جنگنده‌های اف-35 و اف - 22 آمریکا نمایه

یک نشریه نظامی آمریکایی با اذعان به توان نظامی ایران در هرگونه تقابل احتمالی با ایالات متحده، نوشت که این رویارویی مانند جنگ عراق نخواهد بود و اتفاقات غیرمنتظره زیادی خواهد داشت.

به گزارش مشرق، نشریه الکترونیکی و تخصصی نظامی «میلیتری تایمز» در یادداشتی تحلیلی به بررسی رویارویی احتمالی بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران پرداخته و ضمن اذعان به توانمندی‌های پیشرفته نظامی ایران نوشت فارغ از اینکه کدام طرف جنگ را راه بیاندازند، نتیجه برای آمریکا از پیش تعیین شده نیست.

در ابتدای این یادداشت با اشاره به نگرانی و بررسی‌های دقیق مقامات وزارت دفاع و دستگاه‌های امنیتی آمریکا از تقابل نظامی با ایران، آمده است: «پدافند ساحلی ایران احتمالاً تمام خلیج فارس را برای کشتی‌های جنگی نیروی دریایی آمریکا به منطقه ممنوعه تبدیل کند. پدافند موشکی پیشرفته زمین به هوای ایران نیز تهدیدی قابل توجه برای خلبانان آمریکایی است. زرادخانه موشک‌های بالستیک و کروز ایرانی نیز تاسیسات نظامی آمریکا در حوزه استحفاظی سنتکام را در خطر قرار می‌دهد. تلفات آمریکا می‌تواند زیاد باشد».

این نشریه تخصصی نظامی با فرض گرفتن اینکه حتی اگر آمریکا بتواند در تقابل با ایران به پیروزی دست یابد، توضیح می‌دهد: «اما مشخص نیست که پیروزی به چه شکل خواهد بود. هیچکسی از اشغال وسیع (ایران) مانند آنچه در تهاجم سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق رخ داد، دم نمی‌زند. بسیاری از نخبگان نیز هشدار می‌دهند که هرگز نباید امید داشت که حمله نظامی آمریکا (به ایران) باعث شود ایرانی‌ها برای ساقط کردن جمهوری اسلامی و تبدیل این کشور به متحد آمریکا اقدام کنند».

میلیتری تایمز ضمن اشاره به مصاحبه‌های کیفی که با بیش از ده کارشناس نظامی، شامل مقامات فعلی و پیشین ارتش آمریکا، انجام داده، چرخش‌های احتمالی وقایع در درگیری با ایران را اینگونه توصیف می‌کند: «حملات (غافلگیرکننده) به شریان‌های ترانزیتی مهم از جمله کانال سوئز و تنگه هرمز انجام خواهد شد. آب‌های اطراف یمن نیز با مین‌های دریایی پر خواهد شد که حرکت کشتی‌ها در این منطقه را به خودکشی بدل می‌کند. حملات الکترونیکی در فضای مجازی، منجر به قطع برق (تاسیسات آمریکایی) در منطقه می‌شود. اختلالات الکترونیک نیز توانایی مخابراتی و ارتباطی نظامیان (آمریکا) را تضعیف کرده و این در حالی است که فرماندهان میدانی با چیزی رو به رو شده‌اند که بیش از یک دهه است تجربه نکرده‌اند».

در ادامه این تحلیل با بیان اینکه گروه‌های مقاومت حامی ایران در منطقه نیز از این فرصت برای صدمه زدن به مواضع آمریکا در هر مکان و زمان ممکن استفاده خواهد کرد، آمده است: «آنطور که یک کارشناس نظامی می‌گوید، حضور چند هزار نیروی (آمریکایی) در منطقه و اعزام تعداد بیشتر، می‌تواند باعث اشتباه محاسباتی شود و در نهایت شاهد آن باشیم که کنترل اوضاع در دست خارج شود».

این نشریه آمریکایی سپس به بررسی جزئی‌تر شرایط درگیری احتمالی ایران و آمریکا در چهار حوزه دریایی، زمینی، هوایی و پدافند موشکی پرداخته که به شرح ذیل است.


