دولت روحانی

آخرین پرده از تحرکات جدی مافیای واردات، تلاش برای تفکیک دوباره وزارت صمت، و ایجاد «وزارت بازرگانی» است؛ در حالی که حتی بخشی از وزرای کنونی و پیشین خود دولت هم با تشکیل وزارت بازرگانی مخالف هستند.

سرویس سیاست مشرق- در سال‌های پایانی عمر اتحاد جماهیر شوروی (ابرقدرت بلوک شرق) در دهه ۱۹۸۰، شبکه‌ای از اعضای حزب کمونیست که یا خود عضو دستگاه‌های امنیتی شوروی بودند یا مورد حمایت محافل امنیتی، شروع به شکل دادن یک امپراتوری مالی جدید کردند: امپراتوری الیگارک‌ها

حقیقت آن است که وقتی میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد شوروی، در دام وعده‌های فریبنده «سازش» و «مصالحه» و «عادی سازی» از جانب رونالد ریگان (رئیس جمهور وقت آمریکا) و شرکای اروپایی‌اش افتاد، در سیاست خارجی شروع به صرف‌نظر کردن از ابزارهای قدرت اتحاد شوروی کرد و در داخل تحت تأثیر و مشورت غربی‌ها و غربگرایان داخلی، دو برنامه «پروستروئیکا» (اصلاحات اقتصادی) و «گلاسنوست» (فضای باز) را به اجرا گذاشت. در چنین فضایی، در حالی که به مرور، بعد از چند دهه اقتصاد برنامه‌ریزی‌شده و دولتی، جا برای نوعی اقتصاد «نیمه خصوصی» باز شد، مهره‌های حزبی- امنیتی برای اینکه مهار «خصوصی‌سازی» هدایت‌شده در دست محافل امنیتی قدرتمند شوروی بماند، اجازه و انحصار تجارت خارجی محدود را پیدا کردند. وقتی پول حاصل از این نوع تجارت به دهان این عناصر و محافل امنیتی هم‌پیمان آن‌ها مزه کرد، کم‌کم اولویت‌ها و ترجیحات آنان هم عوض شد و رژیم شوروی از درون با فشار عناصر خود برای عقب‌نشینی از سنگرهای ایدئولوژیک و «عادی سازی» با غرب قرار گرفت. همین عناصر در سال‌های ۱۹۹۰ و ۱۹۹۱ پشت سر عنصری به نام «بوریس یلتسین» جمع شدند که از درون اتحاد شوروی دست به کودتا علیه این رژیم زد و در نهایت با کنار زدن گورباچف و آخرین مدافعان بقای شوروی، در فردای فروپاشی، رئیس جمهور فدراسیون روسیه شد.

بوریس یلتسین در روسیه امروز، نماد خودباختگی و اعتماد بیجا به غرب است
نرد عشق یلتسین و دوست صمیمی‌اش، بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا

این عناصر حزبی-امنیتی، در فردای فروپاشی شوروی، گلوگاه‌های اقتصادی ابرقدرت پیشین را در دست گرفتند و در جریان بزرگ‌ترین (و در عین حال فاجعه‌بارترین) خصوصی‌سازی تمام تاریخ، دارایی‌های ملی مردم فدراسیون روسیه را به ثمن بخس در اختیار گرفتند و در این مسیر از حمایت سیاسی رئیس جمهور مورد حمایت خود، بوریس یلتسین، هم برخوردار بودند. این عناصر در اوایل دهه ۱۹۹۰ در روسیه به «الیگارک» ها (برگرفته از کلمه یونانی به مفهوم حاکم) شهرت یافتند و زمانی که در سال ۱۹۹۶، یلتسین به واسطه فضاحت ریاست جمهوری دور اول خود در پایین‌ترین سطح محبوبیت به سر می‌برد، با حمایت همه‌جانبه مالی-تبلیغاتی این الیگارک‌ها (که تقریباً ۹۰ درصد آن‌ها یهودی بودند) با اختلاف اندکی دوباره در ریاست جمهوری ابقاء شد تا روند سقوط و ذلت روسیه تحت زعامت غربگرایان افراطی ادامه یابد.

«الیگارک» ها از عوامل اصلی فروپاشی شوروی و سلاطین حقیقی روسیه یلتسین در دهه ۱۹۹۰
جلسه معروف چهار الیگارک اصلی روسیه در ۱۹۹۵ در دهکده داووس سوئیس برای حمایت از ریاست جمهوری مجدد یلتسین (۱۹۹۶)، از راست: گوزینسکی، برزوفسکی، خودورکوفسکی و اسمولنسکی

درباره الیگارک‌ها بیشتر بخوانید:

«غول‌های یهودی» چگونه روسیه را به ویرانی کشاندند + تصاویر

به باور کارشناسان تاریخ و متخصصان امنیتی، اوضاع و احوال کنونی کشور ما، که دوران زعامت غربگرایان را در بخش‌های مدیریت اجرایی تجربه می‌کند، تا حد زیادی شبیه تجربه دهه ۱۹۸۰ اتحاد شوروی و دهه ۱۹۹۰ روسیه است. دولتی هم اکنون در راس کار است که بخش بزرگی از کابینه آن (البته به جز وزیر اطلاعات!) دارای سوابق امنیتی هستند. از سوی دیگر، تمام تخم مرغ‌های این دولت از سال ۹۲، در سبد «عادی سازی» و «مصالحه» با غرب و تلاش برای «ایدئولوژی زدایی» قرار داشته و دارد.

دست‌کم در حوزه اقتصاد، سه سرفصل اصلی در عملکرد دولت اعتدال، شباهت‌های انکارناپذیری را با عملکرد محافل خاص در اتحاد شوروی و روسیه یلتسین ایجاد کرده است:

فساد در تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و واردات کالاهای اساسی

فساد گسترده در خصوصی‌سازی

مافیای هیولاوار واردات و تلاش برای تشکیل وزارت بازرگانی

حقیقت آن است که اتاق فکر اقتصادی دولت، از چهره‌هایی تشکیل شده که دست‌کم از یکی دو سال پایانی دولت میرحسین موسوی در دهه ۶۰، شروع به تأثیرگذاری بر اقتصاد ایران کردند. همین چهره‌ها عامل اصلی سیاست کلان خصوصی‌سازی دوران هاشمی موسوم به «سیاست تعدیل» بودند که تبعات عمده آن تا به همین امروز، ریل‌گذاری غلط اقتصاد ایران، ایجاد شکاف طبقاتی وحشتناک، وارد کردن دستگاه امنیتی به حوزه اقتصاد و تورم ۵۰ درصدی در سال ۷۴ بود. این اتاق فکر که در بین کارشناسان به «حلقه نیاوران» ، مشهور شده است.

اعضای این حلقه که عمدتاً تحصیلات اولیه آنان اقتصاد نیست، با خوانشی عوامانه و منسوخ از مبانی اقتصاد بازار آزاد و تئوری‌های یک‌خطی از قبیل «دست نامرئی بازار باید قیمت‌ها را تعیین کند» و «دولت بنگاه‌دار خوبی نیست» و «یارانه دولتی موجب ایجاد فساد می شود»، «کنترل قیمت‌ها جلوی رقابت آزاد را می گیرد» و …باعث از بین رفتن همه مکانیسم‌های کنترل قیمت و تنظیم بازار و شکل گیری بلبشوی کنونی اقتصادی و سقوط پول ملی و گرانی‌های افسارگسیخته شده‌اند و تازه در کمال وقاحت مدعی هستند که هنوز تا «اقتصاد آزاد» راه درازی در پیش است و «دولت پنهان» اجازه شکل‌گیری بازار آزاد و رقابتی مورد نظر آن‌ها را نمی‌دهد! احتمالاً تا زمان نابودی کامل طبقه متوسط و شکل‌گیری واقعی جامعه ۴ درصدی -۹۶ درصدی» ول کن ماجرا نیستند.

درباره حلقه نیاوران بیشتر بخوانید:

دوگانه اقتصاد «لیبرالی» یا اقتصاد مقاومتی / آیا «حلقه نیاوران» مرد میدان جنگ اقتصادی است؟

از سوی دیگر شاهدیم که عملکرد وزرایی با سوابق امنیتی در وزارتخانه‌های مهم و استراتژیک اقتصادی (به ویژه در شرایط تحریمی) از قبیل صمت و وزارت کار، موجب افزایش عنان‌گسیخته قیمت خودرو و کالاهای اساسی از یک‌سو، و ورشکستگی روزافزون واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران شده است. در تابستان سال گذشته، افشای فساد بزرگ در ثبت سفارش خودروی خارجی که منجر به دستگیری افرادی در سطح معاونت وزارت سمت شد، و همچنین انتشار مدارکی از اطلاع وزیر وقت از این فسادها، در نهایت منجر به کنار رفتن وزیر صمت مربوط شد، گرچه چهره مورد نظر بعداً سر از وزارت کار درآورد!

دعاوی «صبا آذرپیک» خبرنگار اصلاح طلب درباره نقش شریعتمداری در فساد ثبت سفارش خودرو

در ماجرای فاجعه‌بار اعلام ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، نه تنها حدود ۲۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزشمند ارزی کشور نابود شد [۱]، بلکه به گفته نمایندگان مجلس و مسؤولان مربوطه، بخش عمده این ارز نه تنها صرف واردات هیچ کالایی نشد، که با ورود این ارز به بازار آزاد، نقش اساسی در فاجعه نوسانات ارزی سال گذشته و رسیدن قیمت دلار به ۱۸,۰۰۰ تومان در سال گذشته داشت. [۲] بگذریم از اینکه هر روز گزارش‌های جدیدی از اختصاص این ارز به نورچشمی‌های دولت منتشر می‌شود. جالب این‌جاست که وقتی زیر فشار افکار عمومی و رسانه ها، رئیس جمهور دستور انتشار اسامی گیرندکان ارز دولتی را صادر کرد، همان وزیر سابق صمت و وزیر فعلی کار، در توئیتی، عملاً دستور رئیس جمهور را زیر سوال برد تا نشان دهد، حلقه‌هایی هستند که کنار زدن وابستگان آن‌ها، حتی از توان رئیس جمهور هم خارج است!

در ماجرای تاراج بزرگ در عرصه خصوصی‌سازی دارایی‌های ملی، آن‌چنان حواس جناح‌های سیاسی به تحولات سیاسی روزمره گرم است که حتی یک هزارم فاجعه‌ای که در جریان است، رسانه‌ای نمی‌شود. اوضاع آن اندازه در خصوصی‌سازی خراب است که رئیس سازمان خصوصی‌سازی خود مجتمع گوشت اردبیل را به قیمتی بسیار پایین‌تر از برآورد واقعی خریداری کرده است و چنین کسی همچنان مسؤول پروژه‌ای به این عظمت است که نه تنها اهمیت بالای اقتصادی دارد، که به واسطه ربط مستقیم آن با معیشت هزاران کارگر و نیروی کار در اقصی نقاط ایران، پیوست امنیتی آن بسیار مهم‌تر است. روزی نیست که یکی از نمایندگان مجلس یا فعالان رسانه‌ای، خبری از فروش یک مجتمع تولیدی عظیم به یک‌دهم یا یک‌بیستم قیمت واقعی ندهند. در ماجرای نیشکر هفت‌تپه دیدیم که خصوصی‌سازی فاسد چه تبعات امنیتی عمیقی بر جای می‌گذارد. یا در ماجرای فروش بزرگ‌ترین مجتمع ماشین‌سازی غرب آسیا (ماشین‌سازی تبریز)، به ثمن بخس، شاهد بوده‌ایم که خریدار با سه کلاس سواد، همان کسی بود که بیشترین میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی را به عنوان شخص حقیقی دریافت کرد (حدود ۶۰۰ میلیون دلار).

قربانعلی فرخزاد (جلوی تصویر)، بزرگ‌ترین دریافت‌کننده حقیقی ارز دولتی و خریدار مشاین‌سازی تبریز در کنار تیمور عامری (مسؤول سابق حراست بانک مرکزی)

تاراج بزرگ در پوشش خصوصی‌سازی و طرح «لهستانی‌سازی» ایران / ۴ دهه سلطه‌ی یک تشکیلات حزبی بر مقدّرات کارگران +تصاویر

جای خالی «حراست» های دهه ۶۰/ کلید مفاسد اقتصادی در دستگاه‌های دولتی کجاست؟

آخرین پرده از تحرکات جدی مافیای واردات، تلاش برای تفکیک دوباره وزارت صمت، و ایجاد «وزارت بازرگانی» است. جالب این‌جاست که در حالی که حتی بخشی از وزرای کنونی و پیشین خود دولت با تشکیل وزارت بازرگانی مخالف هستند و آن را صرفاً موجب افزایش هزینه‌های دولت و بدون اثرگذاری مثبت می‌دانند (مثلاً محمود حجتی وزیر جهاد و کشاورزی) و نمایندگان مجلس تاکنون سه بار به تشکیل این وزارت‌خانه رأی منفی داده‌اند، حسن روحانی در تلاشی که دور زدن مجلس تعبیر شد، تشکیل «معاونت بازرگانی» را در دستور کار قرار داده و حسن یونسی سینکی (طراح اصلی طرح تشکیل وزارت بازرگانی) را برای این منصب در نظر گرفته است. [۳]

حسن یونسی سینکی، استاندار بوشهر در دولت اصلاحات، معاون سابق محمد شریعتمداری در وزارت صمت بود که توسط روحانی به معاونت بازرگانی رئیس جمهور برگزیده شد. او که در دوران وزارت شریعتمداری در صمت، به عنوان معاون امور اقتصادی و بازرگانی و مسؤول ستاد تنظیم بازار فعالیت می‌کرد، به اذعان کارشناسان اقتصادی بدترین کارنامه را در حوزه تنظیم بازار بر جای گذاشت و با رفتن شریعتمداری به وزارت کار و آمدن رضا رحمانی به صمت، سینکی بدون استعفا دفتر کار خود را رها کرد!

حسن یونسی سینکی

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی، درباره اقدام دولت درخصوص تشکیل معاونتی در نهاد ریاست جمهوری که عملاً اقدامات وزارت بازرگانی را پیگیری خواهد کرد، گفت:

" چون دولت از احیای وزارت بازرگانی از سوی مجلس و مخالفت نمایندگان مردم مطمئن شده است به دنبال دور زدن قانون بوده و می‌خواهد با تشکیل معاونتی در نهاد ریاست جمهوری و با همکاری آقای واعظی این موضوع را دنبال کند. " [۴].

از سوی دیگر، بر اساس برخی گزارش‌ها، با تلاش محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور، و رایزنی با برخی نمایندگان مجلس، دوباره طرح تشکیل وزارت بازرگانی در هفته‌های اخیر در کمیسیون اجتماعی مجلس کلید خورده است. [۵] این در حالی است که تشکل‌های مختلف اقتصادی، از قبیل کمیسیون مشترک ویژه بررسی لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت، کمیسیون کشاورزی مجلس، «اتحادیه‌های مرکزی و سراسری تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران»، «شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی» و بسیاری از فعالان اقتصادی و چهره‌های سیاسی در بیانیه‌ها و اظهارنظرهای مختلف، تشکیل وزارت بازرگانی را صرفاً محصول فشار سنگین «لابی واردات» دانسته‌اند که منافع کلان مالی آن‌ها در واردات نهفته است و بنا دارند بقایای تولید ملی را زیر بار واردات له کنند.

حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد گفت که تشکیل دوباره وزارت بازرگانی با قانون پنج ساله پنجم توسعه، سیاست‌های کلی ابلاغی ازسوی مقام معظم رهبری در خصوص کوچک سازی بدنه دولت و همچنین با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایرت دارد.

موسوی لارگانی افزود:

"مشکل تجارت کشور به تشکیل وزارتخانه مربوط نمی‌شود بلکه به عدم نظارت و پیگیری بر اصناف، بازار، قاچاق کالا و نظایر این ربط دارد. "

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این پرسش که چرا دولت به رغم مغایرت‌های قانونی، اسناد بالادستی و همینطور اهداف برنامه پنج ساله توسعه همچنان بر تشکیل وزارت بازرگانی تاکید و پافشاری می‌کند، تاکید کرد:

"بعضی از کم کاری‌ها، ناتوانی‌ها، عدم نظارت‌ها و سو مدیریت‌های موجود در کشور را می‌خواهند با طرح این موضوع لاپوشانی کنند. " [۶]

یا مسعود اسدی، رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی، در همین زمینه گفت:

" طعم شیرین سودهای هنگفت واردات باعث شده تا روز به روز بر طبل احیای وزارت بازرگانی کوبیده شود و متأسفانه برخی نماینده‌های مجلس که بهتر است آنها را وکیل‌الدوله بنامیم، به این آتش می‌دمند. "

اسدی اضافه کرد:

"دو عامل مهم در تلاش برای احیای بازرگانی نهفته است نخست اینکه دولت می‌خواهد فضایی ایجاد کند که نابسامانی‌های موجود را به گردن سیستمی بیندازد و عامل موهومی تعریف کند که دیگران دولت را مقصر ندانند، دوم اینکه واردکنندگان سودهای هنگفتی دارند که با لابی‌های خودشان می‌خواهند به هر نحوی به مقاصد خود برسند و در این میان مجلس نباید این نام ننگ را در تاریخ برای خودش ثبت کند. " [۷]

محمدرضا سبزعلیپور، اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران، در مقاله‌ای برای تسنیم، ضمن انتقاد شدید به محمود واعظی، به دلیل تهدید نمایندگان مجلس (که به طرح احیای وزارت بازرگانی رأی منفی دادند) نوشت:

" اینجانب در پاسخ به تهدید نمایندگان محترم مردم در مجلس از جانب رئیس دفتر آقای روحانی، از جناب آقای واعظی سوال می‌کنم که؛ معاون اقتصادی رئیس جمهور و شخص "نهاوندیان" چه گلی بر سر اقتصاد ایران و معیشت مردم زده‌اند که حالا معاونت جدید بازرگانی رئیس جمهور می‌خواهد آن گل را بر سر مردم شریف ایران بزنند!؟...

باور کنید اگر اختیار اقتصاد ایران را به دست چند جوان بی‌تجربه و تازه‌کار می‌دادیم، حتماً حاصل عملکردشان خیلی بهتر از این دانشمندان می‌بود! سال ۹۷ جناب آقای "مسعود نیلی" دستیار ویژۀ اقتصادی رئیس جمهور و یکی از تئوریسین‌های این اقتصاد نابسامان، بدون عذرخواهی بابت عملکرد غلطش که منجربه بروز چنین بحرانی در کشور شد، بی‌سروصدا از سمت خویش استعفا داد و از منظر عموم و رسانه‌ها غیب شد! حال با این‌همه خرابکاری‌ها و دسته‌گل‌هایی که تیم اقتصادی دولت با همکاری معاون اقتصادی و دستیار ویژۀ اقتصادی رئیس جمهور به آب داده‌اند، معاونت جدید بازرگانی رئیس جمهور مگر "سوپرمن" است که با ظهور و آمدنش، بتواند خرابکاری‌های آنها را جبران و مشکلات مردم و کشور را رفع کند و اقتصاد ایران را سر و سامان دهد؟ " [۸]

در چشم‌انداز کلی، به نظر نمی‌رسد که این میزان از «اشتباهات» مهلک در حوزه اقتصاد، «غیرعمدی» و از سر ناآگاهی باشد. سوالی که به طور جدی مطرح می‌شود این است که آیا جریان موسوم به «اعتدال»، ذیل تصمیمات این چنینی که منجر به اتلاف سنگین منابع عمومی شده است، در حال ایجاد یک شبکه مالی عظیم است؟ آیا در حال مشاهده شکل‌گیری شبکه‌ای از «الیگارک» های ایرانی هستیم که با در اختیار گرفتن گلوگاه‌های اقتصادی، برای امتیازگیری سیاسی از نظام و در نهایت «استحاله از درون» آماده می‌شوند؟ آیا همچنان سایه شریعتمداری و نیروهایش بر وزارت خانه صمت سنگینی می‌کند؟ در گزارش‌های بعدی، به ابعاد مختلف این احتمال بیشتر خواهیم پرداخت.


[۱] http://kayhan.ir/fa/news/157598

[2] https://www.tabnak.ir/fa/news/880201/

[3] https://www.mashreghnews.ir/news/962682

[4] https://www.khabarfoori.com/detail/1027602

[5] http://shoaresal.ir/fa/news/194838/

[6] http://radioeghtesad.irib.ir/ChannelNewsDetailsBaztab/?m=090002&n=404268

[7] https://www.farsnews.com/news/13980203000917

[8] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/02/28/2013609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 10
  • IR ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    36 6
    بر هر چی وطن فروشه لعنت خاصه از نوع کت و شلوار اتو کشیده زندگی لاکچریش
    • مظلوم IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
      4 2
      خدا وکیلی از همین نفراتی که توی عکس خبری دولت هست . حالا که اینطوری دورش کردن . بپرسن که چقدر به رئیس شون اعتقاد و اطمینان دارن . چقدر به پست و مقامی که دارن .
  • DE ۰۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    33 2
    آیا اعتدالیون به دنبال ایجاد یک امپراتوری مالی هستند؟//در این مطلب شک نکنید .زیرا اسلام مرفهین بی درد و اسلام شیعه انگلیسی و اسلام نهضت آزادی و لیبرالی و اسلام سکولارها و تکنوکرات ها!! واسلام پولداران بیخبر از جامعه....و اسلام حجتیه ایها و در یک کلام اسلام امریکایی دستشان همیشه در جیب مردم بوده و میلیاردها ثروت انباشته اند و امریکا دقیقا روی همینها حساب باز کرده است.روزبروز فاصله فقیر و غنی زیادتر میشود.یعنی اسلام مافیایی ثروتمندان درحال پیشرویست.لذا مچکریم
  • IR ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    17 3
    خدا لعنتشون کنه جمیعا
  • IR ۰۲:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    11 1
    مگر با افراد تعدیل ساختاری دوره هاشمی کاری کردید نه چون اون موقع هم هاشمی خودش خودی بود هم زیر مجموعه اش پس شماها فساد دیدید چشم پوشی کردید مثل همین الانی نسبتا دارید انجام میدید در دوره احمدی نژاد شوک قیمتی ایجاد طبقه یک شبه ثروتمند خودی استارتش زده شد انجام شد کاری کردید نه چون خودی بودند مشکل مملکت ساختاری این همه فساد فاسد هست کسی کاری نمیکنه وقتی شماها شوک قیمتی یبار توجیه میکنید درسته الان میگید اخه چون نیت امنیتی دارند اگر نیت امنیتی نداشتند دولتی که آبدارچیاشم امنیتی هستند تورم 400 600 درصدی درست بود و هست تورم کشور های اسکاندیناوی طی نزدیک به چهل سال 2.88 بوده یعنی 3 درصد هو تورم نداشتند بعضیشون تورم منفی 1.5 درصد داشتند این کشور ها هم رونق اقتصادی داشتندو دارند بدون تورم هم رفاه رضایت مردم دارند فاصله طبقاتی پایینی دارند چون ثروت کشور لیاقت همه مردم میدونند نه عده ای خاص با سیاست های درست این ثروت تقسیم میکنند عدالت اجتماعی رو ایجاد به همین سبب جرم جنایت نابرابری نارضایتی هم پایین است اسلام غیر از درستی ها نیست اگر اینا درست رفتار عمل میکنند اینا مسلمانند نه ما
  • سهیل بشردوست DE ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    9 16
    قبل از اینکه این باصطلاح عناصر خائن رو سرزنش کنید باید مردم رو سرزنش کنید که دیگه ایدئولوژیک و عقب افتاده فکر نمی کنند! حتی کار بجایی رسیده که برای دفاع از حرمین شیعه هم دست به دامن خارجی ها شدید، جوون ایرانی ایدئولوژیک نیست، چه اسلام، چه کمونیست، چه مارکسیست هر کدام از نیروی جوان خالی شدند؛ فرهنگ بر ایدئولوژی و مکتب پیروز شده
    • IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
      9 3
      به حمد الله عمه سادات مطمئنه که انتقام خون برادرش به دست شیعیان و با رهبری مهدی از شما خود فروخته ها و آتئیست های زمانه گرفته میشه
    • علی IR ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
      6 6
      الان به نظرت تو تا کامنت ندانم گرایی و اتیست دیدی فک میکنی همه مث تو روشنفکر شده اند نه عمو کل دنیا را فساد و ظلم گرفته و این جوانهای شیعه هستند که ندای مقاومت در مقابل استکبار و ظالم سر می دهند و مث اربابشون ازادانه زندگی می کنن .ما رو ارمانها و ائدولوژیک خودمان استواریم .وطن فروشی و مث کفتار زندگی کردن ایدولوژی نیست زندگی ذلت باره
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    13 5
    رفسنجانی در اوایل دولتش گروهی از ثروتمندان را جمع کرد و معتقد بود پول باید بین آنها تقسیم شود و از دست آنها چکه کند تا شاید به فقرا برسد. چون پدر من جزو آنها بود اینها را موثق عرض میکنم. او همین جا کادرسازی از قدرتمندان اقتصادی را آغاز کرد تا با برگ آنها بازی کند. دولت روحانی کاریکاتور رفسنجانی است. اینها که خود را از قدرت سیاسی حذف شده می بینند از بعد از فوت رفسنجانی به فعالیت های مخرب خودشون سرعت دادند تا حداقل از نظر اقتصادی بار خودشون رو ببندند
  • علی IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    20 2
    نفوذیها را باید در همان حلقه نیاوران جستجو کرد اگرچه با روی کار آمدن حسن روحانی همه دستگاهها جولان افراد نفوذی برای فتنه اقتصادی است.
  • مهدی IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    19 5
    اینا عامل دشمن هستن می دونید یعنی چی؟؟ از هر کدوم از اعضای ... میشه ده تا گاندو ساخت
  • IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    0 3
    خدا مذهبی را براشون حفظ کنه به زودی همه تقصیرها رو گردنشون میندازن
  • IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    11 6
    این چپها 32 ساله دارن مملکت رو میخورن
  • محمد IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    8 2
    متاسفانه کلمه به کلمه این گزارش حقیقت دارد و بلکه واقعیت بسیار بیشتر از متن این گزارش است. و تمام مشکلات اقتصادی ، اجتماعی ، اخلاقی و فرهنگی امروز کشور نتیجه حاکمیت این تفکر بر کشور است. وظیفه نیروهای اصیل و انقلابی بسیج عمومی و ریشه کنی این جریان خبیث به ظاهر مذهبی است و بازگشت به ارزشهای انقلاب.
  • حسن بیات IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    4 2
    لعنت خدا بر این کفتارها که گلوی ایران را در دهان کثیفشان می جوند و مردم باید بیدار شوند و در انتخابات آتی به این حرومزاده ها رای ندهند و لااقل مجلس و دولت در یکی دو سال آینده از دست این غرب گراها خارج بشه تازه اول راه رها شدن از چنگال اختاپوس ها خواهد بود لعنت خدا بر آمریکا و بر تخم شیطون
  • حامد IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    2 6
    ما نباید وزارت بازرگانی داشته باشیم. بلکه باید وزارت واردات دارو، واردات گوشی، برنج، چای، میوه و خودرو ... داشته باشیم. وزارت صادرات پسته و این جور چیزاها هم باید جداگانه داشته باشیم چون هر کدام از این ها برای خود در حد وزارت هستند.
  • بی پول بدبخت IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    8 5
    شک نکنید اینا با درست کردن شرکتهای سوری و فامیای و رانت خوری دارند بیت المل را به یغما می برند تا در انتخابات بعدی هم به پول رای جمع کنند و درضمن برای روز مبادا هم دلارها را می فرستند خارج .رئیسی بت شکن بت فساد را بشکن
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    6 0
    کلا دولتمردان فعلی.. و برخی هم رانتخوار و باند مافیای وحشتناکی دارند
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    3 5
    خیلی وقته این مافیای مالی یا به عبارت بهتر اتحادیه وارثان شکم گنده و دارندگان حسابهای چاق و چله انقلاب شکل گرفته. راهش اینست که مومنین به انقلاب اسلامی راهشان را از اینها جدا کنند و دستگاه قضایی به شدت برخورد کند البته عادلانه. این جاعت هم پول دارند هم قدرت. بقیه دیگه چی میگن. شرمنده شهداییم.
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    8 6
    مشرقی ها بهتون تبریک میگم از رانت به دلالی ارتقا پیدا کرده اید توی روزنامه آگهی مناقصه دیدم که برگزار کننده اش شماها بودید یعنی پروژه را بدون مناقصه برمیدارید بعد خودتون با مناقصه با قیمت کمتر واگذار می کنید به شرکت خصوصی اینجوری بدون زحمت هم سود می برید هم دیگه انتقاد اجازه فعالیت ندادن به بخش خصوصی رو از خودتون دور می کنید واقعا نخبه هستید حیف که در جهت منفی
  • IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    1 5
    هیچ دقت کردید چه پولهایی هنگفتی بخاطر شکایت مردم در محاکم به جیب دولت میرود یکی دیگر کتک میخورد اذیت میشود و به قولی بزهدید هست کلی هزینه بکنه تازه اگر طرف محکوم شود جریمه نقدی به حساب دولت برود حالا با احتساب نیم عشر. دولتی وغیر و دالک در جرایم مالی که دیگه خیلی هست و هزینه های سر سام آور دادرسی واین دولت برای دفاع از حق ملت چه میکند نوامیس مردم اذیت شوند ماموران کنار بایستند ناهی از منکر. کتک بخورد و هرروز شاهد جلو های از اختلاس سود استفاده وتضییع حقوق بیت المال فیفا وفجو. وفساد باشیم میلیونها متر مکعب گاز جریمه بدهیم بخاطر سوتدبیر حضرات آنوقت اگر یک مستضعف پول گاز نداشته باشد سریع گاز اورا بی هیچ ملاحظه ای قطع کنند فعلا دولت باهمرهی مجلس وقوه قضائیه خوب کیسه ای دوختند برای ته مانده پول ملت
  • محمد IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    5 4
    خنده ام می گیرد آقای مطهری و اعلام دارایی ها حتما بعد از ایشان آقای صادقی هستند که حق و حقوق و دارایی هایش را اعلام می کنند یک چیزی بگید که عملی باشد، خیال پردازی تا کجا؟
  • محمد IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    1 6
    دقیقا. ارتباط این مفلوک های دنیا پرست با غرب عیان شده است. حتی اگر نیت خیانت نداشته باشند، باز هم اعمالشان در جهت خیانت است. اگر خطای ترامپ نبود، اوباما با تمام حیله گری ميتوانست این جریان وطن فروش مفت خور رو مشابه جریان سوریه یا شوروی در مقابل مردم و نیروهای خادم مردم مثل نیروی انتظامی، ارتش و سپاه قرار داده و نسخه ناامن کردن ایران را بپیچند. مهمترین ابزار این جماعت رسانه های دروغگویشان است که با مسخ ذهنی و عقلی مخاطب، فسادشان را پشت یک سناریوی سیاسی پنهان میکنند مثل حمایت اصلاح طلبان از حقوق بشر. ..... اگر یلتسین به کمک سرمایه داران یهودی با غرب ارتباط داشت ، خانواده مفاسد در ایران به کمک بهاییان با حیات کلی شبکه های الیگارشی و فراماسونها ارتباط دارند.
  • عبدالله IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    2 2
    به نظر من بهترین تعریف رو خداوند حکیم در قرآن برای اصلاح طلبها آورده: چون به آنان گویند : در زمین فساد نکنید ، میگویند ما فقط اصلاح گریم(اصلاح طلبیم)! آیه 11 سوره بقره اعجاز قرآن : کتابی برای تمام زمانها به نظر شما تعریفی بهتر از این برای اصلاح طلبان می توانید بیاورید؟
  • حسین DE ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    1 7
    هر ملتی لیاقتش همون دولتی است که داره تمام
    • DE ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۳
      0 0
      هر بیست و سه میلیون از ملتی لیاقتش همون دولتی است که انتخاب کرده تمام.
  • اشنا IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
    0 6
    حقا جالب بیان کرده ایی امید است روزی برسد که این جریانات بکلی از کشور حذف شوند و نیروهای امنیتی هم بجای کار اقتصادی و سیاسی کار خودشون رو انجام بدهند و اینجانب از شورای نگهبان می خواهم در انتخابات اینده همه ی نیروهای اصلاح طلب و اعتدالی را رد صلاحیت کنند و علت وضعیت فعلی کشور ما اصلاح طلبان و نیروهای اعتدالی هستند !!! اقایان وزیری که سرمایه ی 1000 میلیاردی دارند اقای روحانی و اقای هاشمی پدر معنوی این جریان خبیث هستند جواب دهند که ایا از راه حلال می توانند به چنین سرمایه ایی برسند
  • IR ۰۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
    1 0
    یه گاندوی چند فصلی حسابی از اینا درمیاد
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
    0 0
    خدا لعنتشون کنه مملکت به یقما کشید ن وملت فلج کردن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس