهای جدید و هر آنچه برای غنیسازی مورد نیاز فعالیتهای هستهای کشور هر چقدر هم که جدی باشد در واقع نمیتواند در حوزه عملیاتی صنعت هستهای نگرانی پررنگی را برای غربیها ایجاد کند.
البته در این میان قاره سبز و مهمتر از آن ایالات متحده آمریکا از این گام رضایت بیشتری خواهند داشت. چون این باور را ایجاد میکند که تهران به واسطه ترس از تبعات گامهایش در کاهش تعهدات برجامی، احتمال کشیده شدن پرونده به شورای امنیت و فعال شدن مکانیسم ماشه، سعی کرده است ضمن عملی کردن راهبرد خود در تقابل با تحریمهای آمریکا و بدعهدی اروپا، بهگونهای عمل کند که در عین حال حساسیت چندان جدی ایجاد نشود.
این مسئله نشان از این دارد که روحانی هنوز هم چشم امید به تلاشهای اروپا با محوریت کاخ الیزه دارد تا در دو ماه پیش رو و قبل از برداشته شدن گام چهارم بتواند کاری صورت دهد. پیرو این نکته به واقع آنچه که دولت در قالب گام سوم در کاهش تعهدات برجامی اعلام و ابلاغ کرد، بیشتر بازی با راهبرد کاهش تعهدات برجامی بود تا استفاده از این اهرم؛ اتفاقا همین بلاتکلیفی دولت با خود بدترین ضربه ممکن را به مواضع تهران در مذاکره با طرفهای مقابل خواهد زد.
شاهد این مدعا سخنان رئیسجمهور در هیئت دولت مبنی بر نزدیک شدن به توافقات نهایی با اروپا است؛ به موازات آن مواضع سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه نیز در رابطه با آمادگی تهران برای مذاکره با 1+4 بعد از دریافت 15 میلیارد دلار یا یورو نشان از این دارد که دولت سعی داشته در شرایط کنونی که مذاکرات میتواند نتایجی در پی داشته باشد، حتیالمقدور از برداشتن گامهایی با حساسیت بالا پرهیز کند که یک پالس مثبت و فرصتی جدی به اروپا داده شود؛ غافل از این که اتفاقا آن چیزی که اکنون پاریس را به تکاپو در قبال تحرکات تهران در کاهش تعهدات برجامی واداشته بود، جدیت کشور در اقداماتش بود.
در این راستا به واقع گام سوم اعلامی دولت در کاهش تعهدات برجامی بهواسطه محتاطانه بودنش، بیش از آن که تضمینی برای تداوم مذاکرات و در نهایت رسیدن ایران به منافعش در برجام باشد، یقینا اروپا و قبلتر از آن آمریکا را به این یقین میرساند که دولت ایران در سایه تشدید تحریمها و فشارها، نه تنها از مواضع خود پا بیش نخواهد گذاشته است که حتی میتواند به عقبنشینی و عدول از اهدافش در توافق هستهای بینجامد.
جوادی حصار: روحانی چشمانداز اقتصادی ندارد
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی میگوید روحانی نسبت به مسائل اقتصادی، چشمانداز ندارد.
محمدصادق جوادی حصار به روزنامه فرهیختگان گفت: در دولت آقای روحانی در مقطعی شاهد شکوفایی اقتصادی بودیم ولی به نظر من دولت آقای روحانی در تعیین استراتژی دچار اشتباه شد. دولت استراتژی خود را متزلزل تعریف کرد، به گونهای که با تغییر هر وزیر استراتژی نیز تغییر کرد. بهعنوان مثال دیدگاه آقایان طیبنیا و کرباسیان با هم متفاوت بود.
وی افزود: یک دولت که نمیتواند بگوید من هم این استراتژی را قبول دارم هم آن را. این نشان میدهد خود آقای روحانی نسبت به دولت و مسائل اقتصادی چشمانداز روشنی ندارد. آقای روحانی استراتژی روشنی در حوزه اقتصاد نداشتند. البته تنها یک عامل دخیل نیست و عوامل مختلف تعیینکننده است. آقای روحانی که امروز به این بنبست رسیده است، نمیخواست از ابتدا به این بنبست برسد و میخواست وضع بهتری ترسیم کند، ولی با گزینش نیروهای ناکارآمد نتوانسته اهداف خود را محقق کند و در این باتلاق گیر افتاده است.
جوادی حصار همچنین میگوید: بدیهی است از دولتی که به روز عمل میکند نباید توقع داشت که چشمانداز 6 ماه بعدش خیلی روشن باشد. نمونه آن میشود تغییر وزیر آموزش و پرورش و سه ماه قرار دادن یک نفر در جایگاه وزیر بدیهی است که مسیر به هر حال در این مدت تغییر کرده است.
سلامتی: شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان ستاد انتخاباتی بود نه ناظر بر فراکسیون امید
دبیرکل حزب منحله سازمان مجاهدین(انقلاب) میگوید: فراکسیون امید عملکرد ضعیفی داشت اما شورای عالی اصلاحطلبان جز نقش ستاد انتخاباتی ، نقش دیگری برای نظارت بر این فراکسیون ایفا نکرد.
محمد سلامتی به «انتخاب» گفته است: اصلاحطلبان مسئولیت عملکرد فراکسیون امید در مجلس را میپذیرند. همچنین، عملکرد شورای اسلامی شهر تهران نیز به پای اصلاحطلبان نوشته شده است. در این دو سطح اصلاحطلبان عملکرد ضعیف خود را میپذیرند.
این عملکرد را باید در دو سطح مورد تحلیل قرار دارد. یکی اینکه با توجه به محدودیتهایی که بر اصلاحطلبان اعمال شد و از نامزد شدن بسیاری از چهرههای تاثیرگذار این جبهه ممانعت شد، افرادی با توانایی و تجربه کمتر وارد بهارستان شدند؛ بنابراین نمیتوان انتظاری بیش از عملکرد کنونی را از فراکسیون امید داشت.
البته فراکسیون امید در ارائه دقیق عملکرد خود کوتاهی کرده است و اگر این کار را درست انجام میداد، این چنین مورد انتقاد قرار نمیگرفت. دیگری عملکرد اصلاحطلبان در شورای شهر تهران است که به نظر من ضعف عملکرد آنها را نمیتوان مورد انکار قرار داد.
وی همچنین گفت: در غالب انتقاداتی که به شورای عالی اصلاحطلبان مطرح میشود، انتظاراتی بیشتر از وظایف شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، طرح میگردد. این شورا، بیشتر ستادی انتخاباتی است و اینگونه نیست که در تمامی زمینهها منعکسکننده برنامهها و سیاستهای جبهه اصلاحطلبان باشد.
مثلا شورای عالی سیاستگذاری، وظیفهای برای برنامهریزی جهت پیگیری و ارزیابی عملکرد دولت، فراکسیون امید و شورای اسلامی شهر ندارد. لذا باید انتظارات را محدودتر کرد؛ زمانی که به این مسئله توجه نمیشود عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، مورد هجمه و انتقاد قرار میگیرد لذا هر چند ممکن است این نهاد ضعفهایی داشته باشد اما سطح انتقاد واقعی به آن به هیچ عنوان آن سطحی نیست که در مجامع روشنفکری و از سوی رسانهها انعکاس پیدا میکند.
ایران
تأیید پیشنهاد رشوه امریکا به کاپیتان آدریان دریا
خبر اول اینکه، یک سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا پنجشنبه خبری که پیشتر در رسانهها مبنی بر تلاش واشنگتن برای برقراری ارتباط با کاپیتان نفتکش آدریان دریا منتشر شد را تأیید کرد. به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که دولت امریکا به کاپیتان آدریان دریا پیشنهاد رشوه چندین میلیون دلاری داده است تا او با دولت امریکا همکاری کند و کشتی را تحویل دهد.
بنابر این گزارش، برایان هوک نماینده ویژه دولت امریکا در امور ایران یک ایمیل به آخیلش کومار کاپیتان این ابرنفتکش فرستاده و از او خواسته است تا در ازای دریافت چند میلیون دلار این کشتی را به جایی ببرد تا امریکا بتواند آن را توقیف کند.
با این حال وزیر دفاع امریکا اعلام کرد که دولت امریکا تصمیمی برای توقیف کشتی ایرانی آدریان دریا ندارد. وزیر خارجه کشورمان در واکنش به این اقدام برایان هوک در توئیتر نوشت: «امریکا پس از ناکامی در دزدی دریایی مستقیماً به رشوهدهی متوسل شده است: یا نفت ایران را به ما بده و چندین میلیون دلار دریافت کن و یا خودت تحریم شو. شباهت زیادی به دعوتی دارد که چند هفته پیش من از کاخ سفید دریافت کردم. دارد به الگو تبدیل میشود.» ظریف در توئیتر خود از هشتگ «گانگسترهای گروه بی» (به معنی بنیامین نتانیاهو، جان بولتون، محمد بنسلمان و بن زاید) استفاده کرده است.
7 ملوان نفتکش انگلیسی، ایران را ترک کردند
خبر دیگر اینکه، شبکه تلویزیونی «روسیا الیوم» عصر پنجشنبه به نقل از سفارت این کشور در تهران گزارش داد که هفت ملوان نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» ایران را ترک کردند و راهی امارات شدند. به گزارش ایرنا، «اندریه گانینکو» سخنگوی مطبوعاتی سفارت روسیه در تهران در اظهاراتی کوتاه گفت: هفت ملوان کشتی انگلیسی، ساعات پایانی چهارشنبه شب به تهران رسیدند و در آنجا روادید امارات را دریافت کردند و پنجشنبه حوالی ظهر با هواپیما به سمت دوبی پرواز کردند.
پنج نفر از این ملوانها هندی، یک نفر از آنها تبعه کشور لتونی و دیگری روسی بود. سخنگوی سفارت روسیه در تهران همچنین گفت که دو ملوان دیگر روسی همچنان تا تعیین تکلیف سرنوشت کشتی انگلیسی در ایران باقی خواهند ماند. مارگوت والستروم وزیر امور خارجه سوئد پنجشنبه، آزادی هفت نفراز ۲۳ خدمه کشتی استنا ایمپرو را تأیید کرده است.
درخواست تجدیدنظر در احکام زندانیان سیاسی
شنیدیم که، عزتالله ضرغامی، رئیس پیشین صدا و سیما در حساب توئیتری خود نوشت: «حالا که مرزهای ممنوعه مرتباً توسط خودیها! جابه جا میشود، خوب است که در احکام برخی زندانیان سیاسی هم که خیلی کمتر از اینها حرف زده یا نوشتهاند، نیز تجدید نظر شود. عدالت یعنی این! بویژه اگر اظهار پشیمانی هم کرده باشند.»
درخواست سفیر امریکا برای تحریم شهردار تهران
دست آخر اینکه، رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران از درخواست سفیر امریکا در آلمان برای تحریم پیروز حناچی - شهردار تهران - خبر داد. غلامحسین محمدی در حساب توئیتری خود نوشت سفیر امریکا در آلمان در آستانه ورود حناچی به برلین خواستار تحریم وی شد. وی نوشت: «همان طور که پیشبینی شده بود، امریکا از سفر مؤثر شهردار تهران به اروپا با وجود تحریمها و فشار حداکثری بر دولت و ملت ایران عصبانی است و دیدارها و گفتوگوها حاکی از اراده اروپا برای کار جدی با شهر تهران است.»
خراسان
دستور دولت برای لغو یارانه اسکان موقت
در حالی که هیئت دولت وقت در سال 1393 مقرر کرده بود 9 درصد سود تسهیلات مسکن و مابه التفاوت سود 10 درصد سهم متقاضی در ودیعه اسکان موقت، تا سقف سود مصوب تسهیلات بخش مسکن از محل اعتبارات قانون هدفمند کردن یارانه ها، برای پرداخت به بانک های عامل منظور شود و این رقم در سال های بعد نیز توسط کابینه تعیین خواهد شد، طبق ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به اعضای اقتصادی کابینه، این دستور لغو شده است.
مقامات بدون صلاحیت از خودروهای دولتی پیاده می شوند
یک نهاد نظارتی در نامه جدید خود به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی متذکر شده با توجه به آیین نامه اجرایی چگونگی استفاده از خودروهای دولتی و ماده 23 ضوابط اجرایی قانون بودجه امسال، ارائه درخواست برای خرید خودروهای سواری توسط دستگاه های اجرایی به شرطی واجد شرایط قانونی خواهد بود که مقامات مربوط به معادل سازی خودروهای سواری مقامات مجاز به استفاده، اقدام کرده باشند و در عین حال، مغایرت آماری در بانک اطلاعاتی خودروهای در اختیارشان مشاهده نشود.
آرمان
تبرئه متهمان سقوط جرثقیل در مسجدالحرام
در حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام در سال ۲۰۱۵، ۴۰۰نفر از زائران بیتا... الحرام کشته و یا زخمی شده بودند، با این حال دادگاه کیفری سعودی در مکه ادعا کرده که متهمان هیچ قصور و کوتاهی در این زمینه نداشتهاند. این دادگاه همچنین از دادستان کل سعودی خواسته است شرکت بنلادن را به پرداخت دیه به قربانیان ملزم نکند. روزنامه محلی المدینه نوشت که دادگاه کیفری سعودی تاکید کرده که جرثقیل هنگام سقوط سالم بوده و کوتاهی و قصور هیچکدام از متهمان ثابت نشده و مسئولان هم تدابیر لازم را به کار گرفته بودند! این دادگاه سعودی مدعی شده که شرایط جوی عامل این حادثه بوده است.
کشف نقشبرجسته ۴هزارساله
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه گفت: یکی از قدیمیترین نقشبرجستههای دنیای باستان در ارتفاعات شهرستان ثلاثباباجانی با قدمت حدود چهارهزارسال کشف شد. امید قادری در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: به تازگی دو نقشبرجسته در منطقه ازگله کشف شده که یکی از آنها احتمالا صحنه پیروزی «ایدین سین» حاکم دولت «سیموروم» را نشان میدهد. او ادامه داد: موقعیت قرارگیری این نقوش و سایر نقشبرجستههای پیشتر شناساییشده در استان کرمانشاه و کردستان عراق مدارکی از قدیمیترین مرز سیاسی دنیای باستان در سرزمین زاگرس و در اوایل هزاره دوم پیش از میلاد را نشان میدهند.
تست دوپینگ مثبت 8 وزنهبردار
تست دوپینگ هشتوزنهبرداری که در مسابقات قهرمانی کشور شرکت کرده بودند مثبت اعلام شد. رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی کشور بهمنماه سال گذشته برگزار شد که تیم استان تهران بهعنوان قهرمانی دست یافت. در حاشیه آن رقابتها ماموران ستاد مبارزه با دوپینگ ایران (نادو) از نفرات برتر نمونهگیری به عمل آوردند که بعد از گذشته هشتماه نتایجی که از آزمایشگاه کلن به ایران ارسال شده است، حاکی از مثبتشدن نمونه دوپینگ هشتوزنهبردار در آن رقابتها است. یکی از نکات جالب توجه در بین افرادی که نمونه دوپینگ آنها مثبت شده حضور نام یکی از ملیپوشان سابق سبکوزن ایران است که باید منتظر بمانیم تا نامش بهصورت رسمی بعد از بررسیهای دقیقتر از سوی ستاد ضددوپینگ اعلام شود.
حمایت آنجلینا جولی از صحرا کریمی
آنجلینا جولی از فیلم «حوا، مریم، عایشه» ساخته صحرا کریمی فیلمساز افغانستانی حمایت کرد. فیلم «حوا، مریم، عایشه» نخستین فیلم بلند صحرا کریمی است که به داستان سه زن افغان، با سه پیشینه متفاوت و انتخابهای دشوار پیشروی آنها میپردازد. جولی درباره این فیلم نوشت: فیلمی تاثیرگذار که با ظرافت زندگی زنان جوان در افغانستان معاصر را روایت میکند. در فیلم، وقار، زیبایی و روح زنان افغان نشان داده میشود؛ زنانی که عشق، دوستی، خانواده، ازدواج و مادرانگی را هدایت میکنند. وی ادامه داد: هر فیلمی که در افغانستان ساخته میشود یک دستاورد است. درست در زمانی که آینده افغانستان شکننده به نظر میرسد، این فیلم از میلیونها زن افعانستانی در معرض خطر میگوید که در خانه خودشان و در یک جامعه واحد لایق آزادی، استقلال و امنیت انتخاب برای زندگی خودشان هستند.
مداحی انگلیسی یک ایرانی در نیویورک
همواره مشاهده تصاویر و فیلمهایی از عزاداری شیعیان خارجنشین جذابیتهای خاص خودش را دارد، اینکه در ایام محرم ایرانیان یا مسلمانان مقیم در دیگر کشورها به چه نحوی دلهای خود را با نوای حسینی همراه میکنند تا بتوانند اندکی از فضای ماتم اباعبدا...(ع) را در غربت درک کنند، از جمله مسائلی است که شاید ذهن خیلیها را به خود مشغول کند، بهخصوص برای افرادی که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند، شاید بیشتر دغدغه ایجاد کند. در همین راستا و همزمان با ایام سوگواری سیدالشهدا(ع) ویدئویی از عزاداری شب سوم محرم در مسجد امام علی(ع) نیویورک منتشر شده که در آن مداح جوان ساکن آمریکا بهنام مهدی دردشتیان به زبان انگلیسی در حال مداحی است و جمع عظیمی از دلدادگان و شیفتگان امام حسین(ع) با او همراهی میکنند.
ماجرای قطع درختان خیابان الهیه
یکی از اعضای شورای شهر تهران در حساب توئیتری خود از دستگیری فردی که اقدام به قطع چند اصله درخت در شمال تهران کرده بود، خبر داده و اعلام کرده بود که این اقدام از سوی پلیس انجام شده است. سرهنگ سعید راستی به تشریح جزئیات این پرونده پرداخت و گفت: مدتی قبل پروندهای در خصوص قطع درختان با شکایت شهرداری منطقه یک و سازمان بوستانهای شهرداری تهران به دادسرای ویژه شهرداری ارجاع شد و پس از انجام اقدامات اولیه، پرونده منجر به صدور رای و دستور دستگیری عامل قطع درختان به پلیس امنیت تهران بزرگ داده شد.
رکوردشکنی عجیب مجلس
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: متاسفانه ۳۳۱ ماده لایحه اصلاح قانون تجارت در مدت ۱۰دقیقه در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس مصوب شده است. حسینعلی حاجیدلیگانی در مصاحبه با رادیو با اشاره به تصویب ۱۰ دقیقهای ۳۳۱ ماده لایحه اصلاح قانون تجارت در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس افزود: ضرورت داشت با توجه به اهمیت موضوع کمیسیون مزبور بند به بند ۳۳۱ ماده لایحه قرائت و به لحاظ تخصصی بررسی، مصوب و در نهایت برای رای گیری به صحن ارسال میکرد.
مفقود شدن 3 نفر در کویر طرود سمنان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری بیان کرد: سه نفر که برای ماموریت ادامه طرح اکتشاف پتاس وارد منطقه کویری طرود شاهرود از توابع استان سمنان شده بودند، با گذشت بیش از دو روز از ماموریت بازنگشتند و هنوز اطلاعاتی از آنها در دسترس نیست. منصور شیشهفروش افزود: نیروهای امدادی، انتظامی، مدیریت بحران، هلال احمر و بسیج استان اصفهان برای کمک به نیروهای امدادی سمنان منطقه اعزام شدهاند. وی همچنین گفت: یک فروند بالگرد نیز برای شناسایی منطقه به کار گرفته شد که به دلیل سفید بودن رنگ خودروی مفقودشدگان، عملیات با دشواریهایی همراه است.
جلیلی نامزد انتخابات مجلس نیست
بیژن نوباوه در گفتوگویی درباره احتمال حضور سعید جلیلی در انتخابات مجلس گفت: تا آنجا که اطلاع دارم گمانهزنیها در این رابطه همه ناصحیح است و آقای جلیلی اصلا نامزد انتخابات مجلس نمیشود. او نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی است و مسئولیتهای سنگینی بر عهده دارد.