زیردریایی فاتح

دریایی

ایران به‌جای آنکه به‌صورت مستقیم (نیروی دریایی) خود را با نیروی دریایی آمریکا درگیر کند، از هجوم گسترده قایق‌های تندرو، پهپادها و مین‌های دریایی استفاده می‌کند تا ناوگان (آمریکا) را آزار داده و به عقب براند. این اتفاق مخصوصاً در نقاط ضعف مانند تنگه هرمز که شریان حیاتی متصل‌کننده خلیج فارس و خلیج عمان است، محتمل‌تر می‌باشد.

یکی از تهدیدهای (جدی) علیه نیروهای آمریکایی در منطقه، زیردریایی نیمه-سنگین «فاتح» است که به موشک‌های زیرسطحی به سطح با برد حدود ۲ هزار کیلومتر مجهز شده است.

تهدید دیگر، زیردریایی کلاس غدیر است که با تعداد کمی از خدمه می‌تواند چندین اژدر و موشک کروز (به سمت اهداف آمریکایی) شلیک کند. «برایان کلارک» دستیار ارشد پیشین عملیات نیروی دریایی آمریکا می‌گوید: «این (زیردریایی) کوچک است، به همین دلیل می‌تواند در آب‌های کم‌عمق خلیج فارس به راحتی عملیات کند. ردیابی آن نیز با سونار (رادار صوتی) دشوار است زیرا نه تنها صدای بسیار کمی که دارد، بلکه به دلیل جثه کوچک، سونار نمی‌تواند آن را نشان دهد».

با توانمندی حملات مخفیانه‌ای که ایران دارد، این بهترین گزینه آنها خواهد بود. شاید موشک‌های کروز ضد کشتی ایران نتواند ضربه مهلکی به اهداف آمریکایی بزند اما کوچکترین صدمات هم شکست رسانه‌ای بزرگی برای آمریکا و پیروزی برای ایران است.

زمینی

نیروی زمینی ارتش (آمریکا) نقش حیاتی در هر درگیری در منطقه دارد اما بدون داشتن برنامه خاص برای ایران، نمی‌توان انتظار داشت که چیزی مانند عراق را شاهد باشیم. در عوض، نیروی زمینی ارتش آمریکا سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت را برای محافظت از تاسیسات مهم آمریکا و متحدانش به منطقه می‌آورد.

در مقابل اما گروه‌های مقاومت حامی ایران می‌توانند نیروهای آمریکا و متحدانش را در سراسر منطقه هدف بگیرند. گروه‌های زیادی در فاصله بسیار دورتر از مرزهای ایران، در سوریه، عراق و یمن هستند که آمریکا باید به آنها نیز توجه کند.

«فیلیپ اسمیت» تحلیلگر ارشد در اندیشکده واشنگتن به میلیتری تایمز گفت که توانایی گروه‌های مقاومت مانند حزب‌الله در عراق و سوریه، فراتر از بمب‌گذاری رفته و آنها اکنون به نیروهای آب‌دیده در جنگ تبدیل شده‌اند. وی می‌گوید که آنها سلاح‌های پیشرفته مانند موشک‌های ضد زره در اختیار دارند که بهترین فناوری‌های پدافندی آمریکایی را نیز شکست داده‌اند.

«دِیو دپوتلا» سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا و رئیس دانشکده مطالعات هوافضای میشل با اشاره به اینکه گروه‌های مقاومت در منطقه به موشک‌های نقطه‌زن مجهز هستند، هشدار می‌دهد: «اگر درگیری (بین آمریکا و ایران) رخ دهد، شاهد به‌کار افتادن گسترده تسلیحات هوایی نقطه‌زن (گروه‌های مقاومت) توسط نیروهای عملیات ویژه و حملات سایبری بزرگ خواهیم بود».

یک مقام پیشین در ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» – که از سوی جمهوری اسلامی ایران تروریستی اعلام شده است – در گفت‌وگو با میلیتری‌تایمز ضمن اذعان به اینکه آمریکا خیلی چیزها را درباره توانمندی‌های ایران و گروه‌های مقاومت در منطقه نمی‌داند، توضیح داد: «ممکن است تاسیسات زیرزمینی یا تونل‌هایی در برخی نقاط وجود داشته باشد که ما از آنها بی‌خبریم».

هوایی

هر عملیات هوایی علیه ایران به شدت با عملیات‌های قبلی نیروی هوایی آمریکا متفاوت است زیرا پدافند هوایی این کشور بسیار پیشرفته‌تر از دشمنان قبلی آمریکا است.

ایالات متحده برای اینکه پدافند هوایی یا حداقل سیستم‌های هشداردهنده ایران را شکست دهد، باید یا به‌صورت فیزیکی از نزدیک آنها را از کار بیاندازد (که امری تقریباً غیرممکن است) یا از ابزارها جنگ الکترونیک استفاده کند.

سرهنگ دپوتلا با بیان اینکه حمله هوایی به ایران، نیازمند تعداد زیادی از جنگنده‌های رادارگریز و البته نزدیک شدن بیش از حد آنها به سطح زمین برای صدمه زدن به سامانه‌های پدافند موشکی اس -۳۰۰ و باور ۳۷۳ است، اما هشدار داد که سیستم یکپارچه پدافند هوایی ایران به قدری پیچیده است که کار را برای اف -۲۲ ها و اف -۳۵ های آمریکایی سخت می‌کند.

پدافند موشکی

طبق اطلاعات «مرکز بین‌المللی مطالعات استراتژیک و پروژه پدافند موشکی»، جمهوری اسلامی ایران بزرگترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشک‌های بالستیک در منطقه را در اختیار دارد. این کشور همچنین به‌صورت روزافزون موشک‌های کروز پیچیده‌تر، موشک‌های ضد کشتی کوتاه‌برد جدیدتر و سامانه‌های پدافند هوایی چالش برانگیزتری در اختیار می‌گیرد.

این زرادخانه موشکی بُردهایی از ۳۰۰ کیلومتر تا ۲۵۰۰ کیلومتر دارد که ایران را قادر می‌سازد تا اهدافی در فاصله‌ها دور حتی ایتالیا را نیز هدف قرار دهد.

«تام کاراکو» مدیر پروژه پدافند موشکی در اندیشکده مذکور با بیان اینکه «خلاقیت ایران در مفاهیم عملیاتی» به اندازه توانمندی سخت‌افزاری آن اهمیت دارد، می‌گوید: «برای نمونه، استفاده از پهپاد برای هدف قرار دادن رادارهای پاتریوت را در نظر بگیرید. حال فکر کنید (ایران) از یک پهپاد برای هدف قرار دادن آن رادارها استفاده کند، چیزی که در اصل برای دفاع در برابر موشک طراحی شده (نه پهپاد)».

کاراکو با اشاره به تلاش ایران برای توسعه دادن موشک‌های کروز جهت تکمیل لایه فوقانی موشک‌های بالستیک دوربرد، اذعان کرد: «آنها اخیراً موشک کروز سومار را با برد ۲ هزار کیلومتر آزمایش کردند. اگر آنها چنین موشک کروزی داشته باشند، می‌توانند پدافندهای موشک بالستیک (مثلاً پاتریوت) را دور زده و از پشت به آن حمله کنند. این امر، ایرانی‌ها را قادر می‌سازد به اسرائیل، هر جایی در خلیج فارس، هر پایگاهی در افغانستان یا مصر حمله کنند».

موشک‌های بالستیک و کروز ضد کشتی، تهدید جدی برای کشتی‌های جنگی و تجاری آمریکا در خلیج فارس هستند. همانطور که در سال ۲۰۱۶، ناوشکن آمریکایی «مِیسون» در آب‌های دریای سرخ نزدیک سواحل یمن هدف موشک کروز ناشناس قرار گرفت.


آزمایش موفق سامانه اس -۳۰۰ در ایران

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 31
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 3
  • US ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    23 54
    از خودت مطلب جدید به مقاله اضافه نکن
    • قریشی IR ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
      94 19
      همین مطالب که کمتر از ده درصد امکانات موجود هستند برای خیس کردن شلوار نظامیان شما کافی هستند و نیازی به اضافات نمی باشد! یقیناً نابودی امریکا و اسرائیل و فروریختن هژمونی پوشالی آنها بدست توانمند سربازان ایرانی صورت میگیرد
    • مصطفی IR ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
      1 1
      من طرفدار هیچ جنگی نیستم ، اما بیاد داشته باشید جنگ ایران و عراق را ،،، نیروی شهامت و شهادت کمر امریکا را در ایران میشکند‌
  • IR ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    90 24
    اقتصاد را بدست سپاه بدهید خودروسازی هم را‌.. خوهشا
    • IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
      57 7
      صنایع دفاع البته توان بسیار خوبی برای تولد خودرو دارد که مافیای خودرو اجازه ورود به آن را نمیدهند
    • IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
      17 7
      جریان( لیبرال، اصلاحات) مخالف سرسخت خود کفایی صدرصدی در همه زمینه هاو شرکت های دانش بنیان داخلی وشکوفایی اقتصادی میباشند انها خواستار وابستگی و مذاکره برای دادن امتیازات بیشتر به بیگانگان هستند منفعت این جریانات غربگرا در تعامل با غرب واقتصاد تک محصولی میباشد نزدیک به سیصد واندی سال این جریان اجازه شکوفایی اقتصاد مولد مقاومتی را به جوانان این کشور نداده است هرچه وابسته تر باشیم این جریان دلال مذاکره غنی تر خواهد شد
  • IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    73 19
    رضوان خداوند متعال بر شهید والامقام حاج حسن تهرانی مقدم .
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    تاوقتی مردم از حکومت دفاع نکنن اینا به هیچ دردی نمیخوره ولی متاسفانه چیزی که تو این مملکت ارزش نداره زندگی مردمه
    • ناشناس IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
      61 14
      دمت گرم
    • IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
      54 43
      تا وقتی هم تو و امثال تو یاد نگیرند با حرف مفت گول دیوارکشی خیابان و برگزاری کنسرت و ترس از جنگ و دلار 5000تومانی را نخورند وضع مملکت همینه که دست پخت خودتومه
    • IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
      27 13
      اتفاقا بزرگترین سلاحی که توی این گزارش اشاره نشد مردم هستند. مهمترین تفاوت ایران با مثلا عراق اینه که مردمش در موقع لزوم پشت حکومتش می ایستند. این رو آمریکایی ها توی ویتنام خوب تجربه کردند اما مثل اینکه براشون درس عبرت نشده و اینبار اگر بخوان امتحان کنند چنین شرایطی رو حتما توی یک کشور وسیع تر با تجهیزات بسیار قوی تر و همپیمانانس پای کار حتما درس عبرت میشه براشون.
  • IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    15 5
    مشرق عکسی که گذاشتی پاکفا نه اف 22
  • US ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    25 2
    بومی سازی س-۴۰۰ از اوجب واجبات است.
  • مصطفی IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    13 4
    اشتباهی عکس جنگنده روسی گذاشتید
  • IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    35 19
    قدرت اصلی ایران مردم مومن است که اصلا در محاسباتشون جایی نداره
  • محسن IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    34 32
    چیزی که توی ایران ارزش نداره افراد ترسو هایی مثل تو هستن که میگن اینا بدرد نمیخوره. وقتی داعش ب فرض حمله میکرد جلو چشات... اون وقت بازم میگفتی این تجهیزات بدرد نمیخوره.غیرت نداری که هیچ حداقل شعور داشته باش
  • ناشناس IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    34 61
    نیروهای متزلزل امریکایی به محض ورود به خاک ایران از ترس خودکشی خواهند کرد به دلیل اینکه هیچ انگیزه ای برای جنگیدن ندارند خداوند چنان رعب ووحشتی در دلشان ایجاد میکند که پا به فرا خواهند گذاشت .
  • DK ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    10 9
    واقعا که بعضی از مردم انگار خوششون میاد نوکر امریکا و انگلیس باشند دوست ندارند هیچ وقت این مغز که چه عرض کنم اون کله ای بی عقل رو فقط جلوی اجنبی بالا و پایین کنن تا ارباب خوشش اید گذشت اون زمانها هرچه باشد جلو این خونخواران روزگار مثل یک مرد ایستاده ایم نوکرهم اگر میخوای باشی حداقل نوکر هم وطن خودت باش بدبخت نه اجنبی مرگ بر امریکای جنایتکار و مرگ بر اسرائیل خبیث
  • CZ ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    2 12
    عربستان داره تجهیزات حساس نظامی و هسته ای از آمریکا می خره. در حال حاضر آمریکا برنامه ای برای درگیری مستقیم با ایران نداره و همون برنامه قدیمی جنگ عراق-ایران رو می خواد پیاده کنه.
  • ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    3 10
    کنتر که نمیندازه ، ادامه بده! اما قانع کردن عوام چه فایده ای در میدان جنگ داره؟ روحیه میده مثلا؟
  • IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    6 7
    چنانچه اقتصاد کشور از وابستگی و تک محصولی نفت نجات پیدا کند جریان اقازاده گری خفه خواهد شد
  • هادی IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    11 8
    مهمترین چیزی که الان احتیاج داریم موشکهای کروز مافوق صوت با برد والکترونیک مناسب هست،چیزی شبیه یاخونت روسی..امریکاییا برای مقابله با موشکای کروز ما که سرعتشون زیادم نیست مشکل دارن..مطمئنأ اگه به فناوری همچین موشکی دست پیدا کنیم با ترکیبش با موشک بالستیک خلیج فارس دیگه برگ برنده اونا که ناوای هواپیمابرشون هست از رده خارج میشه
  • IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
    0 7
    سوخو 57 بخریم
  • IR ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۹
    2 0
    چرا انگلیس توی برد موشک های ایران نیست؟
  • IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    3 1
    فتوشاپه
  • IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    4 0
    نقل به مضمون از سردار سلامی: اسم تمام پروازها رو پرواز مرگ بگذارند. هیچ پروازی سالم باز نخواهد گشت. تمام لایه های آسمان سراسر آتش خواهد شد.
  • پرویز DE ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    4 0
    معمولا در کشورهای صنعتی پیشرفته این صنایع اتومبیل سازی هستند که بیاری ارتش می آیند و برای ساختن وسایل نقلیه بهتر و حتا تانک و زره پوش برای نیروهای مسلح با هم رقابت میکنند و در کشور ما ارتش به کمک صنایع خود رو سازی میرود ، عذر بنده را بپذیرید !!! به این میگویند صنعتی شدن از در عقب !!!!
    • IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
      3 0
      برو ببین چقدر از ارتش امریکا تکنولوژی سرریز شده به زندگی مردم بعد بیا حرف بزن. رابطه میتونه دو طرفه باشه لزومی نداره یکطرفه باشه. همین اینترنت از توی دارپا در اومده.
  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
    1 1
    حیف که انصارالله. از این سامانه.ها ندارد. که هواپیمای. متجاوز چندمللیتی ‌.را با آن بکوبد...ونابودکنه
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
    2 1
    آمریکا مثابل 40 هزار سرباز بعثی حدود 2000 کشته داد، مقابل 500 هزار سپاهی و بسیجی متعهد و قسم خورده چقدر تلفات خواهد داد! حتی فکر حمله هم نخواهند کرد، اینها فقط خیمه شبازی ترامپ است برای دوشیدن عربهای بدبخت منطقه!
  • مهدی IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    0 1
    مقاله قشنگی بود و صد البته غرور آفرین آدم لذت میبره از قدرتمندی ایران

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